Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   617 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   383 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   795 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.152 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   433 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.825 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.203 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.591 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.077 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   700 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

O noua aventura in Piata Amzei



George Butunoiu  (Apr 2012)
20.191 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
16 placut 
3 displacut 

 

Restaurantul BarrioChiar in coltul dinspre Piata Romana al Pietei Amzei e o casa frumoasa, cu o curte mare si cu copaci batrani. E o casa boiereasca, o casa in care au locuit niste oameni de stat, importanti, in vremurile in care un astfel de apelativ era rostit cu respect. Eu imi aduc aminte de acea casa de pe cand, imediat dupa Revolutie, erau niste notari kafkieni in ea, care stateau si lucrau intr-o mizerie de nedescris.

Dupa o vreme, cineva a luat casa, a curatat-o, a renovat cate ceva si a redecorat-o intr-un fel mai rar vazut in Bucurestiul acelor zile, dupa care a deschis un restaurant acolo, cu un nume care i-a pus in incurcatura pe multi. Era un cuvant putin folosit de catre bucuresteni – Mazagran. Restaurantul acela a pornit cu pretentii mari si chiar si-a castigat o mica faima, in vremurile in care bucurestenii erau mult mai putin pretentiosi decat sunt acum. Mancarea nu era cine stie ce la Mazagran, insa terasa era frumoasa vara si a dus restaurantul o vreme doar pe «spinarea» ei.

Apoi s-a lasat tacerea peste batrana casa, pana cand in Piata Amzei au rabufnit niste surle si niste trambite care anuntau ceva ce nu s-a mai vazut in orasul nostru. Cu mare tamtam si cu alai de vedete si de tot felul de dubiosi s-a redeschis restaurantul sub numele de Bluu. Am fost la el la putin timp dupa deschidere, am si scris aici, pe Restograf, despre el. Am zis ca mancarea e banala si ca nu ii dau mai mult de jumatate de an de trait cu acel concept. Mi se pare ca au inchis chiar mai devreme decat prezisesem eu.

Nu stiu daca in 2011 s-a mai intamplat ceva acolo, daca si-a mai incercat cineva norocul. Acum casa a ajuns la baietii de la The Embassy. Care baieti, luati de valul succesului pe care l-au avut cu cluburile The Embassy din Lahovari si din Centrul Istoric, cu 18 Lounge de la Piata Presei si, probabil, si cu G-Bar din Piata Floreasca, cred ca stiu sa faca ce nu au reusit cei de dinainte.

Intreprinderea e indrazneata si investitia pare consistenta, pentru ca proprietatea e destul de extinsa. La etaj si intr-un corp alaturat al cladirii au facut un mic boutique-hotel, cu cateva camere, la parter e restaurantul propriu-zis, pe care l-au denumit Barrio, intins pe vreo 5 sau 6 camere largi si impozante, iar la subsol vor deschide un club. Restaurantul a fost dschis in februarie anul acesta.

Casa nu pare sa fi fost restaurata, in adevaratul sens al cuvantului. S-au facut niste renovari mai mult sau mai putin superficiale, probabil, si s-a acoperit totul cu niste decoruri opulente si spectaculoase, destul de surprinzatoare. Materialele si culorile sunt aristocratice, intr-adevar, inchise si adesea lucioase, insa ansamblul nu iti lasa deloc o impresie de eleganta si de noblete, ba dimpotriva. De ce au facut ei ce se vede in poze, nu am inteles defel, insa ei au de vreo 6 ori mai multe restaurante decat am eu, asa ca or sti mai bine…

Meniul de la Barrio e «international», cu bataie spre bucataria mediteraneana, mai mult italieneasca. Au si paste, foie gras, destul de mult peste si fructe de mare, folosesc trufele in mai multe locuri. Se pozitioneaza destul de sus cu denumirile si cu descrierile din meniu si cu prezentarea mancarii, cred ca ceva mai sus decat ar fi cazul. O disonanta majora  e intre dimensiunile foarte reduse ale meselor, ca de cafenea (oarecum surprinzator in camerele foarte inalte si cu decorurile acelea somptuoase) si farfuriile foarte largi in care aduc mancarea, ca la marile restaurante de lux, ceea ce pune la grea incercare inteligenta si dexteritatea clientilor.

Noi am luat un foie gras fara gust, desi parea proaspat. Nici dulcele de la el nu a fost bun, erau niste cirese ciudate, care pareau de plastic, au ramas aproape toate in farfurie. Salata de legume cu bucatele de carne a fost destul de buna; pastele cu fructe de mare au avut pastele bune, dar fructele de mare destul de banale; sparanghelul pe gratar a fost asa si asa, destul de bun la gust si crocant, insa plantele erau cam batrane si putin atoase, ca sa nu mai vorbesc despre felul in care l-au ars; carnea de vita a fost destul de buna si de bine facuta, insa sosul cu trufe nu a fost cine stie ce.

Momitele de vitel au fost surpriza neplacuta la Barrio; in primul rand, nu stiu cum de au reusit sa faca sa iasa un asemenea fel de mancare pe la 30 de lei portia, si inca una dubla! Momitele de vitel sunt o mare delicatesa si sunt sumpe. E vorba despre timusul bietului animal, o glanda endocrina care la om are la maturitate vreo 30 de grame, iar la animalele mari abia trece de 100g, cred. Nu e de mirare, deci, ca e o raritate, iar raritatile sunt scumpe, evident. Insa la Barrio ne-au dat doua bucati destul de mari, facute pane cu o crusta de susan!  Asta nu am mai vazut vreodata si nici prea multa logica nu are, pentru ca ideea ar fi sa lasi omu’ sa simt gustul nealterat al unei astfel de delicatese. E ca si cum ai face un ficat proaspat de gasca pane sau snitel! Oricum, chiar si dupa ce am dat crusta deoparte, momitele nu au fost bune. Cred ca principala problema a fost ca erau prea tare facute, pentru ca imi e greu sa cred ca poti spune ca timusul unei vite argentiniene e mai bun decat acela al uneia romanesti. Dar, mai stii…

Serviciul a fost un mic prilej de reflectie pentru noi si a mia (re)confirmare a «tezei» ca poti lua toate scolile de hospitality din Lausanne la rand si sa le termini pe fiecare cu nota maxima, dar daca nu ai innascut reflexul simplu de «client service», degeaba treci prin ele. Ne-au asezat intr-un colt, la o masa din acelea foarte mici, despre care am zis mai inainte. Am fost singuri, in toata imensitatea aceea de restaurant, cu 5 sau 6 sali, cate erau cu totul. Cand ne-au adus mancarea in farfuriile acelea imense, nu a mai ramas loc pe masuta si pentru altceva, asa ca am inceput sa punem din lucruri prin jur, pe unde apucam. Eram tare curiosi sa vedem daca ne mai lipesc o masuta, pentru ca erau la vreo 50 de centimetri de noi si erau toate goale, evident. Nu i-a dat niciunuia prin minte, desi au fost 4 (patru) chelneri care ne-au servit!!! Toti foarte amabili cu noi si dornici sa faca ce trebuie, nimic de spus! La un moment dat, am pus paharul ostentativ pe geam si beam din el de acolo, ca sa se vada, iar servetul, meniul si toate lucrurile mele le tineam pe bancheta, tot la vedere si tot ostentativ, si ele. Nu i s-a parut niciunuia ceva in neregula cu asta…

Preturile de la Barrio sunt destul de mici fata de ce te-ai astepta la un astfel de meniu si cu un asemena decor, mai ales ca portiile sunt foarte mari. Tot ce am mancat noi si se vede si in poze, cu desert si cafea, dar fara vin, a fost 200 de lei! Insa cred ca face parte din strategia de lansare. Daca vor face mancarea asa cum trebuie, cam ca aceea de la 18 Lounge (au acelasi chef, probabil ca si meniurile au multe in comun), atunci nu cred ca pot ramane la acest nivel.

Eu nu cred ca vor avea mult succes cu un asemena concept si cu asemenea formula intr-un astfel de loc. Cu siguranta, insa, terasa foarte mare si pe care sunt sigur ca o vor amenaja frumos, va duce greul pana la toamna. Dupa care vom mai vedea ce se intampla cu Barrio


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Ioana Nicola Macovei April 26, 2013 at 10:26 pm

Am trecut pe la Barrio cu sotul meu la recomandarea unor prieteni si am fost foarte incantata de ce am gasit acolo in comparatie cu celalat restaurant al lor 18lounge.Intr-o seara de vineri destul de aglomerat cu un pianist care cei drept canta mai tare decat ar fii trebuit.Am inceput seara cu un foie gras si cu 2 cocktailuri interesante recomandate de ospatar.Pentru felul principal sotul a cerut rata cu un sos de portocale gustoasa,iar pentru mine pentru ca nu eram decisa am rugat ospatarul sa ma ajute cu un preparat din carne si el a ales pentru mine o vita cu ciocolata excelenta si pentru mine a fost o incantare.La vin sotul vroia un vin rosu foarte sec dar intr-un final tot cu ajutorul baiatului care ne-a recomandat un vin mai usor aromat ne-am ales cu un La certa perfect pentru aceea seara.La desert carmelita a fost o incantare,dar la crema de mango mai este loc de imbunatatit.Recomand cu multa caldura acest local unde atmosfera este calda si mai intima,iar ospatarii sunt mult mai serviabili si draguti fata de alte locuri.

Reply

Am ajuns şi eu în această locaţie, dar nu pot să spun că m-a dat pe spate (în sens pozitiv). Persoana care a organizat întâlnirea în această locaţie a plecat doar de la preţul bun (24 lei) pentru acel meniu de prânz. Da, este adevărat, este real. Amenajarea interioară este foarte OK. Ajungem la servicii sau, mai bine zis, la calitatea lor. Din punctul meu de vedere, muzica este mult prea tare şi (dacă e s-o acceptăm) nu este cea adecvată. În ritm de rock ar trebui să mănânci repede, să bei repede şi s-o tai la fel de repede. De asemenea, mie personal, mi se pare nepotrivit să se permită fumatul, în interior, acolo unde mănânci. Dar, să zicem că trecem şi peste acest aspect.
Am mâncat, am mai discutat şi m-am trezit fără farfuria cu mâncare. Ospătarul mi-a luat-o din faţă fără să se obosească măcar să mă întrebe dacă am terminat sau nu. A fost primul şoc. În meniul de prânz văd că unii ştiau de desert. Nu l-am văzut. Mie mi s-a spus de un pahar de vin. Când a fost să comand vinul am cerut să-mi prezinte lista cu vinurile disponibile. Fără să o prezinte, mi-a spus că nu aveau decât vinul Nomad. Omul vorbea de parcă avea prune în gură sau parcă ar fi fost un secret pe care trebuia să-l ştiu doar eu. Deşi, iniţial, mi-a arătat, sticla de vin, după aceea a plecat cu ea şi a venit cu paharul de vin umplut la bar, nu desfăcând sticla în faţa mea!!! Probabil a vrut să pună alt vin sau să măsoare exact cantitatea de vin pusă în pahar că altă justificare nu-i găsesc. A fost al doilea şoc pentru mine pentru că nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Pentru că am avut impresia că nu este chiar ce se pretindea, i-am cerut ospătarului să vină cu sticla şi să-mi mai pună un pahar de vin, dar pus în faţa mea. Mi-a adus paharul de vin tot cum ştia el de parcă aş fi vorbit cu pereţii. În fine, când a venit nota de plată am constatat că un astfel de pahar de vin costa 12 lei. Trecem peste valoarea în sine, dar acest preţ era în lista de vinuri pentru un vin Nomad din 2009, iar acesta era din 2011!!! Când i-am cerut să-mi spună cât este costul pentru cel din 2011 (care nu era în listă!!!) mi-a spus că are acelaşi preţ!!!
Concluzia o trage fiecare. Garantat nu mai trec pe-acolo.

Reply

Exista o explicatie: genul asta de postere le-am vazut pe peretii clubului The Embassy din Lahovary. Odata cu numele au impreumutat si conceptul de decorare. Asta in cazul in care nu sunt aceeasi proprietari

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six − 1 =