Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.184 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   164 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   190 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   172 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   125 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   417 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   992 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.756 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.483 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   237 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.056 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.186 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   284 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   383 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   283 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.854 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   701 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.214 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.999 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   791 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.222 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.401 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Piete din Bucuresti – proiectul foto cu informatii utile despre locurile cu cele mai proaspete produse



Restograf  (Jun 2015)
1.550 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

 

piete din bucurestiPiete din Bucuresti e un proiect pe Facebook prin care creatoarele incearca sa promoveze aceste spatii din Bucuresti, dar si sa le prezinte cetatenilor cum se prezinta situatia in pietele din oras. Ce produse se gasesc la tarabe, cat costa, ce legume si fructe de sezon au aparut la piata, toate aceste informatii se regasesc pe pagina Piete din Bucuresti.

Ioana Cozma si Alexandra Popescu au inceput acest studiu ca parte dintr-un proiect pentru facultate. La final vor sa faca o harta a tuturor pietelor din oras cu toate informatiile utile pentru bucuresteni. Pana atunci, se plimba prin piete, fac poze, anunta pe Facebook ce e proaspat si cat costa, dar pregatesc si infografice cu informatii nutritive despre legume si fructe.

 

Despre Piete din Bucuresti le lasam chiar pe creatoare sa va povesteasca mai multe:

Restograf: Am inteles ca ati pornit pagina “Piete din Bucuresti” ca parte dintr-un proiect pentru facultate. De ce ati ales tocmai aceasta abordare?

Piete din Bucuresti: Ne-am gandit ca pietele sunt ignorate in mediul online si cea mai simpla metoda sa le facem populare era prin fotografii si povesti de la fata locului. Facebook-ul era ”teritoriu neexplorat” pentru pietele din Bucuresti si pentru conexiunea acestora cu publicul tanar, asa ca am decis sa le promovam.

Restograf: La cate piete din Bucuresti ati ajuns pana acum? Care sunt diferentele principalele pe care le-ati observat?

Piete din Bucuresti: Pana acum, am ajuns la 7 piete din Bucuresti, dar planuim sa le luam pe rand pe toate. Diferente foarte mari nu sunt, poate doar in calitate de marfa (spre exemplu, in Piata Matache ai o varietate mai mare de fructe exotice). In ceea ce priveste oamenii, e cam la fel: predomina pensionarii si vanzatorii sunt la fel de comunicativi, ca sa-si atraga cumparatorii.


piete din bucuresti oameni piete

Restograf: Dar punctele comune care leaga cumva conceptul pietei romanesti? Asta care ziceti ca ar fi?

Piete din Bucuresti: Conceptul pietei romanesti credem ca se axeaza tocmai pe oamenii mai sus mentionati, pentru ca ei sunt cei care ”fac piata” – expresie cu dublu sens aici.

Restograf: Motto-ul vostru e: “Noi vizitam pietele din Bucuresti pentru tine si iti dam de veste cum e vremea la tarabe”. Exista diferente de preturi majore intre pietele din Bucuresti?
Piete din Bucuresti: Exista diferente de preturi intre pietele de la periferie si pietele centrale, dar asta e ceva normal si din ce am observat noi, preturile nu sunt mai mari decat cu 2-3 lei.

Restograf: Ce v-au spus comerciantii, ce secrete v-au dezvaluit legat de aranjarea produselor la tarabe si trucuri de backstage?

Piete din Bucuresti: Pana acum, comerciantii care ne-au atras atentia au fost cei care si-au laudat satele si judetele natale de unde aduc marfa: spre exemplu, un vanzator ne-a sfatuit sa ne maritam in Arges, ca acolo sunt oamenii calzi si ciresele bune. Un alt truc pe care l-am vazut in toate pietele a fost modul cum scriau preturile: unii deseneaza pe etichete fete zambitoare si unii inventeaza rime care te fac sa te uiti de doua ori.

piete cirese

Restograf: Am inteles ca pasul final e o harta cu toate pietele din Bucuresti si o clasificare a acestora. Care sunt coordonatele dupa care veti clasifica pietele vizitate?

Piete din Bucuresti: Da, harta la care ne-am gandit este o provocare, mai ales ca vrem sa ne axam pe localizare (unde sunt situate in sectoarele Bucurestiului), pe preturi si pe anotimpuri. Ne dorim sa gasim o metoda atractiva de a oferi informatiile oamenilor care vor sa le viziteze.

Restograf: Cam ce tip de public ati observat ca vine la piata din vizitele voastre? Sunt preponderent batrani, tineri sau e un mix?

Piete din Bucuresti: Din vizitele noastre, am observat mai multi batrani si tocmai de aceea incercam sa-i provocam si pe tineri sa mearga la piata si sa eterogenizeze multimea.

Restograf: Ati ajuns si la discutii mai avansate cu vanzatorii din piata? Ei isi si produc local legumele sau cei mai multi le importa?

Piete din Bucuresti: Am discutat cu unii vanzatori care-si cultiva singuri marfa si o vand, iar cei care le importa specifica tara de unde le aduc pe etichetele de pret.

Restograf: Care e frumusetea pietelor din Bucuresti in comparatie cu cele din alte orase europene? Din perspectiva voastra, desigur.

Piete din Bucuresti: Credem ca frumusetea pietelor din Bucuresti o constituie oamenii: te unge pe inima sa auzi vanzatorii in limba ta strigand tot felul de rime si indemnuri catre cumparatori. Totodata, te simti bine sa mananci produse din tara ta, sau sa cumperi fructe si legume ca sa faci mancaruri traditionale. Asta e frumusetea pe care nu o gasesti in alte orase europene.

 

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe sa ajunga si la altii. Poti sa folosesti toate informatiile din acest articol, dar nu uita sa folosesti si #restograf. 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ nine = 15