Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (399 articole)

Cotroceniul merita mancare mai buna!
George Butunoiu (Dec 2014)
   139 vizite  0 comentarii   0 like

Il Tempio del Gusto e un restaurant din Cotroceni, deschis in septembrie 2014 la parterul unei cladiri urate de la intersectia lui Carol Davila cu Eroilor, langa un fost restaurant celebru cu multa vreme inainte, Bradet. Interiorul e cam ostentativ, mai luxos decar ar fi cazul pentru tipul de ...

............................................citeste tot

Altii care iti fac mancare buna separat, doar daca te cunosc
George Butunoiu (Dec 2014)
   382 vizite  0 comentarii   1 like

Cineva care se pricepe foarte bine la mancare, un om care are mai multe restaurante din care s-a si imbogatit, de altfel, m-a trimis tocmai in Pantelimon, la Golden Kebap, jurandu-se ca acolo e cel mai bun restaurent turcesc din Bucuresti. E prieten cu patronul turc si acesta ii da de fiecare data ...

............................................citeste tot

Il de France in Piata Amzei
George Butunoiu (Dec 2014)
   265 vizite  0 comentarii   1 like

Cineva a luat o buna bucata din parterul ansamblului de cladiri din Piata Amzei, patratul care are Teatrul Ion Creanga. A luat partea dinspre piata, cu cele doua colturi, si inca doua bucati din laturile dinspre Magheru si Calea Victoriei. Au facut acolo un restaurant cu bucatarie frantuzeasca fina...

............................................citeste tot

Intrati, intrati, fumatorii's dezlegati!
George Butunoiu (Dec 2014)
   518 vizite  1 comentarii   3 like

In frumoasa casa de pe Aron Florian, intre Maria Rosetti si Batistei, a fost primul sediu al lui Nestle, cand au intrat ei in Romania. Dupa aceea am vazut un restaurant unguresc, Christie's, inlocuit de un alt restaurant, care a avut o viata mai scurta, Casa Tulceana, cu peste adus direct de la ...

............................................citeste tot

Bucatarii nu se angajeaza dupa CV!
George Butunoiu (Dec 2014)
   1.315 vizite  2 comentarii   3 like

Zabaione si-a schimbat proprietarul in 2014, insa a pastrat numele, specificul si designul, si chiar si o buna parte din personal. Au adus un chef nou, un sicilian, Gaetano Migliorato. Ce am scris data trecuta despre frumoasa vila din Piata Charles de Gaulle, despre cum arata totul acolo, despre ...

............................................citeste tot

O taverna de peste in care nu am primit nimc foarte bun de mancare
George Butunoiu (Dec 2014)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Taverna Racilor din Herastrau e a doua terasa cu acest nume, deschisa dupa succesul aiuritor al primeia, Taverna Racilor de pe Buzesti, un (fel de) restaurant despre care am scris dupa ce m-am intors foarte indispus de acolo. Eu mananc mult peste si tot altceva care e facut din el, insa acolo nu am ...

............................................citeste tot

S-or fi inteles francezii din Bucuresti sa-mi intoarca spatele?
George Butunoiu (Dec 2014)
   448 vizite  0 comentarii   0 like

Am mai scris aici, pe Restograf, despre francezul de la francezul de la bistroul frantuzesc Voila, care mi-a intors spatele chiar cand am intrat in restaurant si am ajuns fata in fata cu el, desi nu mai era nimeni prin preajma, si despre alte intamplari aproape asemanatoare cu alti francezi. Cand am...

............................................citeste tot

Cu vaca in palat
George Butunoiu (Dec 2014)
   406 vizite  2 comentarii   1 like

Royal Steak e un restaurant nou deschis in Bucuresti, chiar in Paiata Romana, in rond, lipit de ASE-ul vechi, acolo unde inainte era o sala de jocuri cu un restaurant pustiu, Fortuna Palace. O casa veche mare, boiereasca, poate chiar putin mai mult decat atat. Are doua intrari, una pe Dacia si ...

............................................citeste tot

Beraria spectacol din Herastrau
George Butunoiu (Dec 2014)
   659 vizite  6 comentarii   1 like

Beraria H s-a deschis in 2014 dupa multe stiri si articole premergatoare in mass media, care au format asteptarea. Si-a luat numele de la fostul celebrul Pavilionul H din parcul Herastrau, cu intrarea cea mai apropiata de pe Kiselev, dincolo de Muzeul Satului. Mai sunt cateva restaurante in zona: ...

............................................citeste tot

Restaurant cu sky bar in Ghencea
George Butunoiu (Nov 2014)
   380 vizite  0 comentarii   0 like

Premier Palace e un hotel de lux, de 5* in Ghencea, in capatul mai indepartat de centru al cunoscutului bulevard. Se pare ca e ceva mai mult decat un hotel, ei ii spun "spa hotel", fiindca au si diverse locuri de recreere, sali de evenimente si cine mai stie ce pe acolo. Sigur, e suprinzator sa vezi...

............................................citeste tot

Daca iti vine sa ceri paine la toate felurile de mancare, inseamna ca cheful mai are de lucru
George Butunoiu (Nov 2014)
   450 vizite  0 comentarii   2 like

Am revenit la AGO dupa exact un an de la prima vizita si l-am gasit tot in forma buna, asa cum il lasasem. Au schimbat decorurile, si nu stiu sa spun daca mi se pare mai bine sau mai putin bine decat inainte. Oricum ar fi, AGO e un restaurant elegant, luxos, un lux al gusturilor zonei si zilelor ...

............................................citeste tot

E imoral sa mancati la restaurantul Prime de la Radisson!
George Butunoiu (Nov 2014)
   1.205 vizite  11 comentarii   1 like

Am revenit la Prime dupa aproape patru ani si mi-a parut rau, pentru ca am lasat acolo aproape 1000 de lei pentru doua persoane, ca sa mananc niste carne cu cartofi prajiti, sa beau vin la pahar, si sa primesc desertul din partea lor (cateva bucatele de ciocolata), pentru ca imi pierise pofta de...

............................................citeste tot

Mancare chinezeasca buna unde nu te-ai astepta sa o gasesti
George Butunoiu (Nov 2014)
   614 vizite  1 comentarii   1 like

Am trecut de sute de ori prin marea intersectie dintre Traian si Pache Protopopescu si am vazut ceva cu lampioane rosii si cu alte trimiteri la cele chinezesti pe o intrare, insa nu mi-a dat prin minte vreodata ca acolo ar putea sa fie un restaurant in care ai putea intra de buna voie. Asta pana ...

............................................citeste tot

Adu-ti aminte ca peste cativa ani vei face cancer!
George Butunoiu (Nov 2014)
   741 vizite  0 comentarii   3 like

Cei care nu au mai fost pe la Vila 23 din Snagov, poate chiar de pe vremea lui Ceausescu, vor avea un soc de proportii cand vor da ochii cu noul (noua) Vila 23. Vechea constructie nu era cine stie ce, era o cladire in stilul socialismului anilor 50 - 60, destul de banala arhitectural si ca amenajare...

............................................citeste tot

Cooperare in industria ospitalitatii
David Contant (Nov 2014)
   802 vizite  1 comentarii   12 like

(Drumul spre gastronomie III) Din cauza conditiilor de munca dificil de inteles din industria ospitalitatii din Romania, cei mai multi lucratori, fie experimentati sau incepatori, aleg calea strainatatii. Fie vase de croaziera, sau colturi indepartate ale globului, in lumea civilizata sunt putine...

............................................citeste tot

Gatitul pe piatra incinsa la Royal Steak Hot Stone Restaurant (prezentare)
Royal Steak House (Oct 2014)
   1.525 vizite  0 comentarii   1 like

Istoria ne-a dezvaluit cum, inca din trecutul indepartat, omul a fost astfel construit incat sa consume atat carne, cat si legume proaspete. Inca de acum cateva mii de ani, pentru a-si satisface dorinta de carne,  s-a inceput prepararea acesteia in modul cel mai primordial posibil - pe pietre ...

............................................citeste tot

Mica Elvetie s-a mutat in Craiova pentru o zi
Mirela Coman (Oct 2014)
   659 vizite  0 comentarii   0 like

O degustare de vinuri este ca o piesa de teatru. Scenariul este foarte important, este scris de producatorul de vinuri care initiaza proiectul impreuna cu echipa din locatia care gazduieste evenimentul. Scenariul trebuie sa permita regizorului sa gaseasca solutii creative care sa ofere invitatilor ...

............................................citeste tot

Drumul spre gastronomie (II)
David Contant (Oct 2014)
   832 vizite  0 comentarii   8 like

Se pot spune multe despre conditiile de munca din Romania... Cu totii am auzit vorbindu-se foarte mult despre asta in ultimii ani. Ce bine ar fi, daca toate aceste vorbe s-ar transforma, fiecare, in cate un leu in plus la salariu, o zi de concediu, sau un dram de apreciere pentru munca depusa. ...

............................................citeste tot

Papa'n Drum - mancare cu peste
Vinum Bulangerium (Sep 2014)
   1.747 vizite  0 comentarii   0 like

Motto: ''Vizitati-ne pentru a avea o experienta relaxanta si revigoranta ce va va indulci viata plina de stres'' Avem mare noroc. Spre deosebire de alte zone din tara, la Corbu e cald, chiar foarte. Zona, parte a Rezervatiei Biosferei Deltei, a ramas destul de salbatica, datorata relativei ...

............................................citeste tot

O dulceata de corporatista
Manuela Constantin (Sep 2014)
   2.386 vizite  0 comentarii   5 like

Mai jos e scrisoarea unei corporatiste care s-a hotarit – ca multi altii, de altfel – sa schimbe atmosfera de spital din office buildingurile bucurestene pe o curte cu flori de la tara. Am rugat-o sa imi scrie dupa ce am mancat dulceata si prajituri facute de ea, la Racos. GB *** Draga ...

............................................citeste tot

Vinul nu se mai bea la restaurant - secretul lui Polichinelle
Razvan Avram (Sep 2014)
   1.546 vizite  1 comentarii   3 like

Le Figaro Vin anunta ca va publica, pe 14 octombrie 2014, barometrul anual al comportamentului consumatorului francez de vin, o ancheta realizata pe un esantion de 1218 de persoane, de catre Sowine, o agentie de marketing dedicata vinului, sampaniei si bauturilor spirtoase. In avanpremiera, Le ...

............................................citeste tot

Friptanele de la Inter, 25 de ani dupa, preturi x 100
George Butunoiu (Sep 2014)
   2.378 vizite  1 comentarii   3 like

Modigliani e restaurantul de lux al hotelului Intercontinental, spre diferenta de Braseria Corso, care e de trafic. Modigliani e deschis doar dupa ora 18 si cred ca duminica e inchis, nu am inteles prea bine de ce. E un restaurant mare la parterul hotelului, cu peretii care dau spre strada de ...

............................................citeste tot

Clubul Snagov - inceputul progresului, dupa trei ani de studiu si reflectie
George Butunoiu (Sep 2014)
   1.666 vizite  0 comentarii   4 like

Am revenit la restaurantul Clubului Snagov dupa exact trei ani. Complexul si ambianta sunt la fel, restaurantul are acum in fata un ponton acoperit, chiar pe lac, adica, foarte mare si bine amenajat. Au facut o schimbare in meniu, l-au facut mai "international" si au restrans sectiunea cu bucatarie ...

............................................citeste tot

Intrarea cu mancare proasta din Herastrau
George Butunoiu (Aug 2014)
   2.583 vizite  0 comentarii   3 like

Pe la jumatatea lui august 2014 s-a deschis al doilea restaurant Bel Mondo in Bucuresti, in parcul Herastrau, dupa ce primul cu acest nume (scris cu litere mici pe panoul lor: bel mondo) a fost deschis in Centrul Istoric. Bel Mondo din Herastrau ia locul lui Quattro Stagioni dupa ce unul dintre ...

............................................citeste tot

Restaurantul personaj de carte din Brasov
George Butunoiu (Aug 2014)
   2.567 vizite  1 comentarii   14 like

Alex, prietenul meu din Brasov, ne-a dus la restaurantul Poarta Schei nr. 4 din centru, langa Piata Sfatului. Am dedus eu ca acesta ar fi - cel putin in parerea lui Alex - cel mai bun restaurant din oras facand urmatorul calcul: Alex s-a nascut in Brasov si locuieste acolo, asa ca stie bine tot ce ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
4.790 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− four = 3


5.290.523 vizite
din 1 martie 2011