Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (477 articole)

Care sunt cei mai bogati bucatari sef din lume
 (Jul 2015)
   295 vizite  0 comentarii   1 like

A venit momentul sa vedem si care sunt cei mai bogati bucatari sef (chefs) din lume. Lista de mai jos este facuta pe declaratiile de avere din 2013 si 2014. Contrar asteptarilor, nici Jamie Oliver, nici Gordon Ramsay nu se claseaza pe primul loc. Chiar daca Ramsay detine 26 de restaurante in ...

............................................citeste tot

Care este cel mai bun restaurant din Marea Britanie in 2015
 (Jul 2015)
   177 vizite  0 comentarii   2 like

Un tapas bar micut din Londra, care nu accepta rezervari, a fost numit cel mai bun restaurant din Marea Britanie. Se numeste Barrafina si se afla pe Adelaide Street la numarul 10, iar review-urile pe care le-a primit au fost toate pline de laude. Unde mai pui ca este deschis doar de un an si a ...

............................................citeste tot

Cum arata primul restaurant cu tematica sexuala din lume, Funny Sex
Restograf (Jul 2015)
   260 vizite  0 comentarii   0 like

Da, exista si asa ceva: un restaurant cu tematica sexuala. Se numeste Funny Sex si se afla in Taiwan. Nu va imaginati ca aici au loc orgii in piscine cu ciocolata sau alte astfel de perversiuni, totul este mult mai kitsch de atat. Mancarea este aranjata in farfurie astfel incat sa arate ca ...

............................................citeste tot

Care este cel mai scump oras pentru a lua masa la restaurantul hotelului
Restograf (Jun 2015)
   155 vizite  0 comentarii   0 like

In fiecare an, cei de la Hotels.com realizeaza un top cu cele mai scumpe orase pentru a lua masa la restaurantul hotelului. Si anul acesta, Geneva s-a clasat tot pe primul loc. Topul a fost realizat in functie de preturile practicate de hoteluri pentru un Club Sandwich, iar in Geneva va trebui ...

............................................citeste tot

Ce loc ocupa Bucurestiul in topul oraselor unde poti bea cea mai ieftina bere
Restograf (Jun 2015)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

Cei de la GoEuro au realizat un top cu orasele unde poti sa bei cea mai ieftina bere si, in mod surprinzator, Bucurestiul nu se afla pe primul loc, ci abia dupa Madrid sau Haga si aproape pe acelasi loc cu Amsterdam. Clasamentul a fost stabilit in functie de pretul unei beri la 0,33 ml in ...

............................................citeste tot

Va uitati in meniu? Stati putin sa plec eu...
George Butunoiu (Jun 2015)
   536 vizite  0 comentarii   -3 Dislike

Cam asa fac aproape toti chelnerii din Bucuresti. O fi vreun consemn dat de cei din Viilor, fara indoiala, ca alta explicatie nu gasesc. Si cei care nu au trecut pe la celebrul liceu se iau dupa "veterani", care se retrag spasiti in celalalt colt al salii sau al curtii cand vad ca deschizi meniul, "...

............................................citeste tot

Unde mananci bine in Cluj, cele mai bune 15 localuri din oras
Restograf (Jun 2015)
   11.068 vizite  6 comentarii   12 like

Clujul este capitala Romaniei de Vest. Este un oras superb, cu viata de noapte, cu o oferta foarte atragatoare pentru turism, care include si foarte multe restaurante superbe, cu mancare pe masura. Pentru ca foarte multi bucuresteni vor petrece acest week-end in Cluj, cu ocazia festivalului ...

............................................citeste tot

100.000 de tone de carne veche de 40 de ani, confiscate in China
Restograf (Jun 2015)
   268 vizite  0 comentarii   0 like

Lucrul cel mai ingrijorator din aceasta stire este faptul ca mai multi experti au declarat pentru jurnalistii de la The China Daily ca, atata timp cat carnea ramane inghetata, clientii nu-si pot da seama ca aceasta este veche de zeci de ani. Carnea alterata din China poate ajunge in orice loc...

............................................citeste tot

10 locuri unde gasiti cea mai buna inghetata din Bucuresti
Restograf (Jun 2015)
   3.398 vizite  3 comentarii   7 like

In Bucuresti exista cateva locuri in care puteti gasi inghetata facuta intocmai ca in Italia. Pentru iubitorii de gelato, am pus pe "hartie" 10 dintre locurile unde se poate savura cea mai buna inghetata din Bucuresti. Garantam ca nu o sa plecati dezamagiti din niciunul dintre locurile de mai jos...

............................................citeste tot

Terase din Bucuresti cu cea mai frumoasa vedere spre lac
Restograf (Jun 2015)
   4.923 vizite  0 comentarii   3 like

*Descopera si care sunt terasele la inaltime, cu privelisti spectaculoase deasupra Bucurestiului Bucurestiul are destul de multe lacuri, nu foarte bine intretinute, din pacate. In orice caz, cand zilele caniculare se instaleaza in capitala, o terasa pe marginea lacului, de pe care sa poti admira ...

............................................citeste tot

10 feluri de mancare pe care sa nu le comanzi la prima intalnire
Restograf (Jun 2015)
   479 vizite  0 comentarii   2 like

Primele intalniri pot fi destul de ciudate si pline de momente jenante. Insa, daca comanzi ce nu trebuie, risti sa treci prin momente si mai penibile, care strica tot romantismul si orice sansa de reusita. Cu meniul in maini si palmele pline de transpiratie, din cauza emotiilor, s-ar putea sa ...

............................................citeste tot

Piete din Bucuresti - proiectul foto cu informatii utile despre locurile cu cele mai proaspete produse
Restograf (Jun 2015)
   540 vizite  0 comentarii   0 like

  Piete din Bucuresti e un proiect pe Facebook prin care creatoarele incearca sa promoveze aceste spatii din Bucuresti, dar si sa le prezinte cetatenilor cum se prezinta situatia in pietele din oras. Ce produse se gasesc la tarabe, cat costa, ce legume si fructe de sezon au aparut la piata, ...

............................................citeste tot

IKEA a deschis o cafenea in care poti lua micul dejun la pat
 (Jun 2015)
   349 vizite  0 comentarii   1 like

Vi s-a intamplat macar o data sa treceti pe la IKEA si sa va ganditi cum ar fi sa trageti un pui de somn intr-unul din paturile expuse in magazin? Stim ca da. Si cei de la IKEA stiu acest lucru, de aceea au si deschis o cafenea in care poti lua micul dejun in pat, dupa ce lenevesti / dormi/ te ...

............................................citeste tot

Afara-i vopsit gardul Romaniei la Expo Milano 2015
 (Jun 2015)
   412 vizite  0 comentarii   2 like

Expo Milano e unul dintre cele mai importante evenimente pe teme de alimentatie si nutritie. E si Romania prezenta acolo, ne-am entuziasmat si noi cand am vazut proiectul tarii noastre: "Romania, in armonie cu natura", expozitie care se incadra in tema generala a evenimentului: “Hranirea planetei...

............................................citeste tot

Mancarea animata - viitoarea atractie a restaurantelor
 (Jun 2015)
   123 vizite  0 comentarii   1 like

Intr-un viitor nu foarte indepartat, restaurantele vor servi "mancare animata". Nu va ganditi la mancare care inca mai misca, pentru ca acest lucru nu este deloc o noutate, mai ales prin Asia, ci la mancare servita sub forma unei holograme. Proiectoare instalate deasupra meselor vor crea in ...

............................................citeste tot

Cum arata cel mai luxos restaurant McDonald's din Europa
 (Jun 2015)
   662 vizite  0 comentarii   2 like

Da, exista si asa ceva. Greu de crezut ca un restaurant de fast-food precum McDonald's poate trece drept luxos, dar atata timp cat nu sustine ca mancarea este sanatoasa si gustoasa, putem recunoaste ca au investit multi bani intr-o noua locatie si ca aceasta arata... interesant. De fapt, asa cum ...

............................................citeste tot

Bacanii din Bucuresti - mancare de luat acasa si degustari speciale in pravalii
Restograf (Jun 2015)
   817 vizite  1 comentarii   0 like

Conceptul de bacanie moderna are mai multe nuante. Avem pe de-o parte, vechile buticuri ale altor timpuri, fix asa cum spune si definitia cuvantului "bacanie": "pravalie in care se vand diverse produse alimentare". Pe de cealalta parte, bacaniile actuale s-au inspirat si de pe alte meleaguri unde ...

............................................citeste tot

Terase la inaltime, cu privelisti spectaculoase deasupra Bucurestiului
Restograf (Jun 2015)
   23.073 vizite  4 comentarii   6 like

*Descopera si care sunte terasele din Bucuresti cu cea mai frumoasa vedere spre lac Bucurestiul nu este foarte generos atunci cand vine vorba de privelisti spectaculoase, dar exista cateva locuri de unde puteti admira orasul de la inaltime, in timp ce luati masa sau va racoriti cu un cocktail. ...

............................................citeste tot

Alt restaurant care sfideaza obiceiurile bucurestene
George Butunoiu (Jun 2015)
   1.156 vizite  1 comentarii   -7 Dislike

La Pescaria Dorobantilor e un restaurant mic de tot pe Tudor Stefan, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, un fel de bistrou mic. A fost deschis in prima parte a lui 2015, in martie, de catre o familie din Galati, Doamna Zina lucrand multa vreme la restaurantul Pescarul de acolo, un loc ...

............................................citeste tot

Food of Bucharest, in cautarea celor mai fotogenice preparate din Bucuresti
Restograf (Jun 2015)
   607 vizite  1 comentarii   6 like

Pagini de Facebook precum Humans of... au inregistrat un succes foarte mare chiar si la noi (vezi, de exemplu, Oameni ai Bucurestiului). Si nu e de mirare, din moment ce rasfoind astfel de pagini iti poti face o imagine foarte buna despre diversitatea si chiar mentalitatea din diferite orase ale ...

............................................citeste tot

Vreti sa traiti ca in Olanda? Atunci sa si mancati ca olandezii...
George Butunoiu (Jun 2015)
   723 vizite  0 comentarii   -3 Dislike

Am niste prieteni buni olandezi, ne-am cunoscut cu multi, multi ani in urma. El presedinte de banca, ea tot bancherita, vicepresedinte, dar in alta tara. Fara copii. In weekend se reintregea familia, cand aici, la Bucuresti, cand in cealalta tara, cand cine mai stie pe unde. Dupa multa vreme, ma ...

............................................citeste tot

Un bistrou canadian la Cluj
Vinum Boulangerium (Jun 2015)
   343 vizite  0 comentarii   0 like

Deschis cu un an in urma in centrul vechi al Clujului, acest restaurant bistro si-a propus sa aduca ''retete internationale folosind produse locale''; nimic nou din acest punct de vedere, tinand cont ca, pe piata, multe din localele de profil agita acest tip de meniu, reclamandu-se sustinatori ai ...

............................................citeste tot

Cum reactioneaza americanii cand incearca feluri de mancare ciudate din Europa
 (Jun 2015)
   232 vizite  0 comentarii   5 like

Americanii sunt destul de conservatori atunci cand vine vorba de mancare, nu se prea complica cu cine stie ce preparate rafinate - burgeri si friptura sa fie (stim, e stereotip, dar si clipul de care va vom povesti e bazat pe astfel de prejudecati). Deci, nu e chiar de mirare ca ceea ce in ...

............................................citeste tot

El Celler de Can Roca a fost declarat cel mai bun restaurant din lume in 2015
 (Jun 2015)
   681 vizite  0 comentarii   6 like

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca a fost declarat Cel mai bun restaurant din lume in anul 2015, in cadrul premiilor World's 50 Best Restaurants. Nu este prima data cand restaurantul El Celler de Can Roca castiga aceasta distinctie, in 2013 clasandu-se tot pe prima pozitie a clasamentului...

............................................citeste tot

Restaurante la care puteti manca micul dejun dimineata
Restograf (Jun 2015)
   1.496 vizite  1 comentarii   2 like

Unde mancam dimineata cand nu mancam acasa? In Bucuresti exista cateva restaurante care deschid devreme, de la 8-9 si care au si oferta de mic-dejun in meniu. Omlete, croasante umplute cu diverse topping-uri, dar si specialitati pentru masa de la matineu, exista cateva restaurante in Bucuresti cu ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.179 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 8 = fourteen


5.869.975 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te