Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   459 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   727 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   984 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   383 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   455 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.142 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   632 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.659 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   331 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.982 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   785 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   516 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   402 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   265 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   619 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.162 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.479 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.209 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   520 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.496 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.673 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   529 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   652 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Festin in aer liber marca Transilvanian Brunch



My Transylvania  (Aug 2015)
906 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

In afara granitelor capitalei exista niste experiente culinare pe care trebuie sa le incercati macar o data in viata. Prin diverse zone ale Romaniei exista brunch-uri, pranzuri, cine si trasee gastronomice, experiente cu mult mai multe ingrediente decat vizita la un restaurant, adevarate aventuri culinare care merita testate.

Astfel de evenimente sunt si cele organizate de asociatia My Transylvania, echipa care se ocupa cu dezvoltarea si promovarea tursimului in Transilvania. Si cum sa promovezi mai bine turismul romanesc daca nu prin mancare? Agenda lor culturala bifeaza multe evenimente gastronomice, degustari, plimbari prin sate unde oaspetii sunt serviti cu mancare autentic transilvaneana. Despre unul din aceste evenimente ne povestesc chiar cei de la My Transylvania in articolul de mai jos.

Transilvanian Brunch

Transilvanian Brunch

Transilvanian Brunch; credite foto: Gabriela Cuzepan


Un brunch organizat in curtea plina de verdeata a unei biserici medievale din Stejarisu, Retis sau Copsa Mare este, dincolo de dimensiunea culinara fabuloasa, o calatorie incognito in viata unei comunitati traditionale din zona Dealurilor Tarnavelor. Nu este o simpla gustare inlocuitoare de mic-dejun si pranz, ci este un adevarat festin.
Daca sunteti gurmanzi, Transilvanian Brunch impresioneaza prin diversitatea, calitatea si savoarea mancarurilor oferite pe aproape tot parcursul anului. Nici un produs nu provine dintr-o fabrica de mancare sau dintr-o cultura agricola intensiva. Meniul nu este deci unul standardizat, ci el difera de la un sezon la altul. Oamenii locului ofera tot felul delicatese din carne de porc (slanina bine afumata, jumari, carnati, toba, pasta de jumari, pateu de casa din ficat de porc sau chisatura – un amestec de slanina tocata si ceapa rosie). Nu lipsesc chiftelele, ruladele cu carne tocata si verdeata, placintele, precum si multe feluri de branzeturi, maturate sau proaspete. In functie de anotimp, toate acestea sunt asezonate cu diverse salate: de castraveti, ceapa si marar, de cruditati, de sfecla rosie cu hrean, de cartofi, de ceapa rosie si ou, cu arpacas, de rosii si busuioc, de vinete, fasole si zacusca.

Transilvanian Brunch

Transilvanian Brunch; credite foto: Gabriela Cuzepan

In timp ce gustarile dispar de pe mese, in ceaune fierb felurile principale: supe (pline de afumatura, legume proaspete si tarhon), tocane preparate din diverse feluri de carne si sarmale uriase. In miezul verii nu lipsesc supele reci de agrise, de mere, de salata si fasole verde.
Pentru cine mai poate rezista unui asemenea ospat, urmeaza parada deserturilor – hencles, cozonac cu nuca si cu mac, prajitura cu fructe de sezon, clatite cu urda si marar, prajitura cu branza de vaci si mere, malai dulce, iaurt cu miere si nuci, diverse gemuri si dulceturi savuroase.

Daca sunteti pasionati de istoria si traditiile Transilvaniei, pranzisorul din comunitatea saseasca va ofera si o componenta culturala, sub diverse forme: un tur al satului, o plimbare cu caruta, o vizita la fierar, un program muzical sustinut de fanfara locala, muzica si dansuri, un concert de orga sau audierea corului in biserica, o scurta drumetie, un tur pe teme de patrimoniu. Nu trebuie uitate nici povestile spuse de bucatarii care au pregatit toate bunatatile; acesti oameni sunt prezenti, de altfel, la toate evenimentele din viata respectivelor comunitati.

Transilvanian Brunch

Transilvanian Brunch; credite foto: Gabriela Cuzepan

Delicatesa pentru pofticiosi in stil Transilvanian Brunch: supa de mere

Pentru gurmanzi, iata reteta unei supe de mere care poate fi gustata doar in satele sasesti din jurul Sibiului.

Ingrediente pentru sase portii:

sase mere cat mai acrisoare;
un cartof;
doua cepe tocate marunt;
o telina taiata fin;
doi litri de apa;
doua linguri de zahar;
trei linguri de faina;
200 mililitri de smantana;
boia de ardei, piper si salvie

Modul de preparare este simplu, insa nu trebuie sa sperati ca supa facuta in oala de inox de acasa, pe aragaz, poate sa aiba acelasi gust precum cea facuta intr-un ceaun, la foc aspru de rasinoase. Pentru inceput, se incalzeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga merele, cartofii, ceapa si telina; se calesc timp de circa cinci minute, amestecand des, pana cand ceapa devine translucida. Se pun: sarea, salvia, boiaua de ardei si piperul, dupa care amestecul se mai tine pe foc pentru 30 de secunde. Amestecul aromat se acopera cu apa si se aduce la fierbere. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie merele. In acest timp, omogenizam smantana pentru gatit cu faina. Cand merele sunt fierte, scoatem un polonic din zeama de supa, punem peste amestecul de smantana si faina, omogenizam bine si adaugam in supa. Daca vreti sa fiti siguri ca veti obtine o supa fina si cremoasa, fara cocoloase, puteti trece prin sita amestecul de smantana cu faina. Lasati sa mai fiarba 3-4 minute si stingeti focul. Cine vrea, poate sa-si mai adauge in farfurie o lingura – doua de smantana acrisoara.

Daca descrierea acestui ospat v-a starnit deja apetitul, trebuie spus ca anul acesta mai avem pregatite doua editii de Transilvanian Brunch: in 29 august la Ilimbav si in 26 septembrie la Cornatel. Detalii program.

Detalii si inscrieri la [email protected]

Pret participare: 50 ron/ persoana (copiii au accesul gratuit)

Urmatorul brunch este pe 29 august la Ilimbav (Eulenbach) – Sibiu  / Bioferma Daniela & Caravana cu povești

Poze de la un Transilvanian Brunch, fotografii realizate de Gabriela Cuzepan: 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Sincere multumiri pentru informatii si pentru datele de contact ale associatiei MyTransilvania!!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two × 9 =