Hanul Vlasia (Tartasesti, DN7 Bucuresti-Targoviste)

Vizualizari 17.852 Vizualizari 
Comentarii 9 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 40 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt48012

Hanul Vlasia, de la iesirea din Bucuresti, dincolo de Chitila, spre Targoviste, chiar la intrarea in Tartasesti, e un mic complex turistic, cu spatii de cazare (motel), un restaurant cu o terasa imensa, terenuri de sport si alte lucruri de felul acesta. E la cativa kilometri mai departe de alt restaurant destul de mare si cu oarecare pretentii din zona, Casa Vanatoreasca de la Chitila. Si, a nu se confunda cu Hanul Vlasiei de la Snagov, care e, si el, tot un mic complex turistic.

Hanul Vlasia e chiar pe soseaua principala, care duce spre Targoviste, pe stanga, cum vii dinspre Bucuresti. Restaurantul e mare, chiar foarte mare, as putea spune, cu mai multe sali pe doua niveluri, si cu o terasa imensa, cu multi copaci mari si batrani in imprejurimi si chiar printre mese. Amenajarea e in stil rustic, cu toate facute din lemn masiv. Am vazut niste decoruri interesante in interior (pacat ca nu mi-au dat voie sa fac poze), cu mobila boiereasca, foarte veche, de efect daca ar fi folosita la adevarata ei valoare. Terasa e jumatate acoperita, jumatate in aer liber, destul de bine amenajata si ea, cu un mic lac cu tasnitoare arteziana in mijloc.

Meniul e imens la Hanul Vlasia, am numarat aproape 200 de feluri acolo; cele mai multe sunt din bucataria romaneasca, atat cea traditionala, taraneasca, dar si din cea mai contemporana, urbana, cu mancaruri pe care le fac oamenii obisnuiti acasa. Au si cateva din bucataria italiana, in special paste si pizza. Mancarea e destul de banala la Hanul Vlasia, facuta cam industrial, cu produse de serie. Aproape toate sunt cu carne, care e mai usor de facut, mai ales gratarele. Asadar, si cei de la Hanul Vlasia au ales strategia efortului minim, cu foarte multe feluri usor de facut, insa banale, asa cum fac aproape toti cei de la restaurantele din Bucuresti.

Preturile de la Hanul Vlasia sunt normale, de Bucuresti. Serviciul a fost obosit, acru si apatic, iti dadeau senzatia ca abia asteapta sa te vada "carat" de acolo. Am fi facut-o fara ezitare, insa totul dureaza foarte mult la Hanul Vlasia, asa ca ne-au tinut peste o ora si jumatate pentru cate un singur fel de mancare pentru fiecare. Si spun aici doar despre felul principal, nici macar o masa completa, cu antreuri si desert. Nici macar cafeaua nu am mai avut rabdare sa o bem aolo, atat de mult ne-au incurct programul. Fiind mai degraba un loc de trecere, un restaurant de pasaj, la care te opresti pentru ca treci prin fata lui si pentru ca ti-e foame exact atunci - asa cum s-a intamplat cu noi - sa inteleaga cine poate o astfel de pozitionare si de strategie din partea celor de la Hanul Vlasia. Prin urmare, daca nu sunteti prieten cu patronul sau cu bucatarul sef de la Hanul Vlasia, ca sa va faca o mancare mai deosebita - despre care nu am indoieli ca ar sti si ar avea si cu ce sa o faca, daca chiar vor - nu aveti niciun motiv sa bateti atata drum pana acolo cu gandul la o masa buna, pentru ca nu e cazul. Astfel de mancare industriala de supermarket gasiti peste tot in Bucuresti. Daca sunteti in trecere, sa stiti doar ca e de asteptat la Hanul Vlasia, grabitii nu sunt bine vazuti acolo... (GB)

Localizare Hanul Vlasia (Tartasesti, DN7 Bucuresti-Targoviste)

DN7, Bucuresti-Targoviste, TARTASESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Liana Constantinescu February 6, 2014 at 2:39 am

SINISTRA! ORIBILA!! E tot ce pot spune despre masa pe care am organizat-o acolo acum cateva zile! Mancarea a fost atat de proasta si de veche si de imposibil de mancat incat mi-a crapat obrazul de rusine fata de invitatii mei! Aperitivul cald a fost de fapt cat de poate de rece, cu niste prajeli soioase si uleiuri rancede, mezelurile vestede, gratarul cu miros de carne alterata si cu o garnitura de cartofi innegriti deja si tavaliti printr-un ulei gretzos!! INCREDIBIL! Practic nu s-a putut manca aproape nimic!! Si toata distractia, fireste, la preturi piparate!!
In plus, toaleta – defecta si ingalata, iar sala – de un kitch funciar; pe langa cateva mobile frumoase, care nu stiu cum au ajuns acolo,in imperiul prostului gust, este o risipa de zorzoane oribile, de stucatura de plastic si tablouri pe hartie tipografica, totul atat de sinistru incat depaseste orice imaginatie.
Iar camerele, la pretul de 100 Ron, sunt un fel de cotetze de circa 8 mp, injghebate cu minim de cheltuieli, fara fereastra la exterior si fara hartie igienica (doar la cerere)!
Sincer, n-as sfatui pe nimeni sa mearga la Hanul Vlasia, doar daca nu-i pasa de sanatatea si de banii lui! Este un alt loc in care isi dau mana nesimtzirea si hotzia cu totala lipsa de respect pt client.

Reply
mustoca constanţa November 12, 2013 at 9:10 pm

as dorii sa stiu cat costa cazarea pentru 12ore?

Reply

as dorii sa stiu cat costa cazarea pentru 12ore?

Reply

RESTAURANT BUN, IMI PARE RAU SA O SPUN DAR CEL CE FACE ACESTE COMENTARII DESPRE RESTAURANTE ESTE UN PIC CAM INFLUENTAT SI NU ESTE OBIECTIV. O SPUN CU PARERE DE RAU CINDVA URMAREAM CU INTERES SI MERGEAM CUM SE SPUNE PE MANA LUI. NU O MAI FAC DE CEVA TIMP SI ESTE INTRADEVAR MULT MAI BINE. REPET UN RESTAURANT UNDE SE POATE MANCA BINE SI UNDE TE POTI SIMTI BINE.

Reply

5 persoane, mancare, bautura, 150 ron.

Reply

prima seara petrecuta cu familia si prietenii la Hanul Vlasia. O ciorba de burta excelenta, cartofi Vlasia cu usturoi de nota 10, mielul gatit romaneste, clatite cu ciuperci, sunca si branza, totul proaspat frumos prezentat. personalul serviabil, respectos. venim dupa o experienta negativa bulgareasca la Balcik si ne-a prins foarte bine Hanul Vlasia ca un pansament pe rana.

Reply
Nicolae Mihailescu August 15, 2012 at 10:17 pm

Si eu consider ca, comentariu din prezentarea lui GB este departe de realitate !
Si eu am fost acolo cu un grup destul de mare de prieteni si ne-am simtit foarte bine, atat de ambianta, de felurile de mancare, cat si de serviciu !

Reply

Comentariu de mai sus este clar scris de concurenta sa asa ceva…eu am mancat de mai multe ori si am fost foarte multumit…nici faza cu “mancarea industriala” nu este adevarata…de ex un fel de mancare care eu il stiu cu denumirea de “pfeffer stake” care mie imi place foarte mult si nu il gasesc prin prea multe restaurante…in fine nu vreau sa fac reclama sau asa ceva…vreau doar sa spun ca mancarea este foarte buna si chiar merita incercata macar o singura data pt a iti da seama…

Reply

    Am mancat si eu acolo si mi-a placut f mult si asta,,nu pentru ca ni-a fost foame!

    In plus au destule produse bio in adevaratul sent al cuvantului. Ca urmare diseara organizez o masa pentru ziua iubitului meu acolo si sunt sigura ca toti cei invitati vor fi impresionati.
    Personal recomand locatia pentru orice buzunar si orice gurmand!

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× eight = 16



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,