Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   65 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   517 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   231 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   230 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   357 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   891 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   510 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.187 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.455 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   644 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   421 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   335 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   209 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   556 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.091 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.268 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.924 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   391 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.329 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.843 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   426 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   543 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   885 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Interviu cu Ground Zero, prima micro-berarie artizanala din Bucuresti – “Alternativa la taifunul galbui al berilor industriale”



Restograf  (Jul 2015)
6.529 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
7 placut 
1 displacut 

 

Ground Zero este prima micro-berarie artizanala din Bucuresti si cea care produce cea mai puternica bere artizanala din Romania (Imperial Fuck, 9% alc.). De cand am auzit de ei, am vrut imediat sa-i cunoastem pe cei din spatele acestei interesante afaceri.

Asa am ajuns sa ne lungim la povesti si la pahare de bere cu Alin (26 de ani) si Razvan Matache (33 de ani), frati si tineri antreprenori plini de pasiune.

Alin este jucator profesionist de poker, foarte apreciat in comunitatea online (despre cariera lui in pokerul online, puteti citi mai multe aici), iar banii pentru fabrica de bere au venit din castigurile sale. Pe de alta parte, Razvan este berarul sau artistul berii, care are cate un raspuns pregatit pentru orice intrebare despre fabricarea berii si despre bere in general.

Inainte de a va lansa in interviul de mai jos, va mai spunem ca in putin timp fabrica Ground Zero va avea si o terasa si o camera de degustare, unde veti putea incerca toate sortimenele pe care le produc fratii Matache.

fabrica de bere

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Care e povestea fabricii de bere Ground Zero? Cum a inceput totul?

Acum cativa ani am descoperit berile artizanale. Si am fost uimiti de cat de putin stiam despre bere. Rapid am inceput sa descoperim din ce in ce mai multe stiluri si producatori. Ne-am apropiat mai mult de un brand si anume Brew Dog.

Baietii aia aveau o fabrica mica, un caine cu sort de berar si produceau in berariea lor artizanala o gramada de beri extraordinare. Pasiunea noastra pentru ei a crescut si, intr-un moment foarte spontan, ne-am dat seama ca daca am munci putin, am putea face si noi acelasi lucru. Si ne-am apucat de treaba… acum 2 ani!

POQE9108

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Cat este de greu sau de simplu sa-ti faci o fabrica de bere (in Bucuresti)?

Noi am crezut ca este simplu si am sperat ca in cateva luni de la inceperea investitiilor vom putea imparti cu toata lumea pasiunea noastra pentru bere. Dar am intampinat cateva obstacole. Am reconstruit spatiul unde se afla studioul de bere, podea, acoperis, pereti. Apoi am reusit destul de greu sa obtinem energie electrica la o putere suficient de mare pentru fabrica.

Insa, de departe, cea mai dificila parte a fost obtinerea autorizatiilor de la Ministerul Finantelor pentru antrepozitul fiscal. Am avut 6 luni in care ne-am privit fabrica stand degeaba, platind cheltuieli lunare, asteptand o stampila. Dar am reusit, muncind in continuare si in domenile noastre separate de berarie.

Cam cat costa sa-ti faci o fabrica de bere in Romania?

Pentru studioul de bere craft, investitia a fost ~100.000 EUR. Dar noi suntem o micro-berarie. Am auzit ca fabricile industriale sunt scumpe.

POQE6823

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

De unde va luati materia prima?

Maltul il cumparam de la o mica moara din Marea Britanie. Hameiul folosit provine din Marea Britanie, SUA, Australia si Noua Zeelanda.

Ce tipuri de bere faceti si care este cea de care sunteti cei mai mandri?

Facem beri de tip ale. Pornim de la retete clasice britanice, pe parcurs adaugam putina creativitate si niste hamei stralucitor si impunator. Berea de care suntem cei mai mandri este mereu cea pe care urmeaza sa o facem.

bere ground zero

Foto credits: Ground Zero // George Popescu   ‪‎-  Easy Rider‬, Sessionable Pale Ale 4.5% ABV ~~ ‪Morning Glory,‬ IPA 6% ABV – prima India Pale Ale din Romania ‪‎~~ Imperial Fuck,‬ Imperial IPA 9% ABV – cea mai tare bere produsa in Romania!

In ce locuri din Bucuresti (sau tara) putem gasi berea voastra?

Sunt putine locuri in care am gasit oportunitatea de a vinde, deoarece berile industriale au acaparat locatiile prin promotii si exclusivitati. Pana cand patronii romani vor incepe sa decida singuri ce produse vand in locatiile lor, in loc sa lase furnizorii sa le impuna, pe noi ne gasiti in principal in barurile specializate pe beri craft din Bucuresti, Iasi si Timisoara (si apoi in toata tara). Cateva exemple: Zeppelin si Beer o’Clock in Bucuresti, Bereta si Viniloteca in Timisoara.

Cu ce se diferentiaza berile voastre de alte beri romanesti (artizanale sau nu)?

Ne-ar placea sa ne spuna oamenii care ne beau berea.

bere ground zero

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

La un moment dat spuneati ca voi faceti o bere gourmet. Cu ce mancaruri merg cel mai bine berile voastre?

Asocierea dintre bere si mancare este un domeniu foarte vast. Fiecare bere isi poate gasi corespondenta intr-un preparat culinar. De exemplu, o bere mai amara se asociaza mai bine cu un fel de mancare hot & spicy.

O bere neagra poate surprinde placut alaturi de un platou de scoici, sau o prajitura cu ciocolata. Incercam sa colaboram cu bucatarii din restaurante pentru a livra consumatorului o experienta noua.

alin matache

Alin Matache – foto credits: Ground Zero

Care e treaba cu citatul din Jack Kerouac de pe eticheta berii Imperial Fuck?

In cautarea unei identitati pentru manufactura noastra, drumul nostru s-a intersectat cu cel al lui Sebastian Bucur si impreuna am explorat cultura generatiei beat. La un momoent dat ne-a fost clar ca, pentru noi oamenii sunt cei nebuni sa traiasca, nebuni sa discute, nebuni sa fie salvati de taifunul galbui al berilor industriale.

bere imperial fuck

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Ce planuri de viitor aveti? Va ganditi sa scoateti si alte tipuri de beri (weiss, de exemplu)?

Vom face mai multe tipuri de beri, dar e putin probabil sa includem stilul weiss pentru ca vrem sa exploram stiluri precum Black IPA, Imperial Stout, Amber Ale si altele asemanatoare.

De asemenea, visam sa inlocuim ayran-ul ca alegere populara din meniurile de shaorma. Cheers!

bere ground zero

Foto credits: Ground Zero // George Popescu

Locuri in care gasiti berea Ground Zero:

Origo

M60

Bar A1

Alandala

Monteoru

Backyard

Bistro Guxt

Dianei 4

Zeppelin

Beer O’Clock

Lokal

Voila

Mai multe.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Nu aveti un site sau un numar de telefon unde sa va contactez?

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five − = 3