Le Bistrot Francais

Vizualizari 15.359 Vizualizari 
Comentarii 1 Comentariu 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Dec-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 13 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Va invitam sa descoperiti un restaurant parizian in inima Bucurestiului, cu un meniu bistro-gastro si ingrediente de cea mai buna calitate!

Restaurantul Le Bistrot Francais poate fi caracterizat prin 3 notiuni:

Traditie
Cele mai bune produse selectionate de la mici artizani pasionati, autentice si gurmande: vita normanda, pui de Bresse, branzaturi din lapte crud, trufe proaspete, jamon de Bellota…si vinuri exceptionale.

Inovatie
Dezvăluim savorile celor mai bune produse preparându-le la perfecțiune, cu gust și inovație.

Perfectiune
Avem pasiunea meseriei noastre si exigenta calitatii perfecte.

Pe scurt63984

Unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, ceva mai mult decat ar fi cazul

Am revenit la Le Bistrot Francais, de langa Atheneu, dupa exact un an. Au modificat ceva la decoruri, arata bine, arata si inainte, chiar ca un bistrou frantuzesc. Mesele sunt destul de mici si de inghesuite, si ar putea fi potrivite daca Le Bistrot Francais ar fi chiar un bistrou, insa ei se pozitioneaza ca un restaurant de lux, prin meniu, dar, mai ales, prin preturi.

Au adus un chef francez la Le Bistrot Francais si se prezinta ca un "restaurant gastronomique", adica de Grande Cuisine, cea mai fina si sofisticata bucatarie frantuzeasca, si cea mai fina si sofisticata din lume, de fapt. E cu un picior acolo, nu e un fine dining "curat", mai au ceva de lucru. Noi am luat foie gras, foarte bun, la fel supa de crab si burta de porc. Bune au fost un mille feuille cu legume si un pui de Bresse cu foie gras. Ne-au presarat si trufe, insa nu aveau niciun gust si niciun miros, dar absolut niciunul, deloc! Un chef serios in orice moment, nu doar din cand in cand, nu poate permite asa ceva. Mai bine nu le pui deloc daca nu ai, insa un astfel de restaurant fara trufe nici nu poate sa fie imaginat, pe de alta parte. Le-am pus nota maxima la mancare fiindca si altor restaurante frantuzesti le-am dat la fel, chiar daca nu erau pana la capat ceea ce spuneau ca ar fi. Si chiar daca au aceeasi nota cu alt restaurant, tot frantuzesc si tot cu Grande Cuisine, dar care e sensibil peste Le Bistrot Francais, acela fiind singurul restaurant cu fine dining adevarat, fara compromisuri, din Bucuresti, din toate pe care le stiu eu.

Serviciul a fost destul de bun la Le Bistrot Francais, insa cu un chelner incruntat si de la care nu puteai scoate mare lucru. Si care a desfacut cu mana o crusta din aluat de pe marginea unui vas cu mancare abia scos din cuptor, pe care am crezut ca o va arunca. Insa nu a aruncat-o, mi-a pus-o mie in farfurie...

Preturile sunt foarte mari la Le Bistrot Francais, mi se par indecente, sunt printre cele mai mari din Bucuresti. Preturile la carne sunt pe suta de grame si nu prea stii la ce sa te astepti la sfarsit. Un meniu de degustare cu vin (mai multe feluri) e 500 de lei de persoana. O masa completa in doi, cu un vin frantuzesc bun, nu prea are cum sa fie mai putin de 7-800 de lei.

Le Bistrot Francais e, deci, unul dintre foarte putinele restaurante frantuzesti de top din Bucuresti, in care poti vedea adevarata bucatarie frantuzeasca fina, sofisticata. E de mers, mai degraba, cand te invita altcineva sau cand iti plateste firma. (GB - decembrie 2014)

Pe larg

Cand delicatesele au nevoie de mai multe explicatii Educatie la Le Bistrot FrancaisLe Bistrot Francais e un restaurant – un bistrou, mai bine spus – de care Bucurestiul are nevoie, si ma mir foarte tare ca nu sunt inca in oras cel putin cateva zeci din acestea. Le Bistrot Francais a luat in toamna lui 2013 locul unui restaurant celebru la vremea lui, acum multi ani, si care a fost printre primele in Capitala care au introdus atmosfera familiara a bistrourilor frantuzesti (dar nu numai) – si vorbesc aici despre defunctul acum Bistro Atheneu. Intr-adevar, in ultimii ani de viata ajunsese rau de tot, nu stiu de ce, mai ales ca o locatie ca aceea nu gasesti cu usurinta in Bucuresti. Le Bistrot Francais au refacut totul in interior, adica in partea din fata a fostului Bistro Atheneu si intr-o bucatica de subsol. Nu cred ca au luat si partea din spate a « fostului », aceea era ceva mai mare decat aceasta din fata. Amenajarea si decorurile sunt bine facute, de catre cineva piceput, fara economie. E un concept unitar, potrivit locului. Mancarea e din bucataria frantuzeasca traditionala (cuisine du terroir), dar si cu ceva din Grande Cuisine, si e buna, unele feluri chiar foarte bune. Ca si alti bucatari francezi, sau ca unii care au trecut si au gatit pe acolo, nici cheful de la Le Bistrot Francais nu a rezistat tentatiei de a incerca sa ne... citeste tot  
Recenzii & Articole

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro   
(Feb 2017)

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Le Bistrot Francais

Str Nicolae Golescu nr 18, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?






New chef since the begining of May ! Go and check this out !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 + = sixteen



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,