Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   643 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   392 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.169 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   419 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   483 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.225 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   667 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.856 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.237 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   861 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   567 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   296 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.401 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   594 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.137 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   704 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Nici Il Calcio nu mai e ce-a fost…



George Butunoiu  (Sep 2010)
23.645 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Eu nu tin minte sa fi auzit pe cineva spunand despre un restaurant: « Uite, bai, aicea se manca prost inainte, dar ai observat ca mancarea a devenit din ce in ce mai buna in ultima vreme ? ». Insa, intors pe dos, poti auzi aproape in fiecare zi, si asta de la tot felul de oameni: si de la cei care par sa stie bine despre ce vorbesc, si de la cei care o spun cu o obida funciara, pentru care, oricum, « nimic nu mai e ca inainte » (subintelegandu-se ca inspre mai rau, evident). Sigur, e greu de crezut ca orice restaurant are cea mai buna mancare doar in primele luni de la deschidere, dupa care, inevitabil, incepe sa se prosteasca pana devine total nefrecventabil si trebuie sa-si schimbe si numele daca vrea sa mai schimbe ceva, sau isi da obstescul faliment. Probabil ca aici intra in joc si niste mecanisme psihologice subconstiente, pe care doar specialistii stiu sa le explice asa cum se cuvine.

Asa si cu trattoriile (nu e in DOOM nici macar la singular; totusi…) acestea cu trimiteri la lumea fotbalului. Prima data am fost la cea din Piata Amzei, cu foarte multi ani in urma, la scurt timp dupa ce s-a deschis. Tin minte ca mancarea mi s-a parut foarte buna, si acum imi aduc aminte de ea. Nu am mancat de multe ori acolo pentru ca era greu sa gasesti un loc liber. Nu-mi placea sa stau in picioare la usa si cate o jumatate de ceas, pana se elibera un loc, asa cum faceau atatia. Nici macar pentru o mancare buna. Asa ca m-am bucurat cand am vazut ca s-a deschis un nou Il Calcio, pe Calea Floreasca, vizavi de Spring Time. Meniul era identic cu cel din Amzei, asa ca am cerut ce stiam ca mi-a placut foarte mult dincolo, cu cativa ani in urma. Am fost profund surprins sa constat ca nu mai recunoasteam nimic din gusturile pe care inca le tineam minte. Am mai fost de cateva ori la ei ca sa vad daca nu cumva a fost un « accident », insa a fost la fel, ca sa nu spun ca si mai rau. Nu m-am mai dus de atunci la acel Il Calcio, insa am intrat intr-o zi la cel (cea ?) de langa Atheneu, unde era faimosul restaurant Cina in alte vremuri. A fost o mancare banala, nici macar ca aceea din Floreasca. Aseara am fost din nou (pentru ca era in drum) si mancarea mi s-a parut chiar proasta de aceasta data. M-am straduit sa termin ce era in farfurie doar ca sa nu trebuiasca sa ma duc in alta parte sa mananc, pentru ca era tarziu.

Afacarea cu Trattoriile Il Calcio a mers foarte bine, asa ca omu’ (un fotbalist, din cate am auzit) a decis sa o multiplice. Cred ca are opt sau noua astfel de restaurante in Bucuresti, in acest moment. Insa ambitia lui a mers si mai departe si a bagat foarte multi bani intr-un « Ristorante Il Calcio » – numit astfel ca sa arate ca e altceva decat « trattoriile ». Renovarea mandrei vile de pe strada Clucerului (lipita de Piccolo Mondo, restaurantul libanez) a durat foarte mult, s-a lucrat cu grija si s-au folosit materiale scumpe, din cate am vazut. Terasa (gradina acoperita) cred ca e facuta de catre alt arhitect, e o diferenta vizibila intre stilul ieftin si grabit al acesteia si restul casei. Sau poate ca fotbalistul a fost obligat sa faca ceva economii neprevazute?

Am fost de mai multe ori la Ristorante Il Calcio; prima data la putin timp de la deschidere. Nu pentru ca am mancat ceva pentru care as fi vrut sa revin, ci pentru ca e aproape de mine. Intentia de restaurant sofisticat, de a se pozitiona direct in partea cea mai de sus a topului localurilor bucurestene era evidenta. Insa omu’ s-a repliat repede cand a vazut ca nu tine, si cred ca foarte bine a facut. Fie ca si-a dat seama ca nu e chiar atat de simplu pe cat parea la inceput, fie ca a facut o alta alegere intre orgoliul de a avea un restaurant de lux si a scoate bani din buzunar, pe de o parte, si intre a avea unul mai putin glorios dar care iti aduce bani buni la sfarsit de luna, pe de alta, fie din motive numai de el stiute, a decis sa faca un « downgrade ». A pus un meniu italienesc obisnuit (adica si gigantic, printre altele), a mai redus preturile si l-a facut tot un fel de trattoria, dar intr-o casa mai scumpa si mai frumoasa decat era cazul. Cel putin acesta pare sa fie « conceptul » terasei, nu stiu daca vor reveni la cel initial cand lumea va intra inauntru din cauza frigului, acolo unde aranjamentul arata cu totul altfel.

Mancarea e destul de buna la Ristorante, desi inca nu am gasit vreun fel despre care sa-mi aduc aminte si pe care sa-l recomand cuiva care ma intreaba unde sa mearga ca sa manance ceva deosebit. S-ar putea ca unor clienti care sa merite atentia lor (am vazut ceva politicieni, multi fotbalisti, am auzit ca si Basescu trece pe acolo) sa le faca alte feluri de mancare, cu toate ca mi-e greu sa cred ca cheful lor (de bucatar vorbesc) poate face cu mult mai mult decat mi-a pus mie in farfurie. Preturile sunt cele asteptate. Cu 100 – 150 de lei poti avea un pranz complet, cu un vin bun sau cu altceva de baut.

Patronul Il Calcio-ului pare sa fie un om foarte pragmatic si realist. E evident ca vrea sa-si umfle cat se poate de mult afacerea si sa scoata multi bani din asta. Sper doar sa nu faca si el ca in bancul acela care spune ca suma totala a inteligentei e constanta in lume, insa populatia e in continua crestere. Inca face bine fata concurentei, insa nu-l vad prea bine daca nu mai inoveaza din cand in cand.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Pacat de articolul de mai sus, eu sunt un client fidel care nu are nicio legatura cu fotbalul, dar citind articolul am observat nepricepere in observatiile celui care a scris asta.Sunt cunoscator al bucatariei italienesti deoarece locuiesc mai mult de 6 luni pe an in Italia.Eu personal am un principiu: daca mancarea nu este buna intr-un restaurant, nu revin decat daca locul isi schimba numele sau managementul.Eu am o parere buna si apreciez mancarea de la trattoria deoarece in toti acesti ani s`au mentinut la un nivel acceptabil.Am fost de mai multe ori la Ristorante il Calcio si am mancat mai bine ca in multe locuri din Italia, si am observat ca preturile au crescut, contrar a ceea ce ai scris tu.

Reply

Gino Iorgulescu este proprietarul

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 × = seven