Popas Rustic & Diana (Belciugatele)

Vizualizari21.401 Vizualizari 
Comentarii13 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(38 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Pe larg

Cand e vorba despre mers in afara orasului si de mancat in mijlocul verdelui sau langa un luciu de apa, oricarui bucurestean – si, mai ales, celui cu masina mai scumpa – ii vine in cap doar iesirea dinspre nord; cea cu Snagovul, in primul rand, si cu ce a mai aparut in ultima vreme in partea aceea de lume. Asa ca, atunci cand mi-a spus cineva ca s-ar putea gasi de mancare si inspre Rasarit, am devenit foarte curios, dupa ce m-am mirat de ineditul informatiei, evident. Asadar, am pus o cruciulita pe harta acolo unde scria “Belciugatele” si unde se vedeau mai multe pete albastre, am facut plinul la masina (Citroen) si am plecat. De la iesirea prin Pantelimon, unde e Cora, am mers vreo 20 de Km pe vechiul drum care duce catre mare, am trecut de Branesti si de Islaz, dupa care am carmit brusa la stanga, spre lacuri. La scurt timp apar niste indicatoare mari, unele care te indeamna s-o iei la dreapta, catre Complexul Turistic Elisa si catre Popasul Rustic Diana, iar altul, ca dimpotriva, s-o tii drept inainte inca vreo 5 Km pentru a ajunge la Valea Iazurilor. Noi am luat-o mai intai la...citeste tot
Localizare Popas Rustic & Diana (Belciugatele)

Com. Belciugatele, Jud. Calarasi, BELCIUGATELE,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


Aseara am fost acolo.Mi-a placut si peisajul, si restaurantul, si mancarea, si servirea. Ciorba de burta a fost buna-buna,bulzul ciobanesc a avut deasupra un ou de ratza! Salata de salata verde a fost MARE, mix grill-ul, ok. Am citit si comentariile celor neplacut impresionati si cred ca intre timp s-a schimbat cate ceva: ospatarii erau amabili si prompti, in interior mesele erau toate ocupate, mirosul de WC nu l-am sesizat, afara, chiar daca era racoare, erau clienti, taraful canta cand afara, cand inauntru, mi-a placut, voi reveni.
NU SUNT RUDA CU PRIMARUL !!!! 😀 😀 😀

Reply

Astazi am fost acolo si nu mi-a placut deloc. Nu -l recomand nimanui acest restaurant . Am comandat cascaval pane , iar cand l-a adus(dupa 30 min de la comanda) parca era sapun. Nu arata deloc a cascaval pane, era si rece si avea si un gust ciudat . Am mai comandat somon aromat. Era tot rece , cartofii prajiti erau imbibati in ulei si i-a mai pus si langa somon , nu va spun ce gust aveau.. erau oribil. Portiile in meniu nu erau standard , ci la 100 de grame, deci pacaleala pe fata cand iti aduce nota de plata. Te trezesti ca somonul ,de exemplu, avea 300 grame ( de unde sa stiu eu lucrul acesta?). Din cand in cand vine si cate un miros de wc. Un alt lucru… baia langa bucatarie . Va dati seama… mancare cu aroma de wc.

Reply

Astazi am fost sa vizitez si eu impreuna cu prietenii acest popas.. Am ajuns, ne-am asezat la o masa undeva afara, asta dupa ce am asteptat sa se elibereze una.Timp de aproximativ 10 minute nu ne-a bagat nimeni in seama, merg frumos la un ospatar si il înreb daca poate sa imi ofere si mie 4 meniuri, individu-l razpunzandu-mi pe un ton usor superior”va aducem noi,mergeti si luati loc ca va aduce ospatarul”.. Numai zic ca dupa 35 de minute au venit sa ne ia comanda si dupa alte 50 ne-au adus mancarea.. Eu am cerut tigaie picanta si a trebuit sa imi pun eu mai mult piper ca sa simt ceva picant.
Din cand in cand venea “o mireasma” de wc..
In meniu la pulpe de pui dezosate(100gr) scria 11 lei, in nota au venit cu 12 lei..
Inteleg ca era full dar organizarea si atitudinea unor ospatari lasa de dorit, mancarea si gustul acesteia lasa de dorit..

Reply

In acest restaurant am avut cea mai proasta experienta posibila si asta nu se datoreaza mancarii cat a atitudinii atat de superioare si indolente a “patroanei ” asa cum s-a si prezentat(adica zeus ca sa ma intelegeti – “modestia” pesemne se trage de la modul parvenit prin care a ajuns acolo) si a sefului de sala care dupa cum i se impleticea limba trag concluzia ca era beat . Nu vreau sa intru foarte mult in detalii, deoarece nu as vrea sa le fac probleme unor prieteni cu care am fost si care sunt apropiati ai localului , dar un gust atat de amar si specific romanesc nu am mai avut de foarte mult timp . Este ultimul loc in care as vrea sa ma relaxez si sa vreau sa mananc( si repet nu din cauza mancarii care desi destul de costisitoare comparativ cu alte restaurante nu a fost rea ).
Nu pot sa nu uit cuvintele halucinante a doamnei bosumflate ” de ce nu m-ai intrebat pe mine si ai intrebat ospatarul …ca eu sunt sefa aici ” si a multor alte afirmatii a caror logica nu numai ca nu am inteles-o dar nici macar nu am putut sa raspund unor astfel de aberatii.

Reply

    Din pacate am observat si eu aceasta chestie Anne M. , este ceva obisnuit in randul celor cu bani eu au investit foarte mult in belciiugatele pe langa acest popas rustic diana(care poarta numele fiicei) au si complexul elisa , chestia este ca intamplator pe fata lor diana o stiu din vedere adica nu avem o prietenie dar mi-a lasat impresia de o fata ok. Cat despre doamna “sefa” care si mie mi-a lasat o impresie de pamantul este prea mic pentru ea ,cam da asa se intampla cu oamenii care un sfert din viata l-au trait in nevoi iar mai apoi si-au schimbat total stilul de viata , probabil cu ajutorul “sefului” :)).

    Reply

Voi ce stiti totul mai bine si alene va scapati spuneti-m acum si mie ce bucatarie preferati.

Reply

eu cred ca dumneavoastra ati putea. aveti suficienta cultura culinara si notorietate pentru a fi credibil si relevant, va mai trebuie doar mai multa exigenta… sau mai putina compasiune pentru niste eforturi ratate.
cind faci o cronica de restaurant, daca vrei prestanta, nu o faci cu titlu orientativ, ci cu titlu definitoriu.
eu il admir pe michael barclay si tin cont de opiniile sale… e el cam caustic si anti-romanesc, dar stie ce inseamna un restaurant bun. poate ca am avea nevoie de cineva la fel de pretentios, dar roman si cu o voce la fel de evidenta. dumneavoastra puteti fi acela, de veti inceta sa treceti cu vederea manelismele din anumite pseudo restaurante.

Reply

    Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra! Chiar ma asteptam sa gasesc altceva pe acest site, niste opinii mai obiective poate…

    Reply

    Multumesc pentru apreciere, insa nu ne putem permite sa facem evaluari detaliate si “definitive”. Asta ar insemna mai multe vizite la restaurantul respectiv, degustari din nult mai multe feluri etc. Evident, in felul acesta nu am putea trece in revista decat foarte putine restaurante, nu cu sutele, cate avem acum. Asadar, e doar o chestiune de pozitionare, am ales varianta “orientativa” in deplina cunostinta de cauza. Daca vom gasi resurse pentru a face si altfel de evaluari in paralel, o vom face…

    GB

    Reply

pai chiar si asa… nu ar trebui notate, in orice situatie, fantezia bucatarului, calitatea ingredientelor, frumusetea prezentarii… adica sunt convins ca o fasole la ceaun facuta cum trebuie, inmiresmata cu stiinta si adusa la zi cu un strop de imaginatie poate fi atit neaosa, cit si la fel de grand cuisine ca niste scallops in reductie de gem de gutui si coniac.
sincer, pe mine numai floricica din capul cabanosului de metro m-ar fi facut sa le dau maxim doua stele, si asta pentru caruta din fata.
in fine, nu e treaba mea sa va atac verdictele.

Reply

    Inteleg ce spui… Da, ar fi frumos sa poata face cineva asta si sa fie si suficient de credibil. Insa cine crezi ca-si poate permite sa faca o astfel de evaluare exhaustiva pentru sute sau chiar mii de restaurante cate exista numai in Bucuresti? Noi nu ne putem permite, si nici nu ne-am propus asta, am si zis-o clar de cate ori s-a ivit ocazia. Asadar, evaluarile noastre trebuie privite doar cu titlu indicativ si orientativ, nimic mai mult.

    GB

    Reply

stimate domn butunoiu,

daca diferenta intre popasul rustic diana de la Belciugatele si Heritage-ul lui Amador, cu meniuri de 150 de euro e doar de o stea, m-am cam lamurit cit de tare va pricepeti la gastronomie. intrebati-l pe michael barclay cite stele ar da minunatului popas inchis ermetic (care nu, nu e pleonasm, se poate inchide un borcan, de exemplu, si ne-ermetic).
cu stima

Reply

    Eu am scris MARE SI VIZIBIL ca nota de ma mancare e “Relativa la tipul de bucatarie“!!! Asa ca nu compara Heritage-ul cu un restaurant traditional romanesc, compara-le intre ele numai pe cele care se pot compara!!! Daca mai ai nelamuriri, scrie-mi!

    Si inca ceva: eu am scris “ferecat ermetic”, nu “inchis ermetic”.

    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − = 4



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


6.960.551 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te