Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.469 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   180 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   192 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   173 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   126 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   419 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   993 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.766 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.496 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   239 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.065 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.196 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   287 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   386 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   284 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.859 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   707 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.215 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.009 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   801 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.231 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.404 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

O experienta traumatizanta cu pestele care nu vine



George Butunoiu  (Aug 2015)
3.339 Vizualizarivizualizari
16 Comentariicomentarii
2 placut 
22 displacut 

 

Raionul de Peste - snack Piata Dorobantilor Bucuresti 02Am scris cu simpatie despre aparitia Raionului cu peste, micul restaurant (sau cum altfel mai poate fi numit) din Piata Dorobantilor, adica chiar din piata in care se vand legume, fructe si alte cele.

Conceptul e foarte raspandit in toate tarile, dupa cum am spus, si e un lucru foarte bun sa il vezi si la noi. Dar, cand vezi o bucatarie in care se gateste chiar in fata ta, si ti se da sa mananci chiar acolo, la tejghea, fara pretentii si alte introduceri afisate, presupun ca toata lumea se gandeste la acelasi lucru: ceva proaspat, natural, bun la gust, rapid si ieftin (cat se poate).

A fost destul de buna mancarea la Raionul de peste – ca sa incep intr-o nota pozitiva, insa am suferit cumplit, in canicula, sa astept o mancare simpla care nu mai venea, desi pareau ca o fac in fata mea! A trecut mai mult de jumatate de ceas pana sa se aduca un tartar de ton, si inca mai mult de atat pentru un peste sau caracatita – nici nu mai tin minte ce am luat, insa experienta asteptarii in canicula m-a traumatizat! Nu se poate asa ceva! Schimbi meniul, dai numai ce stii ca poate fi servit in mod rezonabil, nu lasi pe cineva sa astepte mai mult de un ceas, la tejghea, o mancare simpla. Dupa aproape o ora a venit supa, atat de clocotita incat a trebuit sa torn un pahar mare de apa rece in ea, altfel ar fi trebuit sa mai stau inca nu stiu cat timp dupa ea, sa se raceasca singura…

Preturile sunt mari, o masa in doi, cu niste vin, sare usor de 300 de lei. Si acum sunt convins ca baietii din Piata Dorobantilor folosesc tejgheaua si plitele la vedere doar ca un tool de marketing, ca sa agate bucurestenii dornici de noutati, fiindca ei, de fapt, isi pozitioneaza restaurantul (sau ce o fi acela) ca pe unul de (aproape) lux, cu preturi mari si cu destule fite. Si prinde bine strategia, am vazut destui clienti, mai toata ziua.

Primavara si toamna, cand poti sta afara, pe trotuar, o fi cool sa astepti un ceas o mancare de tejghea, insa in mijlocul caniculei ar fi bine sa luati in calcul ce va asteapta acolo.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am fost aseara sambata impreuna cu 5 prieteni la piață sa mancam un peste. Mancarea a venit cam dupa 40 minute dar a meritat. Totul a fost bun si f bun. Scump si f scump. Dar pt Dorobanti asa e. Zona de fițe. Bauturile sunt cele mai scumpe.

Reply

“O experienta traumatizanta”…cand este canicula nu ma duc la restaurant pe o terasa 😉

Am fost acolo acum 2 saptamani si mi a placut. Adevarat e cam scump pentru Bucuresti dar e si bun, si serviciul e destul de corect comparativ la ce am gasit in Bucuresti.

Zi buna.

Reply
Florin Ghiulbenghian September 11, 2015 at 12:17 pm

De cand am citi comentariul am fost de doua ori la ei, in Piata Dorobanti. Ambele experiente pozitive in privinta vitezei serviciului si gustului preparatelor. Si note bune pentru amabilitatea personalului.
Pe mica terasa din statia de autobuz experienta este mult mai placuta decat in interior, dar este tot o problema de gusturi personale, unii sunt invatati sa manance in bucatarie si aromele, impreuna cu caldura, sa-i inconjoare cu agresivitate.
Preturile mi s-au parut chiar rezonabile pentru calitatea preparatelor si, mai ales, pentru cantitate. Poate ca obisnuinta cu Mesogios-ul ma face sa nu privesc lucrurile destul de critic :-)
Un mic minus la curatenie, dar nici nu poti cere de la un mic bistrou aceleasi conditii ca la Mariott, si la fel la “inghesuiala” locurilor la mese.
Per total, pentru cei care pun pret pe gustul preparatelor si sunt in cautarea unui loc lipsit de pretentii in care sa fie serviti rapid, locul este de recomandat. Iar preparatele sunt delicioase!

Reply

Si daca se mai ‘pun / adauga’ si cateva comentarii bune, se mai drege busuiocul ! 😉 Asta asa, sa ramana pe linia de plutire ! 😉

Reply

doina, e foarte urat ce spui. am incredere totala in george. trebuie sa respecti dreptul la opinie al fiecaruia. eu trec des prin piata aia sordida, unde stau cu zilele salatele boeuf nevandute si trec si pe la peste si nu-mi place ce vad. aglomeratie, caldura, e chiar oribil mai ales vara. daca scriai pe site-ul meu eu nu-ti publicam comentariul pt ca reprezinta o jignire. e ca si cum intri in casa unui om si arunci laturi in ochi. foarte urat ce-ai facut.

Reply

    Asta inseamna sa nu cunosti un om, sa nu-i cunosti caracterul, sa il lasi sa te minta si sa inghiti rahaturile pe care le scoate pe cale orala ! Asa cum ai spus, fiecare are dreptul la opinie ! 😉 Sa ai o zi frumoasa !

    Reply

Cand va deranjeaza ADEVARUL, stergeti din cometariile noastre! Frumos caracter ! Bravooo !

Reply

    Doina,

    Am sters doar comentariile in care nu ai folosit un limbaj tocmai prietenos. In rest ti-am lasat celelalte comentarii, chiar daca nici alea nu sunt dintre cele mai simpatice. Dar e dreptul fiecarui om sa isi exprime parerea. Doar s-o faca folosind un limbaj adecvat.

    Reply

Dom’ Butunoiu, da chiar n-aveti niciun prieten care sa scrie si el de bine despre dvs.? Ca baetzii asti de la dorobanti se mobilizeaza repede sa dea cu mucii in tartar! Ca trecator prin zona, pot sa va spun ca aceasta “taraba” cu mancare, ca eu n-o pot numi restaurant, se integreaza perfect in porcaria generala din numita piata si din zona, in general: scump, prost si plin de talente! Cred ca li se ofera clientilor exact ceea ce-si doresc: sa fie vazuti acolo – iar prostii sunt gata sa plateasca oricat pentru asta.

Pe de alta parte, cronicile dvs. sunt de multe ori proaste (nu e cazul la cel de mai sus, aici sunteti indulgent!!) – faptul ca ati mancat in “n” restaurante nu va face critic culinar… cel mult un consumator avizat, asa ca marii restauratori n-ar mai trebui sa se agite atat.

Reply

Domnule Butunoiu, canicula nu e din vina resturantului…In privinta tartarului, banuiesc ca nu erati singurul client, iar timpul e rezonabil tinand cond ca nu se lucreaza cu semipreparate si nici nu erati la fast food.Jalnica recenzie!
Semnat-un propietar de restaurant, altul decat cel prezentat.
P.s-sper sa nu treceti pe la noi ptr ca avem dreptul sa ne selectam clientela!

Reply

Bun, sa lamurim niste lucruri, nu ne intereseaza experienta prin care ai trecut, nu ne intereseaza sumele pe care le-ai platit, nu ne intereseaza ce gusturi ai (nu avem toti aceleasi gusturi)! Cine esti tu sa-ti dai cu parerea si sa mai faci si articole? Ce te recomanda? Nu , nu este restaurantul meu ! Ce vrei sa arati si mai exact ce vrei sa demonstrezi? Esti PENIBIL, AROGANT Si plin de FIzTE de DOROBANTI ! Cand tu, n-ai o chifla in stomac, un cersetor de contracte, un pamfletar !

Reply

    Dar poate ca pe altii ii intereseaza comentariile lui. Oricum, eu cred ca esti complet nebuna, intri pe site-ul cuiva si ii spui ca nu te intereseaza ce scrie…..
    Referitor la locatie, pestele e f bun, f bine pastrat, totdeauna proaspat. Preturile sunt f mari, poate ca merita daca intr-adevar pestii despre care proprietarii sustin ca-s salbatici, chiar sunt. Ma refer in special la dorada si al sea bass.
    In privinta faunei, acolo e o problema, e plin de figuranti sau de porci mancatori de mici ce dintr-o data au descoperit scoicile.
    Una peste alta, mai ales ca magazin de peste, e ok.

    Reply

      Stefan, ms pentru compliment, asemenea ! Fiecare are dreptul la opinie ! Daca l-ai fi cunoscut asa bine pe acest om, cum il cunosc eu, n-ai mai fi comentat ! O zi buna sa ai ! 😉

      Reply

        Doina, nu ma intereseaza personajul Butunoiu, head-hunterul sau “cersetorul de contracte”, asa cum l-ai caracterizat tu….ci site-ul asta, care e ok, sau cel putin e cel mai ok site de profil de la noi. Cred ca experienta personala negativa cu el(probabil in cu totul alt domeniu decat cel culinar) ti-a afectat putin gandirea.

        Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 + five =