L'ecrevisse Bistrot (inchis)

Vizualizari 6.972 Vizualizari 
Comentarii 4 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-12)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 22 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Pop de Basesti 48, BUCURESTI


031.404.01.91, 0749.272.182

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt53968

L'ecrevisse Bistrot e un mic bistrou frantuzesc tipic, intr-o casa ascunsa in zona Foisorului de Foc, lipita de un restaurant ceva mai vechi al locului, Deck. A fost deschis in auguste 2010. Spun ca e un bistrou tipic pentru ca patronul e si bucatar (sau invers...), ceea ce spune ceva semnificativ despre acest loc. Casa nu e mare, are un etaj, insa bistroul ocupa doar parterul si gradinita din fata. La primul nivel am vazut doar niste camere inchise cu cheia. Zona e frumoasa, cu farmec, cu case vechi si strazi putin circulate.

Dl. K nu si-a batut deloc capul cu amenajarea, asa cum era si de asteptat, dupa modelul occidental, in care toate resursele se concentreaza in farfurie, nu pe pereti. A adunat cateva mese, niste tablouri si ceva obiecte, le-a pus care-incotro, a dat putin cu vopsea si gata! Parterul arata rezonabil, insa scara ce duce la etaj si zonele mai ferite privirii clientului arata cam ponosite. Nu au cuiere sau garderoba, asa ca toata lumea sta cu paltoanele pe spatarul scaunului. L'ecrevisse e un bistrou mic, dupa cum am spus, si atat de plin de fum incat principala noastra preocupare acolo a devienit imediat mancatul cat mai iute pentru a putea iesi urgent la fumul gazelor de esapament, de preferat de departe atmosferei de la L'ecrevisse...

In farfurie lucrurile arata bine. Meniul scurt, scris cu creta pe o tablita, mancare buna de bistrou frantuzesc. Nu au amuse-bouche la L'ecrevisse. Au vrut cu orice pret sa puna mancarea pe niste platorui imense pentru mesele acelea minuscule, ca la marile restaurante de lux. Nu am inteles de ce, dar e treaba lor. Mai bine faceau invers: puneau un cuier sau o garderoba, ca la restaurantele mari, si farfurii normale, de bistrou adevarat... Mancarea a fost buna, dupa cum am spus, tot ce am luat.

Si serviciul a fost destul de bun, desi lent, cu o singura chelnerita de o politete mecanica si cu un zambet pe care noi nu l-am crezut in totalitate. Clienti destui, locul era aproape plin, parca se vorbisera toti fumatorii Bucurestiului sa se intalneasca acolo. Preturile nu sunt mici, o masa pe indelete cu un vin bun trece usor de 150 de lei. Totusi, fata de ce mai poti manca in Bucuresti cu acesti bani, sunt rezonabile.

Asadar, L'ecrevisse e un bistrou cu mancare si cu atmosfera frantuzesti in mijlocul Bucurestiului, un loc placut, unde puteti merge cand nu va mana nimic de la spate si puteti sta linistiti mai mult de un ceas sau doua, asa cum sta bine celor care stiu ce e aceea o mancare buna. Cu siguranta ca vara e placut la L'ecrevisse, atunci cand lumea sta intr-o curte de casa veche. (GB)

Localizare L'ecrevisse Bistrot (inchis)

Pop de Basesti 48, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Catalin Oroviceanu January 17, 2014 at 1:33 pm

Inteleg ca s-ar fi inchis. Nu mai au pagina de web si nici pagina pe facebook. Si am gasit si niste postari pe un forum cum ca s-ar fi inchis din noiembrie 2013. Pacat…

Reply

Am fost in acest week-end la L’ecrevisse. Am stat pe terasa. Ce pot sa spun? Terasa, chiar daca nu e amenajata pompos, este super (am stat la umbra de vita de vie :)), plus ca am avut un loc din care puteam vedea si putin din bucatarie si pe chefi gatind. Mancarea a fost foarte buna si deja am pus pe lista cateva feluri pentru care sa revin. E adevarat, interiorul nu este foarte amenajat si, la prima vedere, poate descuraja pe unii care poate se asteapta la mai mult. Dar acum, ca am gustat mancarea, pot spune ca m-as mai duce acolo si daca interiorul ar fi o masa de tabla cu niste scaune de lemn.

Reply
Gresit si/sau gresiti March 22, 2012 at 2:59 am

Stiu ca nu se dau note la cum arata mancarea dar ….
Nu cred ca se pune Fleur de sel pe spanac….. o greseala pe care bucatarii care au umblau sunt sigur ca nu o fac.
Item-ul de la poza 16 (am observat ca era braised)este prezentat anpoda.Aranjamentul pe farfurie lasa muuult de dorit iar restaurantu….se incadreaza la categoria Carciuma. mai are de lucrat sa ajunga la stadiu de Restaurant.

Reply

Sunt de acord cu dumneavoastra in privinta localului.Recunosc ca nu sunt un mare gurmand dar am fost de cateva ori aici si de fiecare data a fost ok.Am avut si norocul sa nu dau peste fumatori sau copii mici.Ati uitat sa mentionati ca daca se comanda mai consistent vinul sau desertul sunt din partea casei.Asteptam vara sa stam la terasa cu scoicile in fata.Bon appetit !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 1 = eight



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,