Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   614 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   382 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   794 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.149 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   432 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.823 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   358 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.198 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.588 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.068 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   572 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   698 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Mega Imagine Dubla (I)



David Contant  (Dec 2012)
13.939 Vizualizarivizualizari
12 Comentariicomentarii
78 placut 
1 displacut 

 

De ceva vreme ma preocupa alimentele naturale, in special pentru ca sunt singurele din care se poate crea preparate gastronomice adevarate, dar si din cauza ca, incurajarea micilor producatori, atrage dupa sine, infinite beneficii economice, sociale si culturale. Nu de putine ori am povestit despre incursiunile mele in piata si despre placeri si neplaceri legate de acestea. Unul dintre inconveniente, este ca, de multe ori, se intampla ca micii producatori sa fie prea mici pentru a avea personalitate juridica si a elibera factura, sau chiar bon fiscal. In niciun caz nu vreau sa renunt la calitatea produselor naturale, asa ca am cautat un loc de unde pot sa cumpar produse naturale, cu toate documentele necesare.

Tot gandindu-ma la asta, am vazut o reclama despre produse naturale. Era mare si frumoasa, pe un panou exterior. Chiar langa un panou electoral. Nu era singura. Intreg cartierul meu gri, era acum colorat ca intr-un vis frumos. Apoi, vad doua supermarket-uri, unul langa altul, cu acelasi mesaj in vitrina. Mesajul vorbea despre produse proaspete, cu vitamine, energie, culoare si toate cele. Asa am intrat in magazinul Mega Image, atras de aceasta imagine a produselor marcii Gusturi Romanesti.

Inauntru, imaginea proaspata continua. Produse bine prezentate, cu afisaj care ma asigura inca o data, daca mai era nevoie, ca legumele sunt atent selectionate, cultivate cu ingarasamant natural. Pe un afisaj intern, vad: Legume din gradina bunicilor. Deodata, ma las purtat de val, si imaginatia ma duce la niste bunici rumeni in obraj si la increderea totala pe care o inspira ei. Daca Mega Image a reusit sa aduca bunicii din piata in care merg mereu, intr-un supermarket si sa le vanda produsele acelea delicioase clientilor lor, asta inseamna un pas foarte mare. In piata, stii ce cumperi, pentru ca acel lucru este facut de acele maini trudite si stii ca ai parte de produse cat se poate de naturale, aduse cu greu la taraba.

Asta ma face sa ma gandesc la greutatea care ii incearca pe acei tarani, dincolo de aspectele romantice, pe care ei nu le percep asa cum o facem noi. In piata, ma interesam mereu despre tehnicile de cultivare, direct la producatorii care le si vindeau. Ma apropii de legumele din stand si caut sa vad de unde vin acestea. Nicio referire la cine le produce. Nu numai ca n u vad numele bunicului care le aduce, dar nici datele de identificare ale unor producatori sau furnizori. Nici personalul magazinului nu reuseste sa imi dea un raspunsul. O domnisoara, sincer incurcata de interbarea mea, se duce grabita sa afle un raspuns. Vine inapoi sa imi zica, ca nu are raspuns. Nu era deloc ce asteptam. Un aspect foarte placut al mersului la piata este ca intotdeauna, cineva iti da aceste raspunsuri despre produse, pentru ca le-a crescut cu acele maini trudite cu care ti le intinde atunci, pentru ca le stie de mici. Aici am impresia ca sunt la orfelinat. Identitatea se pierde cumva pe drum. Ce inima o fi avut bunicul sa aduca aceste tinere legume acolo… pentru ca multe dintre cele pe care le-am vazut eu, nu ajunsesera la maturitate.

Nu am voie sa fotografiez nimic, dar sunt fixat de cateva camere de luat vederi si de privirile agentilor de paza. De cand dam inceput sa pun intrebari, par gata de actiune.

Povestea mea incepea sa isi arate adevarata fata. Ajuns acasa, incep sa cercetez pe internet, dar nici urma de producator, de parca aceste legume au fost aduse de Mosu’… sau Bunicu’. Un colaborator de-al meu, din echipa publicatiei Gusturi Naturale, contacteaza responsabilii de comunicare ai Mega Image si incearca sa obtina o clarificare oficiala, chiar de la directoarea de comunicare, dar este informat ca producatorii si furnizorii nu sunt omisi dintr-o greseala de pe ambalaj, ci pentru ca datele de identificare ale acestora… sunt confidentiale. Dupa cateva raspunsuri standard ale doamnei, blogger-ul ambitios, ramane cu receptorul in mana si cu ecoul propriei voci, pentru ca, de partea cealalta, conversatia se intrerupsese inainte sa isi dea seama. Probabil au atins renii Mosului vreun fir. Trimte un e-mail, dar primeste acelasi raspuns oficial, care invoca deja cunoscuta confidentialitate a originii produselor pe care le mancam noi si cu care ii hranim pe cei dragi. Nu va aduce aminte de timpurile in care ii intrebati pe parinti de unde vin cadourile de sub brad? Raspunsul era invariabil, unul mistic: “de la Mosu’”. Daca atunci, aceste raspunsuri erau menite sa ne protejeze inocenta, ei bine, acum avem legi europene care ne protejeaza de aceste raspunsuri. Cum ar fi cele ce reglementeaza transparenta trasabilitatii produselor alimentare.

Probabil ca Spiridusii Bunicului s-au simtit amenintati de ideea de a da clarificari pentru presa, asa ca ma gandesc sa reiau traseul si sa merg din nou intr-un magazin, ca orice consumator, pentru a cere detaliile care ma intereseaza. Mi se da, de aceasta data, o hartiuta cu un nume, numar de telefon, si o adresa de la capatul Bucurestiului, pe strada Siret, numarul 95. Aflu ca, de fapt, doamnele de la sediul central, cu care am vorbit, ar dori sa ofere informatii, dar numai clientilor si despre un anume produs, nu si presei, pentru un numar mare de produse. Explicatia ma pierde din nou in zona mistica, in care m-au bagat culorile vii si bunicul cu gradina naturala imaginara.

Am avut si o intrevedere in persoana, cu doamna director de comunicare. M-am prezentat  la receptie, dar, cand a aparut interlocutoarea mea, am avut impresia ca ii parea rau ca nu a asociat numele meu cu intrebarile pe care le primise deja. La data la care trebuia sa primesc raspunsul, nu am mai avut placerea sa o revad… era intr-o sedinta. Superiorii domniei sale deasemenea… Si oricine altcineva care ar fi putut sa imi transmita raspunsul solicitat. Am primit, dupa ceva vreme, insa, un raspuns, din partea unei alte directoare, de aceasta data, din departamentul de marketing, care imi servea sablonul cu confidentialitaea originii produselor alimentare, si ma intreba in numele cui cer eu aceste raspunsuri si ce fac eu cu ele, asemenea celeilalte domane director, care ma intreba daca sunt din partea concurentei. Ba mai mult, ma instiinta ca percepe tonul intrebarilor mele, drept ofensiv.

Mi-a dat iar alt termen pentru a capata informatii pe care ma asteptam sa le gasec pe ambalaj . Cand credeti ca este urmatorul termen? Pe 21 Decembrie 2012! Ma intrebam ce ajunge primul: un raspuns profesionist si transparent, care sa clarifice informatii pe care le consider de interes public, sau sfarsitul lumii.

Intrebarea mea catre toti cititorii, este aceeasi pe care le-am pus-o celor de la Mega Imge: Cum reusesc dumniile lor sa livreze, in fiecare zi, tone de produse naturale, proaspete, de la mici producatori locali intr-o distributie de masa? Daca sunt din gradina bunicilor, cati bunici are Mega Image, incat pot furniza dinmativ 200 de magazine? Oare fiecare magazin are bunicul propriu?

Imi imaginez ca, asa cum ati avut odata un substitut de Mos Craciun, acest Mos Gerila al erei consumismului, este unul foarte musculos, pentru a putea duce legume la supermarket.

Cat despre bunicii si bunicele nu atat de puternice de la taraba sau de pe trotoarele din fata supermarket-urilor, ei sunt din ce in ce mai putini. Cum compenseaza marii distribuitori pierderea locurilor de munca din agricoltura si micul comert rezultate in urma importarii sau a productiei de masa a alimentelor? Daca nu avem grija sa ne protejam bunicii, ei vor disparea de tot, lasandu-ne numai cu un Mos Gerila foarte musculos, care ne va spune povesti, pentru a dormi mai lisititi.

Deci, daca inca mai credeti in Mosu’ si nu v-ati maturizat pana acum, oriunde ati fi, la orice colt de strada, este un magazin cu distributie de masa care va ajuta sa o faceti. Trebuie numai sa le puneti o intrebare, si imaginea feerica se va spulbera intr-o clipa. Sunteti pregatiti sa o faceti?

Culinary regards,

David Contant


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Este un articol revelator care ne provoaca deschidem ochii, sa cerem explicatii despre felul “inocent” in care suntem pacaliti frumos… ma intreb cum de acesti retaileri au tupeul de a-si asuma aceste origini sanatoase si aspirationale fara a avea macar verticalitatea de a da raspunsuri atunci cind sunt intrebati abrupt … noi romanii suntem foarte creduli si chiar si in situatii in care suntem nemultumiti ne resemnam in loc sa punem intrebari …. revin si intreb cum de acesti retaileri isi asuma cu tupeu aceste origini iar producatorii de orice fel, mai ales din industria alimentara, au niste reguli extrem de stricte si de sevre cu privire la legea etichetarii prosuleor … acestor retaileri, care oricum cistiga mai mult decit producatorii care trudesc din greu pentru rosii, ardei, ceapa, cartofi etc organice, acestora nu vine nici o autoritate sa ii intrebe daca pot dovedi originile pe care le declara si pe baza carora cumpara interesul consumatorilor naivi/credului … Bravo, David! … mi-e doar ciuda ca un roman nu s-a sesizat despre felul in care suntem inselati, dar asta vine poate cu timpul si poate cu lectiile pe care cine vrea si cine poate, le va intata de la oameni ca tine!

Reply

Vor fi din ce in ce mai putine piete si mai putini tarani, pentru ca in marea distributie pot sa ne vanda orice si pot sa cumpere pe cei care ar trebui sa ne apere drepturile. Recunosc, ca nici eu nu m-am gandit pana acum sa sun pe cineva si sa cer informatii pe care ar trebui sa le am. Felicitari!

Reply

Asa da – bravo! Excelent articol, excelent site, oameni adevarati care lupta pentru valori adevarate
Si impresionante si reactiile din partea publicului, iata ca nu mai suntem pasivi. Si chiar cred ca da, cetateni europeni cu drepturi pline suntem si noi in Romania, sa stim si noi realitatea cea din piata…sau ce a mai ramas in piata, sau daca mai avem o piata – cu tarani, cu fructe, cu legume, cu oamenii aceia simpatici cu care mai schimbi o vorba si-ti povetesc cum a mers recolta, ca a fost seceta, ca au venit ploile si inghetul.
Bravo inca o data!

Reply

Incredibil! … sau poate nu atat de mult avand in vedere ca ne aflam in Romania, tara tuturor posibilitatilor, evident, nu intr-un send pozitiv. Cand s-a promovat pentru prima data acest concept la Mega Image m-am gandit ca, in sfarsit, se intampla ceva si producatorii nostri sunt sustinuti, iar noi avem sansa sa mancam legume, fructe si preparate din tara noastra.. Ca si consumator, evident manipulat cu succes, nu m-am gandit niciodata sa verific cine este bunicul (cum bine zice articolul)care a cultivat legumele pe care le cumpar…Nu mi-am imaginat vreodata ca Mega Image-ul ar fi vreun sfant printre supermarket-uri, dar am picat,cu succes, in plasa..
Informatii ca cele pe care le prezinta articolul acesta ar trebui sa fie diseminate cat mai mult.

Bravo si MULTUMESC!

Reply

    cu totii am picat in plasa, dornici sa vedem schimbare in atitudinea supermarket-urilor, suficient de naivi sa credem ca se vor plia asteptarilor clientilor un pic mai mult decat doar de fatada!

    Reply

Extraordinar articolul! Ar fi timpul ca si la noi sa se demascheze impostura si ipocrizia si actiunile de marketing sa nu mai arunce cu praf in ochi la populatie
Bravo David, bravo restograf!
In sfarsit ceva de calitate, onest si real – nu doar povesti de adormit copii ca sa ne linisteasca constiinta seara, pe principiu las’ ca merge si asa…Lasa ca merge si asa si o sa ajungem sa cersim de la ceilalti, ca legumele, fructele, pamantul si taranii nostri nu mai sunt buni

Reply

Puteti citi despre activitatea lui David Contant si pe http://www.gusturinaturale.blogspot.com si pe pagina Gusturi Naturale, de pe facebook.

Reply

Foarte bun articol! Si eu am intrebat o datanpe reprezentantii Mega Image despre producatorii alimentelor de care vorbiti. Nu mi-au adt niciun raspuns si erau foarte surprinsi. se pare ca eram primul care intreba de asta in acel magazin. Trebuie sa auzim mai mult despre chestiile astea in presa. Ce face protectia consumatorului? Cred ca astia au impartit spaga pana la vatf. Bafta in continuare. Aveti tot sprijinul meu!

Reply

Thank you to restograf.ro for publishing this article – for all of you who want to be actively part of the society, the society we live in, all of us
You can like or dislike or comment in any way you feel – but be actively involved.
If you love the country, the peasants or simply the food you put in the plate for your family at home, do something about it
And thank you for the people that added their contribution in the above comments, is very true what they say
The articles will be continued….

Reply

Am vazut si eu produsele de la Mega Image, eram convinsa ca nu au nicio baza care sa sustina originea pur romaneasca si cu atit mai mult productia naturala, bio sau cum s-o numi ea.
Nici de “bunicutii” din piata nu sint convinsa ca isi vind propriile produse, culese cu minutele lor din gradina. Nu stiu cum e in pietele din Bucuresti, dar in Constanta e lupta de gherila pe tarabele din piata, numai citiva pun mina pe ele si in niciun caz aia nu sint producatori. E un maramuresean in Constanta care sta de 10 ani si vinde la taraba slana, cirnat, nuci si palinca, cind le-o si produce in Maramures nu stiu…
Faptul ca in piata nu se da factura si nu au certificat de origine a produselor si de control sanitar-veterinar, e un minus al sistemului pietelor, multa lume se aprovizioneaza in piete si normal ar fi sa li se ceara si lor aceleasi certificari ca si supermarketurilor.
Ramin si eu la ideea ca numai daca te duci prin sate si opresti la poarta omului poti sa iei ceva cit de cit natural, desi si acolo e o problema, ca au decoperit cu totii ingrasamintele si le folosesc chiar mai fara discernamint decit producatorii industriali.
Sau, si nu cred ca e chiar atit de fantastica ideea incit sa nu poata fi pusa in aplicare, mai e varianta sa-ti produci singur in propria / propriile ferme cele necesare consumului, si sa ii incurajezi si pe altii sa o faca. Eu am inceput deja sa lucrez la asta…

Reply

Un articol bun, care scoate in evidenta reclama de multe ori mincinoasa din magazine.
Chiar daca vara aceasta am cumparat rosii de la Mega Image mai gustoase decat cele de la “micutii producatori locali” din piete asta nu justifica inducerea in eroare a consumatorului.

Ce mi-ar placea sa stiu, este ce veti face in continuare in baza statutului de cetatean european cu drepturi…si poate o sa va urmeze si altii.

Reply

Povestea trebuie separata in marketing si realitate. Produsele respective nu sunt din gradina bunicilor, nici de la producatori mici si de cele mai multe ori nu sunt nici macar romanesti. Retailerii lucreaza cu cantitati mari, cu fluxuri de logistica si cu produse greu perisabile ori in RO nu sunt producatori care pot sa furnizeze in conditiile astea.
Cine vrea produse de la producatori mici si cinstiti (subliniez aici, pentru ca multi producatori locali stimuleaza plantele si pamantul in fel si chip) trebuie sa mearga sa ii gaseasca si sa le ia produsele “de acasa”.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ one = 2