Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (673 articole)

Bucurestiul va gazdui primul festival dedicat berii artizanale din Romania
 (Jul 2016)
   1.608 vizite  0 comentarii   2 like

De la an la an, berea artizanala romaneasca isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult in meniurile barurilor si restaurantelor, dar si pe rafturile supermarketurilor. Chiar daca preturile unor astfel de licori sunt mai mari decat cele ale berilor industriale romanesti, multi romani le ...

............................................citeste tot

3000 de restaurante McDonald's se transforma in arene Pokemon Go
 (Jul 2016)
   245 vizite  0 comentarii   0 like

Pokemonii sunt peste tot, chiar si pe campurile de lupta din Siria. Singurul loc din lume in care Pokemon Go nu s-a lansat inca este, in mod paradoxal, Japonia - tara in care pokemonii au luat nastere in 1995. Lansarea jocului a fost amananta din cauza unui parteneriat cu lantul de restaurante ...

............................................citeste tot

Primul restaurant cu mancare scoasa la imprimanta 3D se deschide in Londra
 (Jul 2016)
   124 vizite  0 comentarii   0 like

Pe naveta Enterprise din serialul Star Trek, mancarea era "printata" 3D, astfel ca la cantina spatiala puteai comanda orice fel de mancare. Atunci, toata treaba asta ni se parea o chestie S.F. care n-are nicio treaba cu realitatea, ca si teleportarea, de altfel. Ei bine, la sfarsitul lunii ...

............................................citeste tot

Noua senzatie a restaurantelor IKEA - hot dog-ul negru
 (Jul 2016)
   1.922 vizite  0 comentarii   0 like

Dupa ce burgerii de culoare neagra au facut senzatie in Japonia (si nu numai), cei de la IKEA s-au gandit sa faca si ei senzatie cu un produs care arata nu tocmai apetisant: hot dog-ul negru. Se numeste Ninja Dog si arata astfel: Singurele pete de culoare sunt ketchupul si mustarul, ceapa ...

............................................citeste tot

Din New York pana in Bucuresti - moda restaurantelor industriale
Restograf (Jul 2016)
   304 vizite  0 comentarii   0 like

Moda restaurantelor cu aspect industrial nu e ceva nou pentru New York sau Berlin. De fapt, in ultimii ani s-au deschis atat de multe astfel de restaurante incat oamenii au inceput sa se intrebe pe buna dreptate: "Care e faza?" Mai ales ca nu e vorba de restaurante ieftine, ci cu pretentii si cu ...

............................................citeste tot

Reduceri de 20% la cursele Uber catre anumite localuri din Bucuresti
 (Jul 2016)
   407 vizite  0 comentarii   0 like

Uber Romania a anunta ca va oferi reduceri de 20% la cursele din week-end catre anumite localuri din Bucuresti. In plus, la fata locului mai primesti si un produs gratuit sau o reducere la nota de plata. Campania se numeste Uber Weekend Destinations, iar pana acum localurile catre care mergi mai...

............................................citeste tot

De vorba cu Chef Foa despre street food, pauza de pranz si mii de arome
Restograf (Jul 2016)
   275 vizite  0 comentarii   0 like

Chef Foa este o figura foarte importanta pentru tot ce inseamna viata culinara a Romaniei, gastronomia simpla, aromata si pe intelesul si placul tuturor. A inceput sa gateasca de mic, a cucerit apoi publicul prin participarea la MasterChef, dar adevaratul K.O a venit cand a creat Flavours, un ...

............................................citeste tot

Se modifica valoarea bonurilor de masa, ar putea creste cu pana la 50%
 (Jul 2016)
   340 vizite  0 comentarii   4 like

Vesti bune pentru toti cei care folosesc bonuri de masa: valoarea acestora ar putea creste pana la 13 lei. In momentul de fata, acestea au o valoare de 9,57 lei, ceea ce inseamna ca majorarea va fi de aproape 50%. Propunerea legislativa semnata de parlamentari de la toate partidele politice, a ...

............................................citeste tot

Elvetia ar putea avea primele cafenele din Europa cu sex oral in meniu
 (Jun 2016)
   1.705 vizite  0 comentarii   0 like

Ati citit bine. O firma din Geneva planuieste ca pana la sfarsitul anului 2016 sa deschida o cafenea unde clientii isi pot incepe diminetile nu doar cu o cafea, dar si cu o partida de sex oral. Ideea i-a venit lui Bradley Charvet, care detine firma de escorte Facegirl. Nu e ceva unic in lume, ...

............................................citeste tot

Cele mai verzi 10 terase si gradini de vara din Bucuresti
Restograf (Jun 2016)
   6.174 vizite  1 comentarii   4 like

S-a umplut orasul de terase, dar cele mai multe nu sunt decat niste masute cu scaune pe un trotuar incins si inundat de noxe. In viziunea noastra, terasa ideala e acel loc plin de verdeata, racoros si unde te simti un pic rupt de aglomeratia si haosul din Bucuresti. Exista in Bucuresti cateva ...

............................................citeste tot

CONCURS: Castigati o cina in 2 la Vu's, restaurantul la inaltime cu privelisti frumoase
Restograf (Jun 2016)
   736 vizite  29 comentarii   2 like

CASTIGATOAREA este: Mihaela Ionete. Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. *inregistrarea extragerii este in clipul din josul articolului de concurs.  Vu's e restaurantul la inaltime care ofera privelisti superbe asupra ...

............................................citeste tot

Uber a lansat un serviciu de livrari la domiciliu, Uber Eats
 (Jun 2016)
   575 vizite  0 comentarii   0 like

Intr-un viitor nu foarte indepartat Uber va inlocui total taxiurile. Si, probabil, nu doar taxiurile, dar si serviciile de livrat mancare la domiciliu. Spunem asta pentru ca la sfarsitul saptamanii trecute, Uber a lansat in Londra serviciul de livrari Uber Eats. Acesta include livrarea de ...

............................................citeste tot

Cine este cel mai longeviv ospatar din Romania si in ce restaurant lucreaza
 (Jun 2016)
   636 vizite  1 comentarii   2 like

Caru' cu Bere este unul dintre cele mai vechi restaurante din Romania si cel mai vechi restaurant functional din Bucuresti. Istoria locului si felul in care arata face ca restaurantul Caru' cu Bere sa fie si unul dintre cele mai populare localuri din Centrul Vechi si primul pe lista must see a...

............................................citeste tot

Care este cel mai bun restaurant din lume in 2016
 (Jun 2016)
   500 vizite  0 comentarii   0 like

Anul trecut, restaurantul El Celler de Can Roca a fost declarat cel mai bun restaurant din lume in cadrul topului World's 50 Best Restaurants.  Pe anul 2016, in cadrul aceluiasi top, pe primul loc s-a situat Osteria Francescana, al chef-ului Massimo Bottura, din orasul Modena, Italia. ...

............................................citeste tot

Vu's - restaurantul la inaltime cu meniu complet: mancare buna si privelisti superbe
Restograf (Jun 2016)
   1.376 vizite  1 comentarii   1 like

Vu's e restaurantul care si-a gasit cel mai bun loc din Bucuresti: pe un bloc din zona Unirii, la etajul 8, de unde ofera super privelisti clientilor. Un astfel de restaurant este si in Dubai, oras care a inspirat echipa din Romania in alegerea numelui pe care trebuie sa-l cititi ca pe un soi de "...

............................................citeste tot

Saptamana Italiana alaturi de Cucina (JW Marriott) - preparatul casei si o invitatie la cina
Restograf (Jun 2016)
   397 vizite  5 comentarii   0 like

Cucina, restaurantul italian din cadrul JW Marriott, pare ca a adus o bucata din frumoasa Italie rurala in Bucuresti. In decorul rustic ai impresia ca trebui sa-ti incepi ziua cu un espresso ca la carte si niste prosciutto e melone la primele ore ale zilei. Pentru ca asta e efectul intr-o cucina ...

............................................citeste tot

Un restaurant din Chisinau, in topul restaurantelor din lume in care trebuie sa mananci inainte de a muri
 (Jun 2016)
   676 vizite  0 comentarii   0 like

La inceputul lunii mai, cei de la BuzzFeed, una dintre cele mai mari publicatii online din lume, au realizat o lista cu 31 de restaurante din lume in care trebuie sa mananci inainte de a muri. Si, surpriza, printre aceste 31 de restaurante se afla si unul din Chisinau: Kiku Steak & Wine...

............................................citeste tot

Saptamana italiana alaturi de Osteria Gioia - preparatul casei si o invitatie la cina
Restograf (Jun 2016)
   582 vizite  2 comentarii   0 like

Osteria Gioia e unul dintre cele mai bune restaurante italiene in Bucuresti, lucru confirmat si de obtinerea in fiecare an de la infiintare a premiului "Ospitalita Italiana". Osteria, in trecut, desemna genul de local in care oamenii gaseau mancare simpla, un meniu scurt cu doar cateva preparate ...

............................................citeste tot

Cum a fost la lansarea restaurantului in care clientii mananca complet dezbracati
 (Jun 2016)
   684 vizite  0 comentarii   0 like

In luna aprilie va povesteam despre restaurantul care urmeaza sa se deschida in Londra si unde clientii vor lua masa dezbracati. The Bunyadi nu s-a deschis inca, dar are deja pe lista de asteptare peste 39.000 de oameni doritori de a se dezbraca intr-un restaurant. In orice caz, un restaurant ...

............................................citeste tot

Saptamana Italiana - cele mai bune preparate si invitatie la masa unor super restaurante
Restograf (Jun 2016)
   1.040 vizite  0 comentarii   0 like

Pe 2 iunie este sarbatorita Ziua Nationala a Italiei, Festa della Republica, cum ii spun ei. Aceasta este ziua in care, in 1946, Italia a devenit republica cu mai multe voturi pentru aceasta forma de guvernamant fata de cealalta optiune, cea a monarhiei. Dar noi nu suntem aici sa vorbim despre ...

............................................citeste tot

Saptamana Italiana alaturi de Isoletta - preparatul casei si o invitatie la cina
Restograf (Jun 2016)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

  Isoletta e un restaurant italian cu traditie in Bucuresti. Situat in parcul Herastrau, aproape de lac, Isoletta se mandreste cu preparatele pe baza de fructe de mare. Mai mult, restaurantul inchina o oda intregului ritual italian atunci cand vine vorba de masa. Atentia pentru fiecare pas ...

............................................citeste tot

Reactiile restaurantelor dupa controalele ANPC si raspunsul complet al autoritatii nationale
 (Jun 2016)
   1.350 vizite  1 comentarii   1 like

In urma comunicatului ANPC pe care l-am prezentat si noi aici, ne-a interesat sa aflam si parerea restaurantelor referitoare la cele scrise pe site-ul unitatii. In urma controalelor la peste 20 de localuri din Bucuresti, ANPC povestea ca a gasit foarte multe nereguli, dar nu a specificat care de ce ...

............................................citeste tot

Un restaurant vegan a fost atacat cu carne de un grup de extremisti
Restograf (May 2016)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Pe la inceputul anului, unul dintre cei mai cunoscuti si bogati bucatari din lume scria ca e alergic la vegani. Este vorba de Gordon Ramsay, care probabil ca iubeste prea mult carnea si nu intelege ca, din diverse si nenumarate motive, unii oameni aleg sa nu consume carne / produse animale. ...

............................................citeste tot

10 localuri din Bucuresti in care ai voie sa-ti aduci si cainele
 (May 2016)
   1.545 vizite  0 comentarii   0 like

In multe dintre localurile din Bucuresti este interzis accesul cu animale. Insa, din fericire pentru posesorii de patrupede, exista si exceptii, localuri dog friendly, unde esti binevenit cu tot cu caine. Acest lucru inseamna ca nu mai trebuie sa stai cu grija atunci cand iesi in oras, gandindu...

............................................citeste tot

Traseu de vacanta pe la restaurantele bune ale Romaniei
Restograf (May 2016)
   1.070 vizite  3 comentarii   0 like

In apropierea verii, cuvantul "vacanta" e la ordinea zilei, fie ca vorbim de plecari peste mari si tari sau in curtea interioara a Romaniei. Pentru vacantele in tara am inceput si noi sa cautam care ar fi restaurantele la care merita sa faceti o oprire atunci cand plecati la plimbare prin Cluj, ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
6.045 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 5 = four


7.034.928 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te