Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   468 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   988 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.671 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.997 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   786 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.483 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.217 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.498 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.687 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   655 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Mancare buna si “circ” la Balthazar



George Butunoiu  (Oct 2008)
18.270 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
2 placut 
0 displacut 

 

Dupa ce era sa ma bat cu un chelner, nu am mai trecut de vreo doi ani pe la Balthazar, desi am mancat foarte bine acolo, de fiecare data. Eu nu las automat bacsis la un restaurant, nici nu imi scot calculatorul ca sa socotesc exact cat e “atata la %” din nota de plata, ci dau cat si cand vreau eu, in functie de cat imi place de cei de acolo: de serviciu, in primul rand, si nu in ultimul rand, de mancare. Ultima data cand am fost la ei aveau un chelner cam cu un cap mai inalt decat mine, care m-a indispus teribil, tot timpul, cu atat mai mult cu cat imi facea tot timpul reverente de parca eram la Balul Vienez si ma invita la dans. Tot stateam pe ganduri daca sa las vreun bacsis sau nu, cand m-am trezit cu dilema gata “rezolvata” de catre acel individ: dupa ce a luat banii, nici nu i-a mai dat prin gand sa imi aduca restul (vreo 400 de mii), s-a “servit” singur, asa ca i-am atras eu atentia. Dupa ce a ramas perplex cateva secunde, a plecat furios, s-a intors cu ei si mi i-a aruncat pe masa, impreuna cu un sonor si dispretuitor “Sunteti foarte amabil, stimate domn!”. I-am spus politicos ca nu mi se pare normal sa se infrupte singur din banii mei si ca, daca chiar ii voia atat de mult, putea sa mi-i ceara. Dupa cum ma privea si strangea din pumni, nu am fost sigur ca nu imi va da pe loc vreo doua palme. Oricum, mi se parea ca aud ceva spus printre dinti si sunt convins ca s-a straduit din rasputeri sa imi tina minte figura, in caz ca ne-om mai intalni vreodata pe o straduta laturalnica…

Am revenit, totusi. La intrare am fost preluat de o duduita hostessa cam atipica pentru un astfel de job, care nu a putut sa imi raspunda la doua intrebari bamale si care nici nu stia cum si ce sa raspunda cand nu isi da seama ca nu stie ce sa raspunda. Pe vechiul chelner nu l-am mai vazut acolo, insa ceilalti (toti, numai barbati) imi aduceau tot timpul aminte de el. Toti pareau “de meserie”, maturi, insa din acestia “formati” in vremurile de acum. Pe vreo doi dintre ei sigur nu as avea curajul sa ii deranjez cu ceva daca nu as fi in restaurant, impreuna cu alti clienti in jur. Cand am intrat in sala erau veseli si se harjoneau zgomotos, dupa care au tacut si s-au posomorat brusc. Am fost preluat de unul dintre ei cu o plecaciune care arata ca un papion la gatul lui Traian Basescu in tot contextul acela. Prima reactie a fost sa ma gandesc ca isi bate joc de mine, apoi a fost una de jena intensa. Senzatia asta mi-a ramas toata seara, de fiecare data cand venea din nou la masa mea cu o fata teapana si incruntata de parca tocmai ar fi auzit ca am cancer. Fara el a fost chiar placut: restaurantul e curat, clientii, destul de multi, erau toti foarte civilizati, ziceai ca tocmai au venit in grup de la un spectacol de opera; decorurile si lumina sunt destul de calde, desi neobisnuite, muzica atat cat trebuie. Nu sunt mare amator de decoruri femeiesti, insa am putut convietui acceptabil cu ele. Mesele de tip bistrou, acoperite doar partial, sunt foarte mici si inghesuite, incomode, insa scaunele mai salveaza situatia pentru ca sunt semicirculare si cu cotiere. Pe partea dinspre perete sunt banchete albe, care dau o senzatie si mai intima. Si tacamurile mi-au placut, mai ales paharele de tip retro, din sticla groasa. Nu am reusit sa citesc nimic din meniuri pentru ca erau scrise atat de mic si de bizar (pe niste hartie de calc semitransparenta pe care, oricum o intorceam, tot din spate vedeam scrisul) incat am renuntat si i-am spus chelnerului sa imi aduca ce crede el ca e mai bun; oricum voiam sa il vad plecand cat mai repede de langa mine fiindca era atat de nenatural si de teatral incat nu m-ar fi mirat deloc daca mi s-ar fi adresat, la un moment dat, cu “preacinstite si onorabile domn”. Masa propriu-zisa a inceput cam prost, pentru ca ne-au adus o paine destul de tare, insa ne-am consolat cu gandul ca e mai sanatos asa, la varsta noastra. Servirea a fost rapida, de fiecare data. Am fost instiintat ca voi manca supa de mazare, dupa care mi s-a pus in fata o farfurie cu cateva bucatele de carne. Nedumerirea s-a risipit cand a aparut alt chelner cu un fel de sufertas spatial, un tub de nichel foarte lung si subtire, din care a turnat si lichidul intr-un mic show care chiar ne-a amuzat. A fost foarte buna si deosebita, nu gasesti prea des in Bucuresti asa ceva. Credeam ca asta fost tot, insa apetitul pentru spectacol cu orice pret e de nestavilit la Balthazar.

Mi s-a spus ca restaurantul asta e al unei doamne din lumea modei (cred ca o cheama Arapu, sau ceva pe acolo), ca sa nu fiu luat prea tare prin surprindere mai departe. La felul urmator am primit o farfurie cu un presulet de bambus pe ea si cu trei pachetele legate cu o sforicica, de hartie sau de plastic (pachetelele), nu mi-am dat seama oricat le-am pipait. Cand am dat sa scot presuletul ca sa-l pus sub farfurie, unde banuiam eu ca ii este locul, am vazut cum incepe sa curga ceva din pachetele si am realizat, cu stupoare, ca mancarea mea (fructe de mare cu sos) nu urma sa vina, ci ca era chiar acolo! Oricat ne-am straduit, si eu si invitatul meu, nu am gasit vreo noima in tot acest aranjament. M-am resemnat si am inceput sa mananc sosul de pe coala de hartie/plastic cu furculita. Pacat ca nu am reusit sa apuc mare lucru din el, inainte de a se risipi pe presulet si pe farfurie si pe fata de masa, pentru ca era, intr-adevar, foarte, foarte bun. Am mancat direct din hartie, nu stiu nici acum daca asa se cuvenea. Daca as fi luat presuletul si as fi golit continutul in farfurie, cum am fost tentat la inceput, mi-am dat seama ca nu aveam unde sa pun trei hartii pline cu sos. Pe fata de masa nu imi venea sa le pun, si nici loc pentru inca o farfurie nu era, mesele, dupa cum am spus, sunt foarte mici. Am mancat repede si garnitura de orez cu legume care era pusa, surprinzator, intr-un castronel absolut normal, ca sa nu cumva sa se intoarca chelnerul si sa-i faca si acesteia vreo “fantezie”… A fost absolut delicios, cred ca a fost printre cele mai bune orezuri pe care le-am mancat eu vreodata, aproape ca mi-a trecut toata frustrarea. Nu am avut curajul sa comandam si desert, a fost suficienta doza de bizarerie pentru o singura zi. Am platit un pret normal, adica exact atat cat am crezut noi ca ar face o mancare atat de buna si, de ce sa nu o spun, destul de rar de gasit in Bucuresti. Mi-a parut rau ca nu am avut bani la mine si a trebuit sa folosesc un card, eram tare curios sa vad, stiti ce… Am lasat 10,3% bacsis (tips – pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul) si nu am mai stat sa vedem reactia chelnerului. Cu siguranta ca voi reveni la Balthazar. Imi pare rau ca nu e cu autoservire, atunci chiar ca m-as duce aproape zilnic, mai ales vara, cand e frumos sa mergi pe langa parc.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







domnule am auzit ca ar fi o alta poveste cu clientul amenintat, acel client de la casa di david amenintat cu ruptul picioarelor, mullte povesti circula, dvs stiti mai multe pun pariu si cred ca stiti si varianta adevarata de la casa di david cu clientul amenintat :))

Reply

Domnule butunoi, frumoasa inspiratie a-ti avut cand v ati gandit sa faceti o monografie a restaurantelor bucurestene, eu unul cunosc balthazar-ul, chiar am lucrat acolo o perioada, picol, ce pot sa zic, rar gasesti ospatari sau picoli dornici sa serveasca un client, orcare ar fi el,dornici ma refer din inima si din suflet, zambitori, sa faca clientul sa se simnta in largul lui, aici implica o serie de factori cand vorbim de servirea calduroasa a unui picol, ospatar etc! mie unul imi place sa multumesc toti clienti inca de la bun inceput pana la sfarsit, informatia la timp si corecta asupra preparatelor etc, legat de cei 400 de mii chiar m am amuzat si indignat pentru ca clientul mai intai trebuie sa il servesti frumos, sa anticipezi starile cu care vine din mediul exterior etc, si la sfarsit se vede si rasplata in nota de plata, aici ma refer la bacsis sau tips. daca nu ti a lasat nimic acel client nu trebuie injurat in gand sau sa te uiti urat la el din contra e important sa mai vina pentru ca daca nu ai grija de clientul tau cu siguranta va avea altcineva! sper sa vizualizeze acest comentariu cati mai multi ospatar pentru o mai buna multumire a clientilor lor nu neaparat la balthazar. Domnule butunoi ultima oara ne am intalnit la casa poporului, la AXA ASIGURARI cand personal v am recunoscut si eram incantat sa va vad si v am servit cu sampanie si m ati intrebat de unde va cunosc, iar eu v am raspuns prompt de pe restograf!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + = 3