O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   453 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   940 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   9.606 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   523 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   751 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   470 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   674 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   639 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   392 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   495 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   903 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.128 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.023 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.500 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   485 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.144 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   532 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   948 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   438 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   974 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   508 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   302 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   363 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   892 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

O noua calatorie culinara in bucataria romaneasca



(Dec 2015)
1.211 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Don Catering este serviciul prin care comandati mancare buna, dar si sustineti producatorii locali din Romania. V-am povestit despre ei cand s-au lansat, iar acum a venit momentul sa va spunem despre o alta calatorie culinara, una in care anunta si deschiderea unei brutarii in Valea Dragului, un loc in care traditia si pasiunea pentru painea calda si gustoasa isi dau intalnire sub denumirea Don Cruton. Detaliile le aflam chiar de la organizatori:

don cruton

 

Chef Johnny Susala si Chef Nico Lontras se reintalnesc la Miele Center Romania pentru a da startul celei de-a doua excursii gastronomice marca Don Catering.

Don Catering continua sa exploreze bucatariile lumii care au inspirat traditia culinara romaneasca si dezvaluie noi sortimente din meniurile sale calatoare alaturi de Don Cruton, brutaria ce in curand isi va deschide portile in Valea Dragului.

chef nico si johnny

Cu pasiunea si indemanarea pe care cei 17 ani de experienta i le-au adus, Narcisa Giurea va recrea atmosfera ulitelor giurgiuvene inundate de mireasma painii proaspete, in timp ce Chef Johnny Susala si Chef Nico Lontras isi vor provoca invitatii sa redescopere aromele autentice locale cu un spectacol apetisant de live cooking.

Painea din Valea Dragului se coace pentru a fi impartita, asa ca Don Cruton incinge cu drag vetrele pentru invitatii sai. Impreuna vor testa produse de panificatie selectate din viitoarele sale bucurii fainoase, plamadite cu grija dupa retete traditionale romanesti si de peste hotare. Odata ce frangem painea, incepe ospatul, cu retete autohtone reinventate ce va vor trezi gustul pentru aventura.

don cruton 2

Ca si Don Catering, Don Cruton nu este doar mester patiser, ci si o structura a economiei sociale dezvoltata de Asociatia pentru Pastrarea Traditiilor Culinare (APTC) in cadrul proiectului „EDUCATIE TEHNOLOGICA PENTRU INCLUZIUNE SOCIALA”, POSDRU/173/6.1/S/147557, care vine in sprijinul persoanelor de etnie roma, al femeilor aflate in situatii de risc si al victimelor violentei in familie. Dincolo de usile brutariei, aceste grupuri vulnerabile gasesc atat un loc de munca, cat si o a doua sansa la integrarea in comunitate.

Coapta cu grija si multumire, patiseria Don Cruton aduce zambete de desfatare celor cu dor si pofta de gusturi si fragezimi de demult. Iar cand foamea ia locul apetitului, gasiti aceleasi produse savuroase in meniurile calatoare Don Catering. Fie ca alegeti paini dospite cu spor, gustari sarate sau rasfaturi dulci, cu Don Cruton va bucurati intotdeauna de prospetimea rustica din Valea Dragului.

don cruton eveniment

APTC a fost infiintata in luna iunie a anului 2014 avand ca scop promovarea traditiilor locale si a valorilor nationale prin readucerea la viata a retetelor traditionale vechi. Prin proiectele sale, asociatia doreste sa creeze legaturi directe intre mediul rural din Valea Dragului, Giurgiu, si Bucuresti, pentru a stimula activitatea economica la nivelul comunei si, implicit, dezvoltarea durabila a acesteia.

Despre Don Catering:

E suficient un singur gest pentru a le oferi colegilor de serviciu, partenerilor sau prietenilor atat o masa delicioasa, cat si o vacanta concentrata, ajutand totodata grupurile defavorizate din Valea Dragului sa isi construiasca un stil de viata sustenabil si inclusiv. Don Catering livreaza delicii culinare inspirate din cultura gastronomica a popoarelor care au influentat meniul traditional romanesc, iar provenienta locala a ingredientelor si prepararea lor de catre persoane aflate in situatii de risc face din Don Catering un serviciu social auto-suficient.
Optand pentru serviciile Don Catering, alegeti o alimentatie echilibrata si sustineti producatorii locali. Conceput ca inovatie turistica, Don Catering organizeaza expeditii gustative prin punctele cardinale ale bucatariei romanesti, imbinand legumele si fructele de sezon, specialitatile la cuptor si produsele de panificatie proaspete in meniuri versatile si aromate.

Esentiala pentru toate itinerarele este escala in Valea Dragului. In comuna giurgiuveana, se afla in plina desfasurare proiectul „INCLUZIV – o sansa pentru grupurile vulnerabile”, ce urmareste integrarea si mentinerea pe piata muncii a grupurilor-tinta: femei aflate in situatii de risc, victime ale violentei in familie, care au nevoie de suport pentru sustinerea unei familii, precum si persoane de etnie roma supuse excluziunii sociale. Promotorul acestei initiative este Asociatia pentru Pastrarea Traditiilor Culinare, organizatie ce are ca scop promovarea traditiilor locale si a valorilor nationale prin readucerea la viata a retetelor traditionale vechi. Primul sau demers in cadrul proiectului a fost crearea unei structuri a economiei sociale care sa furnizeze produse locale catre consumatorii din Bucuresti, in baza unor servicii de catering: Don Catering. Proiectul urmareste dezvoltarea durabila si inclusiva a comunitatii locale, dar si perpetuarea traditiilor culinare ale zonei.

Detalii eveniment.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 12