Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (689 articole)

Proteste in Franta - un restaurant a refuzat sa serveasca doua femei musulmane
 (Aug 2016)
   78 vizite  1 comentarii   0 like

O filmare in care doua femei musulmane, care poarta hijab, sunt facute cu ou si cu otet intr-un restaurant din Franta, face ravagii pe internet si a aprins din nou spiritele, generand proteste de ambele parti: comunitatea musulmana si islamofobi. Cel care refuza sa le serveasca si le umileste ...

............................................citeste tot

Dinner in the Sky - cum e sa iei masa suspendat la 50 de metri deasupra Bucurestiului
 (Aug 2016)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Bucurestenii pot lua din nou masa suspendati desupra orasului, pentru ca Dinner In The Sky a revenit in capitala, iar intre 25-28 august, in Piata George Enescu, vor avea loc o serie de evenimente inedite la inaltime. Am fost si noi la prezentarea de presa, unde am avut ocazia sa vedem ...

............................................citeste tot

S-a deschis terasa dedicata exclusiv nudistilor
 (Aug 2016)
   1.560 vizite  0 comentarii   0 like

Se pare ca Londra a prins gustul localurilor pentru nudisti. Dupa ce in luna iunie un restaurant care-si dezbraca clientii a inregistrat un succes imens, cu liste de asteptare de mii de oameni, acum in Londra s-a deschis si o terasa pentru nudisti. Noua atractie pentru londonezii lipsiti de ...

............................................citeste tot

(INCHEIAT) Castiga 2 locuri la Dinner in the Sky - cina inedita la 50 de metri deasupra orasului
Restograf (Aug 2016)
   1.204 vizite  0 comentarii   3 like

Castigatoarea este: Catalina Laura Dimitriu (comentariul cu numarul 30). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.   Dinner in the Sky, conceptul original si frumos care te urca la 50 de metri deasupra orasului ...

............................................citeste tot

Controale ANPC pe litoralul romanesc - lista restaurantelor amendate
 (Aug 2016)
   316 vizite  0 comentarii   1 like

Controalele ANPC continua, iar acum avem parte de episodul cu restaurantele de pe litoral. Comisarii Comandamentului Litoral au desfasurat actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor in perioada 12-13 august 2016. In cadrul acestei actiuni au ...

............................................citeste tot

Cum arata restaurantul pe care si l-a deschis Lionel Messi in Barcelona
Restograf (Aug 2016)
   142 vizite  0 comentarii   0 like

Lionel Messi a avut o perioada destul de aglomerata si nu foarte buna. Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Messi si pe tatal acestuia la 21 de luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala. Apoi a anuntat ca se retrage din nationala Argentinei. Oamenii au iesit cu miile in strada ...

............................................citeste tot

(INCHEIAT) Castigati o masa pentru 2 persoane la Hard Rock Cafe - preparate aromate din meniul "Smoke, Fire and Spice"
Restograf (Aug 2016)
   194 vizite  0 comentarii   0 like

Castigatorii sunt: Andrei Niculescu Roxana Barbu Felicitari! Pana la sfarsitul lunii septembrie, la Hard Rock cafe gasiti un meniu special despre care v-am povestit pe larg aici. Astfel, daca tot e rost de sarbatoare, ne-am gandit sa va gasim si voua un loc la masa la care se ...

............................................citeste tot

Si bucatarii iau parte la Olimpiada, transforma surplusul de mancare in mese pentru saraci
 (Aug 2016)
   110 vizite  0 comentarii   0 like

Bucatari din mai multe tari iau parte la Olimpiada de la Rio in incercarea de a lupta cu foametea si cu saracia din favelele orasului gazda. Acestia transforma surplusul de mancare din Satul Olimpic (in care se afla pese 11.000 de competitori) in mese pentru saraci. Ideea le-a apartinut...

............................................citeste tot

Interviu cu MicroGreens, "inventatorii" celor mai mici plante comestibile din Romania
 (Aug 2016)
   385 vizite  0 comentarii   3 like

Ferma Fresh Microgreens, infiintata relativ recent de un grup de tineri ingineri horticoli, produce cele mai mici plante comestibile si decorative din Romania. De asemenea, cu ajutorul acestor micute plante, sanatatea si arta ajung acum sa se impleteasca natural in farfuriile mai multor ...

............................................citeste tot

O taraba cu street food din Singapore, recompensata cu o stea Michelin
 (Aug 2016)
   937 vizite  0 comentarii   0 like

De obicei, o masa la un restaurant cu stele Michelin costa o avere. De asemenea, timp de aproape un secol, stele Michelin au fost acordate restaurantelor de fine dinning, cu preparate pretentioase si complicate. Insa, de curand, o taraba de street food din Singapore, unde o masa costa 1,50 $, a ...

............................................citeste tot

Unde mananci bine in Cluj, cele mai bune 10 restaurante - partea a II-a
 (Aug 2016)
   588 vizite  0 comentarii   0 like

Anul trecut am pus pe "hartie" o lista cu 15 restaurante din Cluj ce merita vizitate pentru mancarea buna si atmosfera speciala, cu ocazia festivalului Electric Castle. Anul acesta venim cu completarea, cu o alta lista cu 10 restaurante la fel de bune si de interesante, de aceasta data cu ocazia ...

............................................citeste tot

Restaurante de cartier la care merita sa va puneti la masa
Restograf (Aug 2016)
   5.440 vizite  8 comentarii   0 like

Povestile Bucurestiului vechi scot la iveala ceva ce era, cumva, la mintea cocosului: unul dintre cele mai importante locuri intr-un cartier era carciuma (stim ca nu va surprinde). In mahalalele Bucurestiului, bodega era punctul central, miezul cartierului. Marturie stau si multiplele incercari ...

............................................citeste tot

Terasa MNAC s-ar putea redeschide publicului intr-o forma reinventata
 (Aug 2016)
   281 vizite  0 comentarii   0 like

Terasa panoramica a Muzeului National de Arta Contemporana (MNAC) s-a inchis in urma cu mai bine de un an. Avand in vedere ca evenimentele care erau organizate aici atrageau un numar foarte mare de oameni, nu am inteles de ce conducerea a ales sa ia decizia de atunci, de a inchide terasa. ...

............................................citeste tot

A treia editie a Fete de la Gastronomie are loc in Bucuresti intre 23 - 25 septembrie
 (Aug 2016)
   107 vizite  0 comentarii   0 like

Ambasada Frantei la Bucuresti a anuntat cand se va desfasura cea de-a treia editie a Fete de la Gastronomie, evenimentul care celebreaza arta culinara franceza. Aceasta va avea loc intre 23 si 25 septembrie, iar Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, ...

............................................citeste tot

Hotelul si restaurantul Triumf se vor transforma in noul sediu DNA
 (Jul 2016)
   421 vizite  0 comentarii   0 like

Restaurantul hotelului Triumf se numara printre restaurantele strigoi ale Bucurestiului. Timp de 9 ani, statul roman a tot incearcat sa vanda hotelul, iar anul trecut a fost scos din nou la licitatie (la pachet cu restaurantul), cu un pret de pornire de 20 de milioane de euro. Insa, nici de aceasta...

............................................citeste tot

14 restaurante din Bucuresti in care mananci ca in vacanta
 (Jul 2016)
   2.865 vizite  0 comentarii   0 like

Poate unii dintre voi n-au cum sa-si ia inca concediu, poate altii si-au luat deja si acum sunt nostalgici dupa minunatiile culinare pe care le-au incercat peste granite. Pentru ei, dar nu numai, ne-am gandit sa facem o lista cu localuri din Bucuresti unde poti sa mananci ca in vacanta si sa uiti...

............................................citeste tot

Bucurestiul va gazdui primul festival dedicat berii artizanale din Romania
 (Jul 2016)
   3.642 vizite  0 comentarii   3 like

De la an la an, berea artizanala romaneasca isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult in meniurile barurilor si restaurantelor, dar si pe rafturile supermarketurilor. Chiar daca preturile unor astfel de licori sunt mai mari decat cele ale berilor industriale romanesti, multi romani le ...

............................................citeste tot

3000 de restaurante McDonald's se transforma in arene Pokemon Go
 (Jul 2016)
   332 vizite  0 comentarii   0 like

Pokemonii sunt peste tot, chiar si pe campurile de lupta din Siria. Singurul loc din lume in care Pokemon Go nu s-a lansat inca este, in mod paradoxal, Japonia - tara in care pokemonii au luat nastere in 1995. Lansarea jocului a fost amananta din cauza unui parteneriat cu lantul de restaurante ...

............................................citeste tot

Primul restaurant cu mancare scoasa la imprimanta 3D se deschide in Londra
 (Jul 2016)
   274 vizite  0 comentarii   0 like

Pe naveta Enterprise din serialul Star Trek, mancarea era "printata" 3D, astfel ca la cantina spatiala puteai comanda orice fel de mancare. Atunci, toata treaba asta ni se parea o chestie S.F. care n-are nicio treaba cu realitatea, ca si teleportarea, de altfel. Ei bine, la sfarsitul lunii ...

............................................citeste tot

Noua senzatie a restaurantelor IKEA - hot dog-ul negru
 (Jul 2016)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

Dupa ce burgerii de culoare neagra au facut senzatie in Japonia (si nu numai), cei de la IKEA s-au gandit sa faca si ei senzatie cu un produs care arata nu tocmai apetisant: hot dog-ul negru. Se numeste Ninja Dog si arata astfel: Singurele pete de culoare sunt ketchupul si mustarul, ceapa ...

............................................citeste tot

Din New York pana in Bucuresti - moda restaurantelor industriale
Restograf (Jul 2016)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Moda restaurantelor cu aspect industrial nu e ceva nou pentru New York sau Berlin. De fapt, in ultimii ani s-au deschis atat de multe astfel de restaurante incat oamenii au inceput sa se intrebe pe buna dreptate: "Care e faza?" Mai ales ca nu e vorba de restaurante ieftine, ci cu pretentii si cu ...

............................................citeste tot

Reduceri de 20% la cursele Uber catre anumite localuri din Bucuresti
 (Jul 2016)
   467 vizite  0 comentarii   0 like

Uber Romania a anunta ca va oferi reduceri de 20% la cursele din week-end catre anumite localuri din Bucuresti. In plus, la fata locului mai primesti si un produs gratuit sau o reducere la nota de plata. Campania se numeste Uber Weekend Destinations, iar pana acum localurile catre care mergi mai...

............................................citeste tot

De vorba cu Chef Foa despre street food, pauza de pranz si mii de arome
Restograf (Jul 2016)
   400 vizite  0 comentarii   0 like

Chef Foa este o figura foarte importanta pentru tot ce inseamna viata culinara a Romaniei, gastronomia simpla, aromata si pe intelesul si placul tuturor. A inceput sa gateasca de mic, a cucerit apoi publicul prin participarea la MasterChef, dar adevaratul K.O a venit cand a creat Flavours, un ...

............................................citeste tot

Se modifica valoarea bonurilor de masa, ar putea creste cu pana la 50%
 (Jul 2016)
   415 vizite  0 comentarii   4 like

Vesti bune pentru toti cei care folosesc bonuri de masa: valoarea acestora ar putea creste pana la 13 lei. In momentul de fata, acestea au o valoare de 9,57 lei, ceea ce inseamna ca majorarea va fi de aproape 50%. Propunerea legislativa semnata de parlamentari de la toate partidele politice, a ...

............................................citeste tot

Elvetia ar putea avea primele cafenele din Europa cu sex oral in meniu
 (Jun 2016)
   2.031 vizite  0 comentarii   0 like

Ati citit bine. O firma din Geneva planuieste ca pana la sfarsitul anului 2016 sa deschida o cafenea unde clientii isi pot incepe diminetile nu doar cu o cafea, dar si cu o partida de sex oral. Ideea i-a venit lui Bradley Charvet, care detine firma de escorte Facegirl. Nu e ceva unic in lume, ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
6.097 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 × = forty two


x

ABONEAZA-TE SI:

descopera cele mai tari restaurante din Bucuresti afla unde e cea mai buna mancare din oras
aboneaza-te