Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   617 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   383 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   795 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.152 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   433 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.824 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.203 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.591 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.076 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   700 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Interviurile Restograf: Antonio Passarelli, fost Chef la Osteria Gioia



Restograf  (Oct 2012)
4.464 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Cine sunteti, cum ati ajuns bucatar, chef, patron de restaurant, unde ati lucrat?

Antonio Passarelli, bucatar. In partile noastre, in Italia, in mod normal un bucatar dupa cativa ani de lucru in alte bucatarii viseaza la o bucatarie proprie, adica un restaurant propriu, asta inseamna ca pasul pentru mine a fost usor.

Antonio Passarelli, cuoco. Dalle nostre parti, in Italia, normalmente un cuoco dopo qualche anno di lavoro in altre cucine, sogna una propria cucina e quindi un proprio ristorante, quindi… il passo per mè è stato… per cosi dire breve.

Cum ati ajuns in Romania?

Am ajuns acum aproximativ 22 de ani pentru o firma nationala de tesaturi, aveam o pauza de 9 ani de bucatarie si am ajuns la Timisoara… trebuia sa raman cateva luni dar… m-am indragostit de Romania si am ramas! Restul e o poveste pe care am spus-o de mai multe ori si toti aproape o stiu si nu vreau sa mai plictisesc pe cineva cu asta.

Sono arrivato circa 22 anni fà per conto di una azienda nazionale di filati, avevo fatto una pausa di 9 anni in cucina e sono arrivato a Timisoara… dovevo rimanere solo qualche mese ma…. mi sono innamorato della Romania e sono rimasto! Il resto è una storia che ho raccontato più volte e tutti ormai sanno e non voglio annoiare nessuno.

Ce faceti acum?

O mare prioritate pentru mine este Osteria Gioia, e entuziasmanta ideea de a ma confrunta cu bucataria care este deobicei oferita in localurile de calitate din Bucuresti, cred ca sunt destul de departe. Eu am o alta parere despre bucatarie; bucataria mea e o bucatarie concreta, bazata pe gust, fara prea multa arhitectura gastronomica care penalizeaza calitatea farfuriilor, retete preparate cu o mare atentie la coacere, poate mai multa tehnica in bucatarie, cu multe coaceri alternative (temperaturi joase, vacum etc…) pe care deja le practicam din 2000, motiv pentru care colegii mei se gandeau ca sunt nebun ca bag in cuptor o bucata de carne intr-o punga alimentara. E normal sa continui activitatile mele de catering (circa 1900 portii pe zi), banqueting, patiseriile in Timisoara si localurile pe care le gestionez impreuna cu sotia mea Daniela, restaurantul Al Duomo si restaurantul Pozzo Dei Desideri, tot in Timisoara.

Una grande priorità, per me Antonio, è l’Osteria Gioia, è entusiasmante l’idea di confrontarmi con la cucina che di solito viene offerta nei locali di qualità di Bucarest, credo di essere molto distante … La mia cucina è una cucina concreta fatta di gusto … senza troppe concessioni alle architetture gastronomiche che penalizzano la qualità dei piatti, ricette fatte di cotture attente, forse un po’ di tecnica in più in cucina, con molte cotture alternative (basse temperature, vacum ecc…) che già praticavo nel 2000 e i miei colleghi pensavano che fossi un pazzo a mettere in forno un pezzo di carne avvolto in una busta alimentare. E’ normale che continuo con le mie altre attività dal catering (circa 1.900 pasti al giorno) al banqueting, alle pasticcerie in Timisoara e ai locali che gestiamo insieme a mia moglie Daniela, sempre su Timisoara: “ristorante Al Duomo “ e ristorante “ Pozzo dei Desideri “.

Ce inseamna un restaurant bun pentru dv.?Ce inseamna o mancare buna sau foarte buna?

Un preparat culinar trebuie sa-mi dea “senzatii”! NU trebuie sa ma uimeasca asa cum spun altii, trebuie sa-mi dea o senzatie de bine, de placere, desigur toate astea se obtin cu produse de prima calitate (atentie! produse de prima calitate nu inseamna neaparat creveti sau langustine, produse de prima calitate poate sa insemne si o carne de porc excelenta!), de la o buna preparare a produsului si respectarea temperaturii de coacere, pentru care de obicei nu se da prea multa importanta, se face diferenta unei farfurii cu gust fata de altele, diferenta de la o bucatarie buna la o bucatarie aproximativa.

Un preparato culinario deve darmi “ sensazioni “! Deve non stupirmi, come dicono in tanti, deve crearmi una sensazione di benessere, di piacere, di sorpresa, certo tutto questo si ottiene con prodotti di prima qualità (attenzione! Prodotti di prima qualità non significa che debba per forza mangiare gamberi o langustine. Prodotti di prima qualità può anche voler dire una carne di maiale eccellente!), da una buona preparazione del prodotto e da un rispetto assoluto delle temperature durante il processo di cottura, sono proprio le temperature, che sono spesso lasciate da parte perchè si pensa siano poco importanti, a decidere su una buona riusciuta di un piatto e di un gusto differente da altri e che fà la differenza tra una buona cucina e una molto approssimativa.

Ce fel de ambianta apreciati cel mai mult intr-un restaurant?

Urasc galagia, muzica tare (prefer muzica instrumentala decat cea vocala), localurile unde se vorbeste tare… si care miros a fum din bucatarie si altele; iubesc localurile calde, cu personal primitor, mai bine un pic mai atent, imi place sa fiu recunoscut si tratat cu un minim de familiaritate daca ma duc in acelasi local de un pic de timp, nu SUNT DIPUS SA FAC COMPROMISURI CU SERVITUL, prefer vinul adecvat mancarii, servit intr-un mod corect, la temperatura corecta.

Odio il rumore, la musica alta (preferisco musica strumentale a quella cantata ), i locali dove si parla ad alta voce… e che puzzano a fumo di cucina ed altro… Amo i locali caldi, con personale sorridente, anche se un pò invadente ma attento, mi piace essere riconosciuto e trattato con un minimo di familiarità se vado nello stesso locale da un pò di tempo. non transiggo sul servizio dei vini:gradisco il vino giusto, servito nel giusto modo, alla temperatura giusta.

Cum ati defini, in cateva cuvinte, un bun serviciu?

Cand te ridici si platesti o nota NU prea ieftina… dar stii oricum ca ai avut parte de o cina buna, pe langa blonda de la masa vecina care se uita la tine… si lasi un ciubuc destul de substantial… inseamna ca servirea a fost excelenta! In practica, tehnica servirii are standarde de la care nu te poti abate, dar e important si aspectul uman si atmosfera localului.

Quando ti alzi e hai pagato il conto e non è stato proprio economico… e senti comunque di aver avuto una bella cena, a parte la bionda del tavolo accanto che ti guardava, e lasci una mancia abbastanza sostanziale… vuol dire che il servizio è stato eccellente! In pratica, tecnicamente il servizio ha dei canoni dai quali non bisogna abbattersi, ma è importantissimo anche l’aspetto umano e caldo dell’atmosfera del locale.

Ce ne puteti spune despre ospitalitate in Bucuresti?

Cu toata sinceritatea mi se pare ca se pune mai mult accentul pe estetica decat pe gust!

In tutta sincerità credo che si metta un accento esagerato sull’estetica più che sui contenuti.

Ce parere aveti despre restaurantele si despre mancarea din Bucuresti?

Chiar daca cunosc multi bucatari buni care lucreaza in Bucuresti, continui sa vad dorinta lor de a uimi, de a soca, retete facute din… fum si combinatii care sincer nu-si au locul in modul meu de a vedea bucataria. Continui sa spun ca e usor sa dai oamenilor, cuiva care nu a mai fost in Avola (Sicilia) de pilda, sa manance o langustina si sa o vinzi ca un preparat gatit cu perfectiune, clientul nu a mai gustat inainte preparatul facut cum trebuie si prin urmare nu are termen de comparatie. Nu poti sa-ti bati joc de client dar trebuie sa-l educi! Pentru mine un mare bucatar este cel care cu 4 ingrediente in bucatarie reuseste sa faca in farfurie o “poezie”! Adevarata dificultate in bucatarie se gaseste in lucrurile simple: un ou ochi gatit intr-un mod suav in unt cu un pic de trufe, daca-i posibil albe, taiat proaspat, pe un taietor de lemn sau (pentru cine-si poate permite) de argint, in asa fel incat sa nu oxideze gustul nobil. Nu sunt retete cu care pot concura daca se realizeaza in mod corect… dar sunt sigur foarte dificil de realizat cu perfectiune!

Anche se conosco molti cuochi bravi che operano in Bucarest, vedo in continuo la voglia di stupire, di scioccare, ricette fatte di… fumo e abbinamenti che sinceramente non trovano spazio nel mio modo di pensare la cucina. continuo sempre col dire che è facile dare ad un pubblico che non è mai stato ad Avola (Sicilia) una langustina da mangiare e venderla per un piatto cucinato alla perfezione, non esiste il termine di paragone. Il cliente non deve essere preso in giro ma se è possibile educato! Per mè il grande cuoco e quello che in cucina con quattro ingredienti riesce a metterti nel piatto “ la poesia “! La vera difficoltà della cucina stà nelle cose semplici: un uovo al tegame cotto dolcemente nel burro con un pò di tartufo, possibilmente bianco, tagliato fresco, con una taglieriana di legno o (per chi può permettersela!) d’argento, in modo da non ossidare il gusto nobile di questo tubero. Non ci sono ricette che possono competere se realizzata correttamente… ma sicuramente molto difficile da realizzare alla perfezione!

Ce v-a surprins cel mai mult la restaurantele bucurestene?

Investitii enorme in sala si penibile in bucatarie… si cred ca am vazut multe bucatarii, nu doar in Bucuresti, ci in toata Romania.

Investimenti enormi in sala e penibili in cucina… e penso di aver visto molte cucine… non solo in Bucarest ma in tutta la Romania.

Ce v-a surprins cel mai mult la clientii restaurantelor bucurestene?

Placut: incepe sa existe o parte a clientilor (o mica parte) care stiu sa manance si care stiu sa ceara ceea ce vor si stiu despre ce vorbesc cand spun gasatronomie. Neplacut: in unele cazuri, o parte din clienti, pe langa faptul ca sunt ignoranti si dificili ca sa le poti recomanda ceva, sunt convinsi ca stiu “totul despre lumea asta”.

Inizia ad essere una parte di client (una piccolo parte…) che sanno mangiare e che sanno cosa chiedere e sanno di cosa parlano quando parlano di gastronomia. Una parte dei clienti oltre ad essere ignoranti e difficili da consigliare, hanno la convinzione di sapere “tutto il sapere del mondo!”

Care ar fi cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le schimbe proprietarii bucuresteni de restaurante si bucatarii sefi pentru a se vedea o ameliorare sensibila a calitatii mancarii si a actului gastronomic, in general, in restaurantele din Bucuresti?

Nu te gandi la bani! Banii sunt rezultatul unei munci profesionale de nivel inalt. Un bun preparat nu trebuie neaparat sa coste mult, trebuie sa placa, si apoi va fi rasplatit! Majoritatea administratorilor de restaurante din Romania un sunt bucatari “innascuti” pentru asta vad restarantul ca pe o treaba buna… dar bucataria inseamna tehnica, suflet, dragoste si apoi bani!

Non pensare ai soldi! I soldi sono il risultato di un lavoro professionale ad alti livelli. Un buon piatto non deve per forza costare… deve piacere, tanto… e poi si è disposto a pagarlo! La maggior parte degli imprenditori della ristorazione in Romania non sono cuochi di “nascita” ed è per questo che vedono il ristorante solo come un buon affare… ma… la cucina è fatta di tecnica, cuore ed amore e poi di soldi!

Cum vi se pare mancarea traditionala romaneasca? Ce va place mai mult?

Buna, pacat ca gasesti putine restaurante care au intr-adevar bucatarie romaneasca traditionala.

Buona, peccato che trovi raramente un locale che abbia veramente cucina tradizionale romena.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







A plecat deja de la Osteria?! Cine a preluat bucataria in locul lui?

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 + = nine