Lansarea oficiala a Restograf-ului
(Mar 2011)
   8.173 vizite  3 comentarii   

Ieri, 17 martie, Hotelul Marshal a gazduit lansarea Restograf.ro. Invitatii au sosit in numar mare, printre ei numarandu-se Mircea Dinescu, Sandra Pralong, Misu Negritoiu, Varujan Vosganian, Alex Stefanescu, Andrei Dimitriu, Gabriel Biris, Sorina Placinta, George Ivascu, Oreste Teodorescu si multi...

............................................citeste tot

Restaurantul Casa Elisabeta si-a schimbat numele in Satyricon
(Mar 2011)
   8.099 vizite  2 comentarii   

La inceputul anilor '90 se amenaja intr-o cladire veche de pe strada Ion Neculce restaurantul Casa Elisabeta. Aceeasi incinta a mai gazduit localuri in perioada 1930-1950. De-a lungul timpului, interiorul a devenit o adevarata expozitie de obiecte de arta colectionate  de catre proprietari. In ...

............................................citeste tot

Un nou executive chef la Athenee Palace Hilton
(Mar 2011)
   5.947 vizite  1 comentarii   

Gabriele Savini este, incepand cu 9 martie, noul executive chef pentru restaurantele si serviciile de banqueting ale hotelului Athene Palace Hilton. Primul proiect al sau este redeschiderea Restaurantului Roberto’s, aflat in prezent in renovare. Gabriele Savni s-a nascut in Senigallia, Italia...

............................................citeste tot

Prima editie Grill Champions Tour
(Mar 2011)
   4.696 vizite  0 comentarii   

Pe 25 martie va avea loc in Bucuresti primul eveniment profesionist din Romania dedicat artei gatitului in stil american, Grill Champions Tour. Organizatorul evenimentului, GrillSociety.ro, îşi propune să aducă periodic în România specialişti de calibru mondial ai domeniului. Anul acesta, ...

............................................citeste tot

Curs de nutritie cu degustare la Serendipity
(Mar 2011)
   11.516 vizite  0 comentarii   

Incepand cu 10 martie, ceainaria Serendipity organizeaza un curs format din doua module intitulat "Sanatatea vine...mancand!". Evenimentul este dedicat celor care au devenit constienti de importanta hranei, simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare dar nu au informatii concrete ...

............................................citeste tot

Radacini Group deschide inca sase centre Domino Pizza
(Mar 2011)
   6.392 vizite  0 comentarii   

In vara anului trecut, se deschidea in Bucuresti primul centru Domino Pizza. Intr-un interval de sase luni au urmat inca alte doua iar anul acesta urmeaza o extindere solida constand in sase noi unitati si o linie de productie, anunta revista "Food & Bar". Reprezentantii masterfrancizei Domino...

............................................citeste tot

S-a deschis Paris 17 Bistro
(Mar 2011)
   6.425 vizite  1 comentarii   

Saptamana trecuta s-a deschis un nou bistrou in apropierea sediului Guvernului, pe strada Paris - si de aici ii vine si numele. Paris 17 Bistro; apartine lui Sorin Dumea si e situat la subsolul unei vile, cu intrarea direct din strada. E foarte frumoas amenajat, intr-un spatiu redus, destul de intim...

............................................citeste tot

Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011
(Feb 2011)
   6.989 vizite  2 comentarii   

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ organizeaza anul acesta o noua editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Evenimentul se va desfasura in Iasi, Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Cluj. Cupa Bucurestiului va avea loc intre 27 si 29 mai. Competitia culinara se adreseaza atat ...

............................................citeste tot

"La Mama" se extinde
(Feb 2011)
   5.939 vizite  0 comentarii   

Odata cu implinirea a 12 ani de la inaugurarea brandului "La Mama", Catalin Mahu, proprietarul retelei, anunta deschiderea a inca trei restaurante in acest an. Intr-un interviu acordat revistei "Food&Bar", Catalin Mahu spune: "Traversam aceasta perioada in care ne luptam cu criza, dar consider ...

............................................citeste tot

Scandia Sibiu, un nou lant de restaurante
(Feb 2011)
   8.315 vizite  1 comentarii   

Sub sloganul "Bucatarie cu dichis", Scandia Food lanseaza un lant de restaurante cu servire rapida axat pe produse din bucataria traditionala romaneasca. Baneasa Shopping Center este locatia aleasa pentru primul restaurant Scandia Sibiu. Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, declara ca extinderea ...

............................................citeste tot

Wienerwald deschide restaurante in Romania
(Feb 2011)
   5.445 vizite  0 comentarii   

Friedrich Jahn inaugura in anul 1955 primul restaurant Wienerwald in Munchen. De atunci afacerea s-a dezvoltat rapid, astfel incat in 1978 existau deja 1600 de restaurante in Europa. Meniul este, in mare parte, alcatuit din produse pe baza de pui. Franciza Wienerwald este adusa in anul acesta in ...

............................................citeste tot

Inaugurarea Centrului Cultural Basarabean “Vatra Neamului”
(Feb 2011)
   7.282 vizite  0 comentarii   

Uniunea Culturala a Romanilor Basarabeni, in parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova  au organizat vineri, 11 februarie, inaugurarea Centrului Cultural al Uniunii in cadrul Restaurantului-Muzeu "Vatra Neamului". Asa cum a subliniat presedintele Uniunii, compozitorul Nicolae Caragia, acesta ...

............................................citeste tot

Restaurantele Subway intra pe piata romaneasca
(Feb 2011)
   5.698 vizite  0 comentarii   

Subway, lantul american de restaurante tip fast-food, va avea, incepand cu anul acesta, 34.000 de francize in 95 de tari, printre care si Romania. Astfel, Subway poate deveni cea mai mare retea fast-food la nivel mondial. Primele restaurante ale retelei vor fi deschise in Romania, cel mai probabil, ...

............................................citeste tot

Lansarea oficiala a restaurantului Istria
(Feb 2011)
   5.912 vizite  0 comentarii   

Joi, 3 februarie, a avut loc lansarea restaurantului cu specific pescaresc, Istria. Locatia se afla in Calea Victoriei 163, in acelasi loc in care se afla si restaurantul Marul de Aur, devenit acum salon de evenimente. Petrecerea de inaugurare a adunat oameni de afaceri si vedete, care au fost ...

............................................citeste tot

David Contant si-a deschis propriul restaurant
(Dec 2010)
   13.194 vizite  3 comentarii   

David Contant si-a deschis propriul restaurant marti, 7 decembrie, in Str. Mihai Eminescu 80, unde a preluat micul restaurant care a functionat pana de curand sub numele Escoffier. David Contant este fostul chef al Heritege, adus in Romania dupa ce a lucrat in mai multe restaurante cotate ...

............................................citeste tot

Semifinala concursului de gastronomie
(Nov 2010)
   9.060 vizite  0 comentarii   

Semifinala concursului de gastronomie "Bucatarul de Aur al Bucurestiului", desfasurata ieri la Centrul Aroma, a adus la start 6 chefi de la restaurante si hoteluri din Capitala, care si-au demonstrat maiestria si talentul in fata unui juriu de profesionisti. Ashlie Dias Tomas si Dorel Saru (Crowne ...

............................................citeste tot

  23 
Afiseaza

Painea fara drojdie si tortul cu crema de rosii, castigatorii Concursurilor GastroPan



(Mar 2015)
1.205 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Painea cu maia salbatica de secara si amestec de seminte si tortul cu crema de rosii, blat fara faina din bezea si crema de grau incoltit au castigat marile trofee “Painea Anului 2015″ si “Tortul Anului 2015″ la Concursurile GastroPan. Va prezentam castigatorii celor 8 categorii ale concursurilor care au atras la Expozitia GastroPan din Targu Mures peste 200 de brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara.

Painea si Tortul Anului – cele mai ravnite premii oferite in cadrul expozitiei GastroPan, au impresionat prin combinatia optima dintre gust, sanatate si traditii reinventate. Marele premiu al sectiunii Cofetarie a revenit firmei Vipp Fashion, cu Tortul Rustic, in timp ce la sectiunea Panificatie trofeul a fost adjudecat companiei Vel Pitar, pentru Painea Low GI.

Tortul Anului 2015 a fost obtinut dintr-o reteta simpla, cu combinatii curajoase de ingrediente perene, sanatoase dar accesibile. Crema de rosii, blatul din bezea fara faina si crema de grau fiert au fost principalele componente care au creat gustul deosebit recompensat de juriu cu marele trofeu.

Painea Anului 2015 este un sortiment care se intoarce la traditii, o combinatie optima intre gust si sanatate. Este o paine cu indice glicemic redus, fara drojdie, obtinuta cu maia salbatica de secara si imbogatita cu un amestec de seminte nutritive.

 

Castigatorii Concursurilor GastroPan 2015:

 

SECTIUNEA PANIFICATIE-PATISERIE

Categoria Paine: 

  • Locul I [Painea Anului 2015] – Ilinca Camelia – Vel Pitar, Ramnicu Valcea
  • Locul II – Simac Viorel – Institutul de Bioresurse Alimentare, Bucuresti
  • Locul III – Bocskor Rozalia – Primula SRL, Sanmartin

Categoria Creatie Artistica din Aluat de Panificatie:     

  • Locul I – Berszan Bela – Brutaria Dioszegi, Sfantu Gheorghe
  • Locul II – Tokes Tibor – Brutaria Eldi, Agristeu
  • Locul III – Mihu Ciprian – Brutaria Frontera

Categoria Patiserie:

  • Locul I – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion
  • Locul II – Szabo Zsolt – Brutaria Eldi, Agristeu
  • Locul III – Csibi Julianna – Harmopan SA, Miercurea Ciuc

 

SECTIUNEA COFETARIE

Categoria Tort:    

  • Locul I [Tortul Anului 2015] – Filip Anamaria Claudia – Vipp Fashion, Barlad
  • Locul II – Rapa Alexandru – Fantezia Decor, Satu Mare
  • Locul III – Ibrean Adriana – Clarion SRL, Campina

Categoria Creatie Artistica in Pasta de Zahar:

  • Locul I – Botea Lidia – Lidy Sweets, Codlea
  • Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
  • Locul III – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Barlad

Categoria Creatie Artistica in Isomalt:    

  • Locul I – Toma Mihaela Gabriela – Clarion SRL, Campina
  • Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
  • Locul III – Morar Cornel Constantin – Clarion SRL, Campina

 

SECTIUNEA GASTRONOMIE

Categoria Platouri Culinare:  

  • Locul I – Holhos Paul – Restaurant Belvedere, Brasov
  • Locul II – Nichifor Alin – Restaurant Belvedere, Brasov
  • Locul III – Mihai Marian Ciprian – Whirlpool Romania, Bucuresti

Categoria Sculptura in Legume si Fructe:  

  • Locul I – Oprisa Marcel – Hotel Continental, Arad
  • Locul II – Stiglet Angelica – Autoelys Frasin, Frasin
  • Locul III – Manea George – Panda Expres, Constanta

Expozitia GastroPan s-a desfasurat in intervalul 19-21 martie 2015, la Centrul Expo President din Targu Mures. Urmatoarea editie a Concursurilor GastroPan va avea loc in primavara anului 2016, tot la Targu Mures. Detalii pe www.gastropan.ro.

 

Despre GastroPan:

Peste 21.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei pentru a se conecta la ultimele noutati tehnologice ale pietei, iar majoritatea celor 132 de expozanti din 24 de tari si-au planificat deja sa revina anul viitor cu standuri si mai spatioase.

Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Vizitatorii au regasit la standuri cele mai noi si eficiente solutii pentru afacerile pe care le desfasoara brutarii, cofetarii, patiserii, restaurante, cafenele, mori, magazine de specialitate, hoteluri, ciocolaterii, gelaterii.

Standurile au afisat mai multa eficienta, inovatie si diversitate

Vizitatorii GastroPan au avut ocazia de a experimenta, testa si degusta o gama variata de solutii, utilaje, tehnologii si ingrediente, unele dintre ele fiind disponibile in premiera pe piata autohtona. Managerii si specialistii din domeniu au descoperit idei de afaceri si solutii pentru eficientizarea activitatilor, pentru reducerea costurilor, pentru cresterea calitatii sau pentru dezvoltarea de produse si servicii noi, adaptate cerintelor actuale de pe piata.

Program dinamic si numeroase demonstratii practice

Anul acesta expozitia GastroPan a fost din nou spatiul inovatiei si al creativitatii, gazduind si mai multe programe demonstrative care au evidentiat utilitatea si eficienta conceptelor si tehnologiilor expuse. Atat la standurile expozantilor, cat si separat, la invitatia organizatorilor, brutari, bucatari, cofetari si cake designeri premiati la olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori. Sculptura in legume si fructe, modelajul din pasta de zahar, pictura artistica pe suport de zahar si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2015.

Am premiat Painea, Tortul si Inovatiile Anului 2015

Cei mai buni 212 brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii s-au intrecut la Concursurile GastroPan. Pe langa Painea Anului 2015 si Tortul Anului 2015, au mai fost premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reusite platouri culinare si cele mai impresionante lucrari artistice din aluat de panificatie, fructe si legume, pasta de zahar sau Isomalt. Aflati rezultatele Concursurilor GastroPan 2015 pe www.gastropan.ro.

GastroPan, in calendarul expozitiilor internationale

Asociatii de specialitate din tara si din mai multe tari europene au fost prezente la GastroPan, expozitie etalon pentru consolidarea industriei de panificatie din Europa de Est. Liderii asociatiilor de profil din Romania, Slovacia si Ungaria, mediati de vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor (UIBC) au purtat discutii in cadrul expozitiei despre modalitati de colaborare si despre promovarea produselor autohtone pe pietele UE.

Gastropan 2015

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one × = 2