Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   639 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   390 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.165 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   418 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   483 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.223 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   666 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.852 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.225 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   860 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.600 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.394 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   591 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.126 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   581 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   703 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Oprire de placere la Busteni: Canta Cuisine, Castelul Cantacuzino



Cristian Gheorghe  (Sep 2013)
16.236 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
14 placut 
8 displacut 

 

Canta Cuisine - Palatul Cantacuzino Busteni 01Castelul Cantacuzino din Busteni este un exemplu fericit de revenire in peisajul public a vechilor palate, castele si conace din Romania. Recuperat de familia proprietarilor, a fost vandut si revandut, aflandu-se acum in proprietatea mai multor investitori. Cei care se ocupa de el sunt o familie mixta, austriaco-ruso-romana.

Restaurantul se numeste Canta Cuisine, un joc de cuvinte, si s-a deschis in 2012. Dupa cum ne-a spus bucatarul sef, Romica Harabagiu, bucataria e fusion, noi zicem ca e internationala.  Probabil este fusion pentru ca face modificari in specificul diverselor bucatarii, insa denumirile felurilor de mancare sunt cele clasice, ceea ce poate dezorienta un client avizat. Acestea reflecta experienta chef-ului, acumulata prin diverse colturi ale lumii, cea mai mare fiind in Franta. Am vazut ca a modificat unele  feluri asiatice si chiar franceze, ca sa se potriveasca gustului local (ceea ce ne asteptam sa fie iute era dulce – o salata asiatica,  supa de ceapa era si ea usor modificata ); probabil ca a ajuns la solutia asta dupa mai multe incercari si consultari cu clientii si cu proprietarii. Nu e rau, dar poate  ca ar trebui mentionat undeva. Meniul cuprinde si paste si peste, probabil  ca sa acopere cererile diverse ale clientilor, care vin in principal din Brasov si Bucuresti, fie pentru ca sunt in tranzit, fie pentru ca petrec cateva zile in statiunile din zona. Inteleg ca unii vin special pentru Canta Cuisine.

Noi am fost trei si am apreciat in unanimitate un foie gras facut acolo, supa de pui cu taietei si cappucino de ciuperci, plus selectia de vinuri (am vazut inclusiv un Riesling dulce 2001 Sirena Dunarii, foart rar). Amenajarea e frumoasa, salonul in care am stat noi fiind o combinatie de clasic si modern. Castelul in sine este foarte ofertant, iar gradina e exceptionala. Serviciul prietenos, ambianta placuta, mancarea buna si foarte buna fac din Canta Cuisine un popas care te ajuta sa traversezi usor Valea Prahovei.

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Clatindu-mi ochii pe net, ce gasesc…Revelion la Castel…1500lei!
Bufet suedez…1500lei!
:))
Dumnezeule mare, vin ticalosii(nemtii si rusii) sa faca legea la noi in tara!

Reply

Am trait si eu dezamagirea de a manca in acest restaurant kitsch-os!

1. Preparatele sunt congelate(ma intreb, oare nu au acces cei de la DSP , Sanepid, etc. in incinta Castelului? Sau este prea puternica cunoscuta “prietenie” a detinatiorului Castelului cu primarul Busteniului!)
In fine…revenind la teapa luata:
– supele creme sunt congelate(stiu din surse sigure).
Concret: cappuccino de ciuperci cu trufe este preparat in cantitati mari, apoi este pusa in pungulite si congelat! ATENTIE: e ca si cum ai pune ciorba de acasa intr-o punga si o bagi in congelator, apoi cand ti-e pofta o bagi la microunde si apoi servesti!
– Coastele de porc la gratar.
Sunt pline de grasime, cantitatea este foarte mica, sunt preparate, congelate, apoi decongelate, servite!
– Cartofii gratinati
Acelasi proces tehnologic: preparat, congelat, decongelat, servit
– este un restaurant care nu are un flux mare de clienti, pentru a servi proaspat toate preparatele din meniu. Aici este greseala laudatului bucatar care a venit de la un hotel de 5*(din cate am inteles- Vega)- probabil ca era un simplu ajutor, iar acum “s-a dat peste cap” cand a preluat o bucatarie….

2. Restaurantul este foooarte kitsch-os, precum si curtea interioara a castelului, mobilierul cumparat pentru decorarea interioara a acestuia… Se vede amprenta rusoaicei(patroanei), care are aceleasi gusturi si la imbracaminte :) . Mi-am dat seama ca ea este patroana, pentru ca atunci cand a intrat in restaurant tot personalul vorbea in engleza stalcita cu ea, un ospatar i-a luat haina, altul comanda, bucatarul i-a pupat mana….

3. Personalul este de mana a3-a, niste tarani, ahtiati dupa spaga, aroganti, tipic pentru Valea Prahovei.

4. Prealaudatul bucatar sef are nesimtirea de a iesi in sala intr-o bluza de bucatar murdara, necalcata, pantaloni de ski(cred), adidasi….tinuta unui bucatar de 5*… Cred ca a stat in sala restaurantului mai mult decat toti ospatarii(2 am numarat)

5. Meniurile sunt patate, rupte, iar lista de vinuri este ca la o “bodega obosita”

6. Toaletele sunt murdare, miroase foooarte urat….

Recomand aceasta carciuma daca vreti o toxiinfectie alimentara, daca vreti sa luati Furazalidon la cina sau daca vreti sa va zgariati retina!

Reply

Am ajuns recent la Castelul Cantacuzino recent. Din pacate, noi am ajuns exact cand intra un grup de turisti, iar pana la urmatoarea vizita mai era o ora, asa ca am hotarat sa facem un tur al gradinilor si sa bem ceva pe terasa. Gradinile – superbe, la fel si terasa, care era pe jumatate pe plina. Pentru ca era relativ dimineata si destul de frig, l-am rugat pe chelner să ne mute o masa, la soare. Scortos (ca si vestimentatia), middle aged, probabil cu “scoala” facuta pe la gospodaria de partid, ne-a spus sa ne asezam la mesele disponibile, citez: “ca ajunge soarele si acolo in jumatate de ora”. Un motiv suficient sa nu mai doresc sa-mi cheltuiesc banii acolo. Pe drumul catre poarta, am facut doua fotografii muntelui Caraiman. Am fost intampinati la iesire de un bodyguard cu ochii goi (probabil nu doar ochii) si somati sa platim taxa de 10 lei perceputa pentru fotografii, desi, repet, nu am fotografiat nici macar o caramida din castel, ci muntele Caraiman, aflat in directia opusa si inca proprietate a statului, din cate stiu. Hmm, oare sa fi fost DSLR-ul sau Monclerul meu care le-a sugerat ca pot castiga usor 10 lei, caci i-am platit, evident. Ar fi putut castiga mult mai mult daca managementul ar fi stiut sa-si aleaga angajatii. Pentru ca, idiferent de spectaculozitatea castelului, a peisajului sau de recenziile restaurantului, nu-mi voi mai cheltui niciodata banii in acel loc. Si as fi putut cheltui ceva.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 2 = nine