Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   468 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   988 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.671 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.997 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   786 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.483 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.217 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.498 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.687 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   655 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Domeniul Greaca – cu bune si mai putin bune…



Daniela Dumitrescu  (Jul 2013)
20.388 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii
9 placut 
18 displacut 

 

Am auzit de domeniul Greaca intamplator, cred ca printr-un voucher si mi s-a parut demn de un drum pana acolo. Cum ziua mea si-a facut aparitia prin peisaj, unul dintre cadouri a fost acesta!

Drumul pana acolo nu e neaparat rau, asta daca nu ai ca reper drumurile de dincolo de granita. Sa spunem ca este ok, raportat la Romania, dar pacatuieste, ca mai toate obiectivele turistice din tara, de o absenta totala a marcajelor. Abia la Hotarele este un indicator, care daca l-ai ratat, doar buna-vointa localnicilor te mai poate indruma! Şi de ea puteti profita ca cei de acolo au parut dornici sa te indrume. Ideea e sa nu te bazezi pe GPS, pentru tanti aia ne-a dus pe niste drumuri de tara, aproape impracticabile, asa ca ne-am intors din drum de vreo 2 ori si apoi am renuntat la tehnologie!

Intrarea este impresionanta si de cum parchezi, platoul care se-ntinde in fata ta, te indeamna la 5 minute de liniste! Este minunat sa ai in fata ochilor intinderi de nuante verde-verzui-galbui, asezate in fasii frumos amenajate. M-a impresionat curatenia locului si faptul ca pamantul era ingrijit!

Dupa ce cobori cateva trepte ajungi in fata unei terase care-ti deschide perspectiva si catre restaurant. Din pacate, fantana arteziana nu umezea aerul, dar micile ronduri de flori incadrau bine atmosfera. Receptia si restaurantul se duc binisor spre 3*, poate chiar 4, daca nu esti prea pretentios.

De pe acest al doilea nivel, se vede serpuind aleea de trepte care duce spre piscine, caci sunt 2: una pentru copii si, evident, una pentru adulti, precum si terenul de tenis bine plasat. Accesul la piscina este 40 de lei, iar daca te cazezi, intra in pretul camerei, care nu e tocmai ieftin.

Piscina este curata, exista si un Jacuzzi undeva mai in spate.

Pana aici toate bune si frumoase. Am fost insa dezamagita de toaleta de la piscina, unde usa de acces la vasul de toaleta nu avea maner si practic nu aveai de ce sa tragic ca s-o inchizi, iar eu nu am gasit locul de unde se aprinde si lumina, asa ca a trebuit sa ma descurc intr-un semi-intuneric, caci nu exista nicun ochi de geam. Nu mi s-a parut inspirata culoarea prea gri a peretilor, care, desi stiu ca sunt mozoliti intr-o varianta scumpa, aduce prea mult a beton, a tencuiala.

Insa marea dezamagire au fost serviciile de la restaurant! Am asteptat mai bine de 15 minute sa ni se aduca meniul si desi se invarteau chelnerii pe acolo, pareau ca nici nu ne vad! Apoi comanda a durat mai bine de 40 de minute, de si uitasem ce am comandat! Am fost nevoita sa-i reamintesc chelnerului ca “am comandat si noi ceva…” si a fost dragut ca au adus mancarea, nu insa si tacamurile! Insa surprizele neplacute nu s-au finalizat. Eu mi-am luat pui cu mozzarella si cartofi cu rozmarin ca fel principal, numai ca nu mai mozzarella nu era! Era o felie de cascaval cu o rosie deasupra! Iar cartofii erau absolut nefierti, asa ca mai bine de jumatate nu i-am putut manca! Toaletele arata mult mai bine aici, asa ca m-am mai linistit la capitolul evacuari!

Chelnerii mi s-au parut neprofesionisti, dezorganizati, debarasand neglijent mesele si uitand sa puna servetelele, oliviera sau… tacamul! A trebuit sa muncim pentru fiecare dintre ele! Asa ca, desi ne propusesem sa vedem si camerele, experienta neplacuta de la masa, ne-a grabit plecarea!

Locatia merita, dar poate daca ai si pachet la tine! Inteleg ca in viitor se preconizeaza tot felul de proiecte de loisir si chiar un Spa cu piscina interioara! Am de gand sa-i urmaresc evolutia, desi recunosc ca nu ma tenteaza o revenire imediata!


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







August 2016, iar comentariul meu le va parea unora copy-paste, pe alocuri, dupa cele din 2013. Dar il fac – nu pentru ca mi-as imagina ca lucrurile ACOLO s-ar putea ameliora, ci pentru ca vreau sa ma descarc.
Drumul pana acolo: intr-adevar, GPS-ul nu serveste la nimic, marcaje ioc, deci rabdare si bafta.
Acolo: un complex de mari fitze, cu un jucator de golf drept logo. “Aveti si teren de golf?” “E in proiect.” Bun, bine ca aveti logo ca si cum.
Toaleta de la piscina: dimineata era ok. La pranz nu mai era ok, pentru ca nimeni din personal nu da, probabil, pe-acolo. Pe seara, nu mai puteai intra.
La pranz, fiind “clienti captivi”, am mancat la restaurantul hotelului: a durat o vesnicie! Ospatarul ne-a adus tacamurile IN MANA. Am comandat “Carne la garnita cu mamaliguta”: am primit o gramada de carne fada si, asa, ca la doua linguri de mamaliga. (La plecare, receptionista ne-a intrebat – de forma – daca mancarea a fost ok; i-am zis ca nu, si ca s-au scumpit la tarâte; s-a mirat: “De ce n-ati mai cerut?” Yeah, right, ca-n “Oliver Twist”.) De desert nici nu vreau sa-mi mai amintesc.
Voiseram sa stam pe-acolo o zi-doua. Asta la ora 10; la 5 ni se parea ca statuseram deja o saptamana.
Am incercat sa-mi imaginez serile pe-acolo, pentru, repet, clientii captivi ai hotelului (are vreo 20 de camere): n-am putut.
Se pare deci ca, in trei ani, acolo nu s-a intamplat nimic care sa faca din “Domeniul Greaca” o destinatie cat de cat atragatoare.

Reply

La asa gorila becaliana de patron…asa angajati si asa servicii…mai mult nu vreau sa dezvolt subiectul.

Reply

La intrebarea mea adresata ospatarului privind preturile practicate(demne de un bistro londonez)mi s-a raspuns:”Asa urmarim sa ne selectam clientela!”!?!Oricum,in curand va afla si Guta de locatie…Patronul a investit o gramada de bani intr-un complex tip resort turcesc de 4 stele,dar situat pe o tarla.Mancarea este departe de ceea ce clameaza ei,fite pe meniu,de bodega in farfurie.Ca sa primesc frape,am deranjat o tanti care freca geamuri.Dar s-a intors la treaba dupa ce mi l-a facut.Un drum lung,nemarcat pana la locatie.Mergeti numai daca vi se face cinste sau daca incercati sa impresionati fete de suburbii!

Reply

Ba este foarte adevarat. Si eu am fost acolo. De la chelnerii absolut neprofesionisti si probabil si foarte prost platiti (asta am dedus dupa ce lehamite le era), la bucatarul absolut neatent in prepararea mancarurilor. Dupa ce ca farfuria este oricum goala, mancarea e proasta iar nota de plata imi aduce aminte de o productie cinematografica cu buget redus care se prezinta ca un succes de box-office. Pacat de peisaj!

Reply

Nu cred ca e adevarat ce se spune despre felul de baza,mai ales dc este acolo Executive Chef Daniel(dupa cum am citt intr un comunicat de presa)

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four − = 1