Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (430 articole)

Restaurantele cu cele mai frumoase privelisti din lume
 (Apr 2015)
   113 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ingredientele esentiale pentru un restaurant de succes sunt: mancare buna, servicii de calitate, atmosfera placuta si un design cat mai ingrijit. La aceste elemente (ordinea fiind atat de subiectiva incat nici nu vom mai discuta despre aceasta), in unele cazuri, se adauga si altfel de ingrediente. ...

............................................citeste tot

Afumatoarea de copii din Parcul Tineretului
George Butunoiu (Apr 2015)
   1.224 vizite  8 comentarii   -6 Dislike

Trattoria Angoli e un restaurant mare din Oraselul Copiilor, in Parcul Tineretului. E o constructie mare din beton si multa sticla, cu etaj, pare destul de noua, moderna. Are si un cuptor de facut pizza in cladire, la intrare. E foarte luminos, tperetii sunt de sticla pe mai multe laturi. Lume ...

............................................citeste tot

Si bacsisul, unde-i bacsisul?
 (Apr 2015)
   165 vizite  0 comentarii   1 like

Bacsisul va fi fiscalizat, urmand sa fie trecut pe un bon fiscal separat, fara TVA. De aici mai departe, traseul acestei mici atentii banesti este la decizia proprietarilor: va fi impozitat ca venit al companiei (daca nu este dat salariatilor) sau ca venit al angajatului in cazul in care bacsisul le...

............................................citeste tot

Menisto – o aplicatie in romaneste pentru Meniu digital (prezentare)
Mircea Deliu (Apr 2015)
   510 vizite  0 comentarii   5 like

Digitalizarea este un fenomen mondial ce presupune organizarea eficienta a serviciilor din orice domeniu pentru clienti si administratori de afaceri cu o utilizarea inteligenta a resurselor. Cum orice afacere se schimba trebuie sa ne adaptam in functie de cererea si oferta pietei plus aprecierile si...

............................................citeste tot

Cel mai bun cotlet din Bucuresti
George Butunoiu (Apr 2015)
   1.372 vizite  0 comentarii   -8 Dislike

Proprietarii brandului Red Angus Steakhouse au inchis restaurantul din Nicolae Caramfil si au deschis unul nou chiar la inceputul lui 2015 in Piata Chales de Gaulle, cu numele The Beef Club. E la parterul unei cladiri noi de birouri, intre Pangratti si Calea Dorobantilor, gard in gard cu ...

............................................citeste tot

Cum sa-ti umpli restaurantul peste noapte dubland preturile
George Butunoiu (Mar 2015)
   2.949 vizite  1 comentarii   -12 Dislike

Pe bulevardul Aviatorilor, intre statuie si Piata Charles de Gaulle, a fost un restaurant, la Sosea, acolo inca de pe vremea comunistilor, cred. Treceam adesea prin fata lui si abia dupa multa vreme mi-am dat seama ca era si deschis, adica se putea intra si manca ceva acolo. Tot timpul crezusem ca ...

............................................citeste tot

Mancare chinezeasca adusa acasa (prezentare)
Alexandra Popa (Mar 2015)
   984 vizite  3 comentarii   1 like

Noodlesbar este un restaurant cu specific asiatic care, incepand cu anul 2008, livreaza mancare in Bucuresti si imprejurimi. Ceea ce il diferentiaza de restul firmelor de acest tip este meniul sau care concentreaza preparate deosebit de originale si apetisante adunate de pe intregul continent ...

............................................citeste tot

Povestile frumoase din cartierul Floreasca
George Butunoiu (Mar 2015)
   2.897 vizite  1 comentarii   -11 Dislike

Dupa ce saptamana trecuta am scris despre povestea frumoasa si aproape neverosimila in zilele noastre a unei cunoscute bancherite de la una dintre marile banci din Romania, care a lasat postul de director la care cei mai multi nu ar putea ajunge nici in sapte vieti, oricat de mult s-ar opinti, si s-...

............................................citeste tot

Cea mai buna pizza din Cluj?
Vinum Boulangerium (Mar 2015)
   319 vizite  0 comentarii   3 like

Cum a reusit aceasta roata fierbinte, calorica si colorata sa se impuna in imaginarul nostru (aproape) ori de cate ori ne e foame? Simbol al fast food-ului globalizat sau al simplitatii gurmand-mediteraneene, pizza se coace si umple golurile cand vrem ceva rapid, fierbinte si nu prea scump. Ea este ...

............................................citeste tot

De la taiorul directorial la sortul de brutar
GB, de la o bancherita (Mar 2015)
   3.619 vizite  15 comentarii   5 like

Iata povestea frumoasa si aproape neverosimila in zilele noastre a unei cunoscute bancherite de la una dintre marile banci din Romania, care a lasat postul de director la care cei mai multi nu ar putea ajunge nici in sapte vieti, oricat de mult s-ar opinti, si s-a apucat sa faca paine. O paine pe ...

............................................citeste tot

Proiectul de lege asupra interzicerii fumatului (sondaj)
Aurelia Cristea (Mar 2015)
   1.148 vizite  7 comentarii   5 like

Lansarea in dezbatere a unei initiative legislative referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice inchise AURELIA CRISTEA: "Interzicerea fumatului in spatiile publice inchise este un pariu pentru tanara generatie, o sansa pe care i-o dam la o viata mai sanatoasa." In urma ...

............................................citeste tot

O degustare rara: vinurile Levantului de la Chateau Musar
Razvan Avram (Feb 2015)
   566 vizite  1 comentarii   4 like

Cand ma gandesc la Liban, imi vin in minte cinci cuvinte cheie: istorie, multiculturalism, francofonie, gastronomie si vinuri. Libanul este relativ tanar – republica s-a nascut aici abia in 1920, dar aceste tinuturi au o istorie veche de 7000 de ani. Fenicienii, romanii, otomanii si francezii au ...

............................................citeste tot

O degustare de tuica si povesti
Razvan Avram (Feb 2015)
   567 vizite  0 comentarii   5 like

Saptamana trecuta, intr-o seara parca predestinata ghinionului, Dumnezeu mi-a pus mana-n cap. Am participat, la inceput fara mare tragere de inima, recunosc, la o degustare de tuica Zetea, organizata la magazinul de vinuri Private Wine din Bucuresti. Am venit la eveniment mai mult de gura ...

............................................citeste tot

Mancatul dupa varsta de 100 de ani
Dr. Florin Balanica (Feb 2015)
   722 vizite  0 comentarii   -4 Dislike

Va asteptati probabil, ca un medic pe un site care-si propune sa prezinte diverse perspective asupra mancarii, sa scrie despre alimentatie si sa foloseasaca diferiti termeni medicali pretentiosi. Mai apoi, sa puna la colt gurmanzii si poftele lor rafinate si sa predice despre beneficiile vreunui ...

............................................citeste tot

Un bistrou frantuzesc de oras occidental, cu preturi ca la Paris
George Butunoiu (Jan 2015)
   1.976 vizite  2 comentarii   -29 Dislike

Le Grenier a Pain e un bistrou destul de mare cu o brutarie si patiserie mica deschis in iarna lui 2014 la parterul unui bloc nou de pe Nicolae Caramfil, in capatul dinspre podul Baneasa, unde inainte a fost Red Angus. E dupa modelul tipic al localurilor pe care le gasesti acum in numar din ce in ce...

............................................citeste tot

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014
Restograf (Jan 2015)
   15.458 vizite  30 comentarii   -101 Dislike

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...

............................................citeste tot

Restaurantele cu care tin eu
George Butunoiu (Jan 2015)
   5.145 vizite  0 comentarii   28 like

Cand vorbesti cu ei, cand raspund la sondaje, cand scriu pe bloguri sau prin alte parti, bucurestenii sunt foarte morali; intotdeauna de partea celui cinstit si muncitor, vituperanti cu hotii, cu necioplitii, cu neplatitorii de impozite, cu interlopii si cu toti smecherii, in general. Cand am ...

............................................citeste tot

O noua zahana in Bucuresti, care-i sufla direct in ceafa lui Zexe
George Butunoiu (Jan 2015)
   3.924 vizite  6 comentarii   71 like

In primavara lui 2012 a fost deschis restaurantul  Odeon, departe, la Abator pe Splaiul Unirii, aproape de intersectia cu Mihai Bravu, dupa indelungate si scumpe renovari si restauranri, facute cu multa cheltuiala si cu tot ce e mai bun. Proprietarul de atunci avea afaceri mari in constructii, asa ...

............................................citeste tot

Ciorba de burta, orga si saxofon la Afumati
Daniela Dumitrescu (Jan 2015)
   1.148 vizite  3 comentarii   4 like

De ceva vreme un bun prieten mă tot ameninţă cu o ciorbă de burtă eeeeextraordinară la restaurantul La Nuci. M-am fofilat eu cât am putut, argumentându-mi amânarea cu cel puţin două motive: primul – nu sunt mare fan ciorbă de burtă şi al doilea – restaurantul este la capătul lumii...

............................................citeste tot

Un restaurant chinezesc foarte bun la Phoenicia Grand Hotel
George Butunoiu (Jan 2015)
   866 vizite  1 comentarii   -3 Dislike

Au fost mai multe restaurante la parterul lui Phoenicia Grand Hotel de-a lungul timpului: Kasttane, Pescarie Mediteraneana, apoi Season. Din vara lui 2014 a venit Din Fu, al unor chinezi care mai au un restaurant chinezesc cu acest nume, undeva prin Vitan, sau asa ceva. Din Fu a preluat o parte ...

............................................citeste tot

120 de lei cateva felii de rata prost reincalzita
George Butunoiu (Jan 2015)
   2.372 vizite  3 comentarii   -6 Dislike

Nu m-am mai dus la restaurantul chinezesc 5 Elemente de pe Icoanei de cand am fost prima data acolo, acum aproape trei ani, chiar daca multi spun ca au cea mai buna mancare chinezeasca din oras, pentru ca mi se pare prea scump si stau cu senzatia ca sunt pacalit. Acum a trebuit sa ma duc pentru ca ...

............................................citeste tot

Cel mai aiurit chelner din Bucuresti
George Butunoiu (Jan 2015)
   3.521 vizite  4 comentarii   22 like

Incep cu partea mai amuzanta. Suntem patru la masa in casa lui Zaharia Stancu si, la sfarsit, cerem un latte si trei cappuccino. Se intoarce repede peronajul principal cu tava cu cele patru cafele. - Pentru cine e lateul? - Pentru el! I-l pune omului in fata, dupa care ramane cu trei ...

............................................citeste tot

Alt restaurant in care mi-a fost sila sa stau
George Butunoiu (Jan 2015)
   3.043 vizite  1 comentarii   7 like

Am revenit la La Belle Epoque dupa mai bine de patru ani si l-am gasit le fel, cu aceleasi decoruri si mobilier - foarte bine facute, de altfel, si solide, fiindca au rezistat foarte bine. O atmosfera de bistrou clasic occidental ("pub" la englezi), cu priza la public. Ocupa o bucatica de parter al ...

............................................citeste tot

Un zambet aduce un bacsis de 14 ori mai mare
George Butunoiu (Jan 2015)
   1.080 vizite  6 comentarii   -19 Dislike

Mike B., un brasovean care traieste de zeci de ani in America, ramas cu nostalgia mancarurilor din copilaria lui transilvaneana, citeste tot ce scriem pe Restograf si ne trimite mereu informatii si articole cu ce se intampla in restaurantele lor, acolo, in America. Am si publicat pe unele dintre ele...

............................................citeste tot

Ce crede Hadad, ca lumea nu stie ce sunt acelea trufe?
George Butunoiu (Jan 2015)
   2.947 vizite  3 comentarii   3 like

In ultima vreme am fost de mai multe ori la restaurantul lui Joseph Hadad, "Joseph by Joseph Hadad", pe numele lui intreg, ca sa ma lamuresc daca acesta este cel mai bun restaurant din Bucuresti, asa cum mi-au spus multi ca ar fi. Si am vazut ca au luat si premiul I, "Restaurantul anului 2014 in ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.032 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 1 = eight


5.633.180 vizite
din 1 martie 2011