Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   475 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   327 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   731 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.003 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   396 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   386 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.150 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   635 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.679 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   334 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.011 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   790 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   404 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.488 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.226 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   526 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.504 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.698 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   534 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   657 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

La Senna – o poveste din dragoste pentru bucatarie



Restograf  (Oct 2015)
2.868 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
3 placut 
6 displacut 

 

La Senna e un restaurant care s-a nascut dintr-o intamplare fericita. Pentru ca nimic nu e doar pura coincidenta, actualul proprietar venea des sa manance la pranz la aceeasi adresa doar ca sub alta palarie. Cand a aflat ca restaurantul Casa Boema urma sa se inchida, Dan Ghibernea s-a gandit sa salveze acest loc care i-a fost acoperis pentru masa de pranz atatea zile lucratoare. S-a aruncat in acest domeniu fara sa stie nimic despre piata de HoReCa. Domnul Ghibernea atinsese domenii precum diplomatie (a fost ambasadorul Romaniei la Londra), audiovizual (s-a ocupat de Europa FM, Raido 21 si Radio Total), dar si imobiliare. Viata de proprietar de restaurant ii era un domeniu complet strain, asa ca a creat La Senna dupa dorintele si cunostintele unui client de restaurant. Pentru ca aici se pricepea.

restaurant_la_senna_90

S-a gandit ca cel mai important e sa creeze un spatiu cu un decor primitor, cu o echipa ospitaliera si cu experienta, dar si sa gaseasca un bucatar super pasionat de meseria lui.

Decorul a fost inspirat de cel care da si numele restaurantului, calul frizian Senna al fiicei proprietarului. Senna e un cal pur sange care se plimba liber si vesel la poalele Bucegilor. Design-ul restaurantului La Senna a vrut sa insufle aceeasi idee de libertate, de clienti care se retrag la relaxare si la mancare buna intr-un spatiu care sa aminteasca de un decor montan urban.

restaurant_la_senna_33

Detaliile povestii acestui loc ni le-a spus chiar proprietarul, urmand sa ne dea apoi pe mana tanarului bucatar, Florin Iancu Alexandru. Cu el am stat de vorba despre traseul lui in cariera culinara, despre pasiunea pentru ce inseamna “bucatareala” si despre specialitatile lui de la La Senna.

 

NU fotbalului, NU televizorului, DA bucatariei

 

Florin a inceput sa gateasca de la varsta de 14 ani: “cumva e ca o meserie din tata-n fiu. La noi mama gateste, dar si alte rude. Asa ca de mic am stat prin bucatarie. Ba chiar o surprindeam pe mama cu masa calda cand se intorcea de la serviciu”. Cu un astfel de trecut, gatitul e ca un gest firesc pentru Florin. Si ca sa vedeti ca destinul chiar isi baga coada acolo unde e cazul, sa va povestim despre primul episod din serialul cu Florin bucatar in rol principal.

Acum 10 ani, la fostul restaurantul Palladium era mare botez, mare. Mama lui Florin l-a rugat sa vina sa ajute pe acolo, stiind ca va fi nevoie de cat mai multe maini pricepute. Aici s-a facut remarcat Florin, primind apoi oferta de a ramane sa invete meserie de la bucatarul-sef de atunci. A acceptat fara sa stea pe ganduri, nu-l interesau nici fotbalul, nici televizorul, lui ii placea in bucatarie. Si acest lucru nu s-a schimbat nici acum. In continuare iubeste sa gateasca, timp de 7 ani a muncit in fiecare zi, si desi e obositor, a zis ca va renunta doar cand i se va parea plictisitor. Si nu e cazul acum.restaurant_la_senna_71

Florin a invatat din experienta si tot pe acelasi mecanism isi creeaza si acum preparatele. Nu are vreo diploma de bucatar sau un curs atestat, tot ce stie a invatat in restaurantele in care a lucrat: Palladium, Casa Vernescu, Alhambra. A studiat sub atenta observatie a maestrului Joseph Hadad si de aici si-a descoperit pasiunea si priceperea de a gati cu peste: “domnul Hadad observa la ce se pricepe fiecare mai bine si apoi ne repartiza pe acel domeniu. Eu am primit pestele si in continuare imi place sa gatesc cu peste, sa gasesc sosurile cu ierburile aromatice potrivite pentru acesta”.

 

“Tac si le coc”

 

Lui Florin ii place sa experimenteze in bucatarie si face asta, atat cat i se intinde plapuma, cu meniul zilei de la La Senna. Aici reinventeaza preparatele clasice ale unui meniu de pranz si apoi testeaza sa vada reactiile clientilor si sa vada daca a descoperit ceva pe care il poate propune pentru meniul a la carte. Tot din laboratorul creativitatii a reinventat si mamaliga: “polenta cu chimen si parmezan in compozitie, apoi adaugata gorgonzola, spuma de lapte si sos de branza cu marar si rosii coapte”. Da, suna bine rau. Florin a spus ca nu se inspira de pe vreun blog culinar, pur si simplu se gandeste ce ar merge cu ce: “tac si le coc“.

restaurant_la_senna_60

Nu crede in diplome, crede in etapele de invatare prin care a trecut de la zero. A invatat ca ajutor la salate, ajutor la rece, a trecut la aperitive si abia apoi a intrat in etapa de invatare a preparatelor calde. O spune simplu si concret: “degeaba ai cutitu-n mana si tocatorul in fata daca nu stii ce sa faci cu ele“.

A lucrat doar in mediul restaurantelor “cu cravata”, asa ca si-a dezvoltat o tehnica de gatit care sa fie cat mai pe placul celor care cauta niste preparate deosebite, fie ca baza e un peste sau un piept de curcan. Se bucura si se ambitioneaza cand vin clienti si ii multumesc pentru mancare. Nu e nevoie de alte complimente, simplul fapt ca au existat oameni care au venit sa-i stranga mana pentru preparatul servit e incurajare suficienta pentru a continua sa gateasca cu aceeasi dragoste.

Specialitatile casei de la La Senna sunt creatiile lui Florin, una dupa reteta lui Joseph Hadad: biban de mare cu paste aglio, olio e peperoncino si sos mediteranean – specialitatea casei; celalalt preparat e specialitatea bucatarului, o reteta gandita de Florin pentru clientii La Senna: curcan cu sparanghel pe pat de noodles cu sos sweet-chili.

Daca vreti sa descoperiti indeaproape povestea acestui restaurant guvernat de pasiune, La Senna va asteapta la adresa Nicolae Caranfil, nr. 33.

Mai multe poze de la sedinta foto Restograf gasiti in galeria foto de mai jos:


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ six = 15