Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   5.053 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   272 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   390 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   217 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   349 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   478 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   245 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   415 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   368 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   690 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   900 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   1.800 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   2.546 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   381 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   948 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   400 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   809 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   345 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   771 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   387 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   209 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   259 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   720 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

Noutati in meniul de pranz de la Hard Rock Cafe
(Feb 2017)
   600 vizite  0 comentarii   

Pranzul e subiect care trebuie tratat cu mare atentie. De aceea, cand aflam noutati in acest domeniu, incercam sa le dam mai departe cat mai repede ca sa fim siguri ca veti avea parte de un pranz bun in Bucuresti. In acest context, ii lasam pe cei de la Hard Rock Cafe sa va prezinte ce e nou in ...

............................................citeste tot

Fish & Wine - preparate pe baza de fructe de mare si peste si degustare de vinuri
(Jan 2017)
   503 vizite  0 comentarii   

Veste buna pentru iubitorii de vinuri! De curand cei de la Chefs Experience si-au modificat intreg meniul de bauturi cu ajutorul unui somelier, la sfatul caruia au introdus o multime de vinuri interesante. Acum fiind nerabdatori sa vi le prezinte, cei de la Chefs au reluat deja bine cunoscutul ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad



(Dec 2016)
10.552 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii

 

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie primitoare si un restaurant in care preparatele au mereu si-o pvoeste in spate. Sa aflam mai multe despre noul CAJU din Bucuresti.

caju by joseph hadad (1)

Conceptul braseriei Caju este casual, cu preparate la preturi accesbile, care se adreseaza unor paliere variate de clienti, este locul unde Joseph si-a propus sa aduca la masa gusturile din copilaria sa, cu puternice influente nord africane. Denumirea “Caju” este simbolica, reprezentand pasiunea lui Joseph pentru gastronomie, precum si detaliile care fac diferenta in gatitul preparatelor.

Joseph Hadad a lucrat la meniul Caju timp de aproape de 3 luni. Meniul include in jur de 40 de preparate impartite intre gustari reci, gustari calde, fel principal si cateva retete de desert create chiar de chef, intentia fiind de a acoperi cat mai multe gusturi cu aromele si mirodeniile specifice bucatariei mediteraneene.

caju by joseph hadad (15)

Visam demult sa deschid o braserie in centrul orasului, in care sa aduc in atentia gurmanzilor mancarea copilariei mele, o simfonie de arome si condimente si totodata atat de simpla. Am vrut sa ajung si la oamenii care nu vin sa manance la Joseph, sa dau posibilitatea cat mai multora, nu numai celor cu venituri mari, sa manance preparatele facute de mine. Sunt fericit ca momentul inaugurarii coincide cu ziua mea de nastere, asadar un motiv de dubla bucurie pentru mine si satisfactie personala si profesionala”, a declarat Joseph Hadad.

Calatoria in lumea gusturilor incepe inca de la intrarea in braserie, unde au fost asezate cuptoarele in care se va coace focaccia marocana, cu ierburi aromatice. Meniul include si preparate populare, insa toate au amprenta persoanala a chefului. Acesta va include burger de vita cu cartofi prajiți, fettuccine cu somon a la creme aromat cu vermut, gnocchi de cartofi cu castane confiate si sos din legume cu un pic de trufe, tagliatelle cu creveti sau ragu de momite de vitel cu ciuperci si legume cu sos demi-glace, iar la desert ravioli de ananas cu creme patisier si spuma de vanilie sau tarta de ciocolata cu sos de mango si crumble de ciocolata crocanta.

caju by joseph hadad (16)
Imi doresc enorm sa ajung la cat mai multi oameni cu gusturile pe care le creez, iar ei sa se simta la Caju ca acasa. In meniul de la Caju, am pus toate emotiile si toate amintirile dragi in perioada meselor savurate cu familia mea. Se regasesc in meniu si retete vechi de sute de ani, reinterpretate de mine intr-o maniera moderna”, a mai spus Joseph Hadad.

Pe langa acestea, se servesc preparate specifice din Magreb, de la zacusca marocana din rosii cu usturoi, la tajine mugrabi, gatit timp de sapte ore sau malabi, desert arabesc pe baza de lapte, smantana, scorțisoara, nucsoara, sirop de rodie si apa de trandafiri.

caju by joseph hadad (7)

In fiecare marti, la Caju se pregateste couscous de pui in stil clasic, din Fes, Maroc, orasul in care a locuit mama lui Joseph Hadad inainte de a se muta in Israel. Totodata, vinerea este ziua in care se serveste peste haraimi, tot in stil marocan, cu rosii, harissa de ardei capia, usturoi si lamai confiate. Totul se va prepara insa in restaurant, de la carnea tocata pentru burgeri, la paste si la sosuri.

Localul este amplasat in centrul Bucurestiului, pe o strada pitoreasca (Nicolae Golescu 16) in spatele Ateneului Roman, o zona  simbol ce reprezinta una dintre atractiile principale ale orasului. Proiectul de design a fost realizat de Grosu Art Studio, arhitectii Victor Grosu si Adrian Ianculescu venind cu o propunere de reamenajare extrem de creativa, ce este inscrisa in prezent pe platforma internationala archilovers.com.

caju by joseph hadad (3)

Spatiul are 3 zone, cea centrala care reuneste 14 mese si este  dominata de un tavan curbat din lemn, fiecare masa avand lustra dintr-un mix de ceramica si metal. In dreapta intrarii se afla o zona speciala, unde gurmanzii pot vedea cum se pregateste live painea marocana, in centrul spatiului fiind amplasata o masa tip bar care a fost elaborata special pentru acest local.

In dreapta barului, in spate, se afla o zona mai intima, ce reuneste 7 mese care pot fi reorganizate pentru petreceri de  diferite dimensiuni. Zonele sunt separate de o biblioteca din metal plina cu vinuri selecte. Materialele folosite sunt lemnul, metalul, betonul, caramida, faianta lucioasa neagra si alba, iar canapelele au un design custom si sunt imbricate in stofa. Scaunele, mesele, lustrele si lampile tip edisson sunt  iconice pentru o locatie tip braserie.

caju by joseph hadad (13)

La subsolul spatiului a fost amenajata o „biblioteca“ de vinuri stil crama, cu o masa de sase locuri, unde pot lua masa cei care isi doresc mai multa intimitate.

Caju are o capacitate de aproximativ 60 de persoane, iar in primavara va amenaja o terasa in stil frantuzesc, cu 40 de locuri. Pe perioada iernii, fumatorii vor avea un loc amenajat, prevazut cu sistem de incalzire. Stilul localului este realizat in traditiile unei braserii internationale, stil care reuneste combinatii lemn, metal si caramida, accentuate de lumini deosebite care pot schimba radical atmosfera localului, de la romantic seara pina la business la pranz.

Poze CAJU by Joseph Hadad:


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Sunt restaurante care te incanta prin gustul si complexitatea mancarii, prin ambianta, prin serviciul ireprosabil, prin atentia la detalii, etc. Sunt restaurante care iti raman in minte printr-o singura caracteristica, prin simplul fapt ca au un aport consistent la starea de bine pe care o ai cand iei masa cu cei dragi si stai de vorba intr-un mediu care te imbie din plin.
Faptul ca ai reusit sa petreci cateva ore alaturi de prieteni sau familie, savurand un fel principal mai deosebit sau un desert special, este suficient pentru a te face sa revii in acel loc si sa il recomanzi cu tot sufletul.
Pana in prezent nu am intalnit un restaurant care sa-mi lase o experienta profund neplacuta si un gust tare amar precum restaurantul Caju. Iar de cativa ani buni precizez ca am experimentat restaurante cu diverse specifice (bucatarie franceza, italiana, internationala, americana, etc). Dar cum nu e timpul pierdut, am trait-o si pe asta … la inceput de an.
Se anunta o vineri seara extraordinar de placuta, la o iesire cu prietenele. In urma experientelor placute legate de restaurantul Joseph am decis sa incercam, la inceput de an 2017, noul concept al lui chef Hadad, restaurantul Caju, deschis la sfarsitul anului trecut.
Am ajuns undeva in jurul orelor 17.20 si am comandat initial ceaiuri/sucuri, asa de incalzire (ca doar afara erau -10 grade), apoi am trecut la felurile principale, vin si desert, in toata perioada de timp admirand locatia, savurand preparatele si discutand pentru ca trecuse o perioada lunga de timp in care nu ne vazusem. Mancarea a fost buna, am laudat chiar unul din deserturi care a fost deosebit. Toate bune si frumoase pana la lovitura de glorie.
In jurul orelor 21.00 (terminasem desertul de vreo 20 de minute si inca mai aveam ceai in ceasca) vine la masa o domnisoara foarte amabila si cu un zambet larg pe chip imi spune ca are o rezervare de la ora 20.30 la aceasta masa si ca este deja trecut de ora 21.00 si ca trebuie sa vina rezervarea.…. Eu intreb senina, de ce nu am fost anuntata din momentul in care am facut rezervarea, ca am privilegiul de a avea o masa rezervata doar pentru 2 ore sau 3 ore sau cat timp considera managementul restaurantului in marinimia lui si atunci as fi ales in cunostinta de cauza daca sa vin aici sau nu. Raspunsul domnisoarei a fost ca, in general, clientii stau in jur de 2 ore jumatate (noi deja facusem imprudenta de a depasi 3 ore) si ca “stiti, clientii trebuie rotiti la mese ”. Nu ne doream o iesire la fast food, ci la o cina selecta de vineri seara.
Daca aceasta este abordarea pe care si-o doresc mai ales pentru un restaurant aflat la inceput de drum, e minunat, dar este cazul sa anunti in momentul in care cineva face o rezervare. Nu vorbim despre un restaurant exclusivist european sau american la care esti anuntat de la bun inceput despre perioada de timp limitata pentru care poti ocupa o masa.
Poate cei de la Caju au si parametri de evaluare a raportului dintre cat consumi si cat dureaza perioada de sedere in restaurant si probabil noi ne aflam in afara limitelor!
Situatia a fost atat de penibila incat nu am stiut cum sa achit nota mai repede si sa plecam din local.
In final ar trebui sa ofer si un calificativ, dar consider ca nu exista unul. Mai jos de atat nu se poate…. Este pacat ca un comportament de aceste gen afecteaza profund partea de creatie culinara a lui chef Hadad, dar consider ca regulile economiei de piata si satisfactia clientilor isi vor pune amprenta asupra viitorului acestui restaurant.

Reply

Restaurantul arata foarte bine.
Serviciile discutabile: Ospatarul nostru “Mihai” a fost foarte politicos la inceput, apoi dupa ce i-am atras atentia ca asteptam o limonada de 15 minute si-a schimbat atitudinea, efectiv ne-a ignorat. Il chemam de fiecare data sa ne mai puna vin sau apa.

Mancarea a fost mult sub asteptari. La starter am luat vinete coapte care au fost foarte bune insa gustarea orientala si branza Halloumi au dezamagit.
Painea marocana a fost foarte buna.

Felurile principale si desertul au fost extrem de slabe.
Supa de fructe de mare nu avea nici un gust: nici picanta (cum ne-a spus ospatarul), nici sarata…avea bucati de smon (fara gust), calamari si scoici …
Calamari baby crocanti: ceva foarte mic si dulce
Tiramisu: o bataie de joc … biscuiti sfaramati sau nesquik cacao cu zahar nedizolvat (nu am inteles ce era) si trei lingurite de crema alba, calda si fara gust de cocos … asa cum mentionau in reteta

In concluzie, nu a fost o experienta placuta, desi am avut asteptari mari

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven + 8 =