Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   543 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   547 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   364 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   253 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel
(Jan 2017)
   343 vizite  0 comentarii   

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d'Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la ...

............................................citeste tot

Placintarie in gradina la Manasia Hub
(Jan 2017)
   190 vizite  0 comentarii   

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde...

............................................citeste tot

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs
(Dec 2016)
   308 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot ...

............................................citeste tot

Sarbatorile sunt pentru toti - gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu
(Dec 2016)
   78 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile sunt pentru toti - acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile ...

............................................citeste tot

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!
(Dec 2016)
   135 vizite  0 comentarii   

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile "Oare o sa ii placa" sau "Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?". Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor ...

............................................citeste tot

(P) Masa de Craciun – la doar un click distanta!
(Dec 2016)
   255 vizite  0 comentarii   

Masa de Craciun este cu siguranta un moment special care se petrece in familie. Si ce ar fi Craciunul fara mireasma cozonacilor proaspeti, a delicioaselor sarmale sau fara traditionala salata Boeuf? Traim in secolul vitezei si al agitatiei si, din pacate, avem din ce in ce mai putin timp pentru noi ...

............................................citeste tot

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad
(Dec 2016)
   3.936 vizite  1 comentarii   

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie ...

............................................citeste tot

Ciocolaterie de Craciun
(Dec 2016)
   201 vizite  0 comentarii   

Acuarela, cafeana colorata si barlog artistic din Bucuresti, a pregatit un eveniment special pentru sezonul rece. Mai exact, de azi, 9 decembrie, pana pe 23 decembrie aici veti putea deugsta mai multe tipuri de ciocolata calda. Invitatia lor suna cam asa: Cand eram mici, iarna insemna ...

............................................citeste tot

Freakshake Madness, combinatia scandalos de delicioasa dintre bautura si desert!
(Dec 2016)
   404 vizite  0 comentarii   

Restaurantul Chefs Experience iti ofera un motiv in plus pentru care trebuie neaparat sa ajungi pe Floreasca 55. Acesta a introdus in meniu noi preparate care incita printr-o nebunie de arome si combinatii decadente. Cunoscatorii de Milkshake-uri din intregul oras se pot bucura de Freakshake, un ...

............................................citeste tot

Restaurantul din Bucuresti cu patinoar in gradina
(Dec 2016)
   1.852 vizite  0 comentarii   

Sezonul rece are mai multi asi in maneca, iar un restaurant din Bucuresti stie si cum sa joace aceste carti. Mai exact, la jocul winter wonderland, Athénée Palace Hilton castiga detasat inaugurand un patinoar in curtea hotelului, acolo unde vara e terasa La Strada. Sa va spunem si ...

............................................citeste tot

Sushi live cooking alaturi de doi Chefi priceputi
(Dec 2016)
   446 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de sushi pot sarbatori Craciunul mai devreme pentru ca un restaurant specializat in bucate japoneze a pregatit un eveniment deosebit. Mai exact, Zen Sushi Fusion va invita la o sesiune de live cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi in 2015 si Chef Iulian Constantin. ...

............................................citeste tot

Un nou restaurant Stradale by Chef Foa
(Dec 2016)
   2.376 vizite  0 comentarii   

Chef Foa, unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, imbogateste zona restaurantelor din Bucuresti cu o noua locatie Stradale. Aici, mancarea stradala va avea un nou altar, Stradale nou fiind situat tot intr-o zona de birouri astfel incat sa promoveze ideea sustinuta de ...

............................................citeste tot

Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers
(Nov 2016)
   386 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience vine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Weekend prelungit cu SUSHI, STEAK SI SCOICI!
(Nov 2016)
   713 vizite  0 comentarii   

Save the date! Ne asteapta un weekend prelungit! In perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, restaurantul Chefs Experience va asteapta sa sarbatoriti cu un trio culinar de exceptie, 3 preparate apetisante si super interesante: Sushi, Steak si Scoici! Chefs iti propune sa incerci delicioasele Sushi ...

............................................citeste tot

Fine dining romanesc de 1 decembrie
(Nov 2016)
   579 vizite  0 comentarii   

Un bistro mai vechi al Bucurestiului, Smart's, se prezinta publicului cu un nou suflu, mai proaspat si mai modern, dar si cu un meniu nou. Daca vreti sa-i treceti pragul si sa va bucurati de un bistro intim, cald, cu un meniu preponderent italian clasic, o puteti face oricand. Dar de 1 Decembrie, ...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de Craciun
(Nov 2016)
   1.450 vizite  0 comentarii   

Pregatirile de sarbatori au acaparat si zona de street food, concept care a prins curaj si pe piata din Romania incepand cu acest an. Astfel, un nou "festival" al restaurantelor mobile incepe de astazi pana pe 18 decembrie, loc la care se aduna unele dintre cele mai cunoscute si indragite food ...

............................................citeste tot

Mancati si beti romaneste la Clubul Taranului
(Nov 2016)
   198 vizite  0 comentarii   

Clubul Taranului se pregateste de sarbatoare, un nou 1 Decembrie celebrat prin mancaruri tradiitonale si muzica romaneasca. Mai exact, cei de la Clubul Taranului va asteapta la evenimentul "Mancam si bem romaneste" despre care ne spun urmatoarele.   De #ZiuaNationala, va asteptam ...

............................................citeste tot

Nou si vechi de 1 Decembrie la Form Fusion
(Nov 2016)
   267 vizite  0 comentarii   

De Ziua Nationala a Romaniei, restaurantul Form Fusion propune un eveniment la care felul principal e un mix intre vechi si nou, intre traditional si modern. Mancare, muzica, atmosfera, la Form de 1 Decembrie e loc de sarbatoare. Detaliile le aflam chiar de la organizatori. Atunci cand ...

............................................citeste tot

Hot Chocolate Party - petrecerea sezonului rece
(Nov 2016)
   946 vizite  0 comentarii   

Zexe Braserie, locul unde dulciurile si prajiturile vechi romanesti se prepara cu respect pentru traditie si cu grija pentru ce-i nou, devine gazda unui eveniment ideal pentru sezonul rece: Hot Chocolate Party, o saptamana la care puteti degusta ciocolata calda adevarata cu mai multe arome. Despre ...

............................................citeste tot

Sushilize - cea mai trendy petrecere la care poti sa participi
(Nov 2016)
   404 vizite  0 comentarii   

Sushilize = to socialize over sushi @ Chefs Vesti bune se anunta pe Floreasca 55! Restaurantul Chefs Experience propune o noua experienta culinara, de data aceasta cu delicatese japoneze - SUSHI. Cand iubitorii bucatariei japoneze se intalnesc la o vorba, cu delicatese in fata si muzica buna...

............................................citeste tot

Flambé - Preparate Flambate si un show culinar de exceptie
(Nov 2016)
   265 vizite  0 comentarii   

  The Old Sibiu, un restaurant romanesc de succes din Bucuresti, a pregatit pentru seara aceasta un eveniment culinar aparte. Mai exact, e pregatit sa flambeze si sa adauge arome deosebite anumitor preparate. Despre show si mancare ne povestesc ei mai jos: Flambat (din fr. flambé) ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Gastronomia franceza sarbatorita la a doua editie a Fête de la Gastronomie



(Sep 2015)
894 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Gastronomia franceza este una dintre cele mai complexe si cele mai surprinzatoare dintre toate ale lumii. O asemenea arta culinara e clar demna de un festival al ei, un eveniment la care gustul rafinat al bucatariei franceze sa fie sarbatorit asa cum merita.

Fix acesta este si scopul celei de-a doua editii a Fête de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza. Brunch-uri, cine speciale, degustari de vinuri si mancaruri aparte, acestea sunt deliciile pregatite de organizatorii festivalului. Evenimentele vor avea loc in diverse institutii, dar si in restaurantele si wine bar-urile de profil din Bucuresti, puteti descoperi lista completa a acestora in josul acestui articol.

Festivalul va fi organizat in perioada 24-28 septembrie, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Business France alaturi de partenerii lor.

Detalii despre acest eveniment delicios: 

Cu ocazia Fête de la Gastronomie 2015, va fi prezent in Romania, la diferite evenimente somelierul John Euvrard, care timp de 15 ani a fost Prim somelier al lui Paul Bocuse si in 2007 a fost ales Somelierul Anului in Franta.

John Euvrard

Treizeci si unu de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii, hypermarketuri si o librarie sarbatoresc gastronomia in perioada 25-28 septembrie prin brunch-uri frantuzesti, degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail, meniuri personalizate in restaurante.

Institutul Francez din Romania isi va deschide portile sambata, 27 septembrie, si va propune activitati interactive pentru copii si degustari de produse cu specific frantuzesc.

Un show culinar special la care vor participa mai multi chefi romani, dar si invitatul special Simone Zanoni va avea loc la Metro Gastronomy Competence Center, joi 24 septembrie de la ora 09.00.

Simone Zanoni

In contextul in care la Paris se va organiza, intre 30 noiembrie si 11 decembrie 2015, cea de-a 21-a Conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice – Paris Climat 2015 – Ambasada Frantei si partenerii sai organizeaza duminica, 27 septembrie, de la ora 11.00, la libraria Humanitas Cismigiu o masa rotunda pe tema risipei alimentare si a noilor modalitati de productie si consum intitulata „Paris Climat 2015 : Consumul responsabil de la agricultura la gastronomie. Cum sa fim creativi ?” .

Invitati la aceasta dezbatere sunt: Excelenta Sa domnul Francois Saint-Paul – Ambasadorul Frantei in Romania, doamna Viorica Boboc – consilier superior in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, doamna Lavinia Andrei – presedintele ONG-ului Terra Mileniul III, doamna Raluca Ouriaghli – director executiv al Ateliere Fara Frontiere si domnul Laurentiu Cernat, reprezentand ONG-ul Gradini Urbane Comunitare.

Brunch-uri pregatite cu ocazia Fête de la Gastronomie:

„Le Brunch” la Steak House, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, duminica 27 septembrie, de la ora 12.00;

„French brunch” la restaurantul Veranda, Hotel Crowne Plaza, duminica 27 septembrie, de la ora 12.30;

„Brunch-ul de duminica” la Hotel Novotel, duminica 27 septembrie, de la ora 12.30;

– „Brunchissimo à la française” la Corso Brasserie, Hotel Intercontinental, duminica 27 septembrie, de la ora 12.00;

Cine pregatite cu ocazia Fête de la Gastronomie:

Cina „Saveurs françaises” la Café Athénée ; Hotel Athénée Palace Hilton, joi 24 septembrie si vineri 25 septembrie, de la ora 19.30;

– Cina „Mets et Vin”, in prezenta somelierului John Euvrard la Le Bistrot Français, sambata, 26 septembrie de la ora 19.00;

Degustari si meniuri personalizate pregatite cu ocazia Fête de la Gastronomie:

Meniuri speciale si degustari de delicii frantuzesti la restaurant Le Grenier à Pain de vineri, 25 septembrie, pana vineri, 2 octombrie, (de la 09.00 la 24.00 de luni pana vineri si de la 17.00 la 19.00 de vineri pana duminica);

Degustare „Gateau signé par le chef patissier et dégustation” la brutaria Rue du Pain, de vineri 25 septembrie pana duminica 27 septembrie de la 08.00 la 20.00;

Meniu personalizat Fête de la Gastronomie la restaurant La Cave, de vineri 25 septembrie pana duminica 27 septembrie, de la ora 14.00 la ora 22.00;

Degustare de vinuri si mancaruri frantuzesti la tasting Room by Ethic Wine, de vineri 25 septembrie pana duminica 27 septembrie, de la ora 19.00;

Degustare „Sunset on the lake”m la restaurant Bonton Palace, sambata, 26 septembrie de la ora 18.00;

– Degustare „La grande Dégustation” la Boutique Comtesse du Barry Primaverii, duminica, 27 septembrie, de la ora 19.00;

– Degustare de produse cu accent pe asocierea gustului la magazinul Les Saveurs D’Yveline, vineri 25 septembrie si sambata 26 septembrie, de la ora 10.00 la ora 20.00;

Meniu personalizat „autour du poisson” la restaurant Ici et Là vineri, 25 septembrie si sambata, 26 septembrie de la ora 12.00 la ora 22.00;

Degustare comparativa Terroirs Roumains et Terroirs Français la Hotel Mercure Bucharest, luni, 28 septembrie, de la ora 20.00;

– Targ de vinuri cu sesiuni de degustari la Carrefour Baneasa, de joi, 24 septembrie, pana miercuri, 7 octombrie;

– Prezentare produse frantuzesti in hypermarketurile Cora de vineri 25 septembrie pana duminica 27 septembrie;

– Zilele Gastonomiei franceze in hypermarketurile Auchan Drumul Taberei si Auchan Titan, de vineri, 25 septembrie, pana miercuri, 1 octombrie.

Detalii despre evenimentele din cadrul Fete de la Gastronomie

 

fete de la gastronomie

Despre Fête de la Gastronomie

Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele specifice – de la materie prima la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte.

Fête de la Gastronomie s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg.

La origine « stiinta stomacului », gastronomia devine in timp o adevarata arta de a prepara mancaruri alese si de a le aprecia. In prezent este o arta, un lux, o filosofie de viata si o stiinta foarte precisa. Gastronomia vine de fiecare data cu o poveste – a unui loc, a unei traditii, a unui om – tradusa in arome si forme, asociata cu alte povesti. Este un soi de magie a gustului, o fictiune senzoriala, o teatralizare a aromelor, un ritual al placerii.

In 2010, “le repas gastronomique à la française” este inscris in patrimoniul imaterial al umanitatii cu tot ce presupune acesta: produse locale, de buna calitate, selectie de feluri de mancare, din locuri diferite, “mariajul” intre bucate si vinuri, arta de a aranja masa, conversatia. De atunci, in fiecare an, Franta celebreaza aceasta recunoastere printr-o sarbatoare a gastronomiei: timp de trei zile in toate restaurantele, bistrourile, barurile si pietele din Franta, oamenii degusta feluri de mancare pregatite de “chefs” bucatari cu cele mai alese produse. Sarbatoarea s-a raspandit si in afara Frantei, in acele locuri unde gastronomia franceza este apreciata, pentru a face placere “connaisseur”-ilor, sau acolo unde este mai putin cunoscuta, pentru a promova produsele frantuzesti si a sensibiliza publicul larg sa consume cu placere produse de buna calitate.

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven + 7 =