Recenzii       Alte subiecte       Prezentari
Sortare dupa:  
Toate articolele (650 articole)

10 localuri din Bucuresti in care ai voie sa-ti aduci si cainele
 (May 2016)
   78 vizite  0 comentarii   0 like

In multe dintre localurile din Bucuresti este interzis accesul cu animale. Insa, din fericire pentru posesorii de patrupede, exista si exceptii, localuri dog friendly, unde esti binevenit cu tot cu caine. Acest lucru inseamna ca nu mai trebuie sa stai cu grija atunci cand iesi in oras, gandindu...

............................................citeste tot

Traseu de vacanta pe la restaurantele bune ale Romaniei
Restograf (May 2016)
   389 vizite  0 comentarii   0 like

In apropierea verii, cuvantul "vacanta" e la ordinea zilei, fie ca vorbim de plecari peste mari si tari sau in curtea interioara a Romaniei. Pentru vacantele in tara am inceput si noi sa cautam care ar fi restaurantele la care merita sa faceti o oprire atunci cand plecati la plimbare prin Cluj, ...

............................................citeste tot

Cele 10 reguli de respectat atunci cand mergi cu copii mici la restaurant
 (May 2016)
   283 vizite  0 comentarii   0 like

Cei de la The Guardian au realizat o lista cu 10 reguli / sfaturi pentru parintii care isi iau copiii mici cu ei la restaurant. Ni s-a parut utila si pentru cei din Bucuresti, pentru ca problemele parintilor care nu-si pot lasa copiii acasa cand iau masa in oras sunt universale. Asadar, iata ce ...

............................................citeste tot

Top 5 idei de week-end: cafeaua de dimineata si steak-ul de pranz
 (May 2016)
   943 vizite  0 comentarii   0 like

De azi incepem o rubrica noua prin care ne propunem ca inainte de fiecare week-end sa va recomandam 5 locuri din Bucuresti pe care merita sa le vizitati, pentru a va face mai frumoase cele doua zile libere. Asadar, sa lasam traseul locurilor frumoase sa curga prin Bucuresti si prin fata ochilor ...

............................................citeste tot

Farfuria care absoarbe grasimea si taie din calorii
Restograf (May 2016)
   134 vizite  0 comentarii   0 like

Inventiile din domeniul culinar sunt de cele mai multe ori orientate impotriva risipei de mancare sau pentru un regim alimentar mai sanatos. Pentru o alimentatie mai curata si mai sanatoasa au muncit si oamenii de la o agentie din Thailanda si au scornit un produs super interesant: o farfurie care ...

............................................citeste tot

Cele mai interesante salate de incercat la restaurantele din Bucuresti
Restograf (May 2016)
   1.013 vizite  0 comentarii   0 like

Cu o salata nu aveti cum sa dati gres, fie ca vorbim de masa de pranz sau de o cina light, satioasa si cu gust. Legumele in combinatie cu branzeturi, carne sau peste sunt un mix perfect de vitamine, proteine si alti nutrienti necesari organismului. Tinem sa raportam ca in restaurantele din ...

............................................citeste tot

Care sunt cele mai ieftine 10 restaurante din Bucuresti, conform Tripadvisor
 (May 2016)
   2.571 vizite  0 comentarii   1 like

Cand vine vorba de recomandari pentru turisti, dar nu numai, Tripadvisor este o somitate in domeniu. De aceea, am vrut sa vedem care sunt restaurantele din Bucuresti pe care le recomanda Tripadvisor ca fiind cele mai ieftine (cheap eats). Am descoperit ca rezultatul nu este o lista foarte ...

............................................citeste tot

Care este cel mai longeviv restaurant din lume si cu ce specialitate se mandreste
 (May 2016)
   527 vizite  0 comentarii   0 like

Despre cel mai longeviv restaurant din lume v-am mai spus si cu alta ocazie, dar e cazul sa revenim un pic si sa detaliem. Restaurantul in cauza este Sobrino de Botin din Madrid. El detine titlul de cel mai longeviv restaurant din lume, fiind trecut la aceasta categorie in Guinness Book. ...

............................................citeste tot

Restaurante deschise de curand in Bucuresti
Restograf (May 2016)
   1.610 vizite  0 comentarii   0 like

In Bucuresti, circuitul restaurantelor in natura este in continua miscare. Unele mai vechi se inchid, unele recente se inchid, dar un lucru e sigur: mereu apar restaurante noi in oras, localuri care-si fac loc in peisajul bucurestean si fix despre acestea vrem sa va povestim si noi mai jos. De la ...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Luș Covaliu despre Street Food Festival (Cluj)
Restograf (May 2016)
   191 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa inspectam scena marilor festivaluri culinare din Romania, invitandu-l acum la microfon pe Luș (Constantin) Covaliu, owner-ul asociatiei Why Not, care se va ocupa de organizarea Street Food Festival din Cluj. Pasiunea pentru bucatarie a inceput din familie, de la tatal lui care a fost ...

............................................citeste tot

Restaurante medievale pentru fanii Game of Thrones
Restograf (May 2016)
   370 vizite  0 comentarii   0 like

Game of Thrones este serialul care a creat isterie in ultimii ani, serialul care ne-a dat personaje pe care le-am detestat cu toata fiinta noastra si personaje de care nu am fi vrut sa ne despartim asa devreme. Game of Thrones, insa, nu mai e doar un serial, e un intreg univers, iar noul sezon ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castigati o masa completa din meniul mexican de la Hard Rock Cafe
 (May 2016)
   1.267 vizite  0 comentarii   1 like

Castigatoare 1 este: Madalina Livia Panaite (comentariul cu numarul 233). Puteti vedea tragerea la sorti live in clipul din josul articolului. Madalina, felicitari, te rugam sa ne scrii la redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum te bucuri de premiu.  Castigatoarea 2 este: Isabela Botogan (...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Dragos Gurarosie despre BurgerFest
Restograf (Apr 2016)
   556 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa invitam la microfon organizatorii festivalurilor culinare din Romania. Dupa primul interviu cu Florin Itu (Bucharest Gourmet Festival si Bucharest Street Food Festival), pe scena l-am invitat pe Dragos Gurarosie, unul dintre personajele cheie care ne-au adus anul trecut prima editie a ...

............................................citeste tot

La microfon pe scena festivalurilor culinare: Florin Itu despre Gourmet Festival si Bucharest Street Food Festival
Restograf (Apr 2016)
   1.164 vizite  0 comentarii   1 like

Romania incepe sa danseze pe scena festivalurilor culinare asa cum o fac tarile in care aceste evenimente au devenit deja o traditie. In centrul atentiei sta Bucurestiul, oras care are deja cateva mari festivaluri culinare confirmate, dar si altele in curs de stabilire si definitivare. Aceasta ...

............................................citeste tot

Restaurantul unde clientii mananca complet dezbracati
 (Apr 2016)
   759 vizite  0 comentarii   1 like

In luna iunie, in Londra urmeaza sa se deschida un restaurant in care clientii pot manca complet dezbracati. Pfff, ce prostie, nu? Ei bine, lista de asteptare a persoanelor care au rezervat deja o masa a ajuns la 26.428. Restaurantul cu pricina se numeste The Bunyadi si in afara de nudism si ...

............................................citeste tot

De vorba cu un bucatar francez la Bucuresti - Chef Samuel le Torriellec
Restograf (Apr 2016)
   626 vizite  0 comentarii   0 like

Samuel le Torriellec este al 5-lea bucatar din seria interviurilor cu bucatari straini stabiliti in Romania, Chefi care au venit sa promoveze cultura culinara a tarii lor in Bucuresti. Samuel e un bucatar atipic: tatuat, pasionat de sporturi extreme, dar cu aceeasi dependenta specifica marilor Chefs...

............................................citeste tot

Intr-o cafenea din Bucuresti platesti consumatia atat cat consideri ca merita
 (Apr 2016)
   407 vizite  0 comentarii   1 like

O cafenea din Bucuresti te lasa sa-ti platesti consumatia atat cat consideri ca merita. Nu este un nou concept, pentru ca ar fi falimentar, ci doar o promotie mai indrazneata a unei cafenele din buricul Bucurestiului. Este vorba de ORYGYNS Specialty Coffee, un local deschis nu de multa vreme...

............................................citeste tot

Cafeneaua cainilor de mangaiat si de adoptat
Restograf (Apr 2016)
   339 vizite  0 comentarii   0 like

Exista un loc unde iubitorii de caini vor da din coada de fericire. In acelasi loc, si cainii vor latra de fericire. Asta pentru ca in The Dog Cafe, un nou loc din L.A, clientii pot veni sa-si bea cafeaua si sa mangaie niste caini super simpatici. Daca isi gasesc perechea canina, clientii pot adopta...

............................................citeste tot

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre lumea restaurantelor
Restograf (Apr 2016)
   376 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care va intrebati unde se afla cel mai mare restaurant din lume sau cel mai vechi, cat costa cel mai scump burger sau care a fost cea mai spectaculoasa livrare de pizza, va oferim toate aceste raspunsuri, plus altele, in cele ce urmeaza: 1. Cuvantul "restaurant" vine din franceza. A ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castigati volumul "The Wine Book of Romania" si o invitatie la RoWine, festivalul vinurilor
Restograf (Apr 2016)
   747 vizite  0 comentarii   0 like

Castigatoarea este: Roxana Maria, comentariul cu numarul 9 (mai jos print screen de la extragere). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail pe adresa redactia@restograf.ro ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. "Iubitorii de vin sunt invitati sa-si dea un check-in la acest concurs. De ce? ...

............................................citeste tot

Toate restaurantele din Bucuresti, obligate sa ofere Wi-Fi gratis - o idee buna?
 (Apr 2016)
   149 vizite  0 comentarii   0 like

Restaurantele, terasele si barurile, dar si autoritatile publice vor fi obligate sa ofere wi-fi gratuit in zona cladirilor pe care le detin si in zonele turistice. De asemenea, si operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa ofere gratis minim 500 MB pe luna, potrivit unui proiect de lege ...

............................................citeste tot

Recomandari de sezon de la mari Chefi din Bucuresti
Restograf (Apr 2016)
   1.075 vizite  0 comentarii   3 like

Ingredientele de primavara sunt ideale pentru preparate proaspete, aromate, gustoase. Acum se scot la tarabe cele mai bune verdeturi de la leurda la salata verde, ceapa si spanac. Tot acum ridichile adauga iuteala usoara unei salate sau culoare si aroma unui preparat. Avem si fructele de primavara ...

............................................citeste tot

Farsa care-i face pe angajatii restaurantelor sa-si sparga singuri geamurile
 (Apr 2016)
   329 vizite  0 comentarii   0 like

In Statele Unite o farsa face ravagii prin vitrinele restaurantelor Burger King. Iata cum functioneaza: managerii localurilor primesc un telefon, apoi angajatii ies afara si incep sa sparga cu entuziasm geamurile restaurantului. Puteti sa radeti cat vreti, dar saptamana trecuta 3 restaurante ...

............................................citeste tot

Cel mai ieftin restaurant din Bucuresti se afla in Casa Poporului
 (Apr 2016)
   1.288 vizite  0 comentarii   0 like

An de an, sondajele arata ca romanii cheltuie mai mult de jumatate din veniturile lunare pe mancare. De aici pot fi trase doua concluzii: 1. mancarea din Romania este scumpa; 2. veniturile din Romania sunt mici. Cel mai probabil, ambele sunt adevarate. Insa, aceasta este o problema cu care se ...

............................................citeste tot

Cum sa stati si sa gatiti in superba casa din Provence a Juliei Child
Restograf (Apr 2016)
   376 vizite  0 comentarii   0 like

Ca sa va raspundem direct la intrebarea din titlu: o inchiriati prin intermediul Airbnb. O gasiti acolo sub denumirea "La Pitchoune: Foodie Paradise" si fiecare gurmand ar trebuie sa bifeze macar o noapte petrecuta aici si o cina gatita in bucataria faimoasei Julia Child. Putin probabil sa ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

O degustare de vin cu prea multa mancare



Cristian Gheorghe  (Mar 2013)
5.973 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Legende Italiene la Bucuresti

Am participat pana acum la ceva degustari de vinuri: in crame, in castele, in hoteluri de 5 stele, in magazine specializate, acasa la prieteni. Ba, chiar in 4 tari: Romania, Slovenia, Franta, Italia. Mai mult, am avut parte si de un eveniment in care era evidentiat rolul paharelor in punerea in valoare a vinului. De atunci, le dau mare atentie. Povestea vinului ma atrage de cativa ani, de cand producatorii din Romania au inceput sa faca investitii mari pentru productii de calitate si, impreuna cu prietenii, incurajam cat putem consumul. Imi place faptul ca se recreeaza cultura vinului la noi, este o arta sa-l faci si, as zice, o arta sa-l bei. Imi place si revista Vinul.ro, ca este informata si arata bine; imi place si Good Wine, targul care are loc de doua ori pe an si care s-a extins din toamna, in Romexpo, de mi-au trebuit doua zile sa-l dau gata. Nu mai stiu daca mai exista emisiunea de pe TVR 2, Fratia Vinului, cu fratii Paduraru, era savuroasa si plina de continut. Si, sa nu uit, am observat ca s-au inmultit si sommelierii.

Practica mi-a aratat ca nu trebuie sa ma astept de la o degustare sa urmeze un model anume. La unele am fost invitat sa dau puncte (culoare, nas, gust, postgust) la altele am fost incurajat sa descopar aromele exotice, misterioase, la altele am fost bucuros sa stau de vorba amical cu mesenii si sa ne lasam in voia conversatiei pana tarziu. Peste tot, voie buna, vorbe de duh, joie de vivre.

Joi seara (7 martie) m-am dus la un eveniment organizat de Vinul.ro si un importator de vinuri, Nelsand. Gazda a fost noul hotel Marshall, de pe Dorobanti (de langa una din cele mai bune cofetarii din Bucuresti, Dolce Principessa). La etajul 5 se afla Restaurant Danielli, acolo unde am fost indrumat. Pentru cei care vor detalii, vinurile au fost marci celebre din San Pancrazio si Santa Sofia, si anume:

Ripasso Valpolicella, Santa Sofia 2009

Chianti Classico, San Pancrazio 2008

Predaia Cabernet Sauvignon, Santa Sofia 2003

Chianti Classico Riserva, San Pancrazio 2008

Arleo Rosso del Veronese, Santa Sofia 2005

Tomasso Merlot, San Pancrazio 2008

Amarone della Valpolicella Classico, Santa Sofia 2007

Se stie ca, in materie de vinuri, gusturile personale conteaza mult, iar mie mi-au placut cel mai tare Predaia si Ripasso, ambele de la Santa Sofia – o sa le caut prin magazinele mele preferate de vinuri. Obiectiv vorbind, toate au fost foarte bune, de peste 80 de puncte, daca ar fi sa le dau note (din 100).

Spre deosebire de alte evenimente, in care vinul este in central atentiei si, intre diferite soiuri iei anumite gustari care iti tin papilele apte de degustare, de data asta organizatorii s-au gandit sa ne ofere o masa in toata regula. Adica antreuri, fel principal si desert. Totul a fost foarte bun, iar felul principal ales de cei mai multi meseni a fost muschi de vita pe piatra incinsa, ceea ce ne-a facut sa primim niste babetici imense, sa nu sara sosul pe noi (vezi foto). Intre felurile de mancare primeam mostre de vin din soiurile mentionate mai sus si puteam scrie impresii pe o foaie, fara sa dam note. Cel putin asa am crezut si asa am facut, pentru ca nu am primit instructiuni. Am fost serviti cu feluri de mancare potrivite pentru vinurile rosii degustate, daca lasam desertul la o parte. Riscul unui asemenea demers este insa ca mancarea ajunge sa concureze vinul, daca organizatorii nu sunt suficient de activi, astfel incat sa tina participantii in priza.

Ce a lipsit evenimentului de joi a fost o facilitare pe masura: a inceput cu intarziere de 40 de minute, pe care am fost nevoiti sa o suportam pentru ca nu venisera jumatate dintre invitati (pana la urma, sala a fost pe trei sferturi plina, poate din cauza meciului Stelei cu Chelsea – nu inteleg insa de ce cei care sunt punctuali trebuie sa dea din timpul lor, pentru ca cei care intarzie oricum isi asuma ca ajung dupa incepere); maestrul de ceremonii a stiut prea putin sa lege povestea vinurilor de mancare si sa faca atmosfera, iar comunicarea generala a organizatorilor cu invitatii a fost mai degraba timida.

Asadar, eforturile laudabile depuse pentru aducerea oaspetilor, a reprezentantilor caselor de vinuri si pentru a face un eveniment major pana la urma ar fi fost de completat cu cele pentru pregatirea prezentatorilor, astfel incat sa nu fie nimic lasat la voia intamplarii. Cum ar fi daca vinificatoarii nu ar da atentie la toate detaliile? Nu am mai avea ce vinuri sa mai povestim. (CG)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 5 = zero


6.853.189 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE SI:

descopera cele mai tari restaurante din Bucuresti afla unde e cea mai buna mancare din oras
aboneaza-te