Toate articolele (748 articole)

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   19 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   102 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   204 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   261 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   167 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   194 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.354 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   381 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   264 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.566 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   311 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.930 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.173 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   290 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   535 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.224 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   189 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.603 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   829 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.533 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.362 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Interviu cu Ground Zero, prima micro-berarie artizanala din Bucuresti – “Alternativa la taifunul galbui al berilor industriale”



Restograf  (Jul 2015)
5.329 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
7 placut 
1 displacut 

 

Ground Zero este prima micro-berarie artizanala din Bucuresti si cea care produce cea mai puternica bere artizanala din Romania (Imperial Fuck, 9% alc.). De cand am auzit de ei, am vrut imediat sa-i cunoastem pe cei din spatele acestei interesante afaceri.

Asa am ajuns sa ne lungim la povesti si la pahare de bere cu Alin (26 de ani) si Razvan Matache (33 de ani), frati si tineri antreprenori plini de pasiune.

Alin este jucator profesionist de poker, foarte apreciat in comunitatea online (despre cariera lui in pokerul online, puteti citi mai multe aici), iar banii pentru fabrica de bere au venit din castigurile sale. Pe de alta parte, Razvan este berarul sau artistul berii, care are cate un raspuns pregatit pentru orice intrebare despre fabricarea berii si despre bere in general.

Inainte de a va lansa in interviul de mai jos, va mai spunem ca in putin timp fabrica Ground Zero va avea si o terasa si o camera de degustare, unde veti putea incerca toate sortimenele pe care le produc fratii Matache.

fabrica de bere

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Care e povestea fabricii de bere Ground Zero? Cum a inceput totul?

Acum cativa ani am descoperit berile artizanale. Si am fost uimiti de cat de putin stiam despre bere. Rapid am inceput sa descoperim din ce in ce mai multe stiluri si producatori. Ne-am apropiat mai mult de un brand si anume Brew Dog.

Baietii aia aveau o fabrica mica, un caine cu sort de berar si produceau in berariea lor artizanala o gramada de beri extraordinare. Pasiunea noastra pentru ei a crescut si, intr-un moment foarte spontan, ne-am dat seama ca daca am munci putin, am putea face si noi acelasi lucru. Si ne-am apucat de treaba… acum 2 ani!

POQE9108

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Cat este de greu sau de simplu sa-ti faci o fabrica de bere (in Bucuresti)?

Noi am crezut ca este simplu si am sperat ca in cateva luni de la inceperea investitiilor vom putea imparti cu toata lumea pasiunea noastra pentru bere. Dar am intampinat cateva obstacole. Am reconstruit spatiul unde se afla studioul de bere, podea, acoperis, pereti. Apoi am reusit destul de greu sa obtinem energie electrica la o putere suficient de mare pentru fabrica.

Insa, de departe, cea mai dificila parte a fost obtinerea autorizatiilor de la Ministerul Finantelor pentru antrepozitul fiscal. Am avut 6 luni in care ne-am privit fabrica stand degeaba, platind cheltuieli lunare, asteptand o stampila. Dar am reusit, muncind in continuare si in domenile noastre separate de berarie.

Cam cat costa sa-ti faci o fabrica de bere in Romania?

Pentru studioul de bere craft, investitia a fost ~100.000 EUR. Dar noi suntem o micro-berarie. Am auzit ca fabricile industriale sunt scumpe.

POQE6823

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

De unde va luati materia prima?

Maltul il cumparam de la o mica moara din Marea Britanie. Hameiul folosit provine din Marea Britanie, SUA, Australia si Noua Zeelanda.

Ce tipuri de bere faceti si care este cea de care sunteti cei mai mandri?

Facem beri de tip ale. Pornim de la retete clasice britanice, pe parcurs adaugam putina creativitate si niste hamei stralucitor si impunator. Berea de care suntem cei mai mandri este mereu cea pe care urmeaza sa o facem.

bere ground zero

Foto credits: Ground Zero // George Popescu   ‪‎-  Easy Rider‬, Sessionable Pale Ale 4.5% ABV ~~ ‪Morning Glory,‬ IPA 6% ABV – prima India Pale Ale din Romania ‪‎~~ Imperial Fuck,‬ Imperial IPA 9% ABV – cea mai tare bere produsa in Romania!

In ce locuri din Bucuresti (sau tara) putem gasi berea voastra?

Sunt putine locuri in care am gasit oportunitatea de a vinde, deoarece berile industriale au acaparat locatiile prin promotii si exclusivitati. Pana cand patronii romani vor incepe sa decida singuri ce produse vand in locatiile lor, in loc sa lase furnizorii sa le impuna, pe noi ne gasiti in principal in barurile specializate pe beri craft din Bucuresti, Iasi si Timisoara (si apoi in toata tara). Cateva exemple: Zeppelin si Beer o’Clock in Bucuresti, Bereta si Viniloteca in Timisoara.

Cu ce se diferentiaza berile voastre de alte beri romanesti (artizanale sau nu)?

Ne-ar placea sa ne spuna oamenii care ne beau berea.

bere ground zero

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

La un moment dat spuneati ca voi faceti o bere gourmet. Cu ce mancaruri merg cel mai bine berile voastre?

Asocierea dintre bere si mancare este un domeniu foarte vast. Fiecare bere isi poate gasi corespondenta intr-un preparat culinar. De exemplu, o bere mai amara se asociaza mai bine cu un fel de mancare hot & spicy.

O bere neagra poate surprinde placut alaturi de un platou de scoici, sau o prajitura cu ciocolata. Incercam sa colaboram cu bucatarii din restaurante pentru a livra consumatorului o experienta noua.

alin matache

Alin Matache – foto credits: Ground Zero

Care e treaba cu citatul din Jack Kerouac de pe eticheta berii Imperial Fuck?

In cautarea unei identitati pentru manufactura noastra, drumul nostru s-a intersectat cu cel al lui Sebastian Bucur si impreuna am explorat cultura generatiei beat. La un momoent dat ne-a fost clar ca, pentru noi oamenii sunt cei nebuni sa traiasca, nebuni sa discute, nebuni sa fie salvati de taifunul galbui al berilor industriale.

bere imperial fuck

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Ce planuri de viitor aveti? Va ganditi sa scoateti si alte tipuri de beri (weiss, de exemplu)?

Vom face mai multe tipuri de beri, dar e putin probabil sa includem stilul weiss pentru ca vrem sa exploram stiluri precum Black IPA, Imperial Stout, Amber Ale si altele asemanatoare.

De asemenea, visam sa inlocuim ayran-ul ca alegere populara din meniurile de shaorma. Cheers!

bere ground zero

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Locuri in care gasiti berea Ground Zero:

Origo

M60

Bar A1

Alandala

Monteoru

Backyard

Bistro Guxt

Dianei 4

Zeppelin

Beer O’Clock

Lokal

Voila

Mai multe.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Nu aveti un site sau un numar de telefon unde sa va contactez?

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − two =