Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (498 articole)

Cele mai gustoase orase de pe Instagram - Bucurestiul nu sta prea bine
 (Jul 2015)
   91 vizite  0 comentarii   1 like

Cei de la Photo World au creat o harta interactiva care ne arata care sunt cele mai gustoase orase ale lumii. Pentru a realiza acest lucru, s-au folosit de hashtag-urile culinare aplicate la peste 100.000 de poze urcate pe Instagram in decursul unei saptamani. Au descoperit ca burgerii sunt ...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor
Restograf (Jul 2015)
   199 vizite  1 comentarii   -2 Dislike

Materialele din seria "Restaurantele ne dezvaluie" au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de "critici" sau de clienti ai localului, ca se ...

............................................citeste tot

Crame si podgorii frumoase pe care sa le vizitati in Romania
Restograf (Jul 2015)
   659 vizite  0 comentarii   2 like

Romania are o oferta bogata cand vine vorba de podgorii intinse si crame in care sunt stocate adevarate comori pentru iubitorii de vin. Mai mult, aceste podgorii si crame pot fi vizitate in cadrul unor programe speciale care includ si plimbari prin podgorie, explicatii de la specialisti despre ...

............................................citeste tot

Cafeneaua Breaking Bad, la doua ore cu avionul de Bucuresti
Restograf (Jul 2015)
   163 vizite  0 comentarii   2 like

Deniz Kosan este, in momentul de fata, unul dintre cei mai cool patroni de cafenea. Acesta a deschis in Istanbul (la mai putin de 2 ore de zbor din Bucuresti) o cafenea inspirata din serialul Breaking Bad. Se numeste Walter’s Coffee Roastery, iar primii clienti i-au trecut pragul pe 29 martie...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: care e cea mai interesanta situatie care s-a intamplat in localul lor
Restograf (Jul 2015)
   219 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam seria dezvaluirilor, punand pe tava povesti de la restaurante. Daca in primul episod reprezentantii restaurantelor ne-au povestit despre clientii lor dificili, acum am vrut sa aflam care e cea mai interesanta situatie desfasurata in localul lor, un episod memorabil fie ca e vesel sau are ...

............................................citeste tot

Un restaurant de centru bine facut
George Butunoiu (Jul 2015)
   714 vizite  0 comentarii   -7 Dislike

A fost o surpriza placuta sa vad un restaurant nou deschis in centru, cu mancare buna si preturi foarte rezonabile, cu atentie la detalii. Sunt convins ca muncesc din greu si depun toate eforturile posibile ca sa faca un lucru bun acolo, muncit si onest. Noul restaurant se cheama NAAN, am inteles...

............................................citeste tot

10 restaurante din Bucuresti pe care sa le urmaresti pe Instagram
 (Jul 2015)
   1.492 vizite  0 comentarii   1 like

Daca aproape toate restaurantele din Bucuresti au pagini de Facebook, foarte putine si-au facut si cont pe Instagram. Insa, pe viitor lucrurile se vor schimba, deoarece din ce in ce mai multi romani incep sa utilizeze aceasta platforma de socializare bazata pe fotografii, iar potentialul unei ...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: care au fost cei mai dificili clienti pe care i-au avut
Restograf (Jul 2015)
   1.470 vizite  0 comentarii   1 like

Incepem o serie pe Restograf in care ne propunem sa aflam cateva picanterii din viata restaurantelor. Pe cele ale clientilor le aflam de cele mai multe ori din sectiunea de comentarii de pe site, dar ne-am gandit ca ar fi interesant sa ne povesteasca si proprietarii restaurantelor cateva intamplari ...

............................................citeste tot

Bauturi din cafea pe care le-am vrea acum, aici
 (Jul 2015)
   273 vizite  0 comentarii   0 like

Cafeaua e o potiune magica foarte importanta in vietile multora dintre noi. Fie ca o bem dimineata la prima oara sau ca avem nevoie de mai multe "doze", cafeaua poate deveni si desert sau parte integranata din niste cocktailuri de seara. Ca in orice subdomeniu culinar, si pe piata cafelei exista ...

............................................citeste tot

Bucataria romaneasca promovata de un bucatar belgian cu o stea Michelin
Restograf (Jul 2015)
   145 vizite  0 comentarii   1 like

Iata un lucru neasteptat: Benoît Neusy, un bucatar belgian detinator al unei stele Michelin pentru restaurantul Imperatif din Valonia, a promovat gastronomia romaneasca vizitatorilor din orasul Mons - capitala culturala europeana pe anul 2015. Pentru cateva zile, Bistrot Folie din Mons a avut...

............................................citeste tot

Cafeneaua in care angajatii fac nudism
 (Jul 2015)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Pentru a atrage atentia ca noul produs Nestlé, Coffee-Mate Natural Bliss, este 100% natural,  s-a pus de o campanie virala, in care o cafenea din New York (Irving Farm Coffee Roasters) a fost transformata intr-un local in care angajatii fac nudism. Ma rog, nu chiar la propriu, ci cu zonele ...

............................................citeste tot

Cea mai dezagreabila experienta cu un chelner din ultimii ani
George Butunoiu (Jul 2015)
   638 vizite  6 comentarii   -15 Dislike

Aici mi-a fost dat sa am cea mai dezagreabila discutie cu un chelner din ultimul an, si chiar mai mult decat atat. Nu sunt dintre cei - foarte multi - deranjati de serviciile din restaurantele romanesti, nu mi se pare ca e o diferenta atat de mare fata de cum esti servit in alte tari, asa cum spune ...

............................................citeste tot

Cofetaria care a redefinit ideea de #foodporn si care face ravagii pe Instagram
Restograf (Jul 2015)
   322 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

O cofetarie / cafenea din orasul Canberra, Australia, a ajuns sa faca senzatie pe net cu pozele produselor pe care le comercializeaza. Deschisa doar de cateva saptamani, Pâtissez a redefinit total hashtag-ul #foodporn de pe Instagram. De exemplu, aruncati o privire la acest milkshake "...

............................................citeste tot

Interviu cu Ground Zero, prima micro-berarie artizanala din Bucuresti - "Alternativa la taifunul galbui al berilor industriale"
Restograf (Jul 2015)
   885 vizite  0 comentarii   4 like

Ground Zero este prima micro-berarie artizanala din Bucuresti si cea care produce cea mai puternica bere artizanala din Romania (Imperial Fuck, 9% alc.). De cand am auzit de ei, am vrut imediat sa-i cunoastem pe cei din spatele acestei interesante afaceri. Asa am ajuns sa ne lungim la povesti ...

............................................citeste tot

Restaurante cu program artistic: muzica live, piese de teatru, stand-up, spectacole de magie si alte evenimente
Restograf (Jul 2015)
   718 vizite  0 comentarii   1 like

Cand vrem sa alegem restaurantul perfect in care sa iesim sunt cateva aspecte principale pe care le analizam. In primul rand, calitatea preparatelor, apoi a serviciilor, a specificului culinar, dar tinem cont si de locul in care e pozitionat restaurantul sau de alte servicii pe care le mai ofera, ...

............................................citeste tot

O cafenea din Bucuresti a ajuns in top 5 cafenele cu design unic in lume
 (Jul 2015)
   1.315 vizite  0 comentarii   1 like

Inca de cand a aparut in peisajul bucurestean, Origo a promis ca va oferi bucurestenilor cea mai buna cafea din oras, dar si o experienta completa si corecta, care sa ofere o perspectiva noua in domeniul cafelei. De asemenea, localul i-a surprins placut pe toti cei care i-au trecut pragul si ...

............................................citeste tot

10 scuze pe care le folosesc romanii care nu lasa bacsis
Restograf (Jul 2015)
   482 vizite  0 comentarii   2 like

Exista oameni carora chiar nu li se pare normal sa lase bacsis, nici la frizer, nici la taximetrist si in niciun caz la restaurant. Nu este vorba de germani, ci de o categorie mult mai mare, care, ca sa fim corecti, ii include si pe germani. Mai sunt si cei care spun ca ar fi normal ca bacsisul ...

............................................citeste tot

Cele mai ciudate arome de inghetata
Restograf (Jul 2015)
   243 vizite  0 comentarii   0 like

Fiecare cultura are ciudateniile ei, fie ca vorbim de festivaluri, traditii si, la fel de semnificative, mancarurile specifice unei anumite tari. Pentru unii, ce mananca asiaticii poate fi ciudat, asa cum si ei se pot cruci la ce mananca europenii sau americanii. Un exemplu e si acest video in care ...

............................................citeste tot

Bucataria japoneza se concentreaza in zona Beller - Floreasca
George Butunoiu (Jul 2015)
   1.018 vizite  0 comentarii   -5 Dislike

In ultima vreme, zona Dorobantilor - Floreasca a devenit polul bucatariei japoneze in Bucuresti, odata cu deschiderea a doua restaurante diferite de celelalte de pana acum, Yuki pe Putul lui Zamfir si Kan Pai Bistro pe Calinescu, aproape de Piata Floreasca. Pana acum, specificul japonez din zona ...

............................................citeste tot

Terase la inaltime, situate pe acoperisurile mall-urilor din Bucuresti
 (Jul 2015)
   1.239 vizite  0 comentarii   1 like

V-am spus care sunt terasele la inaltime, cu privelisti spectaculoase deasupra Bucurestiului, dar mai exista cateva terase la inaltime pe care va puteti racori si odihni dupa o sesiune de shopping, pentru ca acestea sunt situate pe acoperisurile mall-urilor din Capitala. E adevarat, nu au ...

............................................citeste tot

Un restaurant ofera 10.000 de dolari celor care-si numesc copilul...
 (Jul 2015)
   225 vizite  0 comentarii   1 like

...Quinoa. Lantul american de restaurante BJ Restaurant & Brewhouse a introdus in meniu un fel de mancare pe baza de quinoa: Quinoa Bowls. Pentru a promova acest lucru, a lansat o campanie in care ofera 10.000 de dolari cuplurilor care-si numesc copilul Quinoa. Exista si o mica steluta ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai bogati bucatari sef din lume
 (Jul 2015)
   648 vizite  0 comentarii   2 like

A venit momentul sa vedem si care sunt cei mai bogati bucatari sef (chefs) din lume. Lista de mai jos este facuta pe declaratiile de avere din 2013 si 2014. Contrar asteptarilor, nici Jamie Oliver, nici Gordon Ramsay nu se claseaza pe primul loc. Chiar daca Ramsay detine 26 de restaurante in ...

............................................citeste tot

Care este cel mai bun restaurant din Marea Britanie in 2015
 (Jul 2015)
   278 vizite  0 comentarii   1 like

Un tapas bar micut din Londra, care nu accepta rezervari, a fost numit cel mai bun restaurant din Marea Britanie. Se numeste Barrafina si se afla pe Adelaide Street la numarul 10, iar review-urile pe care le-a primit au fost toate pline de laude. Unde mai pui ca este deschis doar de un an si a ...

............................................citeste tot

Cum arata primul restaurant cu tematica sexuala din lume, Funny Sex
Restograf (Jul 2015)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Da, exista si asa ceva: un restaurant cu tematica sexuala. Se numeste Funny Sex si se afla in Taiwan. Nu va imaginati ca aici au loc orgii in piscine cu ciocolata sau alte astfel de perversiuni, totul este mult mai kitsch de atat. Mancarea este aranjata in farfurie astfel incat sa arate ca ...

............................................citeste tot

Care este cel mai scump oras pentru a lua masa la restaurantul hotelului
Restograf (Jun 2015)
   199 vizite  0 comentarii   0 like

In fiecare an, cei de la Hotels.com realizeaza un top cu cele mai scumpe orase pentru a lua masa la restaurantul hotelului. Si anul acesta, Geneva s-a clasat tot pe primul loc. Topul a fost realizat in functie de preturile practicate de hoteluri pentru un Club Sandwich, iar in Geneva va trebui ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.217 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 2 = six


5.931.380 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE SI:

descopera cele mai tari restaurante din Bucuresti afla unde e cea mai buna mancare din oras
aboneaza-te