Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (639 articole)

CONCURS! Castigati o masa completa din meniul mexican de la Hard Rock Cafe
 (May 2016)
   7 vizite  0 comentarii   0 like

De curand v-am anuntat ca luna aceasta (mai 2016), la Hard Rock Cafe, meniul se pune pe fiesta. Mai exact, restaurantul american face loc unor preparate mexicane in cadrul unei miscari internationale. Taste of Mexico va aduce bucurestenilor diverse preparate din specificul bucatariei mexicane, cum ...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Dragos Gurarosie despre BurgerFest
Restograf (Apr 2016)
   450 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa invitam la microfon organizatorii festivalurilor culinare din Romania. Dupa primul interviu cu Florin Itu (Bucharest Gourmet Festival si Bucharest Street Food Festival), pe scena l-am invitat pe Dragos Gurarosie, unul dintre personajele cheie care ne-au adus anul trecut prima editie a ...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Florin Itu despre Gourmet Festival si Bucharest Street Food Festival
Restograf (Apr 2016)
   976 vizite  0 comentarii   1 like

Romania incepe sa danseze pe scena festivalurilor culinare asa cum o fac tarile in care aceste evenimente au devenit deja o traditie. In centrul atentiei sta Bucurestiul, oras care are deja cateva mari festivaluri culinare confirmate, dar si altele in curs de stabilire si definitivare. Aceasta ...

............................................citeste tot

Restaurantul unde clientii mananca complet dezbracati
 (Apr 2016)
   633 vizite  0 comentarii   1 like

In luna iunie, in Londra urmeaza sa se deschida un restaurant in care clientii pot manca complet dezbracati. Pfff, ce prostie, nu? Ei bine, lista de asteptare a persoanelor care au rezervat deja o masa a ajuns la 26.428. Restaurantul cu pricina se numeste The Bunyadi si in afara de nudism si ...

............................................citeste tot

De vorba cu un bucatar francez la Bucuresti - Chef Samuel le Torriellec
Restograf (Apr 2016)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Samuel le Torriellec este al 5-lea bucatar din seria interviurilor cu bucatari straini stabiliti in Romania, Chefi care au venit sa promoveze cultura culinara a tarii lor in Bucuresti. Samuel e un bucatar atipic: tatuat, pasionat de sporturi extreme, dar cu aceeasi dependenta specifica marilor Chefs...

............................................citeste tot

Intr-o cafenea din Bucuresti platesti consumatia atat cat consideri ca merita
 (Apr 2016)
   253 vizite  0 comentarii   1 like

O cafenea din Bucuresti te lasa sa-ti platesti consumatia atat cat consideri ca merita. Nu este un nou concept, pentru ca ar fi falimentar, ci doar o promotie mai indrazneata a unei cafenele din buricul Bucurestiului. Este vorba de ORYGYNS Specialty Coffee, un local deschis nu de multa vreme...

............................................citeste tot

Cafeneaua cainilor de mangaiat si de adoptat
Restograf (Apr 2016)
   286 vizite  0 comentarii   0 like

Exista un loc unde iubitorii de caini vor da din coada de fericire. In acelasi loc, si cainii vor latra de fericire. Asta pentru ca in The Dog Cafe, un nou loc din L.A, clientii pot veni sa-si bea cafeaua si sa mangaie niste caini super simpatici. Daca isi gasesc perechea canina, clientii pot adopta...

............................................citeste tot

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre lumea restaurantelor
Restograf (Apr 2016)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care va intrebati unde se afla cel mai mare restaurant din lume sau cel mai vechi, cat costa cel mai scump burger sau care a fost cea mai spectaculoasa livrare de pizza, va oferim toate aceste raspunsuri, plus altele, in cele ce urmeaza: 1. Cuvantul "restaurant" vine din franceza. A ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castigati volumul "The Wine Book of Romania" si o invitatie la RoWine, festivalul vinurilor
Restograf (Apr 2016)
   700 vizite  0 comentarii   0 like

Castigatoarea este: Roxana Maria, comentariul cu numarul 9 (mai jos print screen de la extragere). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail pe adresa redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. "Iubitorii de vin sunt invitati sa-si dea un check-in la acest concurs. De ce? ...

............................................citeste tot

Toate restaurantele din Bucuresti, obligate sa ofere Wi-Fi gratis - o idee buna?
 (Apr 2016)
   97 vizite  0 comentarii   0 like

Restaurantele, terasele si barurile, dar si autoritatile publice vor fi obligate sa ofere wi-fi gratuit in zona cladirilor pe care le detin si in zonele turistice. De asemenea, si operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa ofere gratis minim 500 MB pe luna, potrivit unui proiect de lege ...

............................................citeste tot

Recomandari de sezon de la mari Chefi din Bucuresti
Restograf (Apr 2016)
   1.007 vizite  0 comentarii   3 like

Ingredientele de primavara sunt ideale pentru preparate proaspete, aromate, gustoase. Acum se scot la tarabe cele mai bune verdeturi de la leurda la salata verde, ceapa si spanac. Tot acum ridichile adauga iuteala usoara unei salate sau culoare si aroma unui preparat. Avem si fructele de primavara ...

............................................citeste tot

Farsa care-i face pe angajatii restaurantelor sa-si sparga singuri geamurile
 (Apr 2016)
   276 vizite  0 comentarii   0 like

In Statele Unite o farsa face ravagii prin vitrinele restaurantelor Burger King. Iata cum functioneaza: managerii localurilor primesc un telefon, apoi angajatii ies afara si incep sa sparga cu entuziasm geamurile restaurantului. Puteti sa radeti cat vreti, dar saptamana trecuta 3 restaurante ...

............................................citeste tot

Cel mai ieftin restaurant din Bucuresti se afla in Casa Poporului
 (Apr 2016)
   1.160 vizite  0 comentarii   0 like

An de an, sondajele arata ca romanii cheltuie mai mult de jumatate din veniturile lunare pe mancare. De aici pot fi trase doua concluzii: 1. mancarea din Romania este scumpa; 2. veniturile din Romania sunt mici. Cel mai probabil, ambele sunt adevarate. Insa, aceasta este o problema cu care se ...

............................................citeste tot

Cum sa stati si sa gatiti in superba casa din Provence a Juliei Child
Restograf (Apr 2016)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Ca sa va raspundem direct la intrebarea din titlu: o inchiriati prin intermediul Airbnb. O gasiti acolo sub denumirea "La Pitchoune: Foodie Paradise" si fiecare gurmand ar trebuie sa bifeze macar o noapte petrecuta aici si o cina gatita in bucataria faimoasei Julia Child. Putin probabil sa ...

............................................citeste tot

Terase si gradini de vara deschise in primele zile din luna aprilie
 (Apr 2016)
   2.307 vizite  0 comentarii   1 like

De obicei, terasele si gradinile de vara din Bucuresti se deschid prin luna mai. Anul acesta, vremea neobisnuit de calda pentru aceasta perioada a facut ca multe localuri sa-si redeschida terasele cu o luna mai devreme. Am verificat care dintre terasele frumoase din Bucuresti va asteapta sa va ...

............................................citeste tot

Un restaurant cu o idee buna: frigider cu mancare pentru oamenii nevoiasi
Restograf (Apr 2016)
   246 vizite  0 comentarii   0 like

Risipa de mancare e o problema reala, una pe care majoritatea restaurantelor si lanturilor mari de magazine au inceput deja s-o priveasca dintr-un unghi mai prietenos cu mediul. Incercarea de a stopa sau de a diminua risipa de mancare a condus si la aceasta initiativa a unui restaurant din India...

............................................citeste tot

Intr-un bar din Romania se poate fuma legal, fara sanctiuni sau amenzi
 (Apr 2016)
   796 vizite  1 comentarii   0 like

In barul Beer Hunter din Constanta se poate fuma fara amenzi sau sanctiuni, chiar si dupa 17 martie, ziua in care a intrat in vigoare legea antifumat. Acest lucru este posibil deoarece barul s-a transformat in sediu pentru o asociatie non-profit, pentru a putea ocoli legea antifumat. Astfel, cei...

............................................citeste tot

Ce e un bistro - un scurt istoric pana in zilele noastre si unde il gasim pe strazile din Bucuresti
Restograf (Mar 2016)
   1.547 vizite  1 comentarii   0 like

Un bistro e locul pentru o cafea si o gustare sau pentru un pahar de vin si un preparat simplu alaturi. Un bistro e genul de loc in care meniul  nu e deloc simandicos, decorul nu e fitos si atmosfera nu e cu nasul pe sus. Adica fix genul de loc in care sa te opresti cu un prieten la o bucata de ...

............................................citeste tot

Care este cea mai de succes cofetarie din Bucuresti, cu 800 de clienti in fiecare zi
 (Mar 2016)
   4.384 vizite  1 comentarii   1 like

In cazul in care va intrebati de unde-si cumpara cei mai multi bucuresteni doza de dulce, aflati ca cea mai de succes cofetarie din capitala se afla in Sectorul 2, se numeste Cofetaria Alice si are o vechime de 20 de ani. Numele i se trage de la proprietara: Alice Pascariu, de profesie eco­...

............................................citeste tot

Doi romani au deschis unul dintre cele mai interesante restaurante din Londra
 (Mar 2016)
   629 vizite  0 comentarii   0 like

Doi romani se afla in echipa din spatele unuia dintre cele mai interesante restaurante din Londra. Localul se cheama Vita Mojo si permite clientilor sa stabileasca singuri cat de sanatoasa poate fi mancarea pe care o comanda. Ei au posibilitatea de a-si personaliza meniul prin stabilirea ...

............................................citeste tot

Dakota: friptura de vita intr-un steakhouse elegant
Restograf (Mar 2016)
   1.379 vizite  0 comentarii   1 like

In inventarul restaurantelor din Bucuresti numaram un nou local, unul care imbina cu succes doua elemente apetisante: conceptul de steakhouse pus in contextul unui fine dining. Dakota s-a instalat in parcul Herastrau si sparge tiparele aplicate conceptului de steakhouse. Astfel, restaurantul duce ...

............................................citeste tot

Reduceri, cafea si ceai gratis la restaurantul IKEA din Bucuresti
 (Mar 2016)
   242 vizite  1 comentarii   0 like

Restaurantul IKEA, care in urma cu o luna a fost inchis pentru renovari, ofera in aceasta perioada preturi si mai mici la unele produse, iar cafeaua si ceaiul sunt din partea casei. Insa, exista o conditie pentru a beneficia de aceste lucruri: trebuie sa fiti membri IKEA Family. Adica, sa va...

............................................citeste tot

De vorba cu un bucatar japonez la Bucuresti - Chef Ishii Makoto
Restograf (Mar 2016)
   553 vizite  0 comentarii   1 like

Yuki e mai mult decat un restaurant din Bucuresti, e chiar un loc in care proprietarul si-a propus sa recreeze o atmosfera unui camin japonez. De aceea, Yuki nici nu are cuvantul "restaurant" in completare, ci isi spune "japanese home dining", pentru ca a fost gandit ca o casa in care oaspetii sa ...

............................................citeste tot

Oamenii politicosi platesc mai putin pentru cafea
 (Mar 2016)
   109 vizite  0 comentarii   0 like

Cafenelele din Franta vor sa readuca bunul simt in randul clientilor sai. Astfel, cateva cafés din Franta au introdus preturi speciale pentru cei care dau binete, care spun "te rog" si "multumesc" atunci cand isi comanda licoarea zilei. Ce am crezut initial ca este doar o poza care s-a ...

............................................citeste tot

Cele mai bune 10 localuri cu street food din Bucuresti
 (Mar 2016)
   3.494 vizite  3 comentarii   -1 Dislike

Multi dintre bucatarii care lucreaza in restaurante cu stele Michelin se inspira din street food, de unde fura retete, le adapteaza, le imbunatatesc etc. Acest lucru se intampla pentru ca, atunci cand e facut corect si cu ingrediente de calitate, street food-ul este cea mai buna, gustoasa si ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.937 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− two = 1


6.774.156 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te