Sortare dupa:
Toate articolele (698 articole)

Bill Murray a fost barman pentru o zi in restaurantul fiului sau
 (Sep 2016)
   129 vizite  0 comentarii   0 like

Fiul celebrului actor american Bill Murray si-a deschis un restaurant in New York, iar tatal lui l-a ajutat un pic cu promovarea, trecand in spatele barului si preparand bauturile pentru clienti. Murray devenise deja renumit pentru faptul ca obisnuieste sa apara in diverse baruri modeste, unde...

............................................citeste tot

CONCURS! Castigati o cina pentru 2 persoane la restaurantul Excellence
Restograf (Sep 2016)
   588 vizite  32 comentarii   1 like

Restaurantul Excellence de pe strada cu nume de poveste, Petre Ispirescu, este locul in care am fost de curand si am stat la povesti cu bucatarul, care ne-a fermecat repede si usor. Asta pentru ca Chef Vasi stie sa vorbeasca despre mancare, o face cu drag si sinceritate, astfel incat nu are cum sa ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 localuri din Bucuresti unde sa bei un pahar de vin bun
 (Sep 2016)
   2.938 vizite  0 comentarii   3 like

Vremea s-a racit si e timpul sa incepem sa ne luam la revedere de la terase si sa cautam localuri cu interioare confortabile si frumoase. De asemenea, e si momentul in care halba rece de bere se inlocuieste cu un pahar de vin rosu bun, la temperatura camerei. Asadar, ca sa nu va lasam de ...

............................................citeste tot

(P) Afla cum poti avea o nunta unica care va impresiona cu siguranta invitatii
Restograf (Sep 2016)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

Cerintele in cadrul nuntilor s-au modificat, autenticitatea este caracteristica principala care marcheaza un astfel de eveniment in viata cuplurilor. O nunta este o experienta unica iar furnizorii din tara au inceput sa inteleaga acest lucru si sa puna la dispozitia viitorilor miri solutii inedite ...

............................................citeste tot

Care sunt cele mai bune tipuri de street food din lume in anul 2016
 (Sep 2016)
   600 vizite  0 comentarii   0 like

Daca tot are loc Bucharest Street Food Festival in acest week-end, ne-am gandit sa va spunem si care sunt cele mai bune feluri de street food din lume pe anul 2016, conform celor de la CNN. Este evident ca street food-ul a ajuns extrem de popular in ultimii ani, daca pana si in Bucuresti se ...

............................................citeste tot

Excellence - mancare pentru suflet de la cel mai sincer bucatar
Restograf (Sep 2016)
   1.668 vizite  1 comentarii   2 like

Harta Bucurestiului e in continua schimbare, fiecare adresa devenind un nou personaj de poveste prin locurile care se inalta pe parcela respectiva. Asa e si cazul strazii Petre Ispirescu 110-112, care a devenit intre timp gazda restaurantului Excellence, locul in care un bucatar sarmant si debordant...

............................................citeste tot

Brasovenii vor putea petrece Craciunul luand masa suspendati la 50 de metri deasupra orasului
 (Sep 2016)
   169 vizite  0 comentarii   0 like

Dinner in the Sky va reveni in aceasta iarna si in Brasov, dupa ce a poposit pe sfarsit de vara si in Bucuresti. In orasul din Transilvania, Dinner in the Sky va ajunge cu ocazia Craciunului, asa ca va reprezenta o frumoasa si romantica (dar mai ales friguroasa) optiune de cadou pentru cupluri...

............................................citeste tot

Presedintele Islandei surprins in timp ce statea la coada la pizza
 (Sep 2016)
   198 vizite  0 comentarii   2 like

Islanda nu este o tara ca oricare alta. Aici oamenii sunt fericiti, corecti si modesti, iar acest lucru se vede si la cel mai inalt nivel. Daca la noi, in Romania, presedintele Senatului se baga in fata a 1000 de oameni care stau la coada, in Islanda, presedintele tarii asteapta la coada la pizza...

............................................citeste tot

Cele mai ciudate restaurante din lume
Restograf (Sep 2016)
   166 vizite  0 comentarii   0 like

Restaurantele, in mod normal, se incadreaza in cateva categorii mari si late. In functie de tipul localului avem restaurant, bistro, cafenea, trattorie si alte asemenea. Mai e criteriul "specific gastronomic" si apoi mai vin cateva detalii care definesc un restaurant: decor, pret si pozitionare. Dar...

............................................citeste tot

Experimenteaza o delicatesa: maduva de vita
Restograf (Sep 2016)
   1.374 vizite  0 comentarii   0 like

Maduva de vita e considerata o delicatesa, asta si pentru ca nu e genul de preparat pe care sa-l comanzi frecvent, dar si pentru ca e foarta buna, ii citam pe cei care au incercat acest fel de mancare. Maduva de obicei ajunge in ciorbe si supe ca sa ingroase zeama si sa-i dea gust. Cel putin asta ...

............................................citeste tot

Castigati invitatii la Craft Beer Festival + pizza de la Camionetta (INCHEIAT)
Restograf (Aug 2016)
   262 vizite  0 comentarii   0 like

Castigatorii sunt: Alexandra Radu (comentariul cu numarul 5) Ala Mid (comentariul cu numarul 8) Andreea Bocioaca (comentariul cu numarul 12) Castigatorii sunt rugati sa ne dea un mail la adresa redactia@restograf.ro ca sa le spunem cum vor intra in posesia premiului. Craft Beer ...

............................................citeste tot

Proteste in Franta - un restaurant a refuzat sa serveasca doua femei musulmane
 (Aug 2016)
   210 vizite  1 comentarii   0 like

O filmare in care doua femei musulmane, care poarta hijab, sunt facute cu ou si cu otet intr-un restaurant din Franta, face ravagii pe internet si a aprins din nou spiritele, generand proteste de ambele parti: comunitatea musulmana si islamofobi. Cel care refuza sa le serveasca si le umileste ...

............................................citeste tot

Dinner in the Sky - cum e sa iei masa suspendat la 50 de metri deasupra Bucurestiului
 (Aug 2016)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Bucurestenii pot lua din nou masa suspendati desupra orasului, pentru ca Dinner In The Sky a revenit in capitala, iar intre 25-28 august, in Piata George Enescu, vor avea loc o serie de evenimente inedite la inaltime. Am fost si noi la prezentarea de presa, unde am avut ocazia sa vedem ...

............................................citeste tot

S-a deschis terasa dedicata exclusiv nudistilor
 (Aug 2016)
   1.654 vizite  0 comentarii   0 like

Se pare ca Londra a prins gustul localurilor pentru nudisti. Dupa ce in luna iunie un restaurant care-si dezbraca clientii a inregistrat un succes imens, cu liste de asteptare de mii de oameni, acum in Londra s-a deschis si o terasa pentru nudisti. Noua atractie pentru londonezii lipsiti de ...

............................................citeste tot

(INCHEIAT) Castiga 2 locuri la Dinner in the Sky - cina inedita la 50 de metri deasupra orasului
Restograf (Aug 2016)
   1.249 vizite  0 comentarii   3 like

Castigatoarea este: Catalina Laura Dimitriu (comentariul cu numarul 30). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.   Dinner in the Sky, conceptul original si frumos care te urca la 50 de metri deasupra orasului ...

............................................citeste tot

Controale ANPC pe litoralul romanesc - lista restaurantelor amendate
 (Aug 2016)
   363 vizite  0 comentarii   1 like

Controalele ANPC continua, iar acum avem parte de episodul cu restaurantele de pe litoral. Comisarii Comandamentului Litoral au desfasurat actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor in perioada 12-13 august 2016. In cadrul acestei actiuni au ...

............................................citeste tot

Cum arata restaurantul pe care si l-a deschis Lionel Messi in Barcelona
Restograf (Aug 2016)
   206 vizite  0 comentarii   0 like

Lionel Messi a avut o perioada destul de aglomerata si nu foarte buna. Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Messi si pe tatal acestuia la 21 de luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala. Apoi a anuntat ca se retrage din nationala Argentinei. Oamenii au iesit cu miile in strada ...

............................................citeste tot

(INCHEIAT) Castigati o masa pentru 2 persoane la Hard Rock Cafe - preparate aromate din meniul "Smoke, Fire and Spice"
Restograf (Aug 2016)
   212 vizite  0 comentarii   0 like

Castigatorii sunt: Andrei Niculescu Roxana Barbu Felicitari! Pana la sfarsitul lunii septembrie, la Hard Rock cafe gasiti un meniu special despre care v-am povestit pe larg aici. Astfel, daca tot e rost de sarbatoare, ne-am gandit sa va gasim si voua un loc la masa la care se ...

............................................citeste tot

Si bucatarii iau parte la Olimpiada, transforma surplusul de mancare in mese pentru saraci
 (Aug 2016)
   133 vizite  0 comentarii   0 like

Bucatari din mai multe tari iau parte la Olimpiada de la Rio in incercarea de a lupta cu foametea si cu saracia din favelele orasului gazda. Acestia transforma surplusul de mancare din Satul Olimpic (in care se afla pese 11.000 de competitori) in mese pentru saraci. Ideea le-a apartinut...

............................................citeste tot

Interviu cu MicroGreens, "inventatorii" celor mai mici plante comestibile din Romania
 (Aug 2016)
   441 vizite  0 comentarii   3 like

Ferma Fresh Microgreens, infiintata relativ recent de un grup de tineri ingineri horticoli, produce cele mai mici plante comestibile si decorative din Romania. De asemenea, cu ajutorul acestor micute plante, sanatatea si arta ajung acum sa se impleteasca natural in farfuriile mai multor ...

............................................citeste tot

O taraba cu street food din Singapore, recompensata cu o stea Michelin
 (Aug 2016)
   1.033 vizite  0 comentarii   0 like

De obicei, o masa la un restaurant cu stele Michelin costa o avere. De asemenea, timp de aproape un secol, stele Michelin au fost acordate restaurantelor de fine dinning, cu preparate pretentioase si complicate. Insa, de curand, o taraba de street food din Singapore, unde o masa costa 1,50 $, a ...

............................................citeste tot

Unde mananci bine in Cluj, cele mai bune 10 restaurante - partea a II-a
 (Aug 2016)
   766 vizite  0 comentarii   0 like

Anul trecut am pus pe "hartie" o lista cu 15 restaurante din Cluj ce merita vizitate pentru mancarea buna si atmosfera speciala, cu ocazia festivalului Electric Castle. Anul acesta venim cu completarea, cu o alta lista cu 10 restaurante la fel de bune si de interesante, de aceasta data cu ocazia ...

............................................citeste tot

Restaurante de cartier la care merita sa va puneti la masa
Restograf (Aug 2016)
   5.712 vizite  9 comentarii   0 like

Povestile Bucurestiului vechi scot la iveala ceva ce era, cumva, la mintea cocosului: unul dintre cele mai importante locuri intr-un cartier era carciuma (stim ca nu va surprinde). In mahalalele Bucurestiului, bodega era punctul central, miezul cartierului. Marturie stau si multiplele incercari ...

............................................citeste tot

Terasa MNAC s-ar putea redeschide publicului intr-o forma reinventata
 (Aug 2016)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Terasa panoramica a Muzeului National de Arta Contemporana (MNAC) s-a inchis in urma cu mai bine de un an. Avand in vedere ca evenimentele care erau organizate aici atrageau un numar foarte mare de oameni, nu am inteles de ce conducerea a ales sa ia decizia de atunci, de a inchide terasa. ...

............................................citeste tot

Hotelul si restaurantul Triumf se vor transforma in noul sediu DNA
 (Jul 2016)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Restaurantul hotelului Triumf se numara printre restaurantele strigoi ale Bucurestiului. Timp de 9 ani, statul roman a tot incearcat sa vanda hotelul, iar anul trecut a fost scos din nou la licitatie (la pachet cu restaurantul), cu un pret de pornire de 20 de milioane de euro. Insa, nici de aceasta...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
6.151 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 × nine =