Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   619 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   386 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   797 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.155 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   433 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   415 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   481 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.210 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.828 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.204 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   851 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   562 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   649 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.192 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.593 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.383 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   586 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.587 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.098 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   700 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Grecia isi echilibreaza bugetul cu banii din Centrul Vechi al Bucurestiului



George Butunoiu  (Nov 2012)
11.992 Vizualizarivizualizari
9 Comentariicomentarii
16 placut 
0 displacut 

 

Am plecat cam indispus de la Meze, cu sentimentul ca am platit cu mult mai mult decat facea mancarea lor. Meze e un restaurant care se lauda ca a adus doi bucatari din Grecia, formati la scoala unuia despre care vorbeau cu respect, probabil un mare chef din tara lor. Insa, ori nu au fost acestia cei mai buni ucenici, ori s-or fi gandit ca la Bucuresti merge si altfel, ca nu pleci deloc de la Meze cu aceeasi satisfactie pe care o ai cand iesi dintr-un restaurant simplu si cinstit de la ei.

Meze e in Centrul Istoric al Bucurestiului, in coltul dinspre fosta Opereta, unde se termina Calea Victoriei in Dambovita, vizavi de doua restaurante destul de cunoscute de acum ale zonei, Ceaikovski (scris la ei Tchaikovsky) si The Artist. Meze e destul de mic, are cateva mese cam ingesuite. Amenajarea si decorurile sunt grecesti, evident, cu alb si albastru, insa nu mi s-au parut prea inspirate, sunt cam reci si impersonale.

In meniu au de toate la Meze – nu foarte multe, insa destul de diversificat. Luandu-te dupa numele locului te-ai astepta ca la o gustare asortata (pe care mai dai si 50 de lei, pe deasupra) sa primesti tot felul de bunatati. Insa nu au socotit ca merita sa le strice pe noi, asa ca ne-au adus doua movilite cu crema de branza, una cu icre, doua sarmalute minuscule si trei aschii de peste caruia nici nu am putut sa-i simt gustul, atat de mici erau. Probabil ca era bun. Mielul a fost bun, garnitura de orez incolora si insipida; chiftelutele au ramas in farfurie, la fel si orezul, care era acelasi, de fapt, nu s-au gandit sa ne sugereze sa nu luam de doua ori aceeasi garnitura. Carnaciorii grecesti pareau sa fie chiar grecesti, cu mult cimbru si tari, adica mai putin buni decat niste carnati adevarati romanesti. Cartofii prajiti erau cartofi prajiti, nimic mai mult.

Lume era la Meze, unii in grupuri, cu flori si cadouri, semn ca s-au gandit ca acesta ar fi un loc bun de petrecere. Sa le fie de bine! Serviciul a fost destul de bun, insa ceremonios si impersonal, aliniat doar cu preturile, nu cu atmosfera, cu ideea de tarverna si cu tot ce inseamna un local si spiritul grecesti. Si prezentarea mancarii era tot pe acolo, pe farfurii mari, gen platou, de restaurant de lux, de erai obligat sa fii inventiv ca sa gasesti loc la toate.

Preturile mari, dupa cum am spus, lasi usor 3 – 400 de lei la Meze pentru o masa in doi, cu desert si un vin bun, daca nu esti atent. Eu cred ca nu face banii acestia, cel putin judecand dupa ce am mancat noi acolo.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Bataie de joc! Preturi mari si portii minucule… de evitat

Reply

E atat de trist sa citesc comentariile voastre si articolul … E atat de buna mancarea acolo. Da, e cam scump (pestele e chiar de evitat) insa daca vrei sa mananci ceva minunat asta e unul dintre putinele locuri din Bucuresti. Eu una as manca si zilnic la ei daca m-ar tine bugetul. Felicitari bucatarilor si managerului!

Reply

cea mai scumpa tzeapa de pana acum … ever. este 290 kg de peste eu am platit pe unul 330 lei si pe altul 130. lei. doua pahare de vin 80 lei, painea ” greceasca” vreo 30 … nota la sfarsit 740.
mai spuneyi- mi mie unde mancati cu 740 lei in bucuresti ? lA paris va zic eu unde:)
sfatul meu: feritizi- va!

Reply

Domnule Butunoiu,
Am observat in mai multe randuri lipsa culturii vizuale in materialele postate pe site.
Sa inteleg ca daca nu sunt canapele de piele ca la matale la carciuma si alte banalitati in ale decorului nu e frumos?

Reply

preturi extrem de mari, calitatea mincarii medie spre banal(mancare de supermarket).

am luat
masline – 17 lei aprox 100 de grame – au fost ok dar mi s-a parut scump pt 20 de masline presarate cu oregano
taramosalata – dezamagire maxima in valoare de 16 lei. niste icre fara gust extrem de uleioase
caracatita – 59 de lei . bun dar extrem de scump pt un tentacul de circa 100 de grame si un pumn de salata ofilita
lakerda – 25 de lei . 70-80 de grame de fileu banal care parea luat de la Deltaica si pus in farfurie impreuna cu o jumatate de lamaie(eu cerusem sardine, dar nu conteaza. probabil as fi primit conserva de anchoa)
Fava – 16 lei – mediocru
Haloumi – 21 de lei. bun dar pt mai putin de 100 de grame de branza mi se pare exagerat

una peste alta un meniu grecesc de criza in ce priveste calitatea si gramajul. preturi insa sunt londoneze.

ps
am locuit 10 ani in Cipru si am experienta cu mincarea greceasca

Reply

preturi foarte mari in comparatie cu portiile mici oferite, chelneri care se certau intre ei, meniu saracacios si CULMEA in loc de sardine uscate la soare cu sare mi-a adus ansoa din conserva cu ulei iar chelnerul a incercat sa ma prosteasca ca sunt sardine. NESIMTIRE

Reply

Este unul din cele mai slabe restaurante la care am fost. Chelnerul, pe care l-am inselat cu haina ponosita, mi-a recomandat un vin functie de pret pentru ca e mai ieftin cu 10 lei decat altul, cand l-am intrebat ce mancare ne recomanda a dat din colt in colt. Mancarea, nu mi-a spus absolut nimic despre “suflul” bucatarului sau bucataria greceasca. Sincer maxim nota 2 pentru cat s-au chinuit cu decorul.

Cu stima,
Claudiu.

Reply

Calitatea mancarii este acceptabila, dar preturile sunt prea mari pentru marimea portiei (personal consider o bataie de joc) si ambianta.

Reply

Am mancat si eu acolo si am fost dezamagit cand am comandat caracatita la 60 RON si mi-a adus un bratz mic de caractita cu 2 frunze in farfurie.

Calitatea buna dar portia extrem de mica !!!
In alte locuri din Bucuresti portiile sunt mult mai mari la preturi aseamanatoare.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


three × 6 =