Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (521 articole)

Vinexpert se reprofileaza pe vanzarea de ciorbe, nu mai e interesat de vinuri
George Butunoiu (Sep 2015)
   11 vizite  0 comentarii   0 like

The Wine Bistro e vinoteca (wine shop) cu bistrou a celor de la Vinexpert, din Piata Victoriei. Se pare ca acela e un loc in care se testeaza niste noi si misterioase teorii de marketing, nefacute inca publice. Au un spatiu destul de mare la parterul unui bloc mare din rond, pe latura cu ...

............................................citeste tot

10 locuri frumoase din Bucuresti unde mananci un desert bun
 (Sep 2015)
   514 vizite  0 comentarii   3 like

Atunci cand vrei sa incerci un desert bun, dar nu la pachet, ci undeva frumos, cu o atmosfera placuta, exista cateva in locuri in Bucuresti de care trebuie sa stii. Mai jos am enumerat 10 astfel de locuri, daca nu reusesti sa te hotarasti la unul singur, sfatul nostru este sa le vizitezi pe ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti - partea a II-a
Restograf (Sep 2015)
   5.169 vizite  0 comentarii   2 like

Va spuneam ca Bucurestiul nu duce lipsa de restaurante frumoase, iar saptamana trecuta v-am prezentat 10 dintre cele mai frumoase localuri din capitala. Astazi continuam acea lista cu inca 10 dintre cele mai frumoase restaurante pe care le puteti gasi in Bucuresti si pe care merita sa le vizitati...

............................................citeste tot

O experienta traumatizanta cu pestele care nu vine
George Butunoiu (Aug 2015)
   816 vizite  12 comentarii   -7 Dislike

Am scris cu simpatie despre aparitia Raionului cu peste, micul restaurant (sau cum altfel mai poate fi numit) din Piata Dorobantilor, adica chiar din piata in care se vand legume, fructe si alte cele. Conceptul e foarte raspandit in toate tarile, dupa cum am spus, si e un lucru foarte bun sa il ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti - partea I
Restograf (Aug 2015)
   21.291 vizite  0 comentarii   13 like

Bucurestiul nu duce lipsa de restaurante frumoase. Insa, de multe ori acestea sunt destul de ascunse si tind sa se piarda in multimea de restaurante care nu se gandesc la calitate (nici macar atunci cand vine vorba de mancare), ci doar la profitul rapid cu o investitie minima. In cele ce urmeaza...

............................................citeste tot

Dinner in the sky - iei masa suspendat la 50 de metri deasupra Bucurestiului
 (Aug 2015)
   1.875 vizite  0 comentarii   3 like

Dinner in the Sky revine in Bucuresti in week-end-ul 28 - 30 august, ceea ce inseamna ca bucurestenii vor avea din nou ocazia sa ia masa suspendati la 50 de metri deasupra capitalei. Dinner in the Sky consta intr-o platforma cu dimensiunile de aproximativ 9 x 5 metri, cu acoperis montat, pe care...

............................................citeste tot

Festivalul Transilvania Gastronomica - primul festival de cultura gastronomica din sudul Transilvaniei
Restograf (Aug 2015)
   417 vizite  0 comentarii   0 like

Transilvania isi intareste foarte bine pozitia in spectrul culinar romanesc. Pe langa evenimentele culinare din zona, acum in sudul Transilvaniei se pregateste si un festival de cultura gastronomica. Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival, este primul festival de acest tip din sudul ...

............................................citeste tot

Chef Toma Cosmin, bucatarul ardelean care-si serveste mancarea in ghivece de flori
 (Aug 2015)
   343 vizite  0 comentarii   0 like

Chef Toma Cosmin este consultant culinar la restaurantul La Cuptor, care a avut deschiderea pe 1 februarie in Sibiu. Printre preparatele din meniu pe care clientii le pot comanda, se numara si un aperitiv care vine servit intr-un "ghiveci de flori" si cu "pamant" de masline. "E o reteta ...

............................................citeste tot

Zeita de la McDonald's, cea mai frumoasa angajata a lantului de restaurante
Restograf (Aug 2015)
   937 vizite  0 comentarii   0 like

McDonald's este un loc fascinant, cu mancare de o calitate cel putin indoielnica, dar cu o masinarie de marketing care a marcat iremediabil cultura pop. Exista tot felul de legende urbane despre lucrurile care se intampla in "culisele" restaurantelor McDonald's. Cea mai recenta astfel de poveste...

............................................citeste tot

SanThe Fitoceainarie - locul gandurilor si faptelor bune
Restograf (Aug 2015)
   550 vizite  0 comentarii   0 like

In centrul Bucurestiului s-a deschis o ceainarie, asa cum ar trebui sa se deschida mult mai multe. E vorba de SanThe Fitoceainarie, un loc in care produsele au preturi mici fixe, iar oamenii fara posibilitati le primesc gratuit. Mai mult, ceainaria creeaza si locuri de munca pentru persoanele ...

............................................citeste tot

Iubirea pentru peste si grija pentru ecoturism fac casa buna in restaurantul Ivan Pescar
Restograf (Aug 2015)
   904 vizite  0 comentarii   1 like

In Tulcea, pe faleza, s-a deschis restaurantul Ivan Pescar, un restaurant exclusiv pescaresc, care sta sub bagheta magica a asociatiei Ivan Patzaichin - Rowmania. Restaurantul Ivan Pescar face parte dintr-un concept mai complex, aici functionand si un centru de informare pentru ecoturism si ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Pipera unde sa iei pranzul
 (Aug 2015)
   631 vizite  0 comentarii   4 like

Cand spui Pipera, spui corporatisti. Datorita exploziei de cladiri de birouri din zona, spre Pipera migreaza in fiecare dimineata zeci de mii de bucuresteni din toate colturile Capitalei, cu cartele la gat si grabiti sa-si inceapa programul nine 2 five. Si, cum mintile ingandurate si preocupate ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castiga un meniu complet pentru 2 persoane la restaurantul Sevis
Restograf (Aug 2015)
   935 vizite  73 comentarii   -7 Dislike

Extragrea s-a incheiat. Castigatoarea este Georgiana Serban. Felicitari! Te rugam sa ne trimiti un mail la redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem apoi cum poti intra in posesia premiului.  Pentur cei care vor sa vada cum s-a realizat tragerea la sorti, ii invitam sa vizualizeze clipul din josul ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Bucuresti cu patroni vedete
Restograf (Aug 2015)
   1.122 vizite  2 comentarii   -1 Dislike

Multe vedete autohtone au luat calea antreprenoriatului si si-au deschis localuri in Bucuresti. In timp, acestea au devenit restaurante destul de apreciate, insa fara a se folosi (prea mult) de imaginea vedetelor respective. Astfel, putin stiu ca Garcea de la Vacanta Mare detine unul dintre ...

............................................citeste tot

Festin in aer liber marca Transilvanian Brunch
My Transylvania (Aug 2015)
   231 vizite  1 comentarii   0 like

In afara granitelor capitalei exista niste experiente culinare pe care trebuie sa le incercati macar o data in viata. Prin diverse zone ale Romaniei exista brunch-uri, pranzuri, cine si trasee gastronomice, experiente cu mult mai multe ingrediente decat vizita la un restaurant, adevarate aventuri ...

............................................citeste tot

10 bucatari romani renumiti pe care sa-i urmaresti pe Facebook
Restograf (Aug 2015)
   6.417 vizite  7 comentarii   -3 Dislike

Acum, majoritatea bucatarilor romani (chefs) sunt pe Facebook, iar daca esti pasionat sa afli retete, ponturi pentru a-ti face viata mai usoara in bucatarie, este foarte simplu: le dai like pe Facebook. De asemenea, cativa dintre acestia au si restaurantele lor sau gatesc in diverse localuri ...

............................................citeste tot

Sevis - mancare cu emotie in mijlocul parcului
Restograf (Aug 2015)
   1.286 vizite  2 comentarii   1 like

In Parcul Tineretului, aproape de Oraselul Copiilor de unde poti sa admiri fortul indienilor, a aparut de 3 luni un restaurant care isi propune sa se diferentieze de toate restaurantele cu mici la carton si bere din acest cartier. Sevis, pe numele lui e un restaurant cu o poveste emotionanta in ...

............................................citeste tot

S-a scos o lege care obliga toate restaurantele sa fie amenajate in stilul industrial?
George Butunoiu (Aug 2015)
   845 vizite  2 comentarii   -5 Dislike

Il Villagio e unul dintre restaurantele noi ale Bucurestiului, deschis in urma cu cateva saptamani, in iulie 2015 intr-o casa lipita de Parcul Gradina Icoanei, unde iese Cristofor Columb in Xenopol. E o casa mare, fara etaj, cu o curte in fata. A fost renovata complet, inauntru asa cum se fac toate ...

............................................citeste tot

Targ de week-end cu Legume de Tara pe terasa A2
Restograf (Aug 2015)
   453 vizite  0 comentarii   0 like

Incepand cu acesta sambata, pe terasa A2 se va testa ideea unui targ de week-end cu producatori locali de fructe si legume crescute responsabil. Intre orele 10:00 - 14:00, ii veti putea gasi acolo si pe cei de la Legume de Tara, cu produse de sezon de la ferma din Albota, Arges, conserve, ...

............................................citeste tot

Restaurantele si cafenelele incep sa interzica laptopurile si Wi-Fi-ul
 (Aug 2015)
   253 vizite  0 comentarii   0 like

Din ce in ce mai multe restaurante din toata lumea, din Malaezia si pana in Marea Britanie sau Statele Unite, au inceput sa interzica laptop-urile sau wi-fi-ul. Motivele sunt destul de bine intemeiate si se reflecta atat in ceea ce priveste economia localului, cat si experienta clientilor. ...

............................................citeste tot

Restaurantul care interzice accesul copiilor sub 7 ani
Restograf (Aug 2015)
   696 vizite  3 comentarii   -2 Dislike

Acum o luna, un restaurant din Australia a luat o decizie mai mult decat indrazneata si riscanta. Mai precis, restaurantul Flynn's din Australia a interzis accesul copiilor sub 7 ani in local. Decizia a fost comunicata pe Facebook pe 5 iulie, proprietarul anuntand ca de la acea data clientii ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Brasov pe care nu trebuie sa le ratezi
 (Aug 2015)
   1.311 vizite  2 comentarii   2 like

Avand in vedere ca Brasovul este la 2 ore de condus de Bucuresti (mai mult sau mai putin, in functie de traficul de pe Valea Prahovei) si ca este un loc minunat pentru a evada dintre betoanele, haosul si, mai nou, canicula din capitala, ne-am gandit sa va recomandam cateva restaurante pe care sa ...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: cui ar oferi o masa gratuita si de ce
Restograf (Aug 2015)
   330 vizite  0 comentarii   0 like

Am ajuns la ultimul episod al serialului "Restaurantele ne dezvaluie". Pentru ultima parte am fost curiosi sa aflam cui ar oferi anumite restaurante din Bucuresti o masa gratuita si de ce. Fie ca sunt vedete, clienti fideli sau ONG-uri, noi am vrut sa aflam cui ar ar face anumite restaurante cinste ...

............................................citeste tot

Cele mai gustoase orase de pe Instagram - Bucurestiul nu sta prea bine
 (Jul 2015)
   251 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Cei de la Photo World au creat o harta interactiva care ne arata care sunt cele mai gustoase orase ale lumii. Pentru a realiza acest lucru, s-au folosit de hashtag-urile culinare aplicate la peste 100.000 de poze urcate pe Instagram in decursul unei saptamani. Au descoperit ca burgerii sunt ...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor
Restograf (Jul 2015)
   385 vizite  6 comentarii   -10 Dislike

Materialele din seria "Restaurantele ne dezvaluie" au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de "critici" sau de clienti ai localului, ca se ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.309 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 − four =


6.039.432 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te