Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   614 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   382 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   794 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.149 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   432 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.823 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   358 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.198 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.588 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.068 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   572 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   698 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

In Beller nu esti din lumea buna daca nu ai apucaturi proaste



George Butunoiu  (Dec 2012)
14.461 Vizualizarivizualizari
10 Comentariicomentarii
84 placut 
2 displacut 

 

In ziua in care se va deschide in Bucuresti restaurantul cu niste usi foarte largi, prin care sa intri cu masina inauntru, direct inr-o parcare in mijlocul localului, iar mesele sa fie de jur imprejur, ei bine, acel restaurant va deveni marea atractie a Capitalei si toti ceilalti patroni de carciumi vor muri de invidie! Incercari au mai fost, insa cu preturile astea la imobiliare nu e totusi o floare la ureche… Patronul de la L’Esperance aproape reusise! Daca era usa cu cativa centimetri mai larga, am fi vazut bemveul din poza cu 3 metri mai in fata. Si la fel pe Beller, unde interlopilor de la Cafe Ambiance, din parc, nu le cade bine mancarea daca nu se suie cu masinile lor cat autobuzul pe trotuar si in statia de autobuz pana in gardul viu de la terasa, cu toate ca e plin de locuri goale de parcare peste tot acolo. La Belle Epoque, la Don Cafe si la cafenelele din zona nu mai vorbim… Dar nici Politia nu se lasa mai prejos! Cu ce au si ei in dotare, asa, cu Loganul, hop pe trotuar, pana in usa magazinului, de trebuie sa merg eu cu catelul pe strada pe unde umbla masinile, si nu pe unde credeam ca mi-ar fi locul. Si ca sa fie clar cum stau lucrurile, si-l pun fix sub semnul care arata cum trebuie parcate masinile. Il intreb pe idiotul din poza de ce in loc sa-i amendeze pe cei care parcheaza ilegal, el, politistul, e primul care incalca legea? Raspunsul a fost halucinant: « Domnu meu, dar nu e nimic ilegal aicea! » « ??? … Dar indicatorul acela ce e, semnele de circulatie sunt optionale in Beller? » « Domnu meu, semnele de circulatie sunt pentru CAROSABIL, nu pentru TROTUAR ! » « !!!… »

Ghici, al cui e bemveu din fata restaurantului L'Esperance?

In Bucuresti (si probabil ca si pe o raza de cateva sute de Km in jur), locurile de parcare din fata portii sunt rezervate pentru patron, in stanga, si pentru fiul patronului, in dreapta. Si neaparat pe trotuar! Pe primul loc in job description-ul paznicului de restaurant e sa apere cu strasnicie aceste locuri, in primul rand. La Paris si la Copenhaga, patronul, directorul de restaurant si toti angajatii isi parcheaza masinile in spate, ca sa le lase clientilor pe cele din fata. Imi povestea David Contant ca Georges Blanc, unul dintre primii 10 chefs ai lumii, care are restaurantul intr-un adevarat castel de la tara, cu o parcare de peste 100 de masini, isi pune masina (si nu era nici Mercedes, nici Lexus) in coltul cel mai indepartat al parcarii, ca sa lase locurile mai apropiate de intrare pentru musafiri.

Dar Leta traieste la Bucuresti, nu la Copenhaga. Ba, mai mult, Leta isi duce viata in Dorobanti. Am inteles ca Leta (sau Letta?) e nevasta sau fosta nevasta a unui om cunoscut multor bucuresteni, un fotbalist, sau ceva pe acolo. Cred ca a murit de nerabdare, mai mult de un an, cat a durat constructia restaurantului ei din Beller, ca sa vina si Ziua Parcarii, sa-si poata marca fata teritoriul… Si a venit acea zi, in toamna tarzie a lui 2012, cand s-a deschis Lett’s 35, frumosul ei restaurant, peste drum de parc si de cafeneaua lui, Ambiance. Cum restaurantul are doua intrari, isi pune fata masina acum in dreptul cate uneia, pe rand.

Lett’s 35 e un restaurant nu prea mare, cu o cafenea intr-o parte, la parterul unei cladiri vechi de pe frumoasa si faimoasa strada. Locul a fost renovat cu grija si cu dare de mana, au avut un arhitect bun, nu cred ca i-au pus limite la imaginatie si la cheltuieli. Conceptul e clar si unitar, bine realizat, materiale de calitate. A iesit ceva mai degraba modern, tineresc, luminos, cu aer mediteranean, de vacanta, de bunastare.

Meniul e din bucataria italiana; de fapt, asa se si recomada Lett’s 35, ca « restaurant italian ». E un meniu scurt, se vede ca a fost facut de catre cineva care stie foarte bine cum se fac lucrurile acestea. Mi-au spus ca au adus un chef italian care a pus lucrurile pe roate, dupa care a plecat. Si le-a pus destul de bine. Noi am mancat o salata de creveti foarte buna, o baltita de ulei ca supa de peste, dar care era si ea bunicica, totusi; o vita cu foie gras, mai buna decat ne-am asteptat, cu imaginea supei inca proaspata in minte; pestele si sparanghelul bune, de asemenea. Salata greceasca a fost banala, insa nu intr-atat incat sa le pun o nota mai mica decat 9 la mancare, pe ansamblu.

Serviciul a fost destul de bun la Lett’s 35, cu chelneri de meserie carora le lipseste dezinvoltura si stresati mai mult decat e cazul de context si de statutul social in care au fost pusi. Preturile sunt mari, insa nu exagerate, tinand seama de calitatea mancarii si de atmosfera placuta.

Asadar, Lett’s 35 s-a pus de la inceput in topul restaurantelor italienesti (si nu numai) bune din Bucuresti si pe primul loc in cel al restaurantelor din Beller, trecand direct in fata lui Market8, care in curand ar putea sa-i lase locul si lui Chocolat, dupa cum merg lucrurile acolo.

Ghici, a cui e masina din poza?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







adrian esti praf dute in MM

Reply

o mica precizare …Florin Checherita nu este bucatar sef…nici nu ar avea cum..nu pot spune ca exista cu adevarat un sef acolo.dar daca ar trebui sa fie unul acela ar fin un baiat benit de la Loft…Marian parca …el e cel care stie cam tot ce misca acolo si care e de la inceput…restul vin si pleaca

Reply

Pe puncte, ca sa fie clar:
1. Politistul nu e politist. E de la Politia Locala, un SRL care activeaza pe linga primarii… O politie privata a primarilor, fara drepturi si fara sa apartina de MAI… Fostii paznici din parcuri, denumiti gardieni publici,apoi politie comunitara si mai apoi politie locala….Asta explica si IQ-ul negativ de care dau dovada. Din pacate aceasta falsa politie e platita de la Bugetul local.
2. Este o stare normala ca patronul ghiortan sa isi parcheze masina in fata proprietatii. Si nu numai pe Beller. Vezi BMW-ul aluia de la Del Ponte, care nu are bani sa isi repare firma luminoasa dar isi parcheaza in mod grobian apartamentul pe roti in fata circiumii lui goale cu interior kitch-os… Dar si ownerul hotelului Alpin din Poiana Brasov, care si pune cotetul cu roti in dreptul treptelor de acces in hotel…. Asa ca este fiesc ca tu proprietar de mic restaurant, care mergi cu scuterul, sa fii invidios.. mai ales ca oricum l-ai parca ,pe el pe scuter, tot ramine loc pe trotuar….:))))
3.Cum sa iti cada bine mincarea in Cafe Ambiance cind e facuta peste un WC public?????
4. Cit despre LETT’s 35…. well… rozul pietrelor cu care e placat peretele m-a facut sa ma abtin a le trece pregul…. Felicitari ca ai avut taria sa o faci.:)

In rest… numai de bine.

Reply

“Dar Leta traieste la Bucuresti, nu la Copenhaga.” :))))))))))

S-a ras, Sena e departe de Dambovita !

Reply

Critica in Romania este ofensa si prostia e agresiva,domnule adrian,cu a mic,asa cum te semnezi.Nu te stradui sa-mi raspunzi,e un efort prea mare,pentru ca ar trebui sa te sprijini numai pe copitele din spate.

Reply

La Volvo’n fabricutza, prin ROI (Regulament de ordine interioara) este stipulata obligatia angajatilor (nu conteaza cat de muncitor, director sau femeie de serviciu este) de a parca in locul cel mai indepartat de intrarea unde isi desfasoara activitatea gasit liber in parcare la momentul sosirii. Astfel, cel care ajunge cu intarziere la seviciu va avea mai putin drum de parcurs pana la intrare. Vedeti asa ceva posibil in tara lui Dorel si a Mioritzei?

Reply

Judecand dupa comentarii, ati deranjat grav pe cineva din zona 😀

Reply

Ce mizerie de articol! Faci anti reclama si cred mancat o ciorba gratis la Lett’s 35 pentru ce ai scris aici. Politistul cred ca are voie sa parcheze pe trotuar.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


3 − = two