Food Revolution Day 2016 - feed the future
(Apr 2016)
   601 vizite  0 comentarii   

Food Revolution Day este o initiativa lansata de faimosul Jamie Oliver, o zi dedicata mancatului sanatos in cea mai pura forma a acestui concept. Mai exact, de Food Revolution Day, in mai multe tari, au loc diverse evenimente si actiuni de educatie culinara, o zi de sarbatoare a mancarii sanatoase, ...

............................................citeste tot

Brunch la Point cu preparate din bucataria asiatica
(Apr 2016)
   1.749 vizite  0 comentarii   

Un nou spatiu de evenimente din Bucuresti va face pofta de un brunch inspirat de preparatele bucatariei asiatice. Mai mult, Point, acest spatiu creativ dintr-o zona superba a Bucurestiului, are si un invitat special la butoanele acestui eveniment culinar. El este Vlad Tausance, om de comunicare si ...

............................................citeste tot

The Wine Book of Romania - despre excelenta vinurilor romanesti
(Apr 2016)
   750 vizite  1 comentarii   

Excelenta vinurilor romanesti si-a gasit ambasada intr-o carte care inglobeaza tot ce e mai important si mai frumos despre vinurile din Romania. "Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania” ghid initiat si realizat de Marinela V. Ardelean si publicat de Editura RAO, in versiune ...

............................................citeste tot

Degustarea unui nou meniu de la Octopus - o provocare a gusturilor
(Apr 2016)
   1.446 vizite  1 comentarii   

Restaurantul Octopus cu bucatarie mediteraneana contemporana pregateste un nou meniu si, mai mult, pregateste si o degustare a produselor din noul meniu. In perioada 15-17 aprilie puteti avea o masa completa cu preparate noi gandite in bucataria Octopus. Detaliile despre degustare: MENÚ ...

............................................citeste tot

Ce trebuie sa stiti despre BurgerFest 2016, a doua editie a unui festival culinar YUMMY
(Apr 2016)
   1.388 vizite  0 comentarii   

Anul trecut, Bucurestiul a avut parte de primul festival dedicat burgerilor, un eveniment culinar la care s-au strans creatorii de burgeri din oras, pasionatii de gatit, dar si gurmanzii care au venit in cautarea celor mai buni burgeri. Restaurante care si-au prezentat cei mai buni burgeri, amatori ...

............................................citeste tot

Picnic RODnic la muzeul satului pentru o duminica gustoasa
(Apr 2016)
   1.899 vizite  0 comentarii   

Muzeul Satului este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Bucuresti, un loc pe care ne bucuram sa-l vedem ca spatiu-gazda pentru evenimente gastronomice. Aici au avut loc diverse festivaluri culturale, dar urmatorul eveniment e fix ce ne imaginam si noi ca ar trebui sa se ...

............................................citeste tot

Scoici versus burgeri - cine va castiga acest meci gustos?
(Apr 2016)
   1.927 vizite  0 comentarii   

Burgerii, fara dubii, au castigat hectare de teren in materie de preferinte ale bucurestenilor atunci cand ies la masa. S-a creat un adevarat razboi de unde se gasesc cei mai buni burgeri in oras si din ce in ce mai multe restaurante au inceput sa introduca burgerul in meniu sau sa-l reinventeze in ...

............................................citeste tot

Primele restaurante anuntate la Gourmet Festival, evenimentul experientelor culinare
(Apr 2016)
   1.700 vizite  0 comentarii   

2016 e anul evenimentelor culinare, dar va vom povesti mai multe despre acestea intr-un articol separat. Acum venim cu vesti bune legate de un festival culinar care si-a propus sa aduca tot ce e mai bun intr-un singur loc: Bucharest Gourmet Festival. A venit vremea sa aflam si care vor fi primii...

............................................citeste tot

Bucataria moleculara: un spectacol al simturilor
(Mar 2016)
   1.584 vizite  0 comentarii   

Bucatarie moleculara - un adevarat spectacol in farfurie! Cand auzi prima data de bucatarie moleculara gandul te duce mai degraba la eprubete decat la polonic. Adevarul, insa, este undeva la mijloc... bucataria moleculara este o combinatie inedita intre arta culinara si stiinta. Desi la ...

............................................citeste tot

Ciorbe din 3 Imperii by Vasile Ernu
(Mar 2016)
   1.129 vizite  1 comentarii   

Imperiul de-o zi al ciorbelor este un eveniment puse la cale de J'ai Bistrot, restaurat, bar si cafenea de pe Calea Grivitei. Cum e bine trasat inca din titlu, la eveniment se vor servi ciorbe, ba chiar unele sub semnatura scriitorului Vasile Ernu. Cum si de care aflam direct din pagina ...

............................................citeste tot

Primul festival dedicat street food-ului din Bucuresti
(Mar 2016)
   5.451 vizite  0 comentarii   

Street food-ul era una dintre tendintele mentionate pentru 2016, una previzionata de cei care detin globul de cristal al modei culinare la nivel global. Daca alte tari deja s-au aliniat la acest trend, Bucurestiul vine din urma mai timid. Dar prima editie a Bucharest Street Food Festival e fara ...

............................................citeste tot

Relansarea Muse Bistro: cand taverna greceasca si bistro-ul frantuzesc isi dau intalnire in Bucuresti
(Mar 2016)
   1.841 vizite  0 comentarii   

Un nou Muse Bistro&Wine Bar se contureaza pe Strada Paris, la numarul 17! Astfel, sambata, pe 2 aprilie, amatorii de gusturi fine, stari de bine&pahare pline sunt asteptati la relansarea oficiala a conceptului gastronomic impreuna cu prezentarea si degustarea noului meniu, intr-un decor ...

............................................citeste tot

Delta Dunarii in Centrul Vechi
(Mar 2016)
   1.101 vizite  0 comentarii   

Pofta de peste poate fi satisfacuta week-end-ul acesta in Bucuresti, in cadrul unui eveniment special in care Delta Dunarii vine mai aproape de bucuresteni. Despre acest eveniment avem mai multe detalii de la organizatori: Bodega “La Mahala” si Complexul Delta Paradis (Canalul Dunavat, ...

............................................citeste tot

Piano vibes - live music la cina
(Mar 2016)
   1.436 vizite  0 comentarii   

O cina este cu mult mai delicioasa daca este acompaniata de muzica buna. Iar Chefs Experience, restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55, a inteles acest lucru, asa ca si-a format un live band special pentru serile de weekend. A umblat in lung si-n lat si a gasit formula potrivita care sa faca ...

............................................citeste tot

Peste, paine si baclava ca-n Istanbul la un hub din Bucuresti
(Mar 2016)
   4.442 vizite  0 comentarii   

In Bucuresti e un hub inedit unde, de ceva vreme, a poposit un van unde puteti gasi streetfood turcesc. Rulota pe post de restaurant in aer liber se numeste Peste Paine si vinde, asa cum ii spune si numele, sandvisuri cu peste asa cum gasiti pe malul Bosforului, dar si chiftele, midii si alte ...

............................................citeste tot

Astrobar - consultatie astrologica la masa
(Mar 2016)
   1.123 vizite  0 comentarii   

Un bistro din Bucuresti se preocupa de ce e scris in stele pentru clientii sai. Mai exact, la Muse Bistro din Bucuresti, in fiecare joi, puteti sa obtineti o astrograma completa de la Astrobar, oameni specializati in discutiile cu planetele referitoare la ce te asteapta in viata, dar si ghicirea ...

............................................citeste tot

Explorati mesele de odinioara ale romanilor
(Mar 2016)
   861 vizite  0 comentarii   

Un eveniment culinar deosebit ne-a atras atentia in marea de evenimente de pe Facebook. E vorba de o incursiune in bucatariile din trecut, o lectie despre ce mancau romanii odinioara si care era ritualul la masa. Ocazia? Lansarea unui album in colectia "Istorie cu blazon". Dar mai multe aflam chiar ...

............................................citeste tot

Deserturi fine pentru gratii feminine - de 8 martie la Muse Bistro
(Mar 2016)
   977 vizite  0 comentarii   

Muse Bistro e un restaurant mic si intim de pe strada Paris, din zona aia cocheta a Bucurestiului. De curand, bistro-ul a fost renovat, avand acum un design modern, un decor ideal pentru a servi ce va place din meniul inspirat din bucataria mediteraneana cu influente frantuzesti. Aici se ...

............................................citeste tot

Chelneri topless de 8 martie? Da, va rog!
(Mar 2016)
   1.342 vizite  0 comentarii   

8 martie e ziua aceea in care doamnele si domnisoarele lasa reprezentantii masculini din viata lor acasa si se strang in gasti ca sa se sarbatoreasca asa cum trebuie: cat mai vesel, cat mai distractiv si cat mai interesant. Orasul s-a prins ca trebuie sa se gateasca adecvat pentru ziua de 8 ...

............................................citeste tot

Ce cred romanii despre legea interzicerii fumatului in spatiile publice
(Mar 2016)
   745 vizite  2 comentarii   

De la data de 17 martie, fumatul va fi interzis in spatiile publice. Asta inseamna ca toate scrumierele din baruri, restaurante si cafenele vor avea rol decorativ. Asta pana se deschid terasele. Legea a tot fost amanata pana cand si-a gasit o decizie finala, hotarare care a impartit publicul ...

............................................citeste tot

The Beef Club are un nou executive chef
(Mar 2016)
   1.473 vizite  0 comentarii   

Restaurantul The Beef Club a invitat un mare Chef sa se ocupe de mancarea servita in localul din zona Dorobanti. Michele Mingozzi este noul Executive Chef de la The Beef Club, omul care vrea sa revolutioneze bucataria de la The Beef Club. Cine e si ce isi propune sa faca la restaurantul din ...

............................................citeste tot

Aniversarile sunt mai frumoase cu un cadou de la Chefs Experience
(Feb 2016)
   2.340 vizite  0 comentarii   

Iti aniversezi ziua de nastere sau vrei sa sarbatoriti aniversarea casatoriei voastre intr-un loc special? Cu totii ne dorim sa avem parte de o experienta aparte atunci cand vine vorba de astfel de evenimente importante din viata noastra. Pornind de la restaurantul pe care il alegem cu acesta ...

............................................citeste tot

Cum arata Gallo Nero Dorobanti dupa renovare
(Feb 2016)
   1.885 vizite  2 comentarii   

Gallo Nero, restaurantul din Dorobanti, a trecut printr-un proces de make-over, o renovare in valoare de 100.000 de euro, localul schimbandu-si infatisarea, dar si meniul. Acum, aici veti gasi mancare dintr-un meniu autentic italienesc, totul intr-un decor contemporan, un design potrivit zonei si ...

............................................citeste tot

La Lavanda - o noua destinatie de vizitat pe Valea Prahovei
(Feb 2016)
   6.855 vizite  6 comentarii   

Pentru amatorii calatoriilor scurte prin tara si pentru toti cei care sunt in cautarea unor noi destinatii culinare aproape de Bucuresti, venim cu o veste buna. In comuna Cornu, cam la 30 de minute de Ploiesti, a aparut acest restaurant cu un design savuros: La Lavanda. Asa cum ii spune numele, ...

............................................citeste tot

Gastronomie fina pentru toti - delicii din fructe de mare la Octopus
(Jan 2016)
   2.472 vizite  3 comentarii   

Un restaurant specializat in prepararea fructelor de mare s-a gandit sa dea startul unor zile de festin. Astfel, la Octopus (Contemporany Mediteranean Restaurant) puteti degusta preparate din gastronomia fina, fructe de mare si preparate din peste. Sunteti asteptati intre 28 si 30 Ianuarie la ...

............................................citeste tot

  6   7  8  9  10  11  12
Afiseaza

Painea fara drojdie si tortul cu crema de rosii, castigatorii Concursurilor GastroPan



(Mar 2015)
1.205 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Painea cu maia salbatica de secara si amestec de seminte si tortul cu crema de rosii, blat fara faina din bezea si crema de grau incoltit au castigat marile trofee “Painea Anului 2015″ si “Tortul Anului 2015″ la Concursurile GastroPan. Va prezentam castigatorii celor 8 categorii ale concursurilor care au atras la Expozitia GastroPan din Targu Mures peste 200 de brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara.

Painea si Tortul Anului – cele mai ravnite premii oferite in cadrul expozitiei GastroPan, au impresionat prin combinatia optima dintre gust, sanatate si traditii reinventate. Marele premiu al sectiunii Cofetarie a revenit firmei Vipp Fashion, cu Tortul Rustic, in timp ce la sectiunea Panificatie trofeul a fost adjudecat companiei Vel Pitar, pentru Painea Low GI.

Tortul Anului 2015 a fost obtinut dintr-o reteta simpla, cu combinatii curajoase de ingrediente perene, sanatoase dar accesibile. Crema de rosii, blatul din bezea fara faina si crema de grau fiert au fost principalele componente care au creat gustul deosebit recompensat de juriu cu marele trofeu.

Painea Anului 2015 este un sortiment care se intoarce la traditii, o combinatie optima intre gust si sanatate. Este o paine cu indice glicemic redus, fara drojdie, obtinuta cu maia salbatica de secara si imbogatita cu un amestec de seminte nutritive.

 

Castigatorii Concursurilor GastroPan 2015:

 

SECTIUNEA PANIFICATIE-PATISERIE

Categoria Paine: 

  • Locul I [Painea Anului 2015] – Ilinca Camelia – Vel Pitar, Ramnicu Valcea
  • Locul II – Simac Viorel – Institutul de Bioresurse Alimentare, Bucuresti
  • Locul III – Bocskor Rozalia – Primula SRL, Sanmartin

Categoria Creatie Artistica din Aluat de Panificatie:     

  • Locul I – Berszan Bela – Brutaria Dioszegi, Sfantu Gheorghe
  • Locul II – Tokes Tibor – Brutaria Eldi, Agristeu
  • Locul III – Mihu Ciprian – Brutaria Frontera

Categoria Patiserie:

  • Locul I – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion
  • Locul II – Szabo Zsolt – Brutaria Eldi, Agristeu
  • Locul III – Csibi Julianna – Harmopan SA, Miercurea Ciuc

 

SECTIUNEA COFETARIE

Categoria Tort:    

  • Locul I [Tortul Anului 2015] – Filip Anamaria Claudia – Vipp Fashion, Barlad
  • Locul II – Rapa Alexandru – Fantezia Decor, Satu Mare
  • Locul III – Ibrean Adriana – Clarion SRL, Campina

Categoria Creatie Artistica in Pasta de Zahar:

  • Locul I – Botea Lidia – Lidy Sweets, Codlea
  • Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
  • Locul III – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Barlad

Categoria Creatie Artistica in Isomalt:    

  • Locul I – Toma Mihaela Gabriela – Clarion SRL, Campina
  • Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
  • Locul III – Morar Cornel Constantin – Clarion SRL, Campina

 

SECTIUNEA GASTRONOMIE

Categoria Platouri Culinare:  

  • Locul I – Holhos Paul – Restaurant Belvedere, Brasov
  • Locul II – Nichifor Alin – Restaurant Belvedere, Brasov
  • Locul III – Mihai Marian Ciprian – Whirlpool Romania, Bucuresti

Categoria Sculptura in Legume si Fructe:  

  • Locul I – Oprisa Marcel – Hotel Continental, Arad
  • Locul II – Stiglet Angelica – Autoelys Frasin, Frasin
  • Locul III – Manea George – Panda Expres, Constanta

Expozitia GastroPan s-a desfasurat in intervalul 19-21 martie 2015, la Centrul Expo President din Targu Mures. Urmatoarea editie a Concursurilor GastroPan va avea loc in primavara anului 2016, tot la Targu Mures. Detalii pe www.gastropan.ro.

 

Despre GastroPan:

Peste 21.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei pentru a se conecta la ultimele noutati tehnologice ale pietei, iar majoritatea celor 132 de expozanti din 24 de tari si-au planificat deja sa revina anul viitor cu standuri si mai spatioase.

Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Vizitatorii au regasit la standuri cele mai noi si eficiente solutii pentru afacerile pe care le desfasoara brutarii, cofetarii, patiserii, restaurante, cafenele, mori, magazine de specialitate, hoteluri, ciocolaterii, gelaterii.

Standurile au afisat mai multa eficienta, inovatie si diversitate

Vizitatorii GastroPan au avut ocazia de a experimenta, testa si degusta o gama variata de solutii, utilaje, tehnologii si ingrediente, unele dintre ele fiind disponibile in premiera pe piata autohtona. Managerii si specialistii din domeniu au descoperit idei de afaceri si solutii pentru eficientizarea activitatilor, pentru reducerea costurilor, pentru cresterea calitatii sau pentru dezvoltarea de produse si servicii noi, adaptate cerintelor actuale de pe piata.

Program dinamic si numeroase demonstratii practice

Anul acesta expozitia GastroPan a fost din nou spatiul inovatiei si al creativitatii, gazduind si mai multe programe demonstrative care au evidentiat utilitatea si eficienta conceptelor si tehnologiilor expuse. Atat la standurile expozantilor, cat si separat, la invitatia organizatorilor, brutari, bucatari, cofetari si cake designeri premiati la olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori. Sculptura in legume si fructe, modelajul din pasta de zahar, pictura artistica pe suport de zahar si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2015.

Am premiat Painea, Tortul si Inovatiile Anului 2015

Cei mai buni 212 brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii s-au intrecut la Concursurile GastroPan. Pe langa Painea Anului 2015 si Tortul Anului 2015, au mai fost premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reusite platouri culinare si cele mai impresionante lucrari artistice din aluat de panificatie, fructe si legume, pasta de zahar sau Isomalt. Aflati rezultatele Concursurilor GastroPan 2015 pe www.gastropan.ro.

GastroPan, in calendarul expozitiilor internationale

Asociatii de specialitate din tara si din mai multe tari europene au fost prezente la GastroPan, expozitie etalon pentru consolidarea industriei de panificatie din Europa de Est. Liderii asociatiilor de profil din Romania, Slovacia si Ungaria, mediati de vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor (UIBC) au purtat discutii in cadrul expozitiei despre modalitati de colaborare si despre promovarea produselor autohtone pe pietele UE.

Gastropan 2015

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 × three =