Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   469 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   731 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   993 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   635 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.674 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.002 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   790 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   518 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   404 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.484 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.218 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   524 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.499 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.690 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   656 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

La ce sa ne asteptam de la restaurante in 2016: trenduri culinare si predictii pentru acest an



Restograf  (Jan 2016)
1.800 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Trendurile culinare sunt cele care dicteaza si tendintele din restaurante, cele care spun care va fi moda in localuri si cele dupa care se pot orienta atat proprietarii, cat si clientii. O mana de oameni, profesionisti in diverse domenii conexe, s-a pus de acord pe cele mai importante tendinte culinare pentru 2016, trenduri care sigur vor influenta si domeniul restaurantelor la nivel interntional. Pentru ca multe dintre predictii sunt bazate pe calitatea produselor si a nivelului muncii, speram ca aceste tendinte sa se regaseasca si in restaurantele bucurestene cat mai curand.

Intersectand trendurile enuntate de Baum + Whiteman, o companie din New York care ofera consultanta pentru restaurante si in domeniul mancarii, dar si pe cele anuntate de Technomic, o firma de cercetare si consultanta in domeniul alimentar, va prezentam si noi mai jos cele mai importante trenduri culinare pentru 2016.

1. Mancarea la domiciliu

trenduri_delivery

Cumva un factor perturbant pentru lumea restaurantelor este tendinta oamenilor de a comanda mancare acasa. Fara sa interactioneze prea mult cu alti oameni, mancarea la domiciliu este unul dintre aspectele mult ravnite pentru 2016. In aceasta batalie intra si companii care nu au nicio legatura cu mancarea, cum ar fi UberEats, Amazon sau Google. Aplicatiile care ofera acest serviciu oamenilor au castigat deja teren in vietile gurmanzilor, urmand sa preia si mai mult control in 2016. Asta nu inseamna eliminarea completa a restaurantelor, ci mai mult adaptarea acestora la ce inseamna mancarea livrata la usile oamenilor. Exista insa si tendinta de a crea mici spatii pentru pregatirea mancarii de unde sa fie mai apoi luata si dusa la clienti acasa, lucru pe care l-am observat si noi in Bucuresti cu firme precum Sector Gurmand, YellowMenu si alte servicii asemanatoare.

Vezi aici restaurantele din Bucuresti care fac si livrare la domiciliu.

 

2. Insanatosirea meniurilor

trenduri_meniu

O mare preocupare a oamenilor este legata de “sanatatea” si “puritatea” meniurilor din restaurante. Clientii vor ingrediente naturale, nu vor sa mai manance preparate cu aditivi, chimicale si arome artificiale. Mai mult, nu vor sa se mai lase pacaliti de povesti frumoase, vor sa stie de unde provine mancarea lor, daca restaurantul se preocupa sa nu faca risipa de mancare si de apa, daca e eco-responsabil si daca se poarta corect cu angajatii. De asemenea, o atentie ridicata o va avea si sistemul de aprovizionare, un mai bun management pentru a avea mereu la indemana ingrediente de calitate pentru un meniu asa cum il cer trendurile. Marile lanturi de restaurante sunt primele vizate de aceasta miscare, multe dintre ele deja facand primii pasi pentru un 2016 mai curat: Chipotle vrea sa scape de ingredientele modificate genetic, un lant de panificatie a prezentat o lista de 150 de arome, indulcitori si alti aditivi pe care vrea sa-i elimine complet din productie, Mc’Donald’s si Subway au anuntat si ei ca vor renunta la puii cu antibiotic, respectiv la un conservant pentru aluatul de paine.

 

3. Respect pentru angajati

trenduri_angajati

E un lucru stiut ca angajatii restaurantelor nu au cele mai fericite joburi. Salarii minime, de multe ori angajari la negru, un mediu de lucru nu tocmai rupt din rai si tot asa. 2016 e anul in care atentia se indreapta si dupa usile bucatariei, cumva la bucataria interna a restaurantelor. Astfel, grija va fi pentru crearea unui mediu de lucru normal, cu salarii decente si conditii de munca mai fericite, chiar daca asta ar insemna pentru restaurante instaurarea unei reguli care sa interzica bacsisul, permitand astfel proprietarilor sa mareasca preturile. Chiar daca interzicerea bacsisului nu s-a dovedit roditoare la noi, responsabilitatea pentru angajati ramane o tendinta clara pentru 2016.

 

4. Cu legumele pe covorul rosu

trenduri_legume_2

Legumele pasesc pe covorul rosu al restaurantelor, o intrare spectaculoasa cu mai multe justificari. Legumele sunt sezoniere, creand astfel oportunitatea ca bucatarii sa gateasca cat mai divers in functie de anotimp, dar si sansa pentru clienti de a se bucura de o mancare cat mai variata, mai colorata si mai aromata. Mai e si elementul sanatate, clar, dar mai e ceva care pune legumele la loc de cinste in 2016. E vorba tot de responsabilitatea pentru mediu si acel mare NU care se spune risipei de mancare. Una dintre tendinte este de a folosi tot de la legume (si nu numai, ci si de la carne). Nu se mai arunca coditele de le legume sau coaja fructelor, sunt folosite pentru a aroma uleiurile sau sosurile care merg de minune cu legumele la cuptor. De asemenea, e un lucru stiut ca e mai greu sa gasesti niste legume gatite bine, decat o friptura buna, astfel ca bucatarii vor fi nevoiti sa-si imbunatateasca jocul in bucatarie si sa gaseasca noi metode de a-si surprinde clientii cu “delicatese” din legume.

 

5. Mancare etnica

Restaurant libanez Four Seasons - Piata Dorobantilor Bucuresti

Revenirea la origini e un fenomen care a prins foarte bine si-n Romania. Folclorul a fost reinstaurat cam in toate domeniile, mancarea urmand sa fie si ea marcata de acest trend. Preparatele etnice sunt acele mancaruri care ajungeau in farfuriile stramosilor, acele mancaruri despre care aflam din povesti si pe care, din ce in ce mai rar, le gasim si la mesele in familie. Interesul pentru istorie are antene si in mostenirea culinara, mancarea etnica castigand teren. Una dintre cele mai dorite mancaruri etnice este cea cu specific evreiesc; reinterpretat, cum ii sade bine trendului, desigur. Astfel, mancarurile traditionale cu putin piper al modernitatii sunt clar pe harta culinara din 2016. Compania Baum + Whiteman vorbeste despre mancarea evreiasca reinterpretata, faimosul hummus in zeci de variante, deliciosul bagel in combinatii surprinzatoare, dar si preparate mai complexe care au starnit interesul unei noi generatii.

Acest lucru nu ne mira, 2 dintre restaurantele de pe primele 3 pozitii din Top Restograf fiind ocupate fix de 2 localuri romanesti cu mancare boiereasca, traditie culinara cu twist modern. Acum trebuie sa vedem cum evolueaza si specificul culinar israelian, noi stiind un singur restaurant de acest tip in Bucuresti.

 

6. Mancare simpla si fast food premium

trenduri_mancare_simpla

Mancarea simpla castiga si ea mai mult teren in 2016. Denumita mancarea taranilor, preparate precum carnati, chiftele si painea revin in atentia publicului, dar cu o intorsatura moderna. Se revitalizeaza chiftele cu un mix de carne de rata sau miel, painea e facuta ca pe vremuri, mancarea simpla devenind astfel un must have la mesele clientilor. Se vorbeste, de asemenea, si despre QSR (quick service restaurants), un fel de fast food-uri premium. Tot cu meniuri simple, dar cu ingrediente de baza de calitate pentru o mancare buna, servita rapid.

Un astfel de loc in Bucuresti este si Burger Van Bistro sau alte cateva localuri cu burgeri si sandvisuri, dar si multele brutarii deschise in ultima vreme in Bucuresti atesta reintoarcerea la lucruri simple, dar bune, obicei preluat si de bucuresteni.

 

7. Condimentele la atac

trenduri_condimente

Mixuri aromatice si sosuri, si acestea trec pe tava tendintelor din 2016. Condimentele bat cale lunga din zonele lor de provenienta pentru a ajunge in mancarurile servite de restaurante. Din condimente se prepara sosuri pentru marinarea carnurilor sau pentru insotirea altor preparate. Ardeii piri-piri (un fel de chili african), condimente din Siria, Shichimi-Togarashi  un mix de ardei, piper, seminte, coaja de portocale, mac si altele, acestea si multe altele si-au facut loc pe retetarul multor bucatarii de restaurante.

Astfel, speram sa ajunga la o faza in care sa ajungem sa ne rugam de bucatar sa ne dea reteta sosului si sa nu o faca, astfel incat sa devina un secret bine tinut si doar de el/ ea stiut.

 

Specialistii mai enumera si alte tendinte culinare pregatite sa intre in lumea bucatariilor de restaurant, le puteti descoperi pe toate aici si aici.

Acum, noi suntem curiosi sa vedem daca aceste tendinte vor influenta si restaurantele din Romania si cum se va schimba acest peisaj culinar local.

Voi ce ziceti, ce trend v-ar placea sa vedeti cat mai repede in restaurantele noastre?

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Poate ar trebui sa fie anul clientului in Romania.
Anul in care nu ar mai trebui sa acceptam : orice primim in farfurie, o curatenie lamentabila in bucatarie si in restaurante in ansamblu, sa nu mai platim milioane pentru niste mancaruri fiasco de care ar rade orice specialist in cooking, sa ni se raspunda in 2 peri de catre niste chelneri obscuri.
Deci responsabilitatea este si la noi Clientii nu numai la furnizorii de servicii !
Succes !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− three = 6