Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   67 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   398 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   522 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   235 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   233 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   894 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   513 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.200 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.461 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   644 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   422 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   336 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.091 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.274 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.927 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   391 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.330 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.859 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   426 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   545 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   887 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Interviu cu MicroGreens, “inventatorii” celor mai mici plante comestibile din Romania



  (Aug 2016)
772 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
3 placut 
0 displacut 

 

Ferma Fresh Microgreens, infiintata relativ recent de un grup de tineri ingineri horticoli, produce cele mai mici plante comestibile si decorative din Romania.

De asemenea, cu ajutorul acestor micute plante, sanatatea si arta ajung acum sa se impleteasca natural in farfuriile mai multor restaurante din Romania.

MicroGreens sunt o forma de plante tinere, comestibile, produse din legume, plante aromatice si alte specii. Acestea variaza in marime, de la 5 la 10 cm si sunt formate dintr-o tulpina taiata deasupra liniei solului, o pereche de frunze cotiledonale complet dezvoltate si, de obicei, una, doua frunze adevarate abia rasarite.

Microplantele au inceput sa fie folosite pentru prospetime si aromele lor puternice, in primul rand in bucatariile restaurantelor din marile orase ale Europei si SUA. Localurile care folosesc microgreens pun accent in egala masura pe caracteristicile acestora, atat pe efectul vizual produs in farfurie, cat si pe proprietatile nutritive. Iar acum, acest trend a ajuns de cativa ani (nu foarte multi) si in Romania.

Mai multe despre toate acestea ne spune Cristian Tudor, fondatorul Microgreens Romania, in urmatorul interviu:

micro greens

Micro Greens // sursa foto: Facebook

Cine sunteti si cum v-a venit ideea pentru aceasta afacere inedita?

In prima instanta am sa vorbesc despre mine, Tudor Cristian, inginer horticol. Am absolvit Facultatea de Horticultura din Bucuresti in anul 2013 cu o specilizare in legumicultura. Imediat dupa terminarea facultatii, am avut ocazia sa ma angajez la o multinationala din Grecia, producatoare de rasaduri pentru profesionistii din legumicultura.

La conceptul de microgreens am ajuns dupa 10 luni acolo, cand ma documentam pe un site de profil din USA despre o boala noua aparuta in Romania la cultura de pepeni. Pentru ca eram indecis in acel moment, in ceea ce priveste viitorul meu in acea companie, am stiut instantaneu ca asta vreau sa fac si, imediat, a doua zi, m-am apucat de microplante pe balconul din apartamentul in care locuiam.

Din acel moment au mai trecut aproximativ 8 luni pana in momentul in care am putut sa accesez mai multe credite bancare in acelasi timp pentru investitia initiala, dupa care mi-am dat demisia, si eu si mama mea si am inceput treaba.

Microgreens deja incepuse testarea, timp in care am verificat si ras-verificat ce trebuie sa stim in momentul in care aveam sa ne ducem in fata unui potential client. Deja cand am facut acest lucru, pot spune ca stapaneam cat de cat cultura, care este, pot spune, una foarte pretentioasa, asta in ideea ca discutam de o categorie de plante intr-un stadiu foarte incipient, care, bineinteles, sunt si foarte sensibile.

micro greens

Micro Greens // sursa foto: Facebook

Care este diferenta dintre microplante si plantele aromatice ajunse la maturitate? De ce au devenit atat de populare in ultima perioada?

Singura cultura cu care putem asemana microplantele este cea a germenilor – seminte abia incoltite. Desi mai sus spun asemanare, aceste doua culturi sunt doua tipuri total diferite. La baza putem spune ca din punct de vedere nutritional sunt asemanatoare in cazul unor specii, dar ca si diferenta majora, foarte importanta, avem tehnologia de productie.

Germenii sunt seminte lasate in apa si in intuneric timp de cateva zile, doar pentru incoltire, intr-un mediu propice pentru dezvoltarea unor agenti patogeni, unii chiar daunatori. In cazul acestora, consumam toata planta, inclusiv radacina.

In ceea ce priveste microplantele, acestea sunt crescute intr-un substrat de mai multe feluri, de obicei natural, de la care consumam doar partea de deasupra radacinii, tulpinita si cele doua frunze abia aparute.

micro greens

Micro Greens // sursa foto: Facebook

Cat de populare sunt microplantele in Romania?

Utilizarea microplantelor in Romania incepe nu cu mult inainte de aparitia noastra. Erau folosite doar in restauratele din marile hoteluri sau in restaurante precum Joseph, care este si primul nostru client. In momentul in care am inceput productia de microplante nu stiam acest lucru si, pana la urma, s-a dovedit a fi un ajutor foarte mare pentru noi.

Cu ajutorul acestor oameni, care au avut legatura cu microplantele in restaurantele lor sau prin alte tari pe unde au mai lucrat, ei ne-au ajutat foarte mult cu informatii, care, pana la urma, pentru noi s-au concretizat in produsul pe care il comercializam acum.

In acest moment, in Romania, microplantele au ajuns sa fie folosite in foarte multe restaurante din Bucuresti, dar si din alte orase din tara, precum Ploiesti, Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare, Timisoara, Oradea, dar si altele .

De mai bine de un an colaboram si cu un mare retailer, lucru care ne ajuta sa fim mai aproape de oamenii care doresc microgreens in diverese zone unde ne era putin mai dificil sa livram direct.

micro greens

Micro Greens // sursa foto: Facebook

Care sunt restaurantele care se aprovizioneaza de la voi in mod constant?

Tipul restaurantelor care folosesc in mod constant microgreens si flori comestibile variaza. In principiu sunt cele fine dining, ball-room-uri pentru evenimente, dar usor, usor si in altele. Cel mai important este ca sunt deja resturante care au inceput sa foloseasca microplantele integrate in preparatele lor, nu doar ca si decor. Preparate care sa puna in valoare proprietatile nutrititive exceptionale ale acestor microplantute.

Care sunt cele mai apreciate microplante de catre bucatarii din Romania si de ce?

Fiecare bucatar are preferintele lui, ideea este ca acestea sunt apreciate in functie de forma, culoare si aroma. De obicei cele cu forma mai ciudata, precum mazarea, fasolea mung sau cele cu coloristica puternica, asa cum sunt cele Amarant Rosu, Ridiche Rosie.

In cazul celor cu aroma intensa putem sa discutam de variatetile de plante aromatice, precum busuioc, busuiocul japonez (shiso).

micro greens

Micro Greens // sursa foto: Facebook

 In afara de microplante, mai aveti in protofoliu si flori comestibile. Ce ne puteti spune despre acestea? In afara de aspectul frumos pe care-l dau felurilor de mancare, au si o valoare nutritiva deosebita?

In ceea ce priveste florile comestibile, da, si acestea au proprietati nutritive. Nu in aceeasi masura ca si microplantele, dar putem gasi vitamine precum A, B, C si minerale, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu.

micro greens

Micro Greens // sursa foto: Facebook

Exista si contraindicatii cand vine vorba de consumul de microplante sau de flori comestibile? 

Contraidicatii nu exista, cel putin, nu din punctul meu de vedere. Putem spune ca este indicat sa consumam undeva la 50 – 100 de grame de microplante intr-o zi. Sunt facute studii in SUA si s-a demonstrat faptul ca un mix de microplante (floarea soarelui, varza rosie, brocoli, ridiche) ne poate asigura un necesar optim din foarte multe vitamine si minerale necesare corpului uman.

 

Voi ati mancat pana acum preparate cu microplante, cum vi s-au parut?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 − = two