Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.413 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   926 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.476 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.964 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   697 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   809 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   741 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.723 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.724 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.371 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.488 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   675 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   895 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.367 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.711 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.087 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.882 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

E acesta un restaurant pentru fete?



George Butunoiu  (Dec 2014)
7.155 Vizualizarivizualizari
11 Comentariicomentarii
3 placut 
14 displacut 

 

Cliente la Alt ShiftCand am intrat prima data la Alt Shift, chiar vizavi de Casa Centrala a Armatei, cam pe unde era faimosul acum 20 de ani restaurantul Bucuresti – Berlin, am dat sa ies afara sa ma mai uit o data la ce scrie pe intrare, crezusem ca am ajuns intr-un garaj, sau la intrarea in vreun atelier, ceva… Un hol mare gol, foarte murdar, cu o usa mare din fier, cred. Am deschis-o, inauntru un loc foarte mare si gol, de asemenea, intunecat, nu distingeam mai nimic. Am iesit, nestiind ce sa fac, nu era niciun afis sau altceva care sa imi spuna unde sunt sau incotro sa o iau. Am vazut o scara si am urcat pe ea, la primul etaj. Intr-adevar, acolo am vazut ca am ajuns la Alt Shift si am intrat. Mai tarziu am aflat ca jos era (sau este) un club, sau un fel de discoteca, sa sala de dans numita Control, sau In Control.

Alt Shift a fost deschis in septembrie 2014 in cladirea aceea veche din centrul Bucurestiului, si numele ii vine de la primul restaurant pe care l-au deschis proprietarii in 2010 intre Piata Lahovari si Gradina Icoanei, cu numele Shift. Asa ca acesta este Alt Shift, cu trimitere si la butoanele calculatorului, evident.

Alt Shift ocupa etajul cladirii, deci, un spatiu foarte mare, gen hala industriala, cu o sala mica intr-o parte si una mare in fata, in care e si barul. Sunt amenajate dupa moda vremii, foarte minimalist, cu peretii decopertati pana la caramida, peste care au dat direct un var alb, cu niste grinzi metalice pe post de barne pe tavan si ca ancadramente ale usilor, cu becuri atarnand direct pe cablu. Singurul decor sunt niste tablouri pe pereti cu pozele unor duduite, toate in aceeasi postura, actrite, sau asa ceva. Mese simple din lemn greu, scaune de plastic, comode, niste canapele la perete – pozele arata destul de clar despre ce e vorba. Muzica data foarte tare, dar presupun ca eram singurul de acolo deranjat de asta.

Au un meniu mai degraba scurt la Alt Shift, daca e sa-l masuram cu cele de la alte restaurante, mancare destul de simpla, greu de clasificat in vreun fel, cam ceea ce se numeste acum bucatarie urbana, adica bucatarie de Internet, cu retete luate care de pe unde. Mancarea a fost surprinzator de buna fata de ce te-ai fi asteptat sa primesti intr-un asemenea loc, mai ales daca te uitai in jur si vedeai numai tineri de varsta studentiei, si daca te uitai si la preturi si vedeai ca nu erau deloc mari, cea mai scumpa vita fiind 45 de lei. Si, in plus, portiile mari, printre cele mai mari pe care le-am vazut eu intr-un restaurant bucurestean.

Serviciul a fost si el din acelasi film la Alt Shift, cu niste chelnerite fara costum sau alt marker specific, pe care nu le-as fi ghicit dintre clienti daca nu s-ar fi ridicat singure de la masa la care stateau si fumau, cu o cafea in fata, atunci cand ma vedeau uitandu-ma agitat si neajutorat in jur. Le-as fi dat nota maxima la servicii daca ar fi mirosit mai frumos cand se apropiau de masa mea, fiindca erau adorabile, dezinvolte si neobosite.

Insa a mai fost un lucru de tinut minte de la Alt Shift, si anume ca erau aproape numai fete la mese, cate doua, cate patru sau cate mai multe, abia daca am vazut vreo nefata sau doua printre ele. Nu stiu daca a fost doar o intamplare rara asta, insa nu imi amintesc sa mai fi vazut asa ceva in vreun restaurant bucurestean pana acum.

Daca la abia doua luni de la deschidere are atatia clienti, cred ca Alt Shift va deveni un loc cunoscut tinerilor bucuresteni, mai ales ca doua mari universitati sunt chiar alaturi, si altele cateva nu prea departe. E ce le place lor mai mult, adica sa stea intr-un sopron, sa nu aiba fete de masa care sa-i incurce, sa le bubuie muzica in urechi, sa plece cu hainele imbibate de fum, ca sa nu mai miroasa a altceva si sa nu dea multi bani pe mancare. Si, daca aceasta mancare mai e si mare si buna, si mai bine…

Toate clare pana aici, mai ramane doar sa ma lamuresc daca Alt Shift chiar e un restaurant pentru fete, sau daca in ziua aceea a fost doar o potrivire neobisnuita a astrelor. O sa-mi iau niste haine puse la spalat in cosul de rufe si o sa ma duc din nou intr-o zi.

(poza lui rockiingNaruna de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Fost, vazut si cam atat. Perfect pt un pahar de vin , evitati mancarea. Multa si proasta, exact ca la porci!

Reply

Pizza dulce ca painea turceasca din anii ’90. Nasol!

Reply

Am vazut ca ati incercat sufle de conopida si nu ne-ati spus ce parere aveti!?
Dubios este ca ati facut recenzie in decembrie, iar in ianuarie ati acordat premiul pt. cea mai buna bucatarie urbana unui loc care vinde conopida gratinata sub numele de ” sufle” . Daca nu stiti diferenta va pot ajuta draga domnule Butunoiu!

Am inteles ca in categoria bucatarie urbana intra toate mizeriile din Bucurestiul asta oparit, dar va rog…..putina decenta.

Reply

Va rog, va rog !! Asezonati mancarea, imi place aici si vreau sa revin 😀

Reply

Spatiul este foarte dragut, personalul prietenos, dar mancare este sub orice critica, patetica si fara rost sau gust.

Reply

E misto la altshift. Pizza la 35, 40 de lei nu este chiar ieftina, chiar daca o servesti exclusiv dupa 12 noaptea. N-as spune nici ca pastele de 25-30 de lei sunt chiar ieftine dar probabil ca domnul Butunoiu face recenzii doar pentru studentii de la Jean Monet.
Mai nasol e cand dai peste niste dovlecei carbonizati sau peste niste legume mai mult nespalate decat spalate. Dar poate au fost doar intamplari unice si nefericite.
Locul arata foarte bine iar muzica este exact ce trebuie sa fie.
Mancarea este si ea buna (da,da chiar este, cand ai noroc….si de cele mai multe ori chiar ai noroc).
Personalul, desi simpatic, cam neexperimantat si usor aerian. Parca nu stiu exact ce trebuie sa faca sau cum sa reactioneze.
Atmosfera e faina si hipstareala este la ea acasa.
Ca la Berlin.

Reply

Cred ca oricine are macar o urma de umor intelege mesajul disimulat al autorului. Bonus ca a transmis esentialul despre local: mancare buna, ieftina, portii mari, serviciu bun. Bonus ca generatia acestei culturi suburbane isi asuma si decorul si atmosfera locului, asa incat nu are rost sa.l mustram pe domnul Butunoiu pentru impresiile sale. Pana la urma, cronicile, de orice fel, nu presupun obiectivitate 100%, sunt si chestiuni de gust. Iar gustul autorului a fost bun, all in all.

Reply

Acel pub se adreseaza unui segment de clientela din care dl. Butunoiu sigur nu face parte. Este un loc in care un fals aristocrat cu aere de superioritate niciodata nu se va simti bine.
Designul “sopronului” de la Alt Shift a fost creat de un studio consacrat, care a mai realizat cateva localuri cunoscute din Bucuresti: Edo Sushi, Interbelic, Origo Coffee. Meniul propus de ambele localuri Shift este interesant si ofertant, mancarea este gustoasa, iar faptul ca portiile sunt generoase si preturile rezonabile este de apreciat.
Dar sunt convinsa ca dl. Butunoiu a remarcat toate aceste aspecte, insa continua sa-si scrie cronicile dupa alte principii decat obiectivitatea.

Reply
lucian g. furnazeanu December 26, 2014 at 10:31 pm

la new york cam asta e standardul
+ stilul industrial minimalist este de asemenea varf de trend pe amenajari interioare. cred ca e nevoie de o sincronizare a perceptiilor cu anul 2014, altfel nu cred ca restograf va mai fi relevant in vreun fel…

Reply

    Corect… cu o singura mentiune : Restograf a incetat sa mai fie de mult relevant. El mai traieste in virtutea inertiei si a lipsei de alternativa! Alternativa care daca va aparea la un moment dat Restograf va deveni rapid istorie. O spun totusi cu parere de rau…

    Reply

nu ai inteles nimic! cata ignoranta! putina documentare despre codul de decor si targetul localului nu strica.
foarte proasta cultura pe zona de design si subculturi.
parca e o descriere facuta de o persoana din provincie cu 3 clase.
http://www.control-club.ro/event/expozitie-patimile-mariei-control-alt-shift/

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − 2 =