Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant (inchis)

Vizualizari 8.206 Vizualizari 
Comentarii 5 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 149 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
I. L. Caragiale 21-23, Bucuresti


031.421.57.13, 0743.279.865

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Restaurant contemporan mediteranean.

Freshly caught. Legendarily cooked

Pe scurt72980

O pozitionare riscanta: bucatarie pe jumatate fina, preturi mari

Octopus e ultimul restaurant deschis in casa in care a locuit I. L. Caragiale, pe strada care ii poarta numele, la intersectia cu Maria Rosetti. Au mai fost doua restaurante acolo, Casa Caragiale, la inceput, un restaurant cu mare succes intr-o vreme, in urma cu multi ani, dupa care si-a schimbat numele in La Union - nu e clar daca sub aceiasi proprietari. Cu acest nume, Octopus, a fost deschis in mai 2015, dupa o perioada de renovare.

Casa nu e mare, e ingusta si lunga spre spate, tip vagon, cu o mansarda amenajata si transformata in sala. Curtea e foarte ingusta si ea, nu incap mese acolo, insa le-au pus pe trotuar, sub niste copaci batrani, ceea e si mai bine. Zona e foarte frumoasa, e una dintre cele cu mult farmec ale Bucurestiului cu istorie.

Pacat ca noilor proprietari le place intunecimea, au acoperit bine geamurile, sa nu cumva sa vezi casele din jur si o bucatica de Bucuresti vechi. Si mansarda e cam intunecata. Octopus e se pozitioneaza ca un restaurant de lux: e foarte curat, se vede ca iese dintr-o renovare, are mese si scaune clasice, din lemn si tapitate, fete de masa groase. Mesele de la nefumatori sunt foarte mici, patru persoane stau inghesuite rau.

Si meniul e facut ca pentru un restaurant de lux, bucatarie internationala. La amuse-bouche ne-au surprins cu niste peste marinat destul de banal. Am mai luat supa de sparanghel, destul de buna, insa prea sarata; o salata greceasca asa si asa, si inca ceva la aperitiv, nu imi aduc aminte ce. Spre surprinderea tuturor, felurile principale au fost mai bune decat antreurile, stiut fiind ca in cele mai multe restaurante cu mancare fina lucrurile stau pe dos. Rata, piureul cu sos au fost bune, tonul rosu si coq au vin destul de bune si ele. Si deserturile au fost bune.

Serviciul a fost bun la Octopus, cu niste chelneri dezinvolti si siguri pe ei. Preturile sunt mari, o masa in doi, cu de toate si un vin bun, te costa pe putin 3-400 de lei, ceea ce cred ca nu e o strategie buna de lansare a unui nou restaurant care are mancare fina doar pe jumatate.

Octopus e, deci, un restaurant care nu si-a clarificat inca pozitia pe piata gastronomica bucuresteana, sper sa o faca in curand, desi nu au mult timp la dispozitie. Are mancare buna, insa nu e un adevarat fine dining, inca, are preturi mari. E greu de crezut ca vor fi multi doritori sa se suie in masina sa mearga pana acolo doar pentru atat, presupunand ca nu se gandesc doar la locuitorii din imediata apropiere si a celor - nu prea multi - care lucreaza aproape si care sa aiba salarii foarte mari. (GB - iulie 2015)

Localizare Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant (inchis)

I. L. Caragiale 21-23, Bucuresti,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Atat de buni au fost ca acum sunt in faliment. restaurantul inchis, angajatii ramasi fara salarii pe cateva luni si renumitul bucatar de fapt nu era. era varul patroanei. fugiti de jana paun si de firmele ei de transporturi. peste vechi, icre numai amidon si mare furt. sunt puscariabili cu procese pe rol. vedeti poate va trage teapa ca isi vinde mobilierul din restaurant si lingurile, furculitele. hahahaa

Reply

La cat de laudat era pe fb, ma asteptam la altceva. Pozele cu terasa nu crespund cu realitatea, nici pozele puse cu mancarea nu corespund cu ce primesti, un plating inexistent si fetita mea de 5 ani stie sa rupa niste somon sa puna frunze de spanac si un ou moale taiat mai frumos intr-o farfurie.
Ce sa zic, mare mare dezamagie! Sa nu mai spun ca pe langa noi nu mai era nimeni in restaurant, ceea ce te face sa-ti pui intrebari.
Insa intrebarile isi primesc raspunsul cum am mai spus inca de la prima farfurie primita si se concretizeaza cand primesti nota de plata.
Raportul mancare/pret, discrepant, de la cer la pamant, preturi enorme pentru ceva ce cu greu se poate numi comestibil.
In concluzie, salata dezastru, pastele uitate in apa si fierte prea tare, iar desertul…salata de fructe….nici nu mai are rost sa ma concentrez sa ii gasesc descriere.
Per total, eu nu ma mai intorc, iar voua nu va recomand sa va duceti.

Reply

    Am fost si noi astazi si am plecat dezamagiti de acolo. Nu are rost sa mai comentez insa lucrurile stau mai bine in poze decat in realitate (la fel si gustativ).

    Reply

O surpriza deosebita! Mancare de o calitate mai rar intalnita (in special peste si fructe de mare – incercati carpacia de caracatita si scoicile)intr-un spatiu in care serviciile si ambianta te fac sa te simti bine. Nu ieftin dar merita efortul. Daca nu sunteti decisi va recomand meniul de pranz unde gasiti chestii foarte bune pt care in alta parte ati plati dublu; meniu pranz 29 RON. Merita macar de curiozitate

Reply

    Asta este comentariul facut de un angajat sau de patroni pentru propria afacere…NU TREBUIE SA EXISTE ASA CEVA, in mod normal cea mai buna reclama este produsul serviciul si pretul. Tare imi este frica …CA PESTE TOT IN ROMANIA, pretul nu justifica produsul deci…LA FALIMENT PLACUT !!!

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine − 2 =



Taguri: , , , , , , , , , , ,