Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   230 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   512 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   284 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   687 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   246 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   629 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   198 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   162 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   187 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

Noutati in meniul de pranz de la Hard Rock Cafe
(Feb 2017)
   392 vizite  0 comentarii   

Pranzul e subiect care trebuie tratat cu mare atentie. De aceea, cand aflam noutati in acest domeniu, incercam sa le dam mai departe cat mai repede ca sa fim siguri ca veti avea parte de un pranz bun in Bucuresti. In acest context, ii lasam pe cei de la Hard Rock Cafe sa va prezinte ce e nou in ...

............................................citeste tot

Fish & Wine - preparate pe baza de fructe de mare si peste si degustare de vinuri
(Jan 2017)
   363 vizite  0 comentarii   

Veste buna pentru iubitorii de vinuri! De curand cei de la Chefs Experience si-au modificat intreg meniul de bauturi cu ajutorul unui somelier, la sfatul caruia au introdus o multime de vinuri interesante. Acum fiind nerabdatori sa vi le prezinte, cei de la Chefs au reluat deja bine cunoscutul ...

............................................citeste tot

Wine Tasting la Porto Te Amo
(Jan 2017)
   94 vizite  0 comentarii   

Un wine bar e firesc sa faca sesiuni de wine tasting, ceea ce se intampla si la Porto Te Amo, local din incinta mall-ului Park Lake. Wine bar-ul Porto Te Amo aduce un pic din spiritul Portugaliei in Bucuresti, dar pentru evenimentul de joi, accentul cade pe o crama romaneasca. Mai multe despre ...

............................................citeste tot

Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers!
(Jan 2017)
   868 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience revine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   750 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   815 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   478 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   360 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel
(Jan 2017)
   417 vizite  0 comentarii   

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d'Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la ...

............................................citeste tot

Placintarie in gradina la Manasia Hub
(Jan 2017)
   262 vizite  0 comentarii   

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde...

............................................citeste tot

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs
(Dec 2016)
   384 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot ...

............................................citeste tot

Sarbatorile sunt pentru toti - gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu
(Dec 2016)
   108 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile sunt pentru toti - acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile ...

............................................citeste tot

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!
(Dec 2016)
   157 vizite  0 comentarii   

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile "Oare o sa ii placa" sau "Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?". Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor ...

............................................citeste tot

(P) Masa de Craciun – la doar un click distanta!
(Dec 2016)
   296 vizite  0 comentarii   

Masa de Craciun este cu siguranta un moment special care se petrece in familie. Si ce ar fi Craciunul fara mireasma cozonacilor proaspeti, a delicioaselor sarmale sau fara traditionala salata Boeuf? Traim in secolul vitezei si al agitatiei si, din pacate, avem din ce in ce mai putin timp pentru noi ...

............................................citeste tot

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad
(Dec 2016)
   6.620 vizite  2 comentarii   

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad



(Dec 2016)
6.620 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii

 

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie primitoare si un restaurant in care preparatele au mereu si-o pvoeste in spate. Sa aflam mai multe despre noul CAJU din Bucuresti.

caju by joseph hadad (1)

Conceptul braseriei Caju este casual, cu preparate la preturi accesbile, care se adreseaza unor paliere variate de clienti, este locul unde Joseph si-a propus sa aduca la masa gusturile din copilaria sa, cu puternice influente nord africane. Denumirea “Caju” este simbolica, reprezentand pasiunea lui Joseph pentru gastronomie, precum si detaliile care fac diferenta in gatitul preparatelor.

Joseph Hadad a lucrat la meniul Caju timp de aproape de 3 luni. Meniul include in jur de 40 de preparate impartite intre gustari reci, gustari calde, fel principal si cateva retete de desert create chiar de chef, intentia fiind de a acoperi cat mai multe gusturi cu aromele si mirodeniile specifice bucatariei mediteraneene.

caju by joseph hadad (15)

Visam demult sa deschid o braserie in centrul orasului, in care sa aduc in atentia gurmanzilor mancarea copilariei mele, o simfonie de arome si condimente si totodata atat de simpla. Am vrut sa ajung si la oamenii care nu vin sa manance la Joseph, sa dau posibilitatea cat mai multora, nu numai celor cu venituri mari, sa manance preparatele facute de mine. Sunt fericit ca momentul inaugurarii coincide cu ziua mea de nastere, asadar un motiv de dubla bucurie pentru mine si satisfactie personala si profesionala”, a declarat Joseph Hadad.

Calatoria in lumea gusturilor incepe inca de la intrarea in braserie, unde au fost asezate cuptoarele in care se va coace focaccia marocana, cu ierburi aromatice. Meniul include si preparate populare, insa toate au amprenta persoanala a chefului. Acesta va include burger de vita cu cartofi prajiți, fettuccine cu somon a la creme aromat cu vermut, gnocchi de cartofi cu castane confiate si sos din legume cu un pic de trufe, tagliatelle cu creveti sau ragu de momite de vitel cu ciuperci si legume cu sos demi-glace, iar la desert ravioli de ananas cu creme patisier si spuma de vanilie sau tarta de ciocolata cu sos de mango si crumble de ciocolata crocanta.

caju by joseph hadad (16)
Imi doresc enorm sa ajung la cat mai multi oameni cu gusturile pe care le creez, iar ei sa se simta la Caju ca acasa. In meniul de la Caju, am pus toate emotiile si toate amintirile dragi in perioada meselor savurate cu familia mea. Se regasesc in meniu si retete vechi de sute de ani, reinterpretate de mine intr-o maniera moderna”, a mai spus Joseph Hadad.

Pe langa acestea, se servesc preparate specifice din Magreb, de la zacusca marocana din rosii cu usturoi, la tajine mugrabi, gatit timp de sapte ore sau malabi, desert arabesc pe baza de lapte, smantana, scorțisoara, nucsoara, sirop de rodie si apa de trandafiri.

caju by joseph hadad (7)

In fiecare marti, la Caju se pregateste couscous de pui in stil clasic, din Fes, Maroc, orasul in care a locuit mama lui Joseph Hadad inainte de a se muta in Israel. Totodata, vinerea este ziua in care se serveste peste haraimi, tot in stil marocan, cu rosii, harissa de ardei capia, usturoi si lamai confiate. Totul se va prepara insa in restaurant, de la carnea tocata pentru burgeri, la paste si la sosuri.

Localul este amplasat in centrul Bucurestiului, pe o strada pitoreasca (Nicolae Golescu 16) in spatele Ateneului Roman, o zona  simbol ce reprezinta una dintre atractiile principale ale orasului. Proiectul de design a fost realizat de Grosu Art Studio, arhitectii Victor Grosu si Adrian Ianculescu venind cu o propunere de reamenajare extrem de creativa, ce este inscrisa in prezent pe platforma internationala archilovers.com.

caju by joseph hadad (3)

Spatiul are 3 zone, cea centrala care reuneste 14 mese si este  dominata de un tavan curbat din lemn, fiecare masa avand lustra dintr-un mix de ceramica si metal. In dreapta intrarii se afla o zona speciala, unde gurmanzii pot vedea cum se pregateste live painea marocana, in centrul spatiului fiind amplasata o masa tip bar care a fost elaborata special pentru acest local.

In dreapta barului, in spate, se afla o zona mai intima, ce reuneste 7 mese care pot fi reorganizate pentru petreceri de  diferite dimensiuni. Zonele sunt separate de o biblioteca din metal plina cu vinuri selecte. Materialele folosite sunt lemnul, metalul, betonul, caramida, faianta lucioasa neagra si alba, iar canapelele au un design custom si sunt imbricate in stofa. Scaunele, mesele, lustrele si lampile tip edisson sunt  iconice pentru o locatie tip braserie.

caju by joseph hadad (13)

La subsolul spatiului a fost amenajata o „biblioteca“ de vinuri stil crama, cu o masa de sase locuri, unde pot lua masa cei care isi doresc mai multa intimitate.

Caju are o capacitate de aproximativ 60 de persoane, iar in primavara va amenaja o terasa in stil frantuzesc, cu 40 de locuri. Pe perioada iernii, fumatorii vor avea un loc amenajat, prevazut cu sistem de incalzire. Stilul localului este realizat in traditiile unei braserii internationale, stil care reuneste combinatii lemn, metal si caramida, accentuate de lumini deosebite care pot schimba radical atmosfera localului, de la romantic seara pina la business la pranz.

Poze CAJU by Joseph Hadad:


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Sunt restaurante care te incanta prin gustul si complexitatea mancarii, prin ambianta, prin serviciul ireprosabil, prin atentia la detalii, etc. Sunt restaurante care iti raman in minte printr-o singura caracteristica, prin simplul fapt ca au un aport consistent la starea de bine pe care o ai cand iei masa cu cei dragi si stai de vorba intr-un mediu care te imbie din plin.
Faptul ca ai reusit sa petreci cateva ore alaturi de prieteni sau familie, savurand un fel principal mai deosebit sau un desert special, este suficient pentru a te face sa revii in acel loc si sa il recomanzi cu tot sufletul.
Pana in prezent nu am intalnit un restaurant care sa-mi lase o experienta profund neplacuta si un gust tare amar precum restaurantul Caju. Iar de cativa ani buni precizez ca am experimentat restaurante cu diverse specifice (bucatarie franceza, italiana, internationala, americana, etc). Dar cum nu e timpul pierdut, am trait-o si pe asta … la inceput de an.
Se anunta o vineri seara extraordinar de placuta, la o iesire cu prietenele. In urma experientelor placute legate de restaurantul Joseph am decis sa incercam, la inceput de an 2017, noul concept al lui chef Hadad, restaurantul Caju, deschis la sfarsitul anului trecut.
Am ajuns undeva in jurul orelor 17.20 si am comandat initial ceaiuri/sucuri, asa de incalzire (ca doar afara erau -10 grade), apoi am trecut la felurile principale, vin si desert, in toata perioada de timp admirand locatia, savurand preparatele si discutand pentru ca trecuse o perioada lunga de timp in care nu ne vazusem. Mancarea a fost buna, am laudat chiar unul din deserturi care a fost deosebit. Toate bune si frumoase pana la lovitura de glorie.
In jurul orelor 21.00 (terminasem desertul de vreo 20 de minute si inca mai aveam ceai in ceasca) vine la masa o domnisoara foarte amabila si cu un zambet larg pe chip imi spune ca are o rezervare de la ora 20.30 la aceasta masa si ca este deja trecut de ora 21.00 si ca trebuie sa vina rezervarea.…. Eu intreb senina, de ce nu am fost anuntata din momentul in care am facut rezervarea, ca am privilegiul de a avea o masa rezervata doar pentru 2 ore sau 3 ore sau cat timp considera managementul restaurantului in marinimia lui si atunci as fi ales in cunostinta de cauza daca sa vin aici sau nu. Raspunsul domnisoarei a fost ca, in general, clientii stau in jur de 2 ore jumatate (noi deja facusem imprudenta de a depasi 3 ore) si ca “stiti, clientii trebuie rotiti la mese ”. Nu ne doream o iesire la fast food, ci la o cina selecta de vineri seara.
Daca aceasta este abordarea pe care si-o doresc mai ales pentru un restaurant aflat la inceput de drum, e minunat, dar este cazul sa anunti in momentul in care cineva face o rezervare. Nu vorbim despre un restaurant exclusivist european sau american la care esti anuntat de la bun inceput despre perioada de timp limitata pentru care poti ocupa o masa.
Poate cei de la Caju au si parametri de evaluare a raportului dintre cat consumi si cat dureaza perioada de sedere in restaurant si probabil noi ne aflam in afara limitelor!
Situatia a fost atat de penibila incat nu am stiut cum sa achit nota mai repede si sa plecam din local.
In final ar trebui sa ofer si un calificativ, dar consider ca nu exista unul. Mai jos de atat nu se poate…. Este pacat ca un comportament de aceste gen afecteaza profund partea de creatie culinara a lui chef Hadad, dar consider ca regulile economiei de piata si satisfactia clientilor isi vor pune amprenta asupra viitorului acestui restaurant.

Reply

Restaurantul arata foarte bine.
Serviciile discutabile: Ospatarul nostru “Mihai” a fost foarte politicos la inceput, apoi dupa ce i-am atras atentia ca asteptam o limonada de 15 minute si-a schimbat atitudinea, efectiv ne-a ignorat. Il chemam de fiecare data sa ne mai puna vin sau apa.

Mancarea a fost mult sub asteptari. La starter am luat vinete coapte care au fost foarte bune insa gustarea orientala si branza Halloumi au dezamagit.
Painea marocana a fost foarte buna.

Felurile principale si desertul au fost extrem de slabe.
Supa de fructe de mare nu avea nici un gust: nici picanta (cum ne-a spus ospatarul), nici sarata…avea bucati de smon (fara gust), calamari si scoici …
Calamari baby crocanti: ceva foarte mic si dulce
Tiramisu: o bataie de joc … biscuiti sfaramati sau nesquik cacao cu zahar nedizolvat (nu am inteles ce era) si trei lingurite de crema alba, calda si fara gust de cocos … asa cum mentionau in reteta

In concluzie, nu a fost o experienta placuta, desi am avut asteptari mari

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


3 + nine =