Brasserie La Bonne Tarte

Vizualizari 6.326 Vizualizari 
Comentarii 7 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(May-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 26 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

La Bonne Tarte Brasserie se declara fidela rafinamentului si elegantei culinare, dar nu am uitat ca esenta unei braserii ramane confortul si familiaritatea. La Bonne Tarte Brasserie este locul potrivit, fie ca iti doresti o experienta culinara autentica, fie ca vrei sa iti incepi ziua cu un mic dejun a la carte, sau doar cu o cafea aromata si traditionalul croissant frantuzesc. Tot aici poti sa iti incepi weekend-ul cu un brunch savuros, sa bei un ceai cu arome indepartate, dand savoare unei dupa-amieze oarecare, sau sa iti inchiei ziua cu un pahar de vin si o salata a la chef. Pentru a desoperi deliciile culinare preparate cu pasiune de Chef Lazar Florian, va asteptam cu drag in locatia noastra LA BONNE TARTE BRASSERIE!

Pe scurt72709

Un restaurant frantuzesc destul de bun, mancare gustoasa, preturi rezonabile

In Franta, "brasserie" e un local mai sus de "bistrot" si mai jos de "restaurant", e un fel de bistrou mai sofisticat. Brasserie La Bonne Tarte din Bucuresti se conformeaza, in mare parte, acestei clasificari, asa ca se poate spune ca e un bistrou frantuzesc cu un meniu ceva mai pretentios.

La Bonne Tarte a fost deschis in ianuarie 2015 in zona Kiseleff – Ion Mihalache, la intersectia Clucerului cu Docentilor. Ocupa casa de pe colt, o casa cu un etaj mic, dar care nu cred ca face parte din restaurant. Au acoperit curtea cu un fel de cerdac, acolo e restaurantul. Gradina nu pare sa aiba.

Zona e foarte frumoasa, linistita si curata, Bucurestiul vechi, instarit. Interiorul e relativ simplu amenajat, nu e nimic acolo de care sa iti aduci aminte dupa ce iesi pe usa. E putin inghesuit, insa pot spune ca face parte din aerul parizian. Cred ca si-au facut singuri conceptul, sper ca nu au dat bani vreunui arhitect sau decorator, pentru ca i-au dat degeaba.

Meniul e lung la La Bonne Tarte, dupa obiceiul prost bucurestean, cu nelipsitul piept de pui la gratar si alte asemenea. Au si felurile de mancare frantuzesti cunoscute, inclusiv mic-dejun si meniu de post si vegetarian, insa si hamburgeri si paste. Mancarea a fost destul de buna, o surpriza placuta. Am ezitat intre 8 si 9 la mancare, insa in final le-am pus mai mult decat era cazul ca sa o ia drept incurajare, fiind la inceput.

Preturile au fost rezonabile pentru calitatea mancarii si cantitatea portiilor, serviciul a fost bun, i-am pus nota maxima desi nu ne-ar fi dat vin daca nu ceream noi in mod expres, de parca nu ar fi fost intr-un restaurant frantuzesc. Clienti surprinzator de multi, inclusiv grupuri de liceeni.

Brasserie La Bonne Tarte e, deci, un restaurant frantuzesc serios, cu mancare muncita si destul de buna, cu preturi normale. Are toate sansele sa o duca bine o buna perioada de acum incolo... (GB – mai 2015)

Localizare Brasserie La Bonne Tarte

Clucerului 54, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Midii cu sos de vin – care chiar mi-au placut, locatie centrala si servire ok. Nu stiu de ce apar astfel de comentarii. Da, si eu m-am mirat la apa de 9 lei, dar in rest – mi s-a parut un raport pret/calitate foarte onorabil.

Reply

o experienta…surprinzator de placuta in ciuda comenturilor( care oricum par scrise de aceeasi persoana, poate e ceva personal..). o zi de sambata cu familia si copii, care a fost super. atmosfera frumoasa, muzica buna, fum..deloc, o instalatie foarte buna, ca sa nu mai zic ca au si clima in tot localul..23 de grade( din aceasta cauza cred ca persoana care a comentat in trecut…nu a trecut pe la bonne tarte). supa de fructe de mare..probabil cea mai buna din bucuresti, deserturi putine, dar proaspete, file john dory cu o prezentare spectaculoasa, muschi de vita din bucovina la 60 lei..macar sunt corecti,altii il vand ca muschi argentina..deci recomandam. baietii stiu ce fac si fac bine. nu am scris niciodata pe restograf, dar cautand ceva am dat de aceste comenturi care nu au legetura….dar…asa se face business in romania

Reply

2 persoane, putin timp dupa ce au deschis, nu mai tin minte exact data

pui cu ceva maclavais de branza si piure de cartofi violeti
club sandwich
frappe cu caramel
nu mai stiu a doua bautura, cred ca racoritoare

Chelner nepoliticos, cu servire sub orice critica. Si-a adus aminte la un moment dat sa ne ia comanda, fiind foarte ocupat sa pupe in cur un oarecare prezentator tv, aflat la masa alaturata. Desi am comandat inainte sa se ocupe masa respectiva, bauturile noastre au ajuns mult dupa ce au primit ei bauturile, in conditiile in care eram 3 mese in toata carciuma.
Cand am cerut Club Sandwich, am primit comentariul scarbos: sandwich, vai, dar cum sa iei sandwich. E un produs din meniul vostru, care e problema?

Piureul de cartofi violeti era de cartofi normali. Evident ca nu am fost anuntati ca nu au, sau sa primim scuze cand ne-a fost adus un piure alb. Putea sa il coloreze cu ceva, oricum nu sesisez diferenta intre cartoful alb si ala violet de la mega. Fumez suficient ca toti cartofii sa aiba acelasi gust.
Sandwich mediocru, cartofi prajiti nasoi, cu miros de evacuare de mec.

Frappe normal, din praf de la firma de cafea.

Din pacate am fost rugat, de catre persoana cu care eram, sa nu comentez si sa fac scandal pentru tot pachetul de neam prost care ne-a fost servit, de la atitudine pana la lipsurile din mancare.

Nu cred ca au imaginea si serviciile suficient de bune astfel incat sa-si permita sa ceara 12 lei pe o apa Dorna la 0.33. Acum am vazut in meniul de pe site ca e 8.9. Tot e scumpa pentru ce servicii si produse ofera. Pretul de Bucuresti e 7 lei, la localuri mult mai rasarite.

A fost naspa.

Reply

Scriam pe acest site acu vreo 2-3 ani, cand a aparut, inter timp m-am lasat, doar mananc pe la restaurante:) Dar acest comentariu al lui Butunoiu m-a convins ca nu mai este un site “integru”, cu pareri obiective.

Oameni buni, mancarea de la Bonne Tarte este nu proasta, ci oribila. Un copycat dupa Chocolat (ca stil de mneniu si aranjament), cu niste chelneri pur nepasatori dar, mai sus de orice, titluri cu pretentii si mancare infioratoare.
Am comandat asa: bouillabaisse (care, btw, este felul meu preferat din bucataria franceza) si supa de rosii la starter: acelasi gust ambele. Puternic, tipator, care agreseaza papilele. Am simtit nevoia pentru restul zilei sa mananc covrigi. Am intrebat chelnerul daca bouill. nu mai vine cu ceva (in mod normal paine, rouile (usturoi), emmentaler): s-a uitat sictirit la mine si mi-a zis ca nu.

Sa nu intelegeti ca sunt exigent: inteleg ca e posibil sa nu stie oamenii prea bine sa gateasca si am asteptari destul de scazute, dar sa faci un meniu cu asa pretentii inseamna pur si simplu sa ma insulti.

A urmat o friptura de ton si un John Dory file. Ambele fade – unde mai pui ca friptura de ton arata complet diferit fata de acea poza de te face sa salivezi – si usor uscate.

Ah, si am cerut si desertul – un cheesecake cu fructe de padure: slab pana la dumnezeu. De nivelul unuia care s-ar vinde prin Carrefour (ok, exagerez putin, dar cand vii cu un restaurant cu asa pretentii nu e deloc ok).

Deci, per total, a fost una din cele mai proaste experiente avute intr-un local in ultimii ani. Bonne Tarte este efectiv un restaurant PROST dar cu pretentii.
Punct.

Reply

    Din cate vad nu e comentariul dl.Butunoiu ci un autoportret al restaurantului. Adica se lauda singuri.

    Reply

      Dl butunoiu a dat o nota atat de mare acestui restaurant in care neofit sa fii si tot iti vei da seama cum isi bat unii joc de tine.

      Reply

Am fost o singura data aici, ca invitati de o ruda care si-a sarbatorit ziua acolo.
Pe scurt, meniu asa zis sofisticat, cu poza chefului bine tatuat, in schimb, preparatele au dezamagit: midiile in sos de vin comandate de doua dinte invitate (printre care si sotia mea) au fost foarte sarate, iar sotia mi-a descris si o stare de greata ulterioara consumarii preparatului respectiv.
Eu am servit vita in stil chinezesc si am cautat indelung vita prin orezul din farfurie…
Bomboana de pe coliva a fost preparatul intitulat platou de brânzeturi din care aproape ca lipsea brânza… :-(
In schimb, farfurii imense, ornate cu diverse picaturi frumos colorate si frunze proaspete, iar preparatele propriu-zise, asa prin mijlocul farfuriei, in stil frantuzesc este adevarat, adica le comanzi pentru gust, nu ca sa te saturi.
Concluzie: de mers pe banii altora, iar atunci sa ai noroc sa nu nimeresti ceva vechi sau ratat…
In plus, daca nu fumati, mai bine nu mergeti acolo !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight − 5 =



Taguri: , , , , , , ,