Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (451 articole)

Conace din Romania de pus pe lista destinatiilor de vizitat
Restograf (May 2015)
   1.322 vizite  0 comentarii   0 like

Incepe sezonul de vacante, perioada in care se planifica plecarile, calatoriile sau, pentru cei mai organizati, perioada in care deja de pregatesc de concediu. Cu sau fara planuri, un drum pe la conacele din Romania intr-un week-end prelungit clar merita incorporat in traseul vostru de vacanta. ...

............................................citeste tot

Cel mai vechi restaurant din lume
Restograf (May 2015)
   188 vizite  2 comentarii   -2 Dislike

Cel mai vechi restaurant din lume care inca e operational e prezent in Madrid de aproape 300 de ani. Sobrino de Botin a fost inaugurat in 1725 in capitala Spaniei si de atunci pana acum a primit oaspeti de seama, localnici si, in prezent, turisti curiosi sa afle cum se mananca la cel mai vechi ...

............................................citeste tot

De ce au taiat copacii mari si batrani din curte?
George Butunoiu (May 2015)
   369 vizite  0 comentarii   -6 Dislike

Mi-a placut la restaurantul - berarie La Nenea Iancu, sper sa devina un model de succes, pentru ca merita sa fie copiat. Asta daca raspunsul la intrebarea din titlu nu e cel care ar putea sa fie... Zona e foarte frumoasa, e Bucurestiul din carti, cu case vechi si copaci batrani, strazi linistite ...

............................................citeste tot

#EatThis - provocarea fara fum in restaurante
Restograf (May 2015)
   64 vizite  0 comentarii   -3 Dislike

Acum ceva timp, personalitatea culinara Adi Hadean a lansat o provocare in randul restaurantelor: sa aleaga o zi in care sa interzica fumatul la ei in local. Initiativa anti-fumat continua, bloggerul si chef-ul declarand ca 31 mai - Ziua Mondiala fara Tutun - sa fie prima zi in care restaurantele ...

............................................citeste tot

Cand nu pui mana pe carte ca sa mai inveti si ceva nou
George Butunoiu (May 2015)
   525 vizite  1 comentarii   -10 Dislike

Belli Siciliani e un mic restaurant italienesc pe Matasari, deschis in februarie 2015 de catre cei care au in casa de alaturi un magazin de pizza, Pizza Italia, acolo de mai multa vreme. Probabil ca le-a mers bine si s-au gandit acum sa se extinda. Cum nu aveau loc la parterul cladirii pe care il ...

............................................citeste tot

Modelul de bacanie - restaurant prinde bine
George Butunoiu (May 2015)
   785 vizite  0 comentarii   -6 Dislike

Osteria Ciao Niki e o bacanie cu niste mese in care se poate manca ce iti alegi din galantar sau ce iti pregatesc rapid cei de acolo, sau invers, un restaurant (o "osteria) cu un mic magazin de delicatese italienesti si vinuri in el - cum vreti sa o luati. Ciao Niki a fost deschis(a) in ianuarie ...

............................................citeste tot

Restaurante cu locuri de joaca pentru copii
Restograf (May 2015)
   2.061 vizite  0 comentarii   -2 Dislike

In Bucuresti, exista cateva restaurante care ofera clientilor sai si spatii de joaca pentru copii, acele locuri in care cei mici se pot juca in siguranta in timp ce parintii se bucura de masa in liniste. Incercam mai jos sa redam lista restaurantelor din Bucuresti cu locuri de joaca pentru copii. ...

............................................citeste tot

Poze cu restaurantele de altadata
Restograf (May 2015)
   414 vizite  1 comentarii   -2 Dislike

Alimentara e un proiect de pe Facebook in care se incearca o reconstruire a trecutului culinar al Romaniei. Pozele de pe pagina Alimentara ofera vizitatorilor un tablou complet al vietii culinare romanesti din perioada comunista. Poze cu alimentare, berarii, lacto-baruri, restaurante, gradini de ...

............................................citeste tot

Singur la restaurant - un trend care va prinde si la noi?
Restograf (May 2015)
   554 vizite  0 comentarii   -2 Dislike

Solo dining - varianta de a merge singur la restaurant si de a manca singur incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Daca inainte un om singur la masa atragea priviri de mila, acum lucrurile s-au schimbat un pic. A inceput subtil, cu aparitia primului restaurant dedicat exclusiv clientilor ...

............................................citeste tot

Restaurante cu gradini si terase frumoase, partea a 2-a
Restograf (May 2015)
   3.038 vizite  0 comentarii   -5 Dislike

Pe harta restaurantelor cu gradini si terase superbe din Bucuresti am adunat noi locuri care sa va inspire, noi recomandari de spatii pe care sa le vizitati in sezonul cald. In al doilea episod va prezentam terasele frumoase ale unor restaurante din Bucuresti, ale acelor localuri de top sau care ...

............................................citeste tot

Rare Foods - exceptionalul gustului pentru produse de zi cu zi
Restograf (May 2015)
   1.276 vizite  4 comentarii   -4 Dislike

Rare Foods e un serviciu de livrare produse de exceptie. Se autointituleaza treasure finders pentru ca fix asta fac: de doi ani cauta cele mai bune produse, le testeaza, le retesteaza si, dupa aceasta verificare minutioasa, le pun spre vanzare. Totul a pornit din dorinta de a regasi produse cu ...

............................................citeste tot

Restaurante cu gradini frumoase, partea 1
Restograf (May 2015)
   4.017 vizite  0 comentarii   -4 Dislike

A venit sezonul in care sa numaram gradinile si terasele frumoase din Bucuresti. Accesam baza de date si facem planul pentru vizite in cele mai frumoase gradini si terase ale capitalei. Pentru prima parte a acestui top de restaurante, vom face o trecere in revista a acelor locuri "urbane", nu a ...

............................................citeste tot

Rulotele cu mancare la control
Restograf (May 2015)
   1.099 vizite  2 comentarii   -5 Dislike

Rulotele cu mancare castiga din ce in ce mai mult teren pe piata marilor jucatori la capitolul servire mancare. Desigur, acesta e cazul in SUA in frunte cu New York-ul, acolo e si raiul acestor food trucks. La noi lucrurile se misca timid, dar suntem convinsi ca in curand vom vedea si mai multe ...

............................................citeste tot

Sibienii au crezut ca bucurestenii duc dorul inca unui restaurant de lux
George Butunoiu (May 2015)
   819 vizite  0 comentarii   -11 Dislike

In cladirea cu istorie de pe Otetelesanu, in spatele Palatului Telefoanelor, au fost mai multe localuri de-a lungul timpului, incepand cu Barul Regal Maxim, in alte vremuri, si ajungand la restaurantul lui Mitica Dragomir, Bogdani, si la Jackie O in ultimii ani. Ultimele doua nu au mers deloc, au ...

............................................citeste tot

Mari chefi din toata lumea fac schimb de bucatarii si de...vieti
Restograf (Apr 2015)
   219 vizite  0 comentarii   -9 Dislike

O grupare careia ii place sa inventeze diverse evenimente pentru lumea culinara are o noua misiune amuzanta in care va implica unii dintre cei mai mari bucatari din lume. The Grand Gelinaz Shuffle e o joaca gandita pentru chefii unor restaurante de top din toata lumea. In acest experiment, cate un...

............................................citeste tot

Restaurante in zona Piata Victoriei (lista si harta)
Restograf (Apr 2015)
   820 vizite  2 comentarii   -5 Dislike

Piata Victoriei e un fel de epicentru al firmelor din Bucuresti. Aici isi fac drum aproape zilnic diversi corporatisti, tineri antreprenori, manageri si boemi. Tot aici este punctul central de schimb si al celor care vin dinspre capetele orasului si isi gasesc noul mijloc de transport spre casa. ...

............................................citeste tot

50 de saptamani in bucatariile lumii - popas in bucataria mediteraneana
 (Apr 2015)
   248 vizite  0 comentarii   -3 Dislike

Campania de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" a ajuns la un nou popas: preparatele mediteraneene. Pentru noua oprire in programul culinar, restaurantul care a gandit retetele pentru acest specific culinar este La Senna. Calatoria culinara a inceput in 2014 la initiativa ...

............................................citeste tot

Traditiile culinare ale Romaniei la Milano
 (Apr 2015)
   243 vizite  1 comentarii   -3 Dislike

Traditiile culinare ale Romaniei sunt duse la unul dintre cele mai prestigioase evenimente pe tema nutritiei si alimentatiei: Expo Milano, editia 2015. Tema aleasa de Romania este "Living with nature" (In armonie cu natura), concept prin care tara noastra vrea sa explice vizitatorilor cam care...

............................................citeste tot

Restaurante in apropierea Bucurestiului unde sa iesiti de 1 Mai
Restograf (Apr 2015)
   2.348 vizite  0 comentarii   -3 Dislike

Sunt multe activitati pe care le puteti face in ziua libera de 1 Mai. La mare probabil o sa fie aglomerat, la munte la fel, asa ca exista mari sanse ca Bucurestiul sa ramana gol. Daca nu aveti planuri inca, puteti sa faceti o escapada in jurul orasului la cele cateva restaurante si complexe unde sa ...

............................................citeste tot

Oare robotii vor inlocui bucatarii de top?
 (Apr 2015)
   111 vizite  0 comentarii   0 like

Marea teama ca oamenii vor fi inlocuiti de roboti e din ce in ce mai reala. De curand, un studio de robotica din Marea Britanie a reusit sa creeze un robot care repeta cu exactitate si precizie miscarile unui bucatar de top, chef  Tim Anderson. Parintii robotului au spus ca au creat prima bucatarie...

............................................citeste tot

Restaurante cu burgeri in meniu, oferta din Bucuresti
Restograf (Apr 2015)
   4.727 vizite  14 comentarii   -5 Dislike

Burgerii au ajuns in centrul atentiei in preferintele romanilor atunci cand ies in oras. Restaurantele au observat aceasta tendinta si au preintampinat-o cu adaugarea burgerilor in meniul lor. Burgeri de vita, de pui, de miel, burgeri vegetarieni, burgeri cu bacon, cu gorgonzola si inele de ceapa, ...

............................................citeste tot

Restaurantele cu cele mai frumoase privelisti din lume
 (Apr 2015)
   518 vizite  1 comentarii   -1 Dislike

Ingredientele esentiale pentru un restaurant de succes sunt: mancare buna, servicii de calitate, atmosfera placuta si un design cat mai ingrijit. La aceste elemente (ordinea fiind atat de subiectiva incat nici nu vom mai discuta despre aceasta), in unele cazuri, se adauga si altfel de ingrediente. ...

............................................citeste tot

Afumatoarea de copii din Parcul Tineretului
George Butunoiu (Apr 2015)
   1.693 vizite  12 comentarii   -25 Dislike

Trattoria Angoli e un restaurant mare din Oraselul Copiilor, in Parcul Tineretului. E o constructie mare din beton si multa sticla, cu etaj, pare destul de noua, moderna. Are si un cuptor de facut pizza in cladire, la intrare. E foarte luminos, tperetii sunt de sticla pe mai multe laturi. Lume ...

............................................citeste tot

Si bacsisul, unde-i bacsisul?
 (Apr 2015)
   319 vizite  0 comentarii   -2 Dislike

Bacsisul va fi fiscalizat, urmand sa fie trecut pe un bon fiscal separat, fara TVA. De aici mai departe, traseul acestei mici atentii banesti este la decizia proprietarilor: va fi impozitat ca venit al companiei (daca nu este dat salariatilor) sau ca venit al angajatului in cazul in care bacsisul le...

............................................citeste tot

Menisto – o aplicatie in romaneste pentru Meniu digital (prezentare)
Mircea Deliu (Apr 2015)
   660 vizite  0 comentarii   6 like

Digitalizarea este un fenomen mondial ce presupune organizarea eficienta a serviciilor din orice domeniu pentru clienti si administratori de afaceri cu o utilizarea inteligenta a resurselor. Cum orice afacere se schimba trebuie sa ne adaptam in functie de cererea si oferta pietei plus aprecierile si...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.112 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 3 = three


5.759.002 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE SI:

descopera cele mai tari restaurante din Bucuresti afla unde e cea mai buna mancare din oras
aboneaza-te