Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.406 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   916 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.466 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.948 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   695 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   799 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   738 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.717 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.711 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   699 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.360 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.481 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   955 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   669 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   499 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   890 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.115 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.362 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.674 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   915 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.077 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.837 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.028 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.025 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Petit bistrot boem cu francez impoli



George Butunoiu  (Apr 2014)
13.922 Vizualizarivizualizari
15 Comentariicomentarii
10 placut 
7 displacut 

 

Bistrot frantuzesc Voila - BucurestiBistroul Voila, sau, mai exact scris, Voila Bistrot, e unul dintre restaurantele ascunse si boeme ale Bucurestiului, deschis in 2013, despre care oameni ce locuiesc in casa de alaturi, gard in gard cu ei, au aflat abia astazi, de la mine, ca exista si ca se si poate manca acolo. Pe Budisteanu am vazut mai multe case grupate in jurul unei curti comune, cu o intrare unica, din strada. Asa si cu Bistrot Voila: intri din strada, foarte aproape de Biserica Sfantul Nicolae Manea Brutaru, printr-o alee lunga, intr-o curte mare in care sunt mai multe case, care par sa fi fost case de oameni instariti pe vremuri, burgheze, insa care par mai scapatate acum – cel putin unele dintre ele. In unul dintre aceste corpuri, intr-o vila Art Deco, se afla acest Voila Bistrot, care imparte casa cu un studio de design si restaurare de obiecte si mobilier din anii de dupa ultimul razboi mondial, cam intre 1950-70, din cate mi-am dat seama. Ei se numesc Eclectico Studio si au lucruri interesante acolo, care pot fi cumparate.

Cred ca tot ei le-au dat obiectele si mobilierul celor de la Bistrot Voila, totul pare din aceeasi piesa. Atmosfera boema, studiat-neglijenta, studenteasca, mobilier simplu, mese fara nimic pe ele, nici macar un presulet de plastic. Locul e destul de stramt la Voila Bistrot, au doua sali mici, in care incap cateva mese. Vara le scot in curte, au si ceva copaci acolo, trebuie sa fie placut. Muzica e frantuzeasca, evident.

Meniul e scurt, au mai multe tartine, cateva plats du jour, desert. Cand am fost noi aveau supa de legume, melci, pui cu susan si orez, hamburger cu vita Black Angus, prajitura cu ciocolata si portocale si branzeturi frantuzesti. Am luat din fiecare, mai putin deserturile. Au fost rezonabile, mancare obisnuita de bistrot frantuzesc, nimic deosebit.

Serviciul a fost un lucru pe care il voi tine multa vreme minte de la Voila Bistrot. Cand am intrat, inauntru era o fiinta umana, pe care ulterior am etichetat-o ca fiind domnul Nicolas, patronul localului, folosind diverse asocieri si rationamente abstracte. S-a uitat la mine cum intru, m-am masurat putin, dupa care a iesit cu tigara in gura, fara sa spuna un cuvant, si lasandu-ma in camera goala, in picioare. Inca nu eram sigur ca acolo e un restaurant sau doar o prelungire a studioului prin care am trecut, bucataria lor, sau asa ceva. Dupa o vreme a venit o duduita care m-a lamurit ca pot primi si de mancare, ca ma pot aseza la una din mese, plus cateva alte lamuriri necesare in context. Intre timp, francezul a aparut din nou si isi facea de treaba pe acolo. Cum eu puneam duduitei adorabile tot felul de intrebari, a simtit si el nevoia sa intervina, insa niciodata nu a vorbit cu mine direct, desi eram fata in fata, ci ii dicta fetei ce avea de spus, care fata mi le transmitea mie, la randul ei. Intre timp au inceput sa vina diversi musafiri, toti sau aproape toti vorbind frantuzeste, obisnuiti ai locului, fara indoiala, si cu care domnul Nicolas nu mai parea deloc atat de desagreable. Nota 7 de la mancare a reiesit dintr-o ecuatie in care i-am pus pe patronul nesuferit si pe angajata placuta si politicoasa.

Preturile nu sunt deloc mici la Bistrot Voila, asa cum te-ai astepta sa fie intr-un mic local boem. Tartinele sunt pe la 25 de lei una, hamburgerul cam 35, un pahar cu vin de Dealu Mare 16 lei. O masa in doi, cu desert si o sticla cu vin romanesc, iti scoate cu usurinta 200 de lei din portefeuillle. Si astepti foarte mult, o masa de pranz la Voila Bistrot iti poate lua pe nesimtite un ceas si jumatate, mai ales daca nu esti singur acolo.

Asadar, Bistrot Voila e un mic restaurant boem al Bucurestiului vechi, cu poezie si cu multe biserici in jur, la care e de mers nu atat pentru mancare, cat pentru aleea lunga, pentru aerul de Mic Paris, pentru hipopotamul roz, pentru terasa pe care o vor deschide in curand, pentru copacii din curte, pentru chelnerita adorabila…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lui Stefan:

STII TU CA SUNT DIN ARDEAL???
Ce ar fi rau in asta din UMILA TA PARERE????!!!!
Tu ca esti DIN AFARA ARDEALULUI esti mai destept????

Inainte sa ceri altcuiva ceva VERIFICA DACA TU INSUTI NU AI NEVOIE DE ACEL CEVA!!!!

Reply

    Pai tu singur ai scris mai jos asta, in inconfundabilu-ti stil :

    “” Vine un NEMERNIC, cand din intamplare ERAM SI EU CU SOTIA, noi fiind din Ardeal””

    Reply

daca george butunoiu vrea sa continue sa manince pe plastic, sa se intoarca la maica-sa comunista. retaurantul voila beneficiaza de un veritabil bucatar, pasionat de munca lui care realizeaza execelente retete cu lucruri simple. daca sinteti gastronom, nu tineti cont decit de propria dvs critica care nu poate sa fie decit buna

Reply

    Nu vreau sa-l apar pe GB, insa vazand reactia bitangului de mai sus, prieten probabil cu francezul din titlu, incep sa-i dau dreptate in ceea ce priveste “ospitalitatea” locului(ma refer la patron).

    Reply

Am gasit acest paragraf in rubrica Despre noi al site-ului dvs :
“Obiectivele noastre generale sunt:
• Definirea, popularizarea si incurajarea bunelor practici legate de produsul gastronomic
• Promovarea transparentei in actul gastronomic public
• Incurajarea initiativelor culturale, educationale, stiintifice si politice: studii, cercetari, programe educationale, evenimente, proiecte politice si legislative etc.
• Initierea si medierea dialogului social prin actiuni specifice legate de gastronomie”

Nu credeti ca v-ati uitat un pic obiectivele si ca artiolele de genul nu numai ca nu au nicio legatura cu acestea, dar nici nu ajuta pe nimeni?

Reply

Ce fac acesti tineri de 25 de ani este minunat si oamenii adevarati se pot convinge.Ceilalti sa stea mai departe in mizeria lor,cu invidia si rautatea in care stou sa traiasca.

Reply

Am vazut ATATA URA SI MOZICIE acum in Romania, incat SUNT CONVINS CA NU FAC PARTE DIN MANELISTII ACESTEI TARI! Vine un NEMERNIC, cand din intamplare ERAM SI EU CU SOTIA, noi fiind din Ardeal, la recomandarea si cu acesti prieteni, aici in Bucuresti, si CHIAR NU NE CREDEM OCHILOR, cum un NIMENEA ne da peste cap CEEA CE SIMTIM NOI, MAI MULTE PERSOANE! Daca eram in trecut, ceream satisfactie acestui MIZERABIL, DENIGRATOR DE BUN SIMT! Nu am eu cum sa te schomb intr-un comentariuCEEA CE AI INVATAT TU INTR-O VIATA! Esti pentru NOI, prin modul in care te-ai comportat in Bistrot, UN NESIMTIT!
Domnule MARE RAHAT DE CRITIC!!!!

Reply

    Amice din Ardeal, nu crezi ca ai nevoie de un control psihiatric?

    “” CHIAR NU NE CREDEM OCHILOR, cum un NIMENEA ne da peste cap CEEA CE SIMTIM NOI””
    “”Daca eram in trecut, ceream satisfactie acestui MIZERABIL, DENIGRATOR DE BUN SIMT””

    Reply

Sa va fie rusine pentru aceasta denigrare a unui tanar francez care a venit la noi si ne aarata cum poti trai cinstit si frumos. Cine te plateste Butunoiule pentru astfel de mizerii? Imi este rusine sa traiesc in aceeasi tara cu tine.

Reply

Fara sa am retineri, ITI ZIC CA ESTI UN DONITOC!!! Nu am de ce sa ma feresc! Erai acolo, unde so eu si sotia mea ERAM! Faceai bale la barmanita! Poate in orgoliul tau si PROSTIA TA VROIAI sa iti cada si sa te linga in fundul tau, PATRONUL LOCALULUI! EL PUTEA SA NU FIE ACOLO!!! Tin minte ca acesta, patronul, FRANCEZUL SCARBOS te-a intrebat ce doresti sa consumi! TU CONTINUAI SA FACI BEZELE BARMANITEI! Si te provoc sa spui CA NU ESTE ASA!! Urasc MINCINOSII!! Am cetatenia BRITANICA, si CHIAR IMI PLACE ACEST LOCAL FRANTUZESC!!
Si DECLAR ca esti un NESIMTIT!!! Nu te-ai PUTUT LIPI DE O BARMANITA SI AI RAHATIT MUNCA unii OM!!
Tu edti ANIMAL!
Roaga-te lui DUMNEZEU SA NU TE INTALNESTI CU MINE, GUNOIULE!!!
NU ESTI, NU AI FOST SI NU VEI FI VRITIC CULINAR!!! Am o retea de restaurante in UK, si STIU CA ESTI UN MIZERABIL!

Reply

domnule Nicolas, ascultati-l pe dl. Butunoiu, stie ce spune!

Reply

    Chiar ESTI CONVINSA??? Este un donitoc si pot confirma cu INREGISTRARE VIDEO & AUDIO!!! S- a comportat ca un NEMERNIC!!!
    Nu denigratit munca unui STRAIN CARE ARE AICI, in Romania o activitate PE CARE VOI NI AVETI CURAJUL SA O DESCHIDETI!

    Reply

Critic yes, insult no.

Mr Butunoiu,

All the prices in the article are wrong, I don’t think it’s really hard to copy correctly a menu .

But the point is :

I really enjoy the fact that i have been called ” francez scarbos” i’ m thinking to change my name for this one. It´s perfectly unprofessional …anyway, a perfect title for an article that should be about food.

I’m glad that our customers don’t think the same bad things.

Nicolas ( the french “scarbos”)

Reply

    Dear M. Nicolas,
    Please write in your native French, as your English “sucks biiig time”. Ways better than showcasing in a language you don’t really know…

    Reply

      Bah!!INTELIGENTULE!!!! Daca erai O CLIPA in Franta, ANGLIA, etc VEDEAI SUPER INTELIGENTULE ca OAMENII DIN ACESTE TARI SI NU NUMAI, nu pun accent pe promuntia corecta in limba lor ! Doar NOI, ATOATESTIUTORII facem un act de bravura ca le vorbim limba corect, FARA A NE COMPORTA CIVILIZAT, CU BUN SIMT, CUM O FAC EI!!! Esti de RAHAT!

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 11