Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   556 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   694 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   314 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   986 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.383 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   692 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   578 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.352 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.017 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   424 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.388 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.069 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   577 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Iata si un restaurant care a inceput sa faca mancare mai buna



George Butunoiu  (May 2014)
2.715 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Restaurant Caredy - Piata Universitatii BucurestiRestaurantul Caredy s-a mutat in Piata Universitatii in noiembrie 2013, dupa ce mai multi ani a fost pe strada Sofia, chiar in fata parculetului Monseniorului Ghyka, unde acum e Casa Boiereasca. Putini isi mai aduc aminte de restaurantul Trocadero de pe vremea lui Ceausescu, de pe latura pietei dinspre Doamnei. Acole e acum Caredy. Cred ca denumirea exacta e Caredy Kitchen, pentru ca am mai vazut un Caredy, pe Plevnei, acela fiind Caredy Luxury Ballroom, facut in special pentru nunti si diverse evenimente, insa si cu un serviciu de “quick lunch” pentru cei din zona, un fel de cantina cu mancare pregatita dinainte, fara mari pretentii.

Cand a venit la Aviatorilor, la inceput, Caredy se numea Casa Ardeleneasca (Caredy) (sic!) si meniul era aproape exclusiv romanesc – ardelenesc, dat fiind ca patronii vin din Oradea, din cate mi s-a spus. Noul Caredy Kitchen, din Centrul Istoric, la Piata Universitatii, si-a schimbat putin meniul, l-a facut mai cosmopolit, cu mancarurile din bucataria romaneasca, in general, si din cea ardeleneasca, in particular, in regres fata de tendintele momentului. E mai buna mancarea acum decat era inainte la Casa Ardeleneasca, desi au acelasi chef, pe domnul Nicu. Si prezentarea e mai interesanta, o nota buna pentru noul Caredy Kitchen. Mancarea a fost destul de buna, portiile mari, aranjate cu grija, cu exces de decoruri din legume si fructe sculptate. Painea buna si ea. Aici, la Caredy Kitcheny, am mancat pentru prima data ficat de gasca pane (cel din poza), o ciudatenie prezentata ca “foie gras” pur si simplu, cu mar caramelizat. Daca vedeti ca fostul Casa Ardeleneasca (Caredy) si noul Caredy Kitchen au aceeasi nota la mancare e pentru ca inainte erau pusi la “bucatarie romaneasca”, noul Caredy Kitchen fiind trecut pe Restograf cu specific international. Or, notele sunt relative la tipul bucatariei, si o nota mai mica in categoria marilor bucatarii poate insemna mai mult, sau chiar cu mult mai mult decat o nota mai mare pentru un restaurant din categoria bucatariilor nimore. Asadar, acest 8 al lui Caredy Kitchen inseamna mai mult decat 8-ul lui Casa Ardeleneasca.

Un si mai mare pas inainte fata de Casa Ardeleneasca a facut noul Caredy Kitchen in privinta ambiantei. A amenajarii interioare, mai bine spus, pentru ca in Aviatorilor aveau o casa boiereasca impunatoare, cu gradina in fata, ceea ce nu mai au acum. Di afara, deci, Casa Ardeleneasca arata mai bine, insa in interior noul Caredy Kitchen impresioneaza mai mult. Au un concept unitar, foarte bine realizat, o investitie consistenta. Tot spatiul e alb mediteranean, cu mult crem, roz, mobilier din lemn usor, fete de masa de tip broderie de casa, colorata, multe carti si alte obiecte casnice ca decor, camapele comode si largi la perete. Oricum, nici nu prea ar fi avut cum sa faca altfel, dat fiinda ca nu au aproape deloc lumina naturala; un singur geam catre strada intr-o salita mica, cu doua sau trei mese, la intrare, insa sala mare e luminata doar cu becuri cu lumina calda. Sper ca ventilatia si aerul conditionat sa fie bune. Iarna si toamna tarziu e cald si placut la Caredy Kitchen, sa vedem ce vor face la vara.

S-au mutat cu totii in Piata Universitatii, cu tot cu chelneri, i-am recunoscut pe cativa dintre cei de la fostul Caredy. Toti oameni de meserie, unii probabil ca l-au servit si pe Ceausescu atunci cand trecea prin Bihor. De noi s-a ocupat un fost boxer, din cate am dedus noi, econom la vorba, folositor de cuvinte putine si simple. Dupa ce ne-am tatonat cu suspiciune unii pe altii, o vreme, atmosfera a devenit ceva mai destinsa si nu ne-a mai fost frica.

Preturile de la Caredy Kitchen au fost ceva mai mici decat ne-am asteptat, mai ales ca si portiile erau consistente, dupa cum am spus. Si am avut si o reducere destul de consistenta, despre care cred ca o dau mereu pana la ora 16 sau 17. La pranz, deci, se poate manca bine la Caredy Kitchen cu mai putin de 100 de lei de persoana, si cu un pahar de vin bun. Totusi, clienti putini am vazut, si asta probabil din cauza lipsei terasei, in primul rand.

Noul Caredy Kitchen este, asadar, un restaurant serios, cu mancare buna, placut vederii, cu preturi rezonabile. Au un bucatar sef inventiv, care nu se da inapoi de la munca si care nu se multumeste usor doar cu ce gaseste in supermarket. Un pranz acolo pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona Pietei Universitatii poate fi o alegere buna, fara riscuri. Le dorim sa le mearga bine, mai ales ca putine sunt restaurantele la care vezi ca lucrurile incep sa mearga mai bine – cel putin in privinta mancarii. Aproape intotdeauna se intampla pe dos…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − eight =