O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   238 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   680 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   8.638 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   439 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   624 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   398 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   565 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   574 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   337 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   504 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   442 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   833 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.061 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   1.951 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.193 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   442 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.071 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   484 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   893 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   403 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   875 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   467 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   261 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   320 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   825 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Nou restaurant turcesc de top in Bucuresti



(Nov 2013)
4.781 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii

 

Un nou restaurant DIVAN isi invita oaspetii intr-un bazar al simturilor

Restaurantul turcesc Divan in Calea Floreasca 2Pentru cei care vad in fiecare preparat degustat punctul de plecare intr-o calatorie culinara completa, DIVAN anunta deschiderea unui nou restaurant pe Calea Floreasca nr. 111-113 si relansarea restaurantului de pe Strada Franceza nr. 46-48 sub o infatisare cu totul noua.

Printr-o atmosfera ce pare desprinsa din palatele povestilor turcesti, restaurantele DIVAN ii invita pe oaspeti sa se lase purtati de aromele mirodeniilor intr-o calatorie culinara in care vor descoperi cele mai savuroase amestecuri. Preparatele delicioase, retetele autentice si aromele ingredientelor aduse direct din Turcia transforma cele doua restaurante in locuri de poveste.

Credem ca un restaurant poate deschide in imaginatia oaspetilor o calatorie in lumea pe care o reprezinta. De aceea, ne-am dorit ca fiecare vizita la Divan sa ii faca pe clienti sa se bucure de o experienta autentica ce ii transpune in povesti cu sultani, mirodenii si arome. De la preparatele autentice, la covoarele traditionale de pe pereti si motivele otomane de pe podea, restaurantele Divan nu sunt doar locuri in care poti manca, ci puncte de plecare pentru o calatorie culinara in Turcia, au declarat Adina si Andrei Iusut, proprietarii restaurantelor DIVAN.

Bucatarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor si ale carui preparate, realizate fara compromisuri de la retetele originale, pastreaza aroma autentica a mancarii traditionale greu de gasit, chiar si in Turcia. Preparatele gatite pe care Salih le aduce pe mesele clientilor, udate cu ulei de masline si desavarsite de mirodenii speciale, ii transpun pe cei care le incearca in lumea turceasca plina de culoare, arome si amestecuri care de care mai savuroase.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspetii se pot bucura la DIVAN stau retetele traditonale si ingredientele aduse direct din Turcia. Aroma sucului de rodii, a mentei, nautului, kaymak-ului si a celorlalte ingrediente ce compun mancarea din meniul DIVAN nu ar fi putut fi niciodata replicata, astfel ca pentru acestea au fost alesi cei mai buni producatori din Urfa, Gaziantep, Mersin si Kahramanmaras.

Scenariul povestii in care preparatele DIVAN ii invita pe vizitatori este intregit de amenajarea restaurantelor, realizata de arhitectul Cristian Corvin, ce combina elementele traditional otomane cu cele interpetate intr-o maniera moderna. Abundenta covoarelor autentice turcesti de pe peretii noului restaurant, alaturi de luminile atarnate de tavan, transpun vizitatorii intr-o atmosfera calda si intima si dau totodata un suflu de agitatie, tipic aglomeratiei dintr-un bazar.

Restaurantele DIVAN din Strada Franceza nr. 46-48 si calea Floreasca nr. 111-113 isi asteapta oaspetii in fiecare zi intre orele 10:00-02:00, punand la dispozitia acestora 210, respectiv 260 de locuri.

(comunicat de presa)

 

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







divan floreasca – personal neprofesional, nu este atent daca mai e nevoie de ceva la masa, daca mai doresti ceva, sare si piper trebuie sa ceri, vorbesc intre ei probleme personale in salon, intre clienti.
bucatarul nu stiu cat de profesionist este. cred ca este doar turc si atat !!
ciorba de linte f sarata, cotletul de miel si vita tare,asa, ca pe la noi…nemarinate, fara mirodenii.
pentru cineva care nu a mancat mancare autentica turceasca , sigur, merge, gandesti ca asa e la ei !
dar, stimati domni, mai sunt si persoane care chiar doresc sa manance ca acolo, ca de aia vin la un restaurant turcesc !
a propos, am mai incercat sa mananc la un restaurat turcesc. iskenderul era sub orice critica , nu l-am mancat, l-am returnat, dar a vrut sa il platesc !! cand i-am reprosat ca nu are de a face cu un iskender autentic mi-a raspuns (patronul !!)ca aici e la bucuresti, se face dupa alta reteta !!!!!
deci, la divan, preturi de dorobanti si gust de bucuresti !
voi incerca si restaurantul propus de domnul in recenzia de mai sus. si sunt sigura de pe acum ca sigur, este mai modest, dar mancarea va fi autentica, adica cu gust, asa cum trebuie.

Reply

LOCUL I: Edessa 63 Soseaua Colentina nr. 281, tel: 0723 656 325 (incercat de mai multe ori). Acest articol s-ar fi putut foarte bine intitula “EDESSA – si restul lumii”. Cele mai bune kebab-uri, cele mai delicioase pide, cele mai gustoase ciorbe de linte aici le veti gasi. Pentru Edessa pot sa bag mana in foc pentru mancare, cea mai buna si proaspata pe care am gustat-o vreodata in Bucuresti. Toate celelalte restaurante ravnesc sa-l aiba in bucatarie pe Mahmut Usta, bucatarul care-i vrajeste pe clienti cu preparatele sale! Este primul restaurant turcesc pe care l-am vizitat, toate celelalte pe care le-am vizitat ulterior m-au facut sa-mi doresc sa revin cat mai curand la Edessa. Am organizat doua petreceri mari pentru care am comandat mancare de aici, toti invitatii au fost impresionati, inclusiv cei de origine turca. Avantaje: antreurile, salatele, lipiile si ceaiurile sunt din partea casei. Se poate comanda si pentru acasa. Atmosfera ca in Turcia. Dezavantaje: localul este frecventat mai mult de domni, doamnele sunt sfatuite sa ajunga aici in compania unui barbat. Localul este modest in ceea ce priveste amenajarea.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


3 × one =