Bucharest Cheesecake Day acasa la JW Steakhouse
(Sep 2016)
   1.930 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de cheesecake sa-si noteze data de 15 octombrie, cand isi pot da intalnire acasa la JW Steakhouse, interiorul JW Marriott pentru un festin al cheesecake-urilor. Bucharest Cheesecake Day este numele evenimentului si aici e locul in care toti amatorii de cheesecake se pot intalni pentru ...

............................................citeste tot

Brunch de toamna in Transilvania
(Sep 2016)
   1.382 vizite  0 comentarii   

Valea Verde Retreat e unul dintre locurile frumoase din tara, genul de oaza in care te retragi pentru o scurta vacanta de relaxare. Aici, duminica aceasta, pe 18 septembrie, se organizeaza un brunch special cu cele mai bune produse locale, dar si o selectie de preparate la gratar. Incepand cu ora...

............................................citeste tot

Pelicula - brunch latino-american
(Sep 2016)
   687 vizite  0 comentarii   

Pelicula este un festival de film, dar si un eveniment cu alte experiente, care va aduce mai aproape de publicul bucurestean culorile si aromele Americii Latine. Pe langa proiectiile de filme speciale programate pe toata durata festivalului (14-18 septembrie), o parte dintre evenimente vor fi ...

............................................citeste tot

Tot ce trebuie sa stiti despre Bucharest Street Food Festival
(Sep 2016)
   6.304 vizite  0 comentarii   

Festivalurile culinare din Bucuresti, puse la dospit inca de anul trecut, au inceput sa fie servite oamenilor unul cate unul. Unul dintre cele mai asteptate astfel de evenimente este si Bucharest Street Food Festival, primul festival din Bucuresti dedicat mancarii stradale, locul unde veti gasi food...

............................................citeste tot

Zilele Usturoiului la Beraria H
(Sep 2016)
   827 vizite  0 comentarii   

Primul week-end de toamna e plin de festivaluri si evenimente culinare. Printre acestea, pe terasa Berariei H se pune la cale un nou festival "Zilele Usturoiului", mancare gatita in fata voastra si muzica live. Pentru ca, nu-i asa, spui romani, atunci adaugi inca un cat de usturoi la felia aia de ...

............................................citeste tot

Doi bucatari de origine hawaiana intr-un spectacol culinar in Romania
(Aug 2016)
   844 vizite  0 comentarii   

Unul dintre marile restaurante japoneze din Bucuresti devine gazda unui mare festival culinar. Astfel, in perioada 1-4 septembrie, pentru prima oara in Romania, doi dintre cei mai renumiti Chefi Benihana din intreaga lume, Chef Kevin si Chef Barry, de origine hawaiana, se vor afla la prima lor ...

............................................citeste tot

Craft Beer Festival: peste 50 de tipuri de bere, un gratar gigantic si alte detalii despre program
(Aug 2016)
   2.529 vizite  0 comentarii   

Anul acesta Bucurestiul gazduieste primul festival dedicat berii artizanale. Craft Beer Festival este numele evenimentului, detaliile le-am insirat deja aici. Acum revenim cu informatii concrete despre program, 3 zile in care va asteapta un gratar gigantic, pizza facuta intr-o camionata si alte ...

............................................citeste tot

Dinner in the sky cu fine dining si muzica interbelica la 50 de metri deasupra orasului
(Aug 2016)
   975 vizite  0 comentarii   

Dinner in the sky este acest concept care invita oamenii la cina la 50 de metri deasupra orasului, eveniment care revine in aceasta vara in Bucuresti. Mai mult, la aceasta editie sunt pregatite cateva momente speciale care sa faca experienta si mai interesanta. Detaliile le aflam de la organizatori...

............................................citeste tot

Un lant de restaurante din Romania se extinde in Algeria si SUA
(Aug 2016)
   1.098 vizite  0 comentarii   

In momentul de fata, SaladBox este unul dintre cele mai profitabile lanturi de restaurante din Romania. Acesta isi continua expansiunea nu doar pe plan local, dar si in afara tarii. De curand au anuntat deschiderea unor unitatii noi in tari precum Algeria si Sta­tele Unite, pe langa cele din ...

............................................citeste tot

Transilvania Gastronomica - festival de cultura a mancarii bune
(Aug 2016)
   1.094 vizite  0 comentarii   

Transilvania Gastronomica - food culture festival revine cu a doua editie a unui eveniment care omagiaza mancarea buna, traditiile si gusturile care nu se vor demoda niciodata. Prima editie a fost anul trecut si v-am povestit pe larg despre aceasta aici. Acum, va invitam sa va faceti planurile ...

............................................citeste tot

Rooftop Wine Party - degustari la inaltime
(Aug 2016)
   1.284 vizite  0 comentarii   

Vinerea aceasta, degustarile de vin se fac la inaltime. Aceasta este invitatia ReVino la un Rooftop Wine Party, eveniment pe acoperisul unei cladiri din centrul Bucurestiului, (Sector 3, Strada Parfumului 25-27). Organizatorii primit urmatoarele: Va fi o seara relaxanta intretinuta de ...

............................................citeste tot

Meniu de vara la Gram Bistro
(Aug 2016)
   1.694 vizite  0 comentarii   

Meniul sezonier e o idee foarte buna pe care ar putea s-o aplice mai multe restaurante. Preparatele de sezon nu inseamna ca pun in umbra meniul fix, doar inmultesc numarul optiunilor pentru clienti si fac lucrurile mai interesante. Despre un meniu de vara de la un restaurant bucurestean ne-au venit ...

............................................citeste tot

Hard Rock Cafe si mirodeniile de pe glob - meniul “Smoke, Fire and Spice”
(Aug 2016)
   952 vizite  0 comentarii   

Hard Rock Cafe, periodic, mai coace un nou meniu in bucatarie. Fie ca vorbim de burgeri, mancare mexicana sau retete vegetariene, in meniul restaurantului apar diverse vedete, un fel de personaje periodice care sa se alature preparatelor clasice de la Hard Rock. Asadar, asa cum am fost obisnuiti...

............................................citeste tot

Seara greceasca cu live music si tzatziki bar
(Jul 2016)
   3.356 vizite  1 comentarii   

La Meet The Makers, cei de la Chefs Experience iti dau intalnire cu Grecia si farmecul sau! Marti, va invita sa patrundeti pe meleagurile grecesti, la Chefs, unde veti avea ocazia sa va bucurati de preparate traditionale, pregatite dupa retetele bucatarului grec Pavlos Delotis, dupa retete ...

............................................citeste tot

O noapte cu bucate ca-n Grecia si pahare pline de vin
(Jul 2016)
   1.144 vizite  0 comentarii   

La Meet The Makers aveti intalnire cu Grecia si farmecul sau. Marti, 12 iulie, va invitam sa patrundeti pe meleagurile grecesti, la seara greceasca by Chefs Experience, unde veti avea ocazia sa va bucurati de 5 preparate traditionale grecesti, pregatite de bucatarul grec Pavlos Delotis, dupa ...

............................................citeste tot

Scoici a la Chef Scarlatescu
(Jul 2016)
   10.414 vizite  0 comentarii   

Bucataria este locul unde se intampla lucrurile magice, unde mirosurile de legume incinse de uleiuri aromate danseaza printre bucati fragede de scoici si se transforma in mancaruri delicioase menite sa stinga pofta pasionatilor de gusturi rafinate. Asa descriu cei de la ChefsExperience aventura din ...

............................................citeste tot

Vara aceasta traieste experienta greceasca la Chefs
(Jul 2016)
   1.832 vizite  0 comentarii   

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Hai la inghetata facuta ca pe vremuri
(Jul 2016)
   1.243 vizite  0 comentarii   

Camera din Fata, cafeneaua mica si cocheta care aminteste de odaia de la bunici, a pregatit un eveniment special pentru seara de marti. Mai exact, aici se va pregati inghetata ca pe vremuri si va invita sa va bucurati de aceasta, degustari fara extra costuri. Voi doar sa veniti cu lingura si ...

............................................citeste tot

Meet the makers - o cina "spumoasa"
(Jul 2016)
   615 vizite  0 comentarii   

Vinurile spumante sunt ca o potiune magica pe timpul verii, le torni in pahar si te racoresc pe loc. Iar daca alaturi ai preparatul potrivit, poti spune ca ai avut parte de cina perfecta. Marti, 5 iulie, de la ora 19:30, restaurantul Chefs Experience organizeaza evenimentul "Meet the Makers" unde ...

............................................citeste tot

Relaxarea are chipul unei terase
(Jul 2016)
   1.528 vizite  0 comentarii   

Ce poate fi mai relaxant in plina vara, dupa ore de stat in birou sau in aglomeratia bucuresteana, decat o masa pe terasa? In aceasta vara, terasa de la Chefs Experience, restaurantul de pe Calea Floreasca 55, te asteapta cu o infatisare noua si cu un meniu modern, special creat pentru vremea ...

............................................citeste tot

Waffles Madness La Un Ceai
(Jun 2016)
   1.580 vizite  0 comentarii   

Ceainaria La Un Ceai e ascunsa de haos. Ba mai mult, are o curte pitita si de putinele momente agitate din frumoasa zona Luigi Cazzavillan. Iar aici, sambata si duminica, vi se pregateste un nou dezmat cu waffles, vafe pufoase si cu diverse topping-uri variate. Despre Waffles Madness aflam mai ...

............................................citeste tot

Farmers Market de week-end
(Jun 2016)
   1.935 vizite  0 comentarii   

Intr-o vreme, week-end-ul era momentul in care oamenii faceau piata si apoi mergeau acasa si pregateau mancare cat sa ajunga aproape toata saptamana. O traditie buna si care merita continuata, am zice noi, si asa pare sa gandeasca si echipa de la Spatiul M60, unul dintre locurile noi si hip ale ...

............................................citeste tot

Chef on Stilettos - gatitul chic la bistro Therapy
(Jun 2016)
   676 vizite  0 comentarii   

La un bistro frumos din Bucuresti, Therapy, se pregateste un eveniment cochet. "Chef on Stilettos" este invitatia unei echipe de PR si organizari evenimente catre doamne si domnisoare de a veni sa gateasca imbracate si aranjate ca de revista. Detaliile le aflam chiar de la ei: Chef-ul pe ...

............................................citeste tot

Cea mai buna companie la cina de vara: vinul spumant
(Jun 2016)
   1.056 vizite  0 comentarii   

Vinurile spumante sunt ca o potiune magica pe timpul verii. Le pui in pahar si te racoresc pe loc. Iar daca alaturi ai un preparat potrivit, poti spune ca cina e completa si sa mergi apoi fericit spre casa ta. De aceea, martea aceasta va puteti bucura de aceste 2 personaje principale in al treilea ...

............................................citeste tot

Athénée Palace Hilton Bucuresti are un nou bucatar sef
(Jun 2016)
   758 vizite  0 comentarii   

Athénée Palace Hilton Bucuresti are un nou bucatar sef si e mandru sa-l prezinte lumii pe Franz Conde, Executive Chef pentru restaurantele si serviciile de catering ale hotelului. Franz Conde are o poveste frumoasa, s-a plimbat prin marile bucatarii ale unor restaurante prestigioase, iar tot ...

............................................citeste tot

  4   5  6  7  8  9  10
Afiseaza

Painea fara drojdie si tortul cu crema de rosii, castigatorii Concursurilor GastroPan



(Mar 2015)
1.205 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Painea cu maia salbatica de secara si amestec de seminte si tortul cu crema de rosii, blat fara faina din bezea si crema de grau incoltit au castigat marile trofee “Painea Anului 2015″ si “Tortul Anului 2015″ la Concursurile GastroPan. Va prezentam castigatorii celor 8 categorii ale concursurilor care au atras la Expozitia GastroPan din Targu Mures peste 200 de brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara.

Painea si Tortul Anului – cele mai ravnite premii oferite in cadrul expozitiei GastroPan, au impresionat prin combinatia optima dintre gust, sanatate si traditii reinventate. Marele premiu al sectiunii Cofetarie a revenit firmei Vipp Fashion, cu Tortul Rustic, in timp ce la sectiunea Panificatie trofeul a fost adjudecat companiei Vel Pitar, pentru Painea Low GI.

Tortul Anului 2015 a fost obtinut dintr-o reteta simpla, cu combinatii curajoase de ingrediente perene, sanatoase dar accesibile. Crema de rosii, blatul din bezea fara faina si crema de grau fiert au fost principalele componente care au creat gustul deosebit recompensat de juriu cu marele trofeu.

Painea Anului 2015 este un sortiment care se intoarce la traditii, o combinatie optima intre gust si sanatate. Este o paine cu indice glicemic redus, fara drojdie, obtinuta cu maia salbatica de secara si imbogatita cu un amestec de seminte nutritive.

 

Castigatorii Concursurilor GastroPan 2015:

 

SECTIUNEA PANIFICATIE-PATISERIE

Categoria Paine: 

  • Locul I [Painea Anului 2015] – Ilinca Camelia – Vel Pitar, Ramnicu Valcea
  • Locul II – Simac Viorel – Institutul de Bioresurse Alimentare, Bucuresti
  • Locul III – Bocskor Rozalia – Primula SRL, Sanmartin

Categoria Creatie Artistica din Aluat de Panificatie:     

  • Locul I – Berszan Bela – Brutaria Dioszegi, Sfantu Gheorghe
  • Locul II – Tokes Tibor – Brutaria Eldi, Agristeu
  • Locul III – Mihu Ciprian – Brutaria Frontera

Categoria Patiserie:

  • Locul I – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion
  • Locul II – Szabo Zsolt – Brutaria Eldi, Agristeu
  • Locul III – Csibi Julianna – Harmopan SA, Miercurea Ciuc

 

SECTIUNEA COFETARIE

Categoria Tort:    

  • Locul I [Tortul Anului 2015] – Filip Anamaria Claudia – Vipp Fashion, Barlad
  • Locul II – Rapa Alexandru – Fantezia Decor, Satu Mare
  • Locul III – Ibrean Adriana – Clarion SRL, Campina

Categoria Creatie Artistica in Pasta de Zahar:

  • Locul I – Botea Lidia – Lidy Sweets, Codlea
  • Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
  • Locul III – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Barlad

Categoria Creatie Artistica in Isomalt:    

  • Locul I – Toma Mihaela Gabriela – Clarion SRL, Campina
  • Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
  • Locul III – Morar Cornel Constantin – Clarion SRL, Campina

 

SECTIUNEA GASTRONOMIE

Categoria Platouri Culinare:  

  • Locul I – Holhos Paul – Restaurant Belvedere, Brasov
  • Locul II – Nichifor Alin – Restaurant Belvedere, Brasov
  • Locul III – Mihai Marian Ciprian – Whirlpool Romania, Bucuresti

Categoria Sculptura in Legume si Fructe:  

  • Locul I – Oprisa Marcel – Hotel Continental, Arad
  • Locul II – Stiglet Angelica – Autoelys Frasin, Frasin
  • Locul III – Manea George – Panda Expres, Constanta

Expozitia GastroPan s-a desfasurat in intervalul 19-21 martie 2015, la Centrul Expo President din Targu Mures. Urmatoarea editie a Concursurilor GastroPan va avea loc in primavara anului 2016, tot la Targu Mures. Detalii pe www.gastropan.ro.

 

Despre GastroPan:

Peste 21.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei pentru a se conecta la ultimele noutati tehnologice ale pietei, iar majoritatea celor 132 de expozanti din 24 de tari si-au planificat deja sa revina anul viitor cu standuri si mai spatioase.

Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Vizitatorii au regasit la standuri cele mai noi si eficiente solutii pentru afacerile pe care le desfasoara brutarii, cofetarii, patiserii, restaurante, cafenele, mori, magazine de specialitate, hoteluri, ciocolaterii, gelaterii.

Standurile au afisat mai multa eficienta, inovatie si diversitate

Vizitatorii GastroPan au avut ocazia de a experimenta, testa si degusta o gama variata de solutii, utilaje, tehnologii si ingrediente, unele dintre ele fiind disponibile in premiera pe piata autohtona. Managerii si specialistii din domeniu au descoperit idei de afaceri si solutii pentru eficientizarea activitatilor, pentru reducerea costurilor, pentru cresterea calitatii sau pentru dezvoltarea de produse si servicii noi, adaptate cerintelor actuale de pe piata.

Program dinamic si numeroase demonstratii practice

Anul acesta expozitia GastroPan a fost din nou spatiul inovatiei si al creativitatii, gazduind si mai multe programe demonstrative care au evidentiat utilitatea si eficienta conceptelor si tehnologiilor expuse. Atat la standurile expozantilor, cat si separat, la invitatia organizatorilor, brutari, bucatari, cofetari si cake designeri premiati la olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori. Sculptura in legume si fructe, modelajul din pasta de zahar, pictura artistica pe suport de zahar si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2015.

Am premiat Painea, Tortul si Inovatiile Anului 2015

Cei mai buni 212 brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii s-au intrecut la Concursurile GastroPan. Pe langa Painea Anului 2015 si Tortul Anului 2015, au mai fost premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reusite platouri culinare si cele mai impresionante lucrari artistice din aluat de panificatie, fructe si legume, pasta de zahar sau Isomalt. Aflati rezultatele Concursurilor GastroPan 2015 pe www.gastropan.ro.

GastroPan, in calendarul expozitiilor internationale

Asociatii de specialitate din tara si din mai multe tari europene au fost prezente la GastroPan, expozitie etalon pentru consolidarea industriei de panificatie din Europa de Est. Liderii asociatiilor de profil din Romania, Slovacia si Ungaria, mediati de vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor (UIBC) au purtat discutii in cadrul expozitiei despre modalitati de colaborare si despre promovarea produselor autohtone pe pietele UE.

Gastropan 2015

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 8 = twenty four