Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.469 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   180 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   192 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   173 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   126 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   419 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   993 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.766 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.496 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   239 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.065 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.196 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   287 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   386 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   284 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.859 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   707 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.215 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.009 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   801 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.231 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.404 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Povestea emotionanta care a convins un restaurant din Bucuresti sa ofere meniuri de pranz oamenilor strazii



  (Jan 2016)
1.185 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

In luna octombrie va spuneam despre un restaurant din Bucuresti care ofera “ciorbite in asteptare” pentru oamenii nevoiasi.

Pe la mijlocul lunii ianuarie, povestea emotionanta a unui om al strazii a mai convins un restaurant din Bucuresti sa aiba o initiativa asemanatoare, oferind “meniuri in asteptare” oamenilor care nu-si pot permite o masa calda.

Este vorba despre restaurantul Supapa, iar felul in care functioneaza programul “meniurilor in asteptare” este explicat in felul urmator pe pagina lor de Facebook:

Povestea lui Bogdan si a altor oameni ca el, care ne-au trecut pragul, ne-a determinat sa incepem “Meniul in asteptare”. Momentan este o initiativa mica, care speram ca va creste cu ajutorul vostru!

Cum functioneaza? Cand vii la pranz, poti cumpara un meniu la pret de cost, in valoare de 15 lei, iar noi vom strange la sfarsitul saptamanii toate meniurile si le vom duce oamenilor strazii. Momentan grupurilor despre care am aflat, din vorba in vorba, pe viitor printr-o colaborare constanta cu o organizatie dedicata acestor probleme.

Daca aveti orice idee despre cum putem ajuta impreuna acesti oameni, lasati un comentariu sau scrieti-ne pe mesageria privata. La cat mai multe fapte bune!”

Meniuri in asteptare la Supapa // sursa foto: Facebook

Meniuri in asteptare la Supapa // sursa foto: Facebook

Povestea lui Bogdan este urmatoarea:

Pe Bogdan l-am intalnit intamplator intr-o zi, in fata bistro-ului. Ii era foame. L-am invitat inauntru, la o supa calda. Nu a vrut sa intre, spunand ca nu e imbracat potrivit. Deloc umil, doar cu mult bun simt. 

De atunci, mai trece pe la noi din cand in cand. Nu cere niciodata nimic. Are o figura blanda, statura dreapta si zambeste mult. Ne-a povestit ca traieste pe strazi de 3 ani. A lucrat inainte in companii mari, pharma si FMCG. Vorbeste perfect engleza si e la curent cu stirile, pe care le citeste pe panourile de la metrou si pe afisele stradale.

E imbracat ingrijit, in ciuda greutatilor. Spune ca uneori reuseste sa se barbiereasca si ca i-ar placea sa vina sa ia masa la noi atunci.

Casa cumparata cu credit si-a pierdut-o in incercarea de a-si salva sotia de dependenta de droguri. Nu a reusit. Anca, sotia lui, a murit in final din cauza unei supradoze, iar viata lor s-a destramat treptat. Fiul lor de 13 ani, David, este crescut la Mizil de parintii Ancai. Bogdan doarme noaptea pe peronul 13 din Gara de Nord. Locul in care isi pastreaza intreaga viata este unul dintre dulapioarele din gara, pentru care plateste zilnic 5 lei.

Pentru ca nu are telefon, card bancar, bani de transport sau buletin, Bogdan ii trimite bani lui David de fiecare data cand poate, printr-un politist de la transport feroviar, care are si el parintii in Mizil. Banii ii obtine din mici servicii facute celor din zona: gradinarit, dus gunoiul sau plimbarea cainilor.”

Insa, unii dintre comentatorii de pe pagina Supapa, care sustin ca-l cunosc pe Bogdan, sustin ca povestea spusa de Bogdan nu este complet adevarata.

Chiar si asa, initiativa celor de la Supapa este mai mult decat laudabila si a inceput deja sa dea roade, cateva dintre meniurile in asteptare fiind cumparate la doar doua zile de la postarea povestii lui Bogdan.

Astazi au fost cumparate primele doua “Meniuri in asteptare”! Cu bon fiscal, la pret redus.

Multumim clientului anonim! Abia asteptam sa ducem mancarea celor care au nevoie!

Meniuri in asteptare la Supapa // sursa foto: Facebook

Meniuri in asteptare la Supapa // sursa foto: Facebook

Asadar, daca vreti sa faceti o fapta buna, mai ales acum, cand gerul de afara este nemilos, treceti pe la Supapa si cumparati un meniu in asteptare.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









locul acesta este o improvizatie intre cantina si resraurant cu preturi mari mancarea fara gust la nimereala , pe ferestre transmite niste mesaje de cersit : intrati la mine la SUPAPA si mancati ca sa nu murim toti de foame ? ..chiar si la locul stradal de parcare din fata are scrise niste lucruri de genul nu blocati aprovizionarea dar intrati si mancati la Supapa…
oare chiar este slow food ???? de odata ce se mananca shnitzel romanesc de porc prajit in ulei vechi de cine stie cand si ciorba de tip crema de praz . Mai mult este fast food .care sant fermele locale din care spune ca prepara mancarea , ce inteleg eu ca si client cand spune de prafuri de zane si aberatii????!!!!!! OPRITI MINCIUNA .

Reply
spyke69rightinsight November 17, 2016 at 1:40 pm

Este oribil locul arata ca un cotet sau grajd ne finisat , e friguros , am mancat un peste cod si era stricat adica mirosea ca un …..plus de asta bucatareasa este ne ingrijita si am vazut-o cu tigara cum fuma prin bucatarie .rusine !!

Reply

escrocherie ambalata frumos. n-am vazut nevoiasi mancand ci doar vorbe,vorbe,vorbe

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + 9 =