Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   196 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   201 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   570 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   704 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   407 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   994 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.399 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.669 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   229 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.112 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.359 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.026 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   428 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.392 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.089 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   464 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Mancarea 30$, “vinul casei” la 1000$ paharul…



George Butunoiu  (Nov 2012)
8.579 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
14 placut 
3 displacut 

 

Cand ajungeti in Vancouver si vreti sa beti un vin sau un scotch bune, sa mergeti neaparat in Port. E acolo un restaurant destul de modest, daca ar fi sa-l comparam cu standardele bucurestene, dar care are mancare “bunicica”, daca ar fi sa-l parafrazez pe prietenul meu Mike (fost brasovean), care mananca acolo cu prietenii si cu partenerii lui de afaceri. Clienti sunt destui: marinari din toate colturile pamantului, turisti, studenti, functionari de la numeroasele companii din apropiere etc.

Au mult peste si fructe de mare, evident, iar cel mai scump fel de mancare e 39$ – nu conteaza ca sunt dolari Canadieni, pentru ca acum e fix acelasi lucru ($1Can = $1,003US). Daca mai pui inca pe atat, poti lua si o sticla de vin bun, frantuzesc, spaniol sau chiar canadian. Insa ce vezi mai rar in alte restaurante, e ca printre marinari si studenti saraci sunt si niste oameni cu portia de peste de 20$ in farfurie care beau niste vinuri pe care platesc 1,000$ paharul (o mie, ca sa nu aveti dubii!). Sigur, vinul si celelalte bauturi se pot cumpara si la sticla: 8,000$ un vin frantuzesc ca acela din poza sau 33,500$ o sticla de scotch The Balvenie Fifty din 1962…

Mai jos e meniul, cu preturile.

Starters

Fresh Local Oysters

Mint Vodka Jelly, Salmon Caviar & Chives 3.00 Each

Chilled Prawns

Asian Pear Slaw And Green Tomato Jam 4.00 / 3pc

Smoked Wild Bc Salmon, Served On Flat Bread

Baby Greens, Capers And Pink Peppercorn Crème Fraiche 11.50

Alder-Grilled Tostadas & Dungeness Crab

Cilantro, Chili Mango Salsa & Roasted Garlic Oil 13.50

White Asparagus Risotto

Arugula, Grape Tomato Salsa, Balsamic Syrup 12.50

Haricot Vert & Cashews

Saute With Thai Chilies, Shallot And Garlic 9.00

Appetizers

Salmon House Seafood Chowder

Manhattan Style 8.00

Baby Green Salad

Fennel, Pear, Sweet Peppers, Goat Cheese,
Honey Roasted Almonds & Lemon Basil Vinaigrette 8.75

House Caesar Salad

Shaved Parmigiano & Bannock Herb Garlic Croutons 9.50

Pan-Seared Scallops

Candied Salmon Salad And Cranberry Vinaigrette
And Wasabi Tobiko Roe 15.50

Alder-Smoked Fanny Bay Oysters

Corn Blinies, Sweet Pepper Caviar And Pink Pepper Crème Fraiche 14.00

Ahi Tuna Tartar & Green Gazpacho

Avocados Relish And Micro Herbs 15.00

Chili, Lemon, Prawn & Salmon Springrolls

Cucumber Mint Salad & Lemon Yogurt Dip 14.00

Manila Clams & Mussels

Tomato Cumin Broth, Kennebec Fries, Lemon Mayo 15.50

Salmon House Sampler

Seared Scallop, Candied Salmon Salad
Fanny Bay Oysters, Pink Pepper Crème Fraiche
Prawn & Salmon Springroll, Cucumber Salad 18.00

Peace River Bison Carpaccio

Baby Arugula & Enoki Mushroom Salad, Shaved Parmigiano,
Chipotle Pepper Aioli, Sea Salt Gaufrette 16.00

Mains

Oven Roasted Bc Sockeye Salmon

Lemon Parsley Pesto Crust, Spinach Risotto
& Grilled Lemon Vinaigrette 29.00

Alder-Grilled Bc Spring Salmon

Roasted Fingerling Potatoes, White Asparagus,
Okanagan Fruit & Fennel Salsa 30.00

Nass River Coho Salmon ‘En Croute’

Dungeness Crab, Wild Mushrooms & Lime Butter Sauce 30.00

Alder-Smoked Sablefish

Sauteed Spinach, Herb Roasted Potatoes,
Tomato & Eggplant Confit And Lemon Basil Vinaigrette 31.00

Alder-Grilled Seafood Trio

Scallion Mashed Potatoes, Grape Tomato Salsa
& Roasted Shallot Vinaigrette 31.00

Seared Coriander Crusted Ahi Tuna

Roasted Potatoes, Local Berry Salsa
& Orange Vinaigrette 32.00

Smoked Salmon Wrapped Haida Gwaii Halibut

Artichoke & Lobster Butter Sauce 34.00

Lobster Tagliatelle Pasta

1lb Lobster, Tomatoes, Arugula, Roasted Garlic, Braised Fennel,
Pernod & Chive Cream Sauce 39.00

Steamed Dungeness Crab

Saute Of Haricot Vert & Cashews, Chilies & Shallot,
Roasted Garlic Butter Sauce Market Price

Wild B.C. Mushroom & Potato Gnocchi

Spinach, Asparagus And Lemon Butter Sauce 24.50

Pan-Seared Organic Chicken Breast

Stuffed With Goat Cheese & Sun Dried Tomato And Sour Cherry Jus 29.00

Alder-Grilled Aaa Canadian Beef Tenderloin

Dungeness Crab Salad, Smoked Cheddar & Scallion Mashed Potatoes,
Roasted Garlic Oil, Green Pepper Corn Jus 34.00

Alder-Grilled Rack Of Lamb

Kennebec Fries, Baby Vegetables, Green Curry 38.00


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Banuiesc ca tu esti din cei care nu isi permit paharul ala de vin 😀

Reply

Domnule Butunoiu, este un mare geniu in viata (mai rar se intampla asta, de obicei marile valori se recunosc mai tarziu……), ne dovedesti ca esti un calator si un analist gastronomic desavarsit de fiecare data… e vai si amar de romanashii pe care incerci sa ii pacalesti tu cu bloguletul tau de doi banutzi

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 − = six