Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   196 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   201 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   570 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   704 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   407 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   994 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.399 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.669 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   229 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.112 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.359 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.026 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   428 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.392 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.088 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   464 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Inainte de a merge la La Cena faceti un test de rezistenta fizica!



George Butunoiu  (Oct 2009)
13.152 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
2 placut 
2 displacut 

 

Cunoscutul restaurant-pizzerie de pe Maria Rosetti nu e un restaurant “de fite”, nici nu pare sa fie rodul vreunei pasiuni innascute a cuiva pentru gastronomie, ci e facut ca sa faca bani. Repede, multi, constant, desi nu fara efort si imaginatie. Ceea ce e un lucru de admirat, totusi. Am fost curios sa stiu al cui e si mi s-a spus ca mai bine sa nu intreb, insa asta m-a facut si mai curios. Mai tarziu am aflat ca a fost al lui Serghei Mizil si al lui Madalin Voicu, insa acesta din urma se pare ca a devenit “sleeping partner”, daca nu cumva a iesit cu totul. Are o anumita faima in cartier, e musai sa faci rezervare daca vrei sa gasesti vreun loc. Am fost si eu pe acolo de vreo doua ori inainte, insa nu imi mai aduc aminte de nimic, ceea ce e mai degraba de bine.

Restaurantul e intr-o casa veche, cu o curte in fata, intr-o zona frumoasa, cu multe alte case vechi in jur, in partea “cu poezie” a Bucurestiului. Cladirea a fost suprainaltata fortat, ca sa mai incapa o “serie” de clienti, si pe dinafara arata chiar ca o casa suprainaltata fortat. Interiorul e destul de placut, totusi, gen bistrou retro (mai ales podul care e un larg spatiu deschis), cu mult lemn si cu picturi facute direct pe perete (un fel de serigrafie), cu scene istorice sau chiar biblice. Lumina e cam nepotrivita, rece, stridenta; cred ca si-au dat seama de asta si cei de acolo fiindca au oprit ventilatia pentru ca fumul gros sa atenueze efectul. Ceea ce au si reusit, in foarte buna masura.

Inca inainte de a ajunge la etaj am avut o presimtire despre ce ma asteapta, dupa vacarmul care se auzea in crescendo. Intr-adevar, acolo erau de cel putin doua ori mai multi oameni decat ai putea crede ca pot incapea intr-un astfel de loc. Ajungerea la masa rezervata din mijlocul restaurantului mi-a retrezit instinctele mele demult adormite de fizician, trebuind sa calculez rapid diverse trasee ingenioase catre destinatie, fiindca noi clienti ne impingeau din urma. Probabil din cauza lipsei exercitiului, nu am gasit nicio solutie imediata la aceasta neasteptata si insolita  problema, asa ca am ridicat vreo doi clienti de pe scaunele lor ca sa putem sa trecem catre unde ni s-a aratat cu degetul. Spre usurarea mea, cei ridicati nici nu s-au uitat la noi si nici nu si-au intrerupt discutia, ceea ce m-a facut sa cred ca erau deja demult obisnuiti cu asta.

Am crezut ca a trecut ce era mai greu, dar aveam sa constat ca era de-abia inceputul. Cand m-a atins prima data vecinul din spatele meu am inghetat, insa am inteles repede ca nu era ceea ce credeam eu. Cu timpul m-am resemnat, asa ca tresaream din ce in ce mai putin. Am avut noroc sa nu trebuiasca sa ma scol de fiecare data cand trecea pe langa noi vreun client sau vreun chelner in fuga, insa tot era nevoie sa ma lipesc de masa si sa-mi sug burta, ceea ce nu e un lucru tocmai usor de facut la varsta mea. Ca o consolare, chiar si fara aceasta gimnastica abdominala tot nu s-ar fi schimbat mare lucru in confortul meu, pentru ca scaunele erau de-a dreptul incomode.

Cam la fel se intampla lucrurile in braseriile traditionale germane, doar ca acolo ti se pun imediat o bere si un carnat in fata, fara sa te mai intrebe cineva daca le vrei, pentru ca oricum nu au altceva. Aici, insa, am avut o surpriza de proportii cand am primit meniul (de fapt, doua la patu oameni, si acelea obtinute cu nu putine insistente) atat de lung incat am renuntat sa-l mai citesc. Am apucat, totusi, sa numar 16 deserturi. L-am rugat (adica, i-am strigat) pe cel care ma invitase sa aleaga el si pentru mine, fiind un obisnuit voluntar al locului. Se pare ca alegerea nu a fost prea dificila, insa transmiterea ei catre oricare dintre chelnerii pe care toti patru incercam sa-i oprim, da. Erau tineri sau foarte tineri, cred ca unii studenti sau elevi, si nu se deplasau decat in fuga, transpirati, facand eforturi disperate sa multumeasca pe toata lumea. Unul singur, inalt si cu tatuaj pe brat, tragea chiulul de-a dreptul. Pur si simplu, SE PREFACEA ca lucreaza. Am stat si l-am urmarit aproape jumatate de ora. Am fost de-a dreptul indignat!

La cata lume era in sala, nici daca ar fi fost de doua ori mai multi chelneri nu cred ca s-ar fi vazut o mare diferenta. A trebuit sa se ridice unul dintre noi in picioare, dupa 40 de minute, si sa tina calea primului dintre ei ca sa ne ia comanda. Am remarcat la el un sentiment sincer de intelegere si de solidaritate fata de noi si m-am simtit chiar putin vinovat ca imi pierdusem rabdarea. Intr-un fel, cred ca ne compatimeam reciproc. Nu stiu cat castiga omul acela, insa m-a impresionat sa vad cum alerga gafaind – si nu exagerez – de la o masa la alta. Dupa o ora (si acum nu exagerez de dragul naratiunii) inca nu primiseseram nici macar o farama de paine. Intr-un tarziu, a venit o portie de mancare din trei si doua tacamuri din patru. Pana am terminat-o, au venit si restul tacamurilor si al antreurilor: ciuperci la tigaie cu muguri de pin, carpaccio, anchois si foccacia crocanta. Felurile urmatoare au fost cotlet de miel, pulpe de pui la tigaie cu costita, peste cu ierburi aromate in crusta la cuptor si paste proaspete cu unt de trufe. Puiul si pestele nu au avut ceva deosebit, insa celelalte da: cotletul a fost ars si uscat iar pastele foarte bune, in special din cauza untului de trufe, din care nu imi amintesc sa mai fi mancat in alta parte in Bucuresti. Desertul a fost si el destul de bun, si cei care merg des pe acolo spun ca acesta e punctul “forte” al La Cena. Ni s-a recomandat parfait de halvita cu migdale si caramel, insa nu-l mai aveau. Am primit, in schimb, o creme brulee (prezentata drept creme caramel) si o tarta cu branza si visine, foarte bune amandoua (probabil, facute chiar de ei), si o spuma de ciocolata pe care cred ca au luat-o de la Metro. Nu mai stiu cat am platit, insa imi aduc aminte ca ne-am spus ca preturile sunt foarte rezonabile daca luam in calcul doar calitatea mancarii, nu si restul.

Dupa trei ore am iesit de acolo cu ochii rosii, tusind si deja ragusit. Cred ca am stat un sfert de ora pe o bordura ca sa imi revin, dupa care am ajuns cu greu acasa si m-am dus direct sa ma culc. Nu-mi amintesc sa ma mai fi chinuit cineva vreodata atat de mult intr-un restaurant. Prietenii mei au plecat tinandu-se de mana, incantati de seara petrecuta. Si altii care au iesit dupa noi pareau la fel de multumiti. Restaurantul e plin in fiecare zi. Inseamna ca eu am imbatranit, fara indoiala…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Chelnerii si chiar si la bucatarie, sunt de la scolile alea de bucatari/ajutoare/ospatari de care abunda acum piata, de aia nu sunt profi, sunt veniti sa invete, doua colege de-ale mele au fost acolo pe bucatarie si … ma opresc aici ca nu e treaba mea.

Reply

” probabil, facute chiar de ei ” .. daca tot te faci ca intelegi bucataria… nu era simplu sa intrebi? decat sa dai cu presupusu’ ? ….. intradevar, mai bine sugi burta, decat sa faci recenzii…

Reply

Da ce a scris asta sau aia zici ca e pomelnic… E un restaurant fff primitor ..ce labagii de oameni trăim in românia si asta ne ocupa tot timpul:))

Reply

imi pare rau sa citesc review de rahat facut de un un domn care nu are treaba cu restaurantele ,cu mancarea dar care prin multitudinea de cuvinte incearca sa ne convinga ca stie…mai iesi in lume mai apoi fa blog-uri culinare…
eu mananc des la cena, mancarea buna, servirea pe masura.

Reply

pt gustul meu, e cea mai buna pizza din bcuuresti… preferata mea e pizza bolognese …

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + 5 =