Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (597 articole)

25 de localuri din Bucuresti pe care orice turist ar trebui sa le viziteze
Restograf (Feb 2016)
   5.566 vizite  0 comentarii   3 like

In ultima perioada am tot descoperit articole in presa straina care recomandau turistilor unde sa manance sau ce localuri sa viziteze cand ajung prin Bucuresti. Acest lucru ne-a facut sa ne gandim ce locuri am recomanda noi turistilor din Bucuresti. Am pus pe hartie 25 de locuri, dupa urmatoarele...

............................................citeste tot

Recomandarea de Valentine's Day - cina la Chefs Experience
Restograf (Feb 2016)
   1.201 vizite  0 comentarii   0 like

Chiar daca pentru a-ti rasfata persoana iubita nu ar trebui sa ai o ocazie speciala, ziua de 14 februarie este un motiv in plus sa ii arati cat de mult tii la ea. Daca nu stii cu ce ai putea sa o surprinzi, o cina delicioasa poate fi cadoul perfect atat pentru tine cat si pentru jumatatea ta. Cu ...

............................................citeste tot

Caru' cu Bere, restaurantul cel mai reprezentativ pentru Romania
 (Feb 2016)
   585 vizite  2 comentarii   0 like

Site-ul american Thrillist.com a realizat o lista cu cele mai reprezentative restaurante pentru tarile din Uniunea Europeana. Criteriile folosite pentru realizarea acestei liste nu sunt foarte clare, dar s-a specificat ca "nu au contat stelele Michelin", ci doar ca localurile respective sa fie ...

............................................citeste tot

Anul Nou Chinezesc - sarbatoriti cu mancare chinezeasca?
Restograf (Feb 2016)
   118 vizite  0 comentarii   0 like

Anul Nou Chinezesc sau sarbatoarea primaverii incepe pe 8 februarie, un an care sta sub semnul Maimutei de Foc daca e sa ne luam dupa traditiile celor care sarbatoresc aceasta festivitate. Pentru poporul chinez, aceasta perioada este una a reuniunilor, a vizitelor pe la familii si rude si se termina...

............................................citeste tot

Raspunsul genial al unei bodegi la un review negativ de pe Yelp
 (Feb 2016)
   1.041 vizite  1 comentarii   1 like

The Iron Horse este un bar din New York, care se mandreste cu statutul de bodega. De fapt, la descrierea care apare pe site-ul Yelp sunt mentionate urmatoarele: Ambianta: bodega. Nivelul de zgomot: galagios. Cu toate acestea, o clienta a acestui local si-a manifestat nemultumirea pe Yelp ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase locuri pentru o cina romantica in Bucuresti
Restograf (Feb 2016)
   7.293 vizite  0 comentarii   2 like

O cina romantica e intotdeauna o idee buna, fie ca vorbim de o prima intalnire sau de readucerea scanteii in relatiile cu poveste inceputa de ceva vreme. Lumanari, muzica potrivita care sa lase loc si dialogului, mancare buna si decor care sa inteteasca romantismul, ne-am gandit care sunt ...

............................................citeste tot

Care sunt cele 5 restaurante care vor reprezenta Romania la Gout de France
 (Feb 2016)
   1.438 vizite  2 comentarii   0 like

Patru restaurante din Bucuresti si unul din Timisoara vor participa in acest an la evenimentul Gout de France/Good France, ce va avea loc pe 21 martie, si care isi propune sa promoveze gastronomia frantuzeasca in peste 1500 de restaurante din 5 tari. La randul sau, evenimentul Gout de France ...

............................................citeste tot

Platouri speciale de aniversare
Restograf (Feb 2016)
   87 vizite  0 comentarii   0 like

Zilele de nastere sunt ocaziile perfecte pentru o reuniune de familie sau revederi cu prieteni dragi. Si pentru ca in majoritatea culturilor reuniunile = festin, ne-am gandit sa va povestim despre ce a scornit echipa de la Chefs Experience pentru cei care aleg sa-si serbeze ziua in restaurantul de...

............................................citeste tot

Experimenteaza o delicatesa: maduva de vita
Restograf (Feb 2016)
   91 vizite  0 comentarii   0 like

Maduva de vita e considerata o delicatesa, asta si pentru ca nu e genul de preparat pe care sa-l comanzi frecvent, dar si pentru ca e foarta buna, ii citam pe cei care au incercat acest fel de mancare. Maduva de obicei ajunge in ciorbe si supe ca sa ingroase zeama si sa-i dea gust. Cel putin asta ...

............................................citeste tot

Very late breakfast - pentru dimineti tarzii
Restograf (Feb 2016)
   104 vizite  0 comentarii   0 like

Duminica nici alarma nu mai suna. Si daca suna, e ignorata. De aceea, un late breakfast e mai mult decat binevenit duminica, atunci cand diminetile tarzii trebuie sarbatorite cu mancare buna si cafea. Un loc din Bucuresti care da startul unor dimineti tarzii este Chefs Experience, restaurantul de ...

............................................citeste tot

De ce s-a sinucis Benoît Violier, cel mai bun maestru bucatar din lume in 2015
 (Feb 2016)
   1.216 vizite  0 comentarii   1 like

Cel mai bun maestrul bucatar din lume in anul 2015, Benoît Violier, si-a luat viata duminica, 31 ianuarie, in casa sa din Elvetia, prin impuscare. Gestul sau a surprins pe toata lumea, deoarece, in urma cu 6 saptamani, restaurant sau, Restaurant de l’Hotel de Ville, a fost desemnat "cel mai ...

............................................citeste tot

Idei pentru decorarea unui restaurant cu accesorii vintage de bucatarie
Restograf (Jan 2016)
   361 vizite  0 comentarii   0 like

In ultima vreme, decorul unui restaurant a capatat un loc mult mai important pe lista prioritatilor proprietarilor. Am vazut acest curent si in Bucuresti unde restaurantele au inceput sa-si spuna povestea prin design-ul ales. Astfel, atunci cand am dat peste niste imagini cu accesorii vechi de ...

............................................citeste tot

Un roman a deschis cea mai de succes shaormerie din Detroit, Bucharest Grill
 (Jan 2016)
   385 vizite  0 comentarii   1 like

Cea mai de succes shaormerie din Detroit ii apartine unui roman, Bogdan Tarasov, se numeste Bucharest Grill si primul restaurant din lantul de shaormerii a fost deschis in urma cu 10 ani. Bogdan Tarasov este din Tulcea si inainte de a pleca in State, pentru a lucra in constructii, a lucrat ...

............................................citeste tot

De vorba cu doi bucatari thailandezi la Bucuresti - Chef TJ si Chef Apple
Restograf (Jan 2016)
   540 vizite  2 comentarii   0 like

Bucataria thailandeza ascunde multe secrete, cam tot atatea cate arome si condimente sunt folosite pentru prepararea mancarurilor din aceasta bucatarie. Despre aceasta fascinanta bucata gastronomica am vrut sa aflam si noi mai multe direct de la 2 maestri bucatari nascuti si crescuti in Thailanda ...

............................................citeste tot

Livrari de mancare la 10 lei - delivery party de la Oliviera
 (Jan 2016)
   821 vizite  0 comentarii   0 like

Oliviera, unul dintre cei mari mari jucatori de pe piata livrarilor de mancare din Bucuresti, a lansat de curand o invitatie la "10 lei Party", o promotie la care va puteti comanda acasa sau la birou mancare la pretul de 10 lei. In jur de 40 de restaurante din Romania au fost invitate la aceasta ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele din Bucuresti care au interzis deja fumatul, fara sa fie obligate de lege
 (Jan 2016)
   2.295 vizite  0 comentarii   0 like

Dupa ce Legea Antifumat a fost votata de Camera Deputatilor si mai trebuia doar promulgata de presedintele Romaniei, aceasta a fost din nou intarziata de o contestatie depusa la Curtea Constitutionala. Initiatorii contestatiei (33 de senatori) sustin ca legea antifumat, in forma actuala, ...

............................................citeste tot

De vorba cu un bucatar indian la Bucuresti - Chef Rajiv Sharma Kumar
Restograf (Jan 2016)
   672 vizite  2 comentarii   0 like

Bucurestiul incepe sa fie multiculinar dezvoltat, ne place noua sa credem. Ce intelegem noi din asta? Restaurante care se inspira din bucatariile altor culturi si, mai mult, bucatari veniti din tara respectiva care sa preparare mancarea traditionala gastronomiei respective chiar aici, in buricul ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase locuri din Romania pentru excursii de relaxare
Restograf (Jan 2016)
   3.350 vizite  2 comentarii   2 like

Romania, in ultima vreme, a inceput sa scoata la lumina cele mai frumoase locuri ale sale in care puteti sa mergeti pentru o mini-vacanta de relaxare. De la conace la case dichisite, in ultima vreme tara noastra si-a lustruit destinatiile si le-a pus in lumina reflectoarelor ca voi sa vedeti ce ...

............................................citeste tot

Povestea emotionanta care a convins un restaurant din Bucuresti sa ofere meniuri de pranz oamenilor strazii
 (Jan 2016)
   712 vizite  0 comentarii   5 like

In luna octombrie va spuneam despre un restaurant din Bucuresti care ofera "ciorbite in asteptare" pentru oamenii nevoiasi. Pe la mijlocul lunii ianuarie, povestea emotionanta a unui om al strazii a mai convins un restaurant din Bucuresti sa aiba o initiativa asemanatoare, oferind "meniuri in ...

............................................citeste tot

Cartofi prajiti cu ciocolata, noul produs pe care McDonald's il testeaza pe piata
 (Jan 2016)
   232 vizite  0 comentarii   0 like

Poate parea o combinatie ciudata, dar cartofii prajiti cu ciocolata sunt extrem de buni si de apreciati de toti pofticiosii din lume, chiar daca nu sunt foarte sanatosi. In incercarile de a-si reinventa meniurile din restaurante, McDonald's se pregateste sa testeze pe piata aceasta combinatie de ...

............................................citeste tot

Razboi pe Tripadvisor: raspunsul unui patron de restaurant la impresiile unui client nemultumit
Restograf (Jan 2016)
   1.236 vizite  0 comentarii   2 like

TripAdvisor este una dintre cele mai credibile surse din lumea restaurantelor, barurilor, cafenelor si altor locuri de distractie si relaxare. Parerile de pe TripAdvisor despre locurile din toata lumea asta mare ajung cumva sa dicteze soarta locului respectiv, astfel ca impresiile negative lasate ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Bucuresti unde va puteti organiza nunta - partea I
Restograf (Jan 2016)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

In ultima vreme, Bucurestiul s-a umplut de saloane de nunti, spatii special create pentru organizarea unor evenimente de amploare si de o asemenea importanta. Pentru cei care nu sunt mari fani ai acestor spatii, interesul se indreapta tot catre restaurante in care se pot organiza nunti, localuri ...

............................................citeste tot

Restaurantele din Franta, obligate prin lege sa-ti ofere la plecare un Gourmet Bag
 (Jan 2016)
   603 vizite  0 comentarii   0 like

Toate restaurantele din Franta in care se servesc peste 180 de portii de mancare/zi sunt obligate de acum sa le propuna clientilor sa-si ia la pachet mancarea pe care nu au terminat-o. Aceasta masura face parte dintr-un plan mai mare prin care se incearca reducerea risipei alimentare din Franta ...

............................................citeste tot

Un restaurant din Japonia scoate multi bani din buzunar pentru un peste amenintat cu extinctia
Restograf (Jan 2016)
   297 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Uneori, aspectele din viata restaurantelor sfideaza logica. Asa este si cazul primei licitatii cu ton albastru din Japonia unde un restaurant a ajuns sa dea 118.000 de dolari pentru un ton de 200 kg. Nu e nici primul caz si cu siguranta nici ultimul, aceasta fiind traditia de 80 de ani la piata de ...

............................................citeste tot

Cum arata noul restaurant McDonald's "din Viitor", cu sparanghel si quinoa in meniu
 (Jan 2016)
   693 vizite  0 comentarii   0 like

McDonald’s a deschis de curand un nou restaurant in Hong Kong, ce a fost botezat restaurantul McDonald's "din Viitor" (Next). Spre deosebire de celelalte unitati McDonald's, in meniul de aici se regasesc preparate din sparanghel si quinoa, dar si alte feluri de "mancare healthy". De ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.737 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× two = 4


6.509.715 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te