Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   62 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   389 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   510 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   229 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   230 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   356 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   888 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   510 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.183 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.446 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   640 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   335 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   208 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   556 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.091 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.266 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.922 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   389 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.329 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.838 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   540 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   883 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Food of Bucharest, in cautarea celor mai fotogenice preparate din Bucuresti



Restograf  (Jun 2015)
1.409 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
7 placut 
0 displacut 

 

Pagini de Facebook precum Humans of… au inregistrat un succes foarte mare chiar si la noi (vezi, de exemplu, Oameni ai Bucurestiului). Si nu e de mirare, din moment ce rasfoind astfel de pagini iti poti face o imagine foarte buna despre diversitatea si chiar mentalitatea din diferite orase ale lumii.

Insa si mancarea iti poate spune foarte multe despre un oras sau altul. Astfel au ajuns sa apara si pagini precum Food of…, din care iti poti da seama peste ce preparate culinare e posibil sa dai in orasele pe care intentionezi sa le vizitezi.

Ei bine, Bucurestiul are o astfel de pagina, dedicata preparatelor culinare fotogenice din acest oras. Se cheama Food of Bucharest si interviul de mai jos iti ofera mai multe detalii:

Vivo

Vivo

Cine sunteti si cum v-a venit ideea de a face acest proiect, care documenteaza “cea mai fotogenica mancare din Bucuresti”?

Sunt un gurmand care nu are legatura cu gastronomia decat la nivel de pasiune in propria bucatarie. Imi place sa calatoresc si sa descopar mancare buna. De asemenea, imi place sa fac poze si cred ca le-am imbinat cumva la un moment dat.

La inceput, ca un experiment, am facut aceasta pagina de Instagram pentru a da share cumva experientelor mele vizuale si culinare din Bucuresti, pentru ca aici mananc cel mai des. M-am gandit apoi ca daca ceilalti vor vedea, se vor inspira cumva in alegerea locatiei, meniului.

Mi-ar placea sa cred ca multi dintre cei care dau acum tag paginii de Facebook sau contului meu de Instagram, Food of Bucharest, se preocupa sa faca poze in stilul pe care l-au descoperit acolo.

Rue Du Pain

Rue Du Pain

Cum alegi pozele?

La inceput puneam doar poze facute de mine, acum am observat cu placere ca s-a format o mica comunitate FOB si sunt utilizatori care pun constant. Le aleg, evident, in functie de impactul vizual, de cromatica, de prima impresie pe care mi-o lasa poza.

Am si criterii ce tin de mediul online, evident: compozitia din poza, ma gandesc ca tipul de meniu sau continutul efectiv al pozei sa se potriveasca cu momentul zilei, cu traficul virtual de peste zi etc.

M60

M60

Este mancarea din Bucuresti mai frumoasa decat cea din alte orase din Romania?

Multi m-au intrebat de ce m-am limitat la Bucuresti, dar scopul meu initial a fost sa pot posta eu cat mai multe imagini personale si ar fi fost foarte greu sa ma plimb strict pentru asta.

In plus, sunt foarte multi care cauta locuri noi si preparate noi in Bucuresti si ma gandeam mai mult la genul acesta de proximitate.

Ar avea rost si un proiect de genul Food of Romania?

Sunt bloguri care se ocupa deja cu asta si intentionez si eu sa dezvolt sectiuni precum Food of Romania sau Food around the World si Homemade pe pagina de Facebook, Food of Bucharest. Nu le exclud, pentru ca mereu descopar locuri interesante si preparate ce merita promovate.

Biutiful by The Lake

Biutiful by The Lake

Care sunt cele mai frumoase poze cu mancare pe care le-ai primit pana acum, din ce locuri?

Este o chestie subiectiva, dar cred ca like-urile sunt cele care decid. Evident ca daca nu imi place o poza, aleg sa nu o impartasesc cu ceilalti. In general, aleg poze care imi plac mie foarte mult, dar si poze care cred ca se adreseaza unei anumite categorii care cu siguranta o va aprecia, cum e cafeaua, desertul, salatele.

Am cativa followers care fac poze foarte reusite, dar nu as putea sa nominalizez.

Unde ai vazut, personal, cea mai frumoasa mancare din Bucuresti?

Imi este foarte greu sa aleg, pentru ca daca imi place un fel de mancare si arata bine in poza, nu inseamna ca toate felurile de mancare din acel loc sunt “fotogenice”.

Incerc sa nu repet foarte des locatiile, dar daca mergem mai multi prieteni in oras, prefer sa pozez cat mai multe preparate pentru a putea posta in timp.

Infinitea

Infinitea

Daca ar fi sa faci un top cu 5 locuri ce nu trebuie ratate de niciun bucurestean pasionat de mancare fotogenica, cum ar arata acesta?

Nu e un top, dar imi place Vivo pentru hamburgeri, Vacamuuu pentru steak, Biutiful by the Lake pentru mixul culinar, Taverna racilor pentru crevetii in sos de vin, Alt Shift pentru snitzelul din piept de curcan in crusta de nachos, Brothers pentru pizza si tot asa.

Care sunt felurile de mancare care ti se par ca dau cel mai bine in poza?

Burgerii si deserturile, ambele pentru mixul cromatic.

In ce locuri din Bucuresti ai trimite un turist gurmand?

La cele de la intrebarea 7 as adauga Caru cu Bere pentru atmosfera si pentru ca va descoperi mancare romaneasca autentica, Simbio si daca ar fi sa aleg ceva exclusivist, Casa di David, La Brasserie, Osteria Gioia, Fior di Latte si Origo pentru cafea.

TrickShot

TrickShot

Daca Bucurestiul ar fi un fel de mancare, care ar fi acela?

Cred ca un meniu fusion atipic, pentru ca desi in ultimii ani s-au dezvoltat destul de multe locatii de apreciat, nu suntem inca obisnuiti sa ne fidelizam, nu mergem sa cinam mereu in acelasi loc, pentru ca acolo stim ca o sa gasim cel mai bun foie gras.

Suntem un popor aflat inca in faza de exeperimentare si cred ca tocmai de aceea proiectul FOB este util celor din aceasta categorie. Te uiti si te gandesti: ia sa vad unde as mai putea manca!


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Super tare!! Felicitari!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 + eight =