Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   468 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   988 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.671 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.997 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   786 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.483 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.217 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.498 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.687 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   655 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Despre Dantes si chelnerii lui insetati de cunoastere



George Butunoiu  (Mar 2008)
8.708 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
1 displacut 

 

Chinuitul restaurant din Piata Dorobantilor (Beller, ca sa fiu mai precis)se pare ca nu prea a avut noroc in viata, desi a trecut prin mai multe maini pana acum si s-au facut diverse experimente pe “spinarea” lui. Casa are personalitate, e mare – salile pentru clienti sunt pe 3 niveluri, din care o mansarda frumoasa, cu spatiu deschis – cu o arhitectura si cu structura de casa bogata, din alte vremuri. Cand s-a deschis prima data, a fost unul din cele mai bune restaurante italienesti din Bucuresti, ajungand, insa, destul de repede, unul dintre cele mai proaste, si asa l-a prins si primul inevitabil faliment. Cel care a renovat-o atunci – sunt ceva ani – a facut-o cu multa grija pentru detalii si rezultatul a fost ceea ce cred eu ca trebuia sa fie, adica o casa restaurata, cu feronerie si cu scara scara interioara din lemn sculptat, cu arcade interioare si cu marmura care te fac sa te simti bine. Apoi au venit vremuri tulburi si, dupa o perioada in care nu-si mai dadea seama nimeni daca acolo mai este un restaurant sau nu, am vazut ca se faceau iarasi lucrari de reamenajare si am fost convins ca va redeveni ceea ce fusese nu cu mult timp inainte, sau chiar mai mult decat atat. M-am dus chiar in prima zi in care s-a redeschis si am avut un soc de proportii: probabil ca arhitectul sau decoratorul fusesera trimisi de concurenta ca sa-si bata joc de bietii oameni, pentru ca a acoperit toti peretii cu ziare, dupa care a dat cu lac peste ele ca sa se fixeze bine, sa nu cumva sa se piarda vreo bucatica din “capodopera”. Am avut o scurta, dar puternica dilema: sa ma mai duc vreodata intr-un restaurant care imi provoaca o repulsie teribila, numai pentru ca e foarte aproape de biroul meu? Aproape ca m-am bucurat ca mancarea a fost mai mult (putin?) decat mediocra, asa ca problema s-a rezolvat rapid, de la sine.

De curand mi-a spus cineva ca s-a schimbat iarasi decorul la Dantes, probabil ca si proprietarii, si m-am dus din nou. Scara paraginita, de casa parasita, m-a pregatit deja pentru ce ma astepta inauntru, asa ca socul nu a mai fost la fel de mare ca data trecuta. Sunt convins ca au folosit acelasi arhitect (decorator?), pentru ca nu pot sa-mi inchipui ca mai poate exista si un al doilea in orasul acesta capabil de o asemenea “performanta”. Aici sunt cele mai bizare aranjamente si decoruri pe care le-am vazut vreodata intr-un restaurant, poate cu exceptia Ici et La-ului lui Mr. Dupre: pereti vopsiti cu bronz auriu, cu instalatii cu tot, fete de masa mov pe mese rosii, scaune de plastic transparente amestecate cu altele negre, lustre de toate formele si culorile, de plastic, de fier forjat, de nichel, bucati de oglinzi lipite direct pe pereti etc. Nu sunt sigur ca murdaria nu face si ea parte din “concept”. Aproape nimic nu e curat acolo, peste tot e un strat de praf – e drept, de grosimi diferite – si sunt pete si arsuri de tigari pe mocheta (ce-o fi cautand mocheta intr-un restaurant?), pe banchetele tapistate si cu pernute rosii, chiar si pe fetele de masa. La etaj pare sa fie ceva mai curat si mai dichisit, probabil ca arhitectul a ramas in pana de “inspiratie”, insa reintri in “atmosfera” cand ajungi la mansarda, unde totul este si miroase a vechi si uzat, si asta nu ca la anticariat…

Spre surprinderea mea, mancarea a fost oarecum in contrast cu atmosfera, adica ceva mai buna decat ma asteptam. Am revenit si in ziua urmatoare, mai mult de curiozitate, si a fost la fel, rezonabila. Am luat o foccacia facuta acolo, se pare, pentru ca era calda si buna, o salata la fel de buna si bine prezentata, cu bucati mari de branza si carne, si cate o portie de paste (eram doua persoane, evident), din care una buna (cea cu branza si cu somon) si una mai putin buna (cu fructe de mare si cu sos de rosii). Pieptul de pui cu sos de branza si cu cartofi la cuptor a fost si el rezonabil, a putut fi mancat pana la capat. M-am straduit sa nu las painea sau tacamurile sa atinga fata de masa sau altceva in jur si, cu putin antrenament si cu experienta anterioara, in ziua urmatoare aproape ca mi-a reusit.

Clienti am vazut putini. Aproape toti luau cate un singur fel si plecau imediat ce terminau de mancat, sau chiar cu ultima inghititura pe scari. Eu cred ca am stat cel mai mult acolo, spre mirarea chelnerilor, neobisnuiti cu asa ceva. Oricum, pareau destul de dornici sa ne vada pe toti plecati, pentru ca aveau altceva mult mai instructiv de facut: pe un perete era un televizor mare la care toti cei trei chelneri (numai baieti, din generatia de dupa Revolutie) priveau tinta, aproape extaziati. Am crezut ca e vreun meci de fotbal, desi era cam ciudat la ora aceea. De unde stateam eu nu se vedea, asa ca, nemairezistand curiozitatii, m-am ridicat de la masa si m-am dus sa ma uit si eu: era emisiunea Brainiacs, de pe Discovery! Cel mai emotionant mi s-a parut ca urmareau emisiunea numai in grup, stateau tot timpul impreuna, unul langa altul. Au ajuns la performanta – probabil dupa indelungi exersari – ca sa se strecoare printre mese, sa puna si sa stranga farfuriile fara sa se mai uite pe unde merg sau ce fac, ci numai cu ochii in televizor! Cand am plecat eu nu mai era nimeni in restaurant, imi inchipui ca au rasuflat usurati si ca s-au apucat sa dezbata tema emisiunii si, de ce nu, chiar sa refaca si ei experientele la care tocmai asistasera.

Am platit fix 100 de lei pe doua portii de mancare, cate o apa si o cafea, pret in care cred ca au adaugat si abonamentul la cablul TV (pachetul full!). Sunt sigur ca, mai curand sau mai tarziu, si pe acest restaurant din frumoasa vila de pe Beller il paste soarta celui de dinainte, pentru ca nu vad niciun motiv pentru care un client ar reveni la Dantes.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 5 = eleven