Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   644 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   393 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.170 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   484 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.225 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   668 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.856 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.237 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   863 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   568 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   297 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.404 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   597 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.138 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   705 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Exista mancare si in afara Bucurestiului? (II – Estul)



George Butunoiu  (Sep 2011)
19.246 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
16 placut 
2 displacut 

 

Cand e vorba despre mers in afara orasului si de mancat in mijlocul verdelui sau langa un luciu de apa, oricarui bucurestean – si, mai ales, celui cu masina mai scumpa – ii vine in cap doar iesirea dinspre nord; cea cu Snagovul, in primul rand, si cu ce a mai aparut in ultima vreme in partea aceea de lume. Asa ca, atunci cand mi-a spus cineva ca s-ar putea gasi de mancare si inspre Rasarit, am devenit foarte curios, dupa ce m-am mirat de ineditul informatiei, evident.

Asadar, am pus o cruciulita pe harta acolo unde scria “Belciugatele” si unde se vedeau mai multe pete albastre, am facut plinul la masina (Citroen) si am plecat. De la iesirea prin Pantelimon, unde e Cora, am mers vreo 20 de Km pe vechiul drum care duce catre mare, am trecut de Branesti si de Islaz, dupa care am carmit brusc la stanga, spre lacuri. La scurt timp apar niste indicatoare mari, unele care te indeamna s-o iei la dreapta, catre Complexul Turistic Elisa si catre Popasul Rustic Diana, iar altul, ca dimpotriva, s-o tii drept inainte inca vreo 5 Km pentru a ajunge la Valea Iazurilor.

Noi am luat-o mai intai la dreapta, spre lunca, si am ajuns la o proprietate foarte intinsa, imprejmuita cu un gard de fier forjat pe care omu’ si-a scris, de cate ori a putut, tot cu fier forjat, modelat artistic, “Dinei”. Ca sa fie clar despre ce si cine e vorba. La intersectie e o troita mare, cu altar, foarte ingrijit facuta si bine intretinuta, cu foarte multe flori, semn ca cei de acolo or fi avut niste pacate mai inainte, pe care acum incearca sa si le rascumpere.

De acolo incep cele doua domenii, lipite unul de celalalt: primul e Complexul Turistic Elisa, cu toate noi, cu arhitectura si cu amenajari moderne, construit in intregime in 2008; celalalt, Popasul Rustic Diana, e mai jos, chiar pe malul lacului, si a fost construit in 2005 aproape in intregime din lemn, intr-un stil foarte rustic, asa cum se vede si din poze. Si unul si celalalt au si cateva casute pentru cazare, care arata destul de bine si par dotate cu tot ce trebuie, chiar si cu aer conditionat. Am inteles ca patronii celor doua stabilimente sunt frati, din familia Dinei, iar numele Elisa si Diana par sa fie tot din familie, si ele. La intrare e si o statuie, un bust din bronz pe soclul caruia scrie “Dinei Petre, 2010”, “Testament”, si niste citate cu lucruri pe care le spun oamenii, indeobste, cand simt ca li se apropie trecerea catre Dincolo.

Complexul Elisa e construit in panta, cu fata catre lac si catre camp si cu satul in spate. E format dintr-o cladire mare si inalta, sub forma de pavilion cu fatada de sticla, care da spre o piscina foarte mare, care ocupa toata curtea. E bine conceputa dispunerea, pentru ca de pe terasa din fata pavilionului poti vedea fie lacul si campul, daca stai putin mai in spate, fie piscina si cu tot ce misca prin ea, daca stai mai aproape de balustrada. Interiorul e si el bine amenajat, e modern, destul de unitar conceptul, luminos, foarte aerisit, cu plante si cu alte decoruri interesante. Chiar la intrare, pe marmura de pe pardoseala, e gravat mare: “Construit de Petre Dinei – 2008”

Din cum arata localul si din ce am citit in meniu, cred ca domnul Dinei isi pozitioneaza restaurantul din Complexul Elisa mai degraba catre unul de lux. Lista cu mancaruri e lunga, conform credintei adanc inradacinate in creierele patronilor de astfel de locuri, cum ca esti mai prost daca ai mai putine feluri in meniu decat vecinul concurent. Asa ca dl Dinei si le-a si numerotat, ca sa fie clar. S-a oprit la 145, si cred eu ca din respect pentru fratele Dinei de vizavi, de la Popasul Rustic Diana, care are 160, tot numerotate si ele. Probabil ca fratele Dinei de la Elisa e mezinul si ca respecta traditiile taranesti stramosesti dupa care ierarhiile sunt stabilite in primul rand dupa varsta. Asa ca l-a lasat pe fratele mai mare sa isi puna mai multe feluri in meniu…

Meniul e “international” la Complexul Turistic Elisa, cu de toate si cu multe insertii de mancare traditionala din bucataria romaneasca. Unele au denumiri si prezentari sofisticate si, ca o garantie, au si pozele felurilor respective alaturi. E mancare muncita in bucatarie, in cele mai multe cazuri, desi nu au rezistat nici ei tentatiei sa adauge tot felul de porcarii de la supermarket, ca sa le iasa la numar. Noua ne-au dat “celebra” gustare calda – cea din poza, botezata “Gustare calda Elisa” – cu la fel de “celebrii/ele” carnaciori cu floricica la capete, cascaval pane, masline si ciupercute pane, mititelul de rigoare si salamul (sunca) prajit. Au fost oribile toate. Au mai salvat putin situatia cu doua felui prezentate in meniu ca “specialitati”: cea a casei si una cu numele restaurantului. Acestea au fost rezonabile, desi nimic deosebit nici acolo. Si legumele au fost tot de la supermarket si, mai ales, cam prost facute, imbibate cu ulei. Sigur, acolo, la tara, in mijlocul campului, exact asta vor oamenii sa manance, si nu vreo leguma din batatura vreunui taran oarecare… Nici deserturile nu au fost mai bune – un fel de tort cu multa crema de lamaie si clatite uscate cu frisca din tub si ceva inghetata alaturi.

Insa locul e frumos, atmosfera de vacanta, asa ca merita mersul pana la Complexul Turistic Elisa si statul o jumatate de zi, daca va permiteti un asemenea lux si daca nu sunteti pretentios la mancare. Mai ales ca preturile sunt rezonabile si personalul amabil.

Insa noi nu am ramas prea mult la Elisa, pentru ca ne dadea ghes curiozitatea sa mergem alaturi, la Popasul Rustic Diana, al celuilalt frate Dinei. “Rustic”-ul din titlu ne-a incitat cel mai mult, mai ales dupa zecile de experiente cu promisiuni similare dar desarte, pana la urma, din Bucuresti si chiar din afara lui.

Asadar, am coborat panta, spre lac, si am ajuns la Diana. “Primirea” a fost spectaculoasa si ne-a reaprins speranta in sufletele obisnuite cu atatea frustrari: chiar la intrare erau trei ceaune mari, cu cate un foc adevarat sub ele, de lemne, nu de butelie! Fierbeau si se prajeau acolo varza cu carnati, fasole cu afumaturi si bucati mari de carne de porc plutind pe un mic lac de untura. Le-am fotografiat, evident, pentru ca asa ceva mai vezi doar pe Travel, ca bucurestean…

Popasul Rustic Diana e amenajat in stil rustic, deci, cu pieile de animale, cu stergarele si cu farfuriile de lut aferente pe pereti, cu peretii, mobilierul si tot ce mai e in jur din lemn masiv, cu chelneri si chelnerite in straie nationale. Au o sala destul de mare in interior, probabil ca deschisa si iarna, doua terase chiar pe apa si una mai mica, la intrare. Pe terasa au o mocheta, adica ultimul lucru pe care te-ai astepta sa-l gasesti intr-un asemenea loc. Insa lucrul si mai idiot pe care si l-ar putea imagina cineva ar fi ca intr-o zi calda de toamna, pe malul lacului, printre salcii si rate, cineva sa te tina intr-o terasa acoperita cu toate geamurile ferecate ermetic (pleonasmul e folosit aici cu efect stilistic), ca intr-un acvariu. Or, tocmai ideea aceasta le-a venit celor de la Popasul Diana, de ne-au trecut toate gandurile negre prin minte uitandu-ne cu jind afara sa vedem cum adie vantul trestiile de pe lac. Nici nu stiam cum sa mancam mai repede, ca sa plecam o data din ecosistemul acela… Nici sugestiile noastre si apelurile la logica si la ratiune nu i-a clintit, asa ca au reusit sa ne strice buna-dispozitie pe toata ziua.

Meniul de la Popasul Rustic Diana e cel asteptat, adica mancare romaneasca. Pe jumatate in varianta traditionala, taraneasca, cealalta jumatate in varianta “Metro”. Gusturile au fost amestecate, cu unele feluri destul de bune, cu altele asa si asa si cu unele proaste. Noi am luat o gustare calda, asa cum facem de fiecare data, oriunde am merge si oriunde o gasim. Nu a fost atat de proasta pe cat ne asteptam si pe cat am vazut prin alte parti. Carnaciorii – cu inconfundabila floricica la capete – au fost oribili, plini cu zgarciuri si cu grasime, din aceia de pe rafturile pentru saraci de la supermarket. Tot de la supermarket au fost bilutele de cascaval si un salam prajit (sunca). Ficatul de pasare a fost, surprinzator, ceva mai rezonabil deact in alte parti. Crapul prajit a fost si el rezonabil, nu atat de bun pe cat te-ai astepta intr-un loc in care ar putea sa-l aiba proaspat in fiecare zi. Usturoiul, insa, a fost lamentabil, un castronel cu apa chioara, in cel mai brutal sens al cuvantului. Niste bucati de carne de porc prajita (cea din ceaunul mare de la intrare), tot cu mamaliga, au fost ceva mai bune, desi carnea era mult prea tare fata de ce inseamna aceasta mancare in amintirile celor care au neamuri la tara. Cele mai bune au fost sarmalutele.

Preturile sunt rezonabile la Popasul Rustic Diana, nici mici, dar nici prea mari; la fel e si serviciul, asa ca nu e de mirare ca localul era plin cu clienti de toate felurile, unii cate doi, altii in grupuri mari, cu familii sau cu anturajul, cu figuri de bucuresteni, de oameni ai locului si chiar unii cu trasaturi asiatice. Si multi copii, foarte multi, de toate varstele.

La cativa kilometri mai incolo, in satul urmator, Candeasca, dupa Belciugatele, e un alt complex de agrement – Valea Iazurilor. Tot langa un lac, ceva mai mic acesta. Si aici au piscina si restaurant, facute cam in aceeasi perioada cu cele de mai inainte, acesta in 2006. Conceptul, aranjamentul si decorurile sunt ceva mai provinciale decat cele de la Complexul Turistic Elisa si chiar decat cele de la Popasul Rustic Diana, desi cred ca se pozitioneaza mai sus decat acesta din urma. Mancarea e destul de proasta la Valea Iazurilor, facuta cu lehamite, asa ca nu merita efortul unei descrieri mai amanuntite. Si, pe cale de consecinta, nu cred ca merita sa puneti complexul Valea Iazurilor pe lista destinatiilor din afara Bucurestiului atunci cand vreti sa mancati langa o iarba verde si o apa cu pasari pe ea. Daca nu ar fi fost cele doua de mai inainte, Complexul Elisa si Popasul Diana, poate, ar mai fi fost de recomandat, la limita, insa asa…

Asadar, estul Bucurestiului poate sa concureze si el cu destul succes la atragerea bucurestenilor stresati, alaturi de nordul mult batatorit si supraevaluat. Sunt si aici piscine moderne si curate, chiar mai mari decat cele de la Casa Enache sau de la Snagov Club. Mancarea e la fel de buna ca aceea de la Scrovistea, chiar putin mai buna decat cea de la Tancabesti, de la Cherhanaua lui Parfene (zisa si Two Lakes, Two Brothers) si mult mai buna decat cea ingrozitor de scumpa de la Clubul Snagov.

Si, daca domnii Dinei s-ar pune intr-o zi pe gandit, daca ar renunta la mancarurile proaste din meniu si le-ar pastra doar pe cele pe care le fac foarte bine si pe cele pe care ar putea sa le faca mult mai bine cu produsele de la taranii din jur, si nu cu deseurile de la supermarket, atunci chiar ca ar putea sa aiba un restaurant pe care niciun patron bucurestean nu l-ar mai putea ajunge din urma. Insa ganditul si logica nu sunt chiar la indemana oricui…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







vreau sa ma duc in weekend-ul asta la Belciugatele,dar dupa ce am vazut parerile ca sunt impartite parca nu mai am curaj….sa ma duc cu copilul

Reply

Aveam de gând să merg la unul din cele două complexe recomandate de autor, dar când am văzut cum îi porcăiește pe cei de la Valea Iazurilor m-am hotărât să merg acolo, tocmai pentru că îi porcăiește.

Reply

Desi il cunosc si apreciez pe dl Butunoiu mai curand prin expertiza sa extinsa, mu mi-am propus sa urmaresc restograf.ro altel decat urmaresc horoscopul…cand si pe ce post il prind. Nu conteaza ce zice doamna “…ania”, dar iti aduce aminte ca mai trebuie sa te duci la stomatolog sau la doctorul de ochi, ca ai de dat niste bani sau ai de luat niste bani, dar ia aminte cu cine te bagi…
La fel si restograf.ro: imi mai spune de o adresa noua sau imi aduce aminte de una mai veche, care ar merita (sau poate nu) sa o revad. In chestiunea aprecierii cadrului ambiental sau a mancarii, mi-am zis ca totul este mai curand o chestiune… de gust. Astazi, acest site mi-a reamintit ca, totusi, chiar si in materie de gust exista o limita: cea inferioara. Iar gradatia porneste, de jos in sus, de la gustul indoielnic. Gustul indoielnic este un standard. Asa cum rahatul este unanim acceptat ca fiind “cah!”. Iar in aceasta privinta subscriu (chiar daca autorul nu a spus-o intocmai): restaurantul de la Popasul Doina este unul mediu si fara pretentii (palinca este insa excelenta – daca nu cumva am prins eu sarja norocoasa). In schimb mancarea, atmosfera si serviciul de la Complexul Valea Iazurilor sunt (de tot) rahatul asezonat cu…pretentii.

Reply

Este localul meu preferat de zile calduroase. Vara cand nu merg la mare si am chef de o racoreala merg acolo, mancarea e buna si preturile bune. Au piscina mare, au niste cabaunte cochete unde am ramas o data deoarece m-am intins la niste sprituri 😀

Mancare e buna si ospatarii ok. Cand e aglomerat e mai greu, dar deoarece e pozitionat un pic mai departe aglomeratia e un lucru rar.
Constructia mare are o arhitectura moderna, cu niste grinzi imense, dar parca e prea mare. Parca constructia e facuta mai mult pentru nunti.

De revenit.

Reply

Florica draga mergi matali la Elisa deoarece e pentru tine acolo …aceasi atitudine indolenta ca a ta am descoperit-o si eu acolo .
Imi cer scuze ca ma bag in ofensele aduse numai ca ma vad nevoita sa raspund in felul meu umil in care mai pot, la prostia, lipsa de cultura si nesimtirea pe care o vad la tot pasul.
Referitor la Complex Elisa Belciugatele sa ma fereasca domnul sa mai calc pe acolo. Stim ca smecherii stau la Complex Elisa -Belciugatele si ne cerem iertare ca noi vrem sa fie si romania ca in afara

Reply

Pai, daca esti asa de mofturos , mergi si matali in Francia, Italia , Madagascar etc…sau pune de o crasma taraneasca , pe undeva prin zona, si da-o da exemplu , fraierilor!
Hai,succes papionule!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− six = 1