Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   635 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   390 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   805 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.165 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   418 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   482 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.222 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   666 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.850 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.220 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   860 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.600 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.393 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   591 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.121 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   580 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   703 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Goccia – pictura de stil



Daniela Dumitrescu  (Sep 2013)
9.255 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii
16 placut 
4 displacut 

 

Restaurant Goccia Bucuresti - chef Florin Dumitrescu 02Buna mea prietena Corina, cea alaturi de care am descoperit si savurat Bucurestiul in varianta lui gastronomica de atatea ori, ma invita la Grenadine, mustacind cu subinteles! Noi mai fuseseram acolo, era o locatie draguta, unde puteai servi mancare libaneza de bun simt, desi imi amintesc ca nu mi-a placut deloc kashata-ua lor, iar kashata-ua este unul dintre deserturile mele preferate. Cand colo – ce sa vezi! In locul fostului Grenadine, scrie mare si lunguiet: Goccia! Prietena mea ajunsese si era deja in interiorul vilei din str. George Enescu nr.23, amuzandu-se de privirea mea nedumerita!

Intru si mi-am amintit de peretii albi ai fostei locatii. Pe atunci, albul tempera accentele poate prea rosii ale ambientului, insa acum era delicat evidentiat de cateva nunte de pamant, ceea ce crea o stare tihnita de dupa-amiaza de vara. Decorul minimalist, cu ceva obiecte vintage, dar nou cumparate si bine-nteles si cateva carti de literatura aruncate pe rafturile albe, mi s-a parut o alegere mai inspirata decat cea anterioara! M-a amuzat ca trona central cartea lui Andrei Plesu cu “Minima moralia”, iar noi am luat masa acolo chiar in ziua aniversarii dumnealui! Sincera sa fiu, nu stiu daca isi au locul intr-un restaurant cartile! Ideea este ca se presupune ca la restaurant merg sa mananc, daca am chef sa beau un cappuccino si sa citesc ceva, deja orasul este impanzit de cafenele, ceainarii si librarii-cafenea care te tot invita la lectura. Este de bonton sa pui si un album de arta si vreo 3-4 carti azvarlite dezinvolt, numai ca ma cam lovesc de aceiasi autori! Am remarcat, totusi, in holul central, frigiderul de vinuri, poate un reper solis al scopului acestui loc!

Revenind, prietena mea ma primeste cu zambetul pe buze si-mi spune ca ne aflam la un restaurant… de semnatura! Se pare ca locatia se afla sub semnatura culinara a lui chef Florin Dumitrescu, cel care a facut parte din juratii unui comentat show tv. Asa ca, dintr-o data, devin cel putin curioasa!

Primim, din partea casei, apa (pe vreme calduroasa inteleg ca functioneaza asta) si cateva masline si crutoane pentru deschiderea apetitului, dar si primele detalii de la un chelner cu zambetul pe buze si dornic sa ne stea la dispozitie! E drept ca nu eram decat noi pe acolo si recunosteam in el disponibilitatea totala a celui aflat la inceput de drum! Asa am aflat ca nu aveau mai mult de o luna si jumatate de cand au deschis, ca nu gateste chef Florin decat sporadic, iar noi am nimerit un oarecare Alberto, care este un colaborator de nadejde al chefului! Acesta ar fi gandit pentru aceasta locatie, cateva variante de meniu, propunand retete pe care nu le poti servi decat aici, iar asta mi-a placut!

Meniul este destul de simplu si aici ma refer la cantitate, nu calitate! Oferta nu se-ntinde decat pe 2 pagini, unde se regasesc cam 4-5 variante de salate, paste, supe, fel principal si desert. In fiecare zi, restaurantul ofera o recomandare. M-a incantat ideea unui meniu clar, fara sa fie redundant incarcat cu zeci de pagini de mancare, pe care de multe ori, atunci cand o comanzi, nu era disponibila! Asa cum nu-mi place nici suprasaturarea de genuri, oferind, din dorinta de a prinde o plaja cat mai mare de clientela, de toate si totusi nimic interesant! Prefer locatiile care au un profil bine evidentiat, cu stil si constanta, iar noua locatie pare cu potential!

Eu m-am oprit la o supa de fructe de mare, somon in crusta de ierburi cu piure de mazare si morvoci caramelizati si la desert mi-a fost recomandata o nuga glace, facuta loco, dupa o reteta de inceput de secol… sau cel putin asa suna reclama!

Supa nu s-a detasat de alte supe de prin alte localuri, insa somonul da! Recunosc ca am avut emotii gandindu-ma ca si piureul de mazare si morcovii sunt destul de dulci, iar combinatia cu somonul nu stiam ce va oferi! Ei bine, da! Reteta creata de chef Florin imbina aromele desavarsit! Desi un preparat dulceag, crusta de ierburi a contrabalansat tare bine buchetul! Somonul a avut o textura minunata, bine facut, topindu-ti-se in papilele gustative, care au prelungit cat au putut de mult momentul, asa ca vi-l recomand cu inima deschisa!

Desertul insa nu m-a incantat! Desi initial am vrut un mousse de ciocolata, eram prea plina de gustul anterior, pe care doream cumva sa-l mai pastrez un pic, plus ca fusese destul de satios, asa ca a ramas la nuga glace! Dupa festinul cu somon, desertul nu m-a impresionat! Desi plin de nuci, migdale, fistic si merisoare, totusi melanjul final aducea a baton de cereale, ca si gust! Mi-ar fi placut ceva mai solicitant la nivel gustativ, asa ca mi-a ramas gandul la mousse!

Am remarcat rasfatul atitudinal al chelnerilor care, dupa ce-ti aseaza preparatele pe masa, nu-ti intorc spatele, ci fac cativa pasi si abia apoi rotatia de intoarcele! Mda, aer aristocrat, iar eu ma dau in vant dupa el!

Cred ca o alta bila alba (sau picatura) este faptul ca au reusit sa amenajeze inca un spatiu in aer liber, astfel ca vila este acum flancata de 2 terase. Una dintre ele pastreaza stilul alb si dreptunghiular ca taietura, insa cealalta este ceva mai traditionala. Cred ca mi-ar fi placut un stil unitar, dar pot sa inteleg si nevoia de diversificare, raspunzand libertatii de a alege a clientilor!

In concluzie, Goccia este un loc in care voi reveni si de la care astept destul de mult pe viitor! Deci, pe curand!


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cina la Goccia a fost o surpriza placuta. Pastele cu creveti divine, supa de ceapa buna si rata delicioasa. Voi mai reveni sa incerc celelalte feluri de paste. Personalul civilizat si de bun simt. Un singur comentariu: nu au scaun pentru copii mici.

Reply

Supa de rosii este foarte aromata si indestulatoare , iar antricotul gatit la perfectie. Ne-am indragostit de molleaux si in ciuda faptului ca suntem foarte critici privind deserturile, acesta se pare ca este “fix ce trebuie”. O atmosfera romantica, mai ales cand vezi lumina lumanarii , alaturi de un vin rosu sec, la temperatura potrivita. Serviciul ospataritei a fost impecabil,am avut o seara de luni foarte relaxanta. Multumim !

Reply

Scumpa mea cristina nu stiu prin ce restaurante de “lux” ai servit masa , dar daca spui ca farfuria cu somon si piure de mazăre este prost aranjata , scuza-ma dar mai bn te abti sa comentezi, te faci de ras singura

Reply

Buna ziua,
Nu ma indoiesc de gustul piureului de mazare, dar montajul in farfurie e total neinspirat, ca sa nu spun gretos. A ce seamana? Mai poti ura cuiva “pofta buna”?

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 + four =