Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   695 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   987 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.384 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   694 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   461 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.354 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.018 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.390 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   579 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Inca un restaurant mare in Herastrau



George Butunoiu  (Nov 2013)
14.302 Vizualizarivizualizari
10 Comentariicomentarii
7 placut 
14 displacut 

 

Herastrau - Cherhanaua Ancora a lui Marius Tuca - restaurant pescaresc 17Cherhanaua Ancora e in Parcul Herastrau, si cei de acolo insista sa folosim ambele cuvinte in nume, deoarece mai e un restaurant Ancora in Bucuresti si nu vor sa ii confunde lumea cu ei. Asadar, daca te-ai lua doar dupa nume si te-ai astepta sa gasesti o cherhana in herastrau, ai avea o surpriza de proportii, pentru ca acolo e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, facut cu bani multi, dar multi…

Cherhanaua Ancora e restaurantul lui Marius Tuca si al familiei sale si se vrea replica luxoasa, bucuresteana, a adevaratei cherhanale pe care tot Marius Tuca o are, din cate am inteles, pe Litoral, la Jupiter, cred. Restaurantul e mare, deci, chiar pe malul lacului, aproape de alt mare restaurant al celebrului parc, Complexul Herastrau. Deschis in vara lui 2013. Terasa dinspre lac e mare si ea, frumoas amenajata. La etaj au o sala destul de mare, in care cateva zeci de petrecareti se pot aduna, manca si se veseli la un loc, fara sa-i vada cei de jos. Conceptul e foarte unitar, bine realizat, totul cu materiale de buna calitate, luate cu bani multi. Mult lemn, stil mediteranean, culori deschise, albul si cremul dominante.

Cherhanaua Ancora e un restaurant cu peste si cu fructe de mare, evident, pe langa care mai sunt si cateva alte feluri din bucataria greceasca si mediteraneana, in general, ca sa fie pentru cat mai multe gusturi. Pestele il aduc de la Marea noastra, din acelasi loc in care il dus si la adevarata cherhana, de pe Litoral, si de aceea l-am pus ca fiind un restaurant cu bucatarie romaneasca. Si pentru ca ei asa l-au prezentat, in plus, intr-un laudabil acces de patriotism. Asta e bine pentru ei, pentru ca le-am dat nota maxima la mancare. Intr-adevar, de la un restaurant cu bucatarie romaneasca, cu pestele in centrul meniului, e cam tot ce se poate astepta. Si vorbesc aici cam despre toti pestii care pot fi gasiti la noi, dintre care pe unii rar, dar rar de tot ii gasesti in farfuria vreunui restaurant. Poate ca o saramura de crap sau un somn ar fi mai bun in alta parte, pe malul Dunarii sau in alt restaurant, insa luati toti pestii la un loc, pe ansamblu, putem zica ca la Cherhanaua Ancora au facut cam tot ce se poate face.  Cred ca exagereaza putin cu prajitul in ulei si cu paneurile, fac exces, insa e un lucru pe care il pot ajusta usor, mai ales ca sunt aproape de inceput si mai au loc de incercari. Si, ca sa revin la idee, daca as fi pus Cherhanaua Ancora la « bucatarie internationala » si daca nu ar fi avut ca dominanta « peste si fructe de mare », atunci cu siguranta ca nu ar fi avut aceeasi nota la mancare pe Restograf.

Serviciul e bun, mai ales daca va place sa va simtiti protejati intr-un local cu barbati tineri si puternici. De chelneri vorbesc, evident. Eu prefer un altfel de serviciu, insa asta e moda acum, asa ca m-am straduit sa raman cat se poate de neutru. Mai ales ca baietii erau rapizi si precisi, iar unii dintre ei chiar mi se pare ca au zambit putin…

Preturile sunt mari la Cherhanaua Ancora, tot evident, insa in limite rezonabile. Clienti am vazut destul de multi, veniti mai ales in grupuri reprezentate de doua sau chiar trei generatii.

Asadar, Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele reprezentative ale Herastraului si ale Bucurestiului, in care gasiti multi pesti, de toate felurile, unii pe care rar ii vedeti in alta parte. Pentru asta merita sa faceti un drum lung pana in inima parcului. Pentru alte feluri de mancare poate ca nu in mod special, de vreme ce parcul e plin cu restaurante cu mancare fina si buna, si in Bucuresti gasiti destule locuri cu mancare nepescareasca foarte buna, cara sa va abata de la un drum catre Cherhana. Sunt sigur ca Marius Tuca s-a ancorat bine in Herastrau si ca va ramane multa vreme acolo…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Mancarea este buna, dar servirea foarte proasta…la bucatarie se misca extrem de greu (o ciorba ti-o aduce in 1h), iar ospatarii uita sa-ti aduca bautura…Pacat de local, care e amenajat frumos.

Reply

Nu va duceti la acest restaurant ! Am avut azi cea mai proasta experienta: desi localul nu era plin, am stat (5 persoane) 25 de minute, timp in care nu a venit NIMENI sa ne intrebe nici macar daca vrem ceva de baut !!! dupa aceea am comandat, iar chelnerul (Romeo !) a adus felul 2 pentru 4 persoane, iar mie a uitat sa mi-l aduca spunând ca a inteles ca nu mai doresc sa comand zargan fiindca am comentat ca au pesti prea mari. Rusinos serviciu, iar patronul era acolo, daca stiam ca Marius Tuca e proprietarul i-as fi spus sa aiba mai multa grija de clienti, nu doar sa puna preturi mari. In plus, denumirea CHERHANA este total nepotrivita pt ceea ce este localul de fapt.Pacat de locatia frumoasa si de banii investiti in amenajare (arata foarte placut).

Reply

Nu vreau sa fiu critic,dar cred ca a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume.In primul rand daca acest restaurant, este cu specific romanesc,de ce se gatesc preparate ca:midii,creveti.anchoa,calamari si peste de paranza(un tip de peste prajit),care nu fac parte din bucataria noastra.Este un obicei tipic noua sa pregatim preparate din alte culturi culinare in restaurante cu alt specific.Ca sant scumpe preparatele nu este vina patronului,ci anoastra ca platim aceste sume,maia ales ca am luat masa in Herastrau la domnul Tuca,deci santem smecheri si atunci, PLATIM.Aceasta este este o parere de un mic cunoscator care vrea sa faca un pic de lumina in aceasta lume a restaurantelor,vazand ca Domnul Butunoiu acorda note dupa cum este vremea afara,uitand ca de fapt s-a plecat de la ideea de andruma lumea la restaurante.

Reply

…….preturi EXAGERATE !!!! Se vede clar ca investitorul doreste sa amortizeze ” investitia ” in cel mult 1an, apoi……. D- zeu cu mila ! La renumita Cherhana din Olimp la ora 14,00 nu gasesti un bors de peste…… Oare ptr. Faptul ca este cel mai ieftin preparat, sau ptr. ca doresc in mod voit sa si vanda preparatele cele mai scumpe ???? …..aaa iar pestele prajit pe care am dorit sa l servesc, era reincalzit …… Astfel de practici fac uz ” la pomul laudat ” unde in plin sezon este full. Probabil asa se va proceda si la Cherhanaua Ancora din Herastrau, dar peste vreo 2 ani, asa cand li se urca la cap !!!!…… Ca de , daca in cateva luni de zile au ajuns in primele 5 locuri din topul restaurantelor , si chiar nu inteleg dupa ce criterii ….??? Nu ma mira ca la vara sa ajunga pe primul loc ! Sau sa si amplifice specificul asa-zis romanesc.

Reply

    Sorina, legat de POPASUL PESCARILOR, nu ai dreptate, borșul de peste este cel mai cerut si căutat preparat, nimeni nu vrea sa vanda preparatele scumpe sau sa te păcălească. Popasul Pescarilor a fost si va fi cea mai buna CHERHANA de la noi. Respect.

    Reply

Meritul cel mare este al domnului profesor Flavius Baias , care a construit localul trecand prin hatisul aprobarilor . Toata lauda !

Reply

Mancare fara gust, preturi mari, ospatari care vor sa scape de tine !!! Nimic special, somon la gratar ne putem face si acasa…..

Reply

este exagerat de scump!
Totul!

Reply

probabil cele cu 90-60-90 :))

Reply

ce fel de servicii preferi G.B. ? :)

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 − = zero