Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   462 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   325 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   728 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   987 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.147 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.666 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   332 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.991 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   786 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   402 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.481 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.213 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.498 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.680 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   531 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   654 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

“Nunta Secolului” vazuta din bucatarie…



David Contant  (Dec 2011)
45.877 Vizualizarivizualizari
111 Comentariicomentarii
248 placut 
56 displacut 

 

Meniuri mondene pe care le-am pregatit in Romania

Primul eveniment de amploare la care am participat a avut loc in 2008, cu ocazia Expo Metro, care isi propunea sa creeze un restaurant Haute Cuisine, pe durata a patru zile. Pastrez o amintire foarte placuta de la acest eveniment, iar echipa Metro a colaborat 100% la succesul acestui proiect. Profit inca o data pentru a le spune Bravo lor si domnului François Oliver, un adevarat domn asa cum nu sunt multi in gastronomia romaneasca, si un adevarat epicurean, in sensul nobil al cuvantului!

Al doilea eveniment s-a desfasurat in 2009 si a fost receptia dineului de Gala al oficialilor pentru aniversarea a 550 de ani de la infiintarea orasului Bucuresti, la Palatul CES, un monument foarte frumos, plin de istorie. A fost o mare onoare pentru mine sa fiu ales chef bucatar pentru aceasta seara de gala, sa ofer o imagine culinara a Romaniei si implicit o amintire deosebita delegatiilor de oficiali. Daca iubiti munca benevola si cu titlu gratuit, daca va place sa fiti platiti doar cu cativa bani pentru munca voastra, atunci va invit sa lucrati pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, donatiile sunt binevenite acolo.

Au urmat apoi, in 2007 si 2008, cele doua garden party, organizate pentru oficiali, cu ocazia zilei de 14 iulie, la Ambasada Frantei. A fost de asemenea o deosebita onoare pentru mine sa gatesc in acest loc. Ce frumoasa este Ambasada Frantei in Romania si ce gourmet autentic este ambasadorul nostru! El intrupeaza cu adevarat imaginea Frantei.

In 2010, impreuna cu Crown Plaza, am pregatit la Studiourile Buftea, o masa pentru 1200 de persoane. Chiar daca nu a fost vorba despre Haute Cuisine, aceasta ramane pana in ziua de astazi cea mai de amploare masa pe care am pregatit-o in exterior. Echipa cu care am lucrat a facut foarte bine fata acestei provocari. Jos palaria in fata echipei de la Crown pentru organizarea acestui banchet! Dincolo de toate, acesta ramane in mintea mea un moment uman deosebit. Ii multumesc in mod deosebit domnului Pierre Boissel, care la acel moment a refuzat sa imi restituie premiul pe care il castigasem in cadrul Golden chefs, mai precis un cuptor profesional oferit cu generozitate de catre sponsorul concursului. Pentru prima editie marca Bilancia pusese in joc, pentru castigator, un premiu de 6000 de euro. Imi imaginez ca Crown Plaza avea nevoie de echipamente daca nu mi-a fost restituit premiul castigat… A fost o premiera pentru un concurs de gatit. Și totul s-a intamplat din cauza unui compatriot al meu! O mare rusine!

In 2011, am gatit pentru nunta secolului, cea a lui Cristian Borcea, la Ambassad’Or, un spatiu surprinzator pentru organizarea de evenimente, o unde am colaborat cu Joseph Haddad, care a alcatuit meniul. Marea provocare a fost aceea de a gasi o bucatarie corespunzatoare acestui meniu, cu spatiu suficient si echipamente moderne, de ultima generatie, in conditii optime de igiena. Le multumesc celor de la Metro Militari pentru ca ne-au incredintat timp de patru zile bucataria lor si ne-au pus la dispozitie acvariile pentru a pastra homarii vii, in cele mai bune conditii posibile. Nu poti tine, pana in ultimul moment, 300 de homari intr-un bol cu pestisori rosii!

A trebuit de asemenea sa gasim si asiguram logistica necesara. A fost nevoie de doua camioane-frigider pentru a asigura o prospetime perfecta a alimentelor. Echipa mea si cu mine am colaborat cu cea a domnului Haddad la prepararea meniului. Au fost necesare 4 zile si 12 bucatari pentru realizarea acestui meniu. Alti 22 de bucatari au lucrat pentru transportarea si servirea acestui meniu la Ambassad’Or. Am fost cu adevarat surprins de barul sculptat in gheata, o gheata de o puritate impresionanta, totul la scara naturala. O adevarata munca de profesionisti. Spatiul de prezentare a fructelor era de asemenea realizat din gheata. Dupa 5 ani de stat in Romania, m-am aflat pentru prima data in fata unei opere demne de marile palate din Bangkok sau Singapore.

S-a spus ca acest meniu a fost unul de doua stele Michelin. De aceea voi vorbi putin, pentru cei care nu stiu, despre Ghidul Michelin, cunoscut de profesionisti si sub numele de Ghidul Rosu. Este vorba de o carte rosie de 20 x 6 cm. Intre copertele acestei carti gasim toate informatiile utile pentru o calatorie. Itinerariile recomandate, drumuri departamentale, nationale, autostrazi, toate clasate in functie de departamente. Ghidul Rosu este o adevarata mina de informatii: castele pe care le putem vizita, biserici ce merita vazute, muzee, curiozitati marcante, orarele de vizitare, preturile biletelor, chiar si adresele unor depanatori auto pe care ii poti contacta ziua sau noaptea. Și nu in ultimul rand, restaurantele bune si hotelurile.

Ghidul Rosu s-a nascut in 1900 si la acel moment restaurantele nu erau mentionate in interiorul lui. In primii ani, ghidul a fost oferit gratuit clientilor. Exista o anecdota care spune ca, in momentul in care a vazut niste mecanici auto folosind un teanc de Ghiduri Rosii pentru a schimba o roata, Michelin s-a infuriat atat de tare incat a decis ca ghidul sa fie vandut, sa nu mai fie oferit gratuit.

Astazi, prima editie originala a ghidului este practic de negasit sau se negociaza pentru mai mult de 7.000 de euro. Editiile din primii ani sunt de asemenea foarte rare si trebuie sa iti folosesti toate economiile ca sa le poti achizitiona. Aceasta colectie a devenit obiectul unui adevarat cult. La casa Drouot, in Paris, a fost vanduta o colectie completa a ghidului pentru pretul de 70.000 de euro.

Restaurantele au fost integrate in ghid mai tarziu, la cererea clientilor. Editiile 41, 42, 43 si 44 nu exista, deoarece in acea perioada Franta era sub ocupatie germana si Starile generale au cerut celor de la Michelin crearea unui ghid destinat ofiterilor aliati pentru a se deplasa in Franta, dupa bombardarea si distrugerea podurilor de catre armata germana. Și acest ghid se gaseste foarte greu. Se mai spune ca Wehrmachtul a castigat luptele din Franta, in 1939, gratie Ghidului Michelin, pe care Statul Major german l-a folosit pentru ofensiva acestei campanii care s-a sfarsit prin capitularea Frantei.

Daca gasiti vreodata o editie a Ghidului Michelin, in pivnite sau in hambar, nu o aruncati, valoreaza o avere. Am avut nevoie eu insumi de 20 de ani si de multa rabdare si calatorii pentru a-mi alcatui propria mea colectie Michelin.

Ghidul Michelin nu contine nici macar un rand de publicitate platita. Independenta sa e absoluta. In 1931, moare creatorul acestui ghid si in 1932 apare prima editie nesupervizata de maestrul Michelin. Ghidul Rosu s-a nascut odata cu secolul XX si va trai mai mult decat acesta.

Cuvantul inainte din prima editie a devenit celebru de-a lungul anilor si s-a dovedit a fi premonitoriu.

Iata care erau angajamentele Michelin: vizita anonima, independenta, selectia, aducerea la zi a informatiilor, anual, cu scopul de a contribui la o mai buna mobilitate.

In 1926 au fost create stelele bonne table, iar in 1931 clasamentul 1, 2, 3 stele, pentru a recompensa axa Paris-Lyon-Marseille. O stea marcheaza o etapa buna in itinerariul vostru. Doua stele marcheaza o masa excelenta pentru care merita sa revii in acel loc. Trei stele semnaleaza unul dintre cele mai bune restaurante din Franta. Inseamna ca merita sa calatoresti pana acolo. Inspectorul Michelin este un angajat al Ghidului care nu se va intoarce intr-un restaurant decat dupa mult timp, pentru a garanta anonimatul. Intrati intr-un restaurant cu un ghid Michelin in mana si veti vedea ce efect veti avea!

Si «Nunta Secolului», cu acest faimos de inexistent “bœuf de Monaco”…

Am ajuns de foarte multe ori in principatul monegasc, insa nu m-am intalnit cu asa ceva pana acum. Dar dupa toate articolele scrise in presa romaneasca, imi fac placerea de a reveni la locul cu pricina, reputat ca si paradis al iahturilor, al miliardarilor si al top-modelelor, pentru a-l cauta. Nu stiu unde o fi descoperit domnul Haddad aces faimos bœuf. Sau poate cunostintele mele in ce priveste denumirile din acest domeniu sunt limitate….

In acest meniu au reaparut prea multe alimente. Prima regula in gastronomiei: nu reutilizati niciodata acelasi aliment. Mi s-ar fi parut mai nimerit sa se fi servit acest bœuf cu un sos de Feteasca Neagra in loc de unul cu merlot. Produsele sofisticate merita ca si acompaniament sosuri din vinuri la fel de sofisticate.

Ce mi-a placut in acest meniu a fost homarul, produs de lux al gastronomiei. In meseria mea, prepararea sa se adreaseaza specialistilor, nicidecum amatorilor. Inca o data este imperativ sa respectam acest produs magnific. Este formal interzis sa fie dezmembrat in patru bucati cat timp e in viata. Nu pot suporta asa ceva, nu suport suferinta si barbaria gratuita. Homarul merita cea mai mare grija.

Pentru prepararea unui bisque de homar se pastreaza si coralul pentru a face un unt cu care se emulsioneaza sosul. De asemenea, nu se indeparteaza capul, ci se spala din abundenta pentru ca acolo se gaseste ceea ce face din acest sos una din cele mai mari delicatese ale marilor bucatarii. Din pacate, nu a fost cazul. In consecinta, un sos foarte fad. Aceste faimoase stele trebuiesc meritate, nu auto-proclamate. Intr-un restaurant Michelin sosurile nu sunt legate cu un amidon, sau, cum spun eu in propriul jargon, beurre manier. Acesta este bun si pentru prepararea unui béchamel. Sosurile legate cu beurre manier existau cand am inceput eu bucataria, acum 30 de ani.

Acest meniu a fost numit foarte pompos «de Doua stele Michelin». Singura conexiune pe care am putut sa o fac cu Michelin se gasea in parcare, unde masinile aveau pneuri de la acest producator. Termenul «meniu de gala» ar fi fost mai nimerit, in ciuda unei prezentari foarte «retro» si a unei mari incoerente de gusturi si arome la nivelul antreului, pentru ca nu ar trebui amestecate «fusion» si «confusion». Totul trebuie sa se gaseasca in armonie si bine echilibrat, un adevarat exercitiu la trapez, si trebuie gasita osmoza perfecta intre mixul de alimente si arome, lucru pe care eu inca il caut. De fapt, au fost toate produsele «festive»: trufe, morilles, fois gras, homar, acest faimos bœuf de Monaco, legume de buna calitate.

Concluzia mea: publicatiile din Romania se intampla sa si verifice sursele informatiilor?

Apropo de sarea rosie de Himalaya

Virtutile sale unice sunt cunoscute de milenii. Alexandru cel Mare a fost primul care a adus-o in Europa in jurul anului 350 i.c. Efectele sale sunt purificatoare, armonizatoare si depurative. Este un remineralizant prin excelenta. Formarea sarii rosii de Himalaya, una din cele mai pure sari ale planetei, se leaga de eopca in care oceanele detineau cea mai mare parte a pamantului, acum 250 milioane de ani. Numita si «cea mai buna sare din lume», calitatea ei exceptionala rezida mai ales in faptul ca a fost pastrata in interiorul pamantului, departe de efectele negative ale poluarii si ale deseurilor toxice. Bogata in oligo elemente (peste 80), mai ales fier, calciu, potasiu, fosfor si cupru. Este o sare gema care se prezinta sub forma unor frumoase cristale lucioase de rosu. Acestea sunt cristale de sare nerafinate, fara iod sau aditivi. Aceasta sare permite o buna regenerare a sangelui. Structura sa cristalina o face usor asimilabila de catre organism.

Intelesesem, iar apoi citisem intr-un ziar de barfe, cronica unui sef bucatar (sau cel putin asta pretindea el ca era), care spunea ca sarea de Himalaya este pentru snobi. Eu cred ca el insusi este snob cand vad platourile pe care le pregateste atat de mandru in acest ziar, platouri care nu imi fac deloc pofta de mancare, ba dimpotriva. Aceasta reflecta nivelul real al gastronomiei fine actuale la Bucuresti, practic inexistenta.

Aroma nu valoreaza nimic daca nu e partajata, impartita.

Stiu de dinainte ca nu imi voi facea prea multi prieteni, ca vor fi multi care ma vor critica dupa citirea aceastui articol, insa nu fac altceva decat sa descriu realitatea. Le-as raspude ca am libertatea de gandire si ca isi pot pastra criticile pentru a isi pune intrebari cu privire la propriile lor persoane si eventual a schimba meseriile fara a mai face de rusine aceasta profesie care nu are nevoie de diletantismul lor.

Cu toate acestea, domnilor si doamnelor, va invit sa imi dovediti contrariul intr-un concurs de bucatarie pe un platou de televiziune in direct cu tema «Cutia magica». Nimeni sa nu stie in avans ce va avea de preparat si va trebui sa ne descurcam de o maniera creativa si dand dovada de inspiratie, lucruri care unora le lipsesc cu desavarsire la ora actuala. De asemenea, va invit sa va semnati cu numele voastre atunci cand criticati pe bloguri sau forumuri, nu mai utilizati pseudonime. De ce sa ne ascundem?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Intr-adevar, in Romania lucrurile nu se fac asa cum ar trebui, dar asta nu inseamna ca nu exista oameni care nu incearca acest lucru.
David Contant este un bucatar bun, insa intentiile sale nu sunt la fel de bune.
Tot ceea ce face este pentru a promova oamenii care ii aduc bani.
Acesta este si motivul pentru care a ramas aici. Nu ca l-ar interesa faca Romania o tara mai buna.

Reply

Good job.

Reply

Quand le guide rouge sera a Bucharest les poules auront des dents.

Reply

Hier je suis alle a carrefour il y avait du boeuf de Monaco en promotion.

Reply

Beaucoup de franchise ,tres realiste .
Savez vous au moins Mr Haddad ce que le Guide rouge est ?
Quand a vottre boeuf de MONACO .Shame on you

Reply

la multi ani domnelor si domnilor deoarece sper ca accepti si femei in competitie.

Reply

bonjour medames et monsieurs parceque j’espere que tu accetes les fammes en concours.

Reply

hi girla and guys because y hope you accept girls in competition

Reply

Hi guys and Happy New Year!
La multi ani 2012!
I wish you all the best and looking forward for new challenges! As much as some of you awaits I am also waiting for our competition or competitions this year. I also hope there will be more than one and that we can all join in building the new chef generation in Romania!
Culinary regards,
David Contant

Reply

Aaaa… intrebarea mea ramane: cum pot deveni inspector Michelin? :) Imi doresc si mai mult acum, dupa ce am citit acest articol. :)
Este o gluma, dar cand vad cate eforturi depun unii pentru a te multumi, nu mi se pare o idee chiar asa de proasta. :)

Reply

Cand are loc competitia? Va rog cu public. :)
Dupa atatea comentarii si venin, credeam ca se va organiza o competitie intre DC si un alt bucatar saptamanal, in fiecare zi de luni, indiferent de costuri. Aceasta ar fi cea mai buna metoda de a vedea cine este impostor si cine nu. Pacat.

Presa din Romania nu prea-si verifica informatiile, pentru ca multi din domeniu nu stiu ca trebuie sa faca asa ceva.
Precum multe alte lucruri din Ro, presa este facuta de oameni care habar n-au despre ce este vorba. Exista si conceptia ca presa poate face oricine si nu trebuie sa fii un geniu in acest sens. In mare parte, asa si este numai ca sunt cateva reguli de baza, aceleasi cam de cand a aparut “La Gazette”, pe care multi din presa autohtona nu le stiu, deci nu le aplica. Nu ma refer la juniorii din presa. :( Din contra, la seniori, de la care cei mici sunt de-a dreptul obligati sa invete. :(

Reply

    Competitia avre loc pe 16 ian. Cred ca va fi amuzanta, caci este doar un singur oponent. Toti ceilalti ce s au inscris la comentarii au ramas cu vorba, ca faptele la noi in tara sunt aproape inexiste dar ne place sa comentam, amuzant.nu?

    Reply

Salutari tuturor…am sa abtin sa fac vreun comentariu pro sau contra referitor la acest articol insa as avea o intrebare pt d-l David Contant…daca meniul de la nunta domnului Borcea era alcatuit de dumneavoastra ci nu de d-l Hadad si i s-ar fi dat denumirea de meniu de doua stele Michelin,v-ar fi deranjat asa tare?Sincera sa fiu…nu cred.Intamplarea face ca eu l-am cunoscut personal pe acest distins domn Hadad,care si-a inceput activitatea la o varsta frageda cum poate am facut-o cu totii si a ajuns acolo unde este prin munca si sudoare.A gatit pt multe personalitati din lumea intreaga iar numele sau este foarte cunoscut.Am simtit asa in articolul dumneavoastra o critica cam nejustificata la adresa dumnealui…un atac la persoana…D-l Hadad iubeste si traieste pt ceea ce face si o face super bine…am avut deosebita placere sa fac un curs de specializare chiar cu dansul…mai rar oameni ca el…cat despre Crown Plaza va asigur ca bucataria lor este super dotata nu cred ca aveau ei nevoie de vreun echipament…credeti-ma.Va admir pt intreaga dumneavoastra experienta dobandita pana in prezent pt meniurile mondene pe care le-ati pregatit in romania dar sa nu facem atata caz,nu credeti?In rest multa sanatate va doresc tututor si toate cele bune.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 + one =