Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   69 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   402 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   524 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   235 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   233 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   895 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   513 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.204 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.467 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   644 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   422 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   336 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.091 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.275 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.928 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   392 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.331 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.860 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   427 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   545 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   887 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Le Boutique – un bistro provensal pentru inimile oamenilor



Restograf  (Dec 2016)
2.408 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
3 displacut 

 

Le Boutique – Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu. Deloc intamplator, tot aici s-a oprit sa creeze si Cornel Dinuta, un impatimit al artei culinare, pasionat de designul de interior si de frumos in general, un mic restaurant. Asa a aparut Le Boutique Food Concept Store, un bistro cu personalitate, primitor si calduros.

le boutique (1)

Pentru francofoni, venim de pe acum cu mentiunea ca denumirea Le Boutique este o greseala intentionata: “am vrut sa dam o identitate aparte locului. Astfel ca <<le boutique>> in locul formulei corecte <<la boutique>> spune de la bun inceput ca acest loc are personalitatea lui puternica“, ne povesteste Cornel Dinuta, proprietarul acestui bistro.

 

Revelatii de pe continent african = bistro in Bucuresti

 

Aceasta e doar introducerea, povestea Le Boutique e un pic mai lunga si porneste cu o revelatie pe care Cornel a avut-o in Senegal. Dupa ce toata viata a lucrat intr-o corporatie, in administratie publica, a plecat in Dakar, Senegal. Cuvantul acasa” isi pierduse complet din insemnatate acolo, asa ca a decis sa revina in Bucuresti. Si a stiut exact si ce vrea sa faca in capitala: un bistro cu mancare gustoasa si „frumoasa”, la preturi rezonabile, doar cu ingrediente proaspete, de calitate.

le boutique (30)

 

 

De la destin la design

 

le boutique (3)

Calatoria revelatoare l-a ajutat sa-si dea seama si ce ar vrea in meniul bistro-ului: preparate internationale, inspirate din multe culturi, dar care neaparat sa contina elemente frantuzesti si romanesti. Si cum arta culinara fara un design pe masura si-ar putea pierde din valoare, Cornel Dinuta a stiut exact cum sa puna in lumina o atmosfera idilica.

Design-ul a fost gandit la o cafea si povestea provensala a unui bistro rupt din rurarul francez, dar cu putine accente moderne, a prins viata rapid. Lemnul a jucat un rol important in decorul acestui loc, arhitectii incercand sa obtina o simetrie intre tavan cu volumetrie, pereti cu busteni si podea din lemn. Peretii Le Boutique au si ei o istorie interesanta: “pentru acestia eu personal alaturi de un prieten am taiat lemnele si le-am prins de perete. Peretii decorati au 5 tipuri de busteni: salcie, fag, stejar, cires si plop si am muncit cate o saptamana pentru un perete“.

le boutique (2)

Proprietarul Le Boutique a tot mentionat pe parcursul discutiei noastre de conceptul de frumusete pe care a vrut sa-l aduca in mai toate componente bistro-ului. In decor, in meniu, in preturi, in atmosfera. A vrut sa bucure inimile oamenilor si de aceea s-a concentrat ca preparatele care ies din bucatarie sa fie unele cu care sa se mandreasca. Asa se face ca de atunci, din martie 2014, pe strada Sfantul Stefan 13, pare ca e mereu sarbatoare si voie buna.

 

File din meniu

 

le boutique (14)

le boutique (51)

Cu aceasta reteta simpla de business, Le Boutique Food Concept Store a intrat rapid pe nisa restaurantelor cu meniuri de pranz altfel. Oferte de pranz cu turkish kebab, pui tika masala, placinte englezesti, dar si produse romanesti. Incearca sa nu aduca aceleasi preparate la intervale foarte scurte, ca sa ofere mereu oaspetilor variante diverse cat mai des posibil. Iar pe langa pranz, Le Boutique sta bine si pe zona de mic-dejun si cina, unde vinerea au seri cu muzica live. Clientii indragesc aceste zile de vineri pentru ca, se stie deja, toata lumea danseaza si se distreaza ca si cum s-ar cunoaste cu toti ceilalti.

Farmecul acestui bistro consta si in faptul ca e food concept store, asta insemnand ca echipa din bucatarie e gata sa reamenajeze orice preparat dupa poftele oaspetilor. Mai exact, daca cineva ar vrea o modificare la preparatele existente in meniu sau are pofta de ceva care nu e trecut in meniu, poate primi preparatul dorit. De exemplu, “in meniul nostru, cotletele de miel vin cu demi glace si cartofi cu rozmarin. Cineva ne-a rugat sa-l facem altfel, asa ca l-am pregatit cu o crusta de fistic si mustar dijon“, spune Cornel.

le boutique (28)

le boutique (48)

Pe langa meniul standard, meniul de pranz si conceptul de food store, Le Boutique isi prezinta cu mandrie si recomandarea bucatarului, preparate de sezon create dupa inspiratia echipei culinare. Cand am fost noi pe la ei, pancarta de la intrare anunta un ciolan de porc afumat (ciolan afumat, prefiert, indepartat soriciul si grasimea, fibra cotletului alaturi de un sos de usturoi pregatit la ei), reteta de care bucatarul e tare mandru + antricot de vita angus.

Tot din seria “mandrii culinare”, l-am intrebat pe Cornel si care este preparatul vedeta de la ei, acel lucru mult indragit de clienti. Raspunsul: “platoul cu fructe de mare – platou generos care pare a fi pentru 2 persoane, dar e pentru una singura; sunt oameni care vin special pentru acesta, o reteta in care sosul pentru fructele de mare pare rupt din bucataria lui Gordon Ramsay, un sos de portocale si alte citrice care completeza perfect gustul fructelor de mare“.

Si, in curand, pentru a diversifica meniul astfel incat sa atinga toate gusturile clientilor sai, veti gasi si burgeri deliciosi si souvlaki la Le Boutique.

Povestea Le Boutique e genul de istorioara care da o altfel de incarcatura locului, un bistro in care simplitatea, frumosul si hazardul au intrat intr-un bar, vorba bancului. Ce se intampla mai departe puteti afla si voi mergand la Le Boutique.

Asteptam si noi impresiile voastre dupa.

Intreaga galerie foto:

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Citeste si:



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 4 = thirty two