O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   564 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.069 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   10.119 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   598 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   820 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   513 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   730 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   688 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   430 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   592 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   519 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   952 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.159 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.058 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.728 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   529 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.213 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   555 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   982 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   456 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.014 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   537 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   322 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   388 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   935 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Deveniti jurnalist Restograf!



(Oct 2012)
6.783 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii

 

Ii incurajam pe toti cei care vor sa-si spuna parerea sau sa sustina un punct de vedere legat de lumea restaurantelor bucurestene, de gastronomie, in general, de orice subiect care ar putea sa fie de interes pentru cititorii Restografului, sa ne trimita articole despre restaurantele vizitate, despre experientele avute, intamplari comice sau triste, opinii si comentarii pe orice tema de interes.  Toti cei care ne trimit articole (min. 3500 de semne, cu tot cu spatii si care nu au mai aparut integral in alte media online) pe care le vom publica pe Restograf, vor primi o invitatie la o masa (pranz sau cina) la restaurantul meu “La George Butunoiu & Oskar” (www.lagb.ro).  Daca initiativa va avea succes, voi cauta o metoda de a masura valoarea fiecarui articol, iar autorul castigator va primi o masa/ petrecere gratuita (pentru 10 persoane) la “La George Butunoiu & Oskar”. Va rog sa trimiteti comentarii si sugestii legate de aceasta initiativa! (George Butunoiu)

(fotografiile sunt preluate de pe http://www.woophy.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Nu vreau sa fiu prea critic,dar sant ceva ani decand incerc sa aduc in atentia clientilor ideea de restaurant.Multe din restaurantele de azi au propietari care nu au idee de ce insaeamna aceasta activitate.
Multi aomeni cu bani,deschid repede si ei un restaurant,dupa care pun un manager care la randul lui angajeaza personal calificat!!si gata au deschis o afacere banoasa.
Deschide unul un restaurant hop si ceilalti si asa avem orasele pline de restaurante,trattori,baruri si pizzeri. Aceste locaruri functioneaza pe anumite principii.Unele sant locuri de intalnire ale oamenilor importanti ,care trebuie sa semneze zilnic condica altfel nu sant in pas cu moda.Altele sant situate in zone cu mult trafic si trebuie sa se afiseze ca sa fie vazuti de cei ce trec pe strada.Altele sant de mofturi unde clienti se lauda ca au luat masa acolo.Mai sant si localuri ale unor personalitati din diverse sfere de activitate
care sant pline datorita notorietati sale.
Insa resturantele conduse de oameni din domeniul gastronomic sant din ce in ce mai putine,iar concurenta lor cu celelalte este grea,deoarece si cunoscatori in materie culinara sant din ce in ce mai putini.
Este adevarat ca in ultimi ani lumea, a inceput sa aiba o alta idee despre restaurante,dar tot odata lipsa de personal calificat duce la orientarea clientelei inspre anumite localuri.
Vreau sa precizez ca lipsa de profesionalism se datoreaza in mare parte si scolilor care dau pe banda rulanta zilnic: bucateri,barmani cofetari si oaspatari cu a slaba pregatire ,dar cu diplome.
Asa se pierde din traditia scoli romanesti, care cu multi ani in urma pregateau adevarati profesionisti in domeniul alimentatiei publice,urmand scoli de profil cu calificari la locul de munca.
Intr-un cuvant spus cred ca noi clienti ar trebui sa fim mai exigenti cu localurile care le frecventam si sa incepem a ne cultiva papilele gustative in functie de placerile noastre si nu ale celor care ne duc in eroare cu fel si fel de preparate, care mai de care mai deosebite ca denumire.
Cred tot odata ca orice restaurant care se clasifica cu un anume specific ,trebuie sa-l respecte si nu sa mergem la un restaurant romanesc care face si pizza,sau la un restaurant italian care face si ciorba de burta.
Pot sa continui cu tot felul de exemple ,dar nu cred ca este nevoie, asa ca ma rezum la cele spuse pana acum si vreu sa-mi mentin numele fictiv deoarece nu vreau sa intru in contradicti cu nimeni,ci doar doresc a scoate in evidenta cateva din criteriile care trebuiesc urmarite cand alegem a lua masa in oras.

Reply

Buna ziua!
Apreciez invitatia dvs de a permite transmiterea impresiilor legate de “experiente” traite sau cunoscute din lumea barurilor sau restaurantelor! Intentionez sa incit clientii retaurantelor la o abordare mult mai categorica fata de calitatea retetelor pe baza cafea!Ce doresc sa transmit? Prea usor scotem banii din buzunar sa platim un espresso, cappuccino, latte machiatto care nu au NIMIC in comun cu reteta classica a acestora!Personal refuz sa consum nu mai vorbesc ca nu platesc un produs din aceasta categorie care este neconform retetei acestuia!O astfel de atitudine va pune pas cu pas presiune pe barmani care intr-un final s-ar putea apleca asupra calitatii acestui tronson de produse!Lucrez in domeniul cafelei si ma consider “calificat” sa fac acest comentariu si mai mult atrag atentia si asupra altui fenomen GROSOLAN : sunt din ce in ce mai dese situatiile in care desi in locatii furnizarea cafelei este facuta de branduri de notorietate “patronii” se bucura la achizitii de cafea jalnice calitativ…dar mai ieftine!Este un trend periculos cu o evidenta finalitate rezumata prin pierderea clientelei! Cu drag Razvan Godeanu

Reply

Ingenioasa idee. Bravo!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 2 = six