Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   639 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   390 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.165 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   418 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   483 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.223 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   666 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.852 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.225 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   860 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.600 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.394 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   591 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.126 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   581 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   703 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Povestea lui Antonio Passarelli (prezentare)



Osteria Gioia  (Apr 2012)
34.720 Vizualizarivizualizari
11 Comentariicomentarii
36 placut 
6 displacut 

 

A fost odata un baiat care visa sa devina un mare bucatar… Asa ar putea incepe povestea lui Antonio… Era anul 1970, Antonio avea 11 ani si era primul care ajungea acasa sa gateasca pentru toata familia, spaghette cu sos de rosii si escalop cu vin Marsalla, acestea fiind preparatele preferate.

Provenind dintr-o familie de mari bucatari, bunica paterna Caterina,bucatareasa pentru o perioada lunga la familia Arnone, nobili din Cosenza si fratele bunicului Arnaldo bucatarul preferat al lui Benito Mussolini in calatoriile lui Calabrese, dar si mama Francesca si matusile Clorinda si Rosalba, au stiut sa transmita dragostea pentru bucataria simpla si adevarata a zonei, plina de arome si prospetime, o bucatarie facuta din ingrediente sarace transformate in preparate nobile si gusturi inegalabile.

Era septembrie 1976 cand se transfera la Roma, pentru a incepe cursurile de psihologie la universitatea “La Sapienza”. Da, avea numai 16 ani si jumatate, dar datorita mamei sale care l-a tinut langa ea in perioada copilariei, ea fiind directoarea unei scoli, Antonio a inceput scoala la varsta de 5 ani si jumatate direct in clasa a 3-a primara. Totodata fiind un spirit independent, decide ca, in afara activitatii de speaker radiofonic si alte activitati muzicale, era momentul de a merge sa lucreze intr-un restaurant… cu dorinta de a-l egala pe marele Escoffier… Intalnirea cu marele Chef “Pippo Todini”, maestrul preparatelor marine, i-a schimbat gusturile, de la bucataria pseudo-franceza la cea mediteraneana , fiind mai adevarata si mai intensa.

Dar viata iti rezerva mereu surprize; ultimul local, unde a lucrat Antonio ca chef in 1982, i-a spulberat toate visurile unei mari bucatarii; proprietarii nu lasau spatiu pentru calitate si poate si pentru motivele unei vieti foarte sacrificate, Antonio decide sa lase bucataria si sa schimbe profesia.

Incepe o viata cu multe calatorii si experiente pentru o agentie Romana care ii permite sa viziteze 20 de natiuni: de la Cuba la Thailanda , de la Kenia la Togo, de la Spania la Seychelles, de la Republica Dominicana la… Romania! Unde ajunge cu un contract de 6 luni pentru o agentie de moda si aici… se schimba totul! Antonio se indragosteste de Timisoara si decide ca a ajuns momentul de a se opri si din momentul in care in fiecare seara acasa la Antonio si Dana erau cel putin 10 oaspeti, prieteni italieni, un drag amic Giovanni ii propune deschiderea unui restaurant… si incepe aventura. In 1991 deschide “Pozzo dei Desideri”, restaurantul ia numele unui local din Italia unde facuse chiar Antonio deschiderea cu un alt chef, “Attilio Goffredo”, dupa 1982, si unde rolul lui Antonio era cel de a aduce noi experiente culinare din calatoriile sale.

Din 1991 pana astazi s-au intamplat multe lucruri, au aparut multe ocazii profesionale foarte importante, care au determinat cresterea profesionala a lui Antonio.

In 1997 intoarcerea lui Antonio in Italia pentru a relua bucataria “un pic mai in serios “, implicand frecventarea bucatariilor italiene de top, cum ar fi restaurantele : Da Mattia, San Benedetto del Tronto, restaurantul “da Lorenzo”, Forte dei Marmi, restaurantul “Da Cognini”, San Benedetto del Tronto, hotel Relais “La Locanda di Alia”, Castrovillar, frecventarea cursurilor de specializare la Institutul Etoile din Chioggia si la Cast Alimenti din Brescia.

Din 2005 a inceput sa intre in contact cu cei mai buni bucatari italieni, de la Luciano Tona la Roberto Carcangiu,de la Gualtiero Marchesi la Michele D’Agostino. Intrarea ca si membru la asociatia Euro Toques Italia si totodata experienta castigata la institutul ‘Alma’ Colorno (Parma).

Astazi, bucataria lui Antonio e o bucatarie “concreta, de gust fara excese si fara vointa de a uimi cu forme ciudate sau arhitecturi gastronomice care ar putea perturba gustul retetei”. Pentru Antonio simplicitatea este sinonimul elegantei si al bunului gust, concertul creat din ingredientele oricarui preparat trebuie sa rezulte placere fara nici un compromis.

In aceasta noua aventura “Gioiosa“ (la Osteria Gioia) Antonio are cel mai valid ajutor din viata sa; in bucatarie o are  pe Daniela, sotia sa cu care acum 21 de ani reprezentau primul “Pozzo dei Desideri “… si istoria se repeta…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







il cunooastem din 91..e tot adevarat ce e scris un mare muncitor si un bun prieten..a facut tot numai cu sacrificii ..eu lucram la shell in Timisoara iar la 4 dimineta obosit se oprea cu fiul sau sa faca benzina..e o persoana speciala..sunt bucuroasa ca am cunoscut o familie minunata

Reply

bravo lui

Reply

Un escroc!!!!

Reply

Comentarii de români penibili!
Ca de obicei nu suntem in stare decât sa dam cu noroi in altii. Toti suntem artisti cand e vorba sa comentam, dar cand trebuie sa dovedim de ce suntem in stare, vai de noi!

Reply

scherzi aparte.PASSARELLI E PATRIZIA,MA CHI SONO?MAI SENTITO

Reply

la ce activitate spuneti ca are in spate trebuia sa aiba 1-2 restaurante un statut MICHELINnu sa ajunga intr-o tara comunista pe un post tv lesinat.Este un alt Italian refuzat de patria mama/L-as pune la tigaie cu mine,sa-l vedem atunci.V-ati schimba parerea total,dar asa sintem noi platim un nume in loc sa platim adevarati bucatari,de aia sintem unde sintem in arta culinara

Reply

    Bine că te-ai găsit tu mare bucătar! Chiar, vedea-te-aș la tigaie lângă el! Tu ai vreun restaurant sau gătești pe undeva ?
    Sau te-am văzut pe undeva la TV (chiar și la un post leșinat)?
    O realizare, ceva …?
    Hai, fă-ne cunoștință cu tine să vedem de ce ești în stare … dar cred că numai impresiile sunt de tine, bucătar adevărat ce ești !

    Reply

      in italia toti fug de michelin o trufa perfecta..cand vorbesti despre cineva care nu cunosti personal trebuie sa ai mare curaj sa critici sau sa judeci…buna seara

      Reply

De ce nu a azuit nimeni in Italia de acest “geniu al bucatariei”?

Reply

multe minciuni despre cariera acestui impostor

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 6