Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   14 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   187 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   222 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   155 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   190 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.328 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   373 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.047 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   257 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.543 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   290 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.918 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.164 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   536 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   287 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   319 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   527 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.208 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   187 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   250 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.597 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   826 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.528 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.298 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.411 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: care e cea mai interesanta situatie care s-a intamplat in localul lor



Restograf  (Jul 2015)
756 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Continuam seria dezvaluirilor, punand pe tava povesti de la restaurante. Daca in primul episod reprezentantii restaurantelor ne-au povestit despre clientii lor dificili, acum am vrut sa aflam care e cea mai interesanta situatie desfasurata in localul lor, un episod memorabil fie ca e vesel sau are tonuri mai triste.

Asadar, mai jos restaurantele ne dezvaluie povesti memorabile de la ei din local si avem si o surpriza pentru voi la final. Un restaurant promite ca ofera orice sticla de vin din meniul lor primului domn care alege sa puna marea intrebare chiar la ei in local.

Si, nu uitati, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (intamplari memorabile), va rugam sa ne scrieti pe adresa redactia@restograf.ro si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.

Peter’s Kitchen Bistro

peter

O situatie tragico-comica ni s-a intamplat iarna trecuta, atunci cand a venit un client la ora 14:00 si a plecat la miezul noptii. In tot intervalul acesta a discutat la telefon, a fumat 7 pachete de tigari si a baut cam 15 beri…

De atunci nu a mai venit si ne tot intrebam : ”Oare mai traieste?” :))

 

La Copac

la copac

Gazdele-mici (asa cum numim noi echipa de lucru) au parte de multe intamplari simpatice. Atitudinea prietenoasa pe care orice client o regaseste La Copac face de cele mai multe ori ca relatia intre ospatari si clienti sa fie una mai putin formala, desi se pastreaza raporturile client-gazda. Au fost multe petreceri surpriza, cereri de prietenie sau casatorie, intalniri bahice intre prieteni cu scopul de a consola vreun prieten dupa o despartire, evenimente in care La Copac a fost parte activa.

O intamplare foarte frumoasa se leaga de un oaspete care s-a trezit brusc indragostit de una dintre angajate. A fost dragoste la prima vedere! In seara in care a vazut-o a mers sa ii cumpere un buchet urias de flori iar apoi a facut unul dintre gesturile old school: i-a cerut prietenia…si nu pe facebook. Au sfarsit prin a fi impreuna, iar petrecerea de botez au tinut-o La Copac.

 

Beraria H

beraria h

A fost o data un domn care ne-a rugat sa il lasam sa se urce pe scena sa işi ceara prietena in casatorie. L-am lasat, fiind foarte entuziasmati de faptul ca avea loc o astfel de premiera in Berarie, doar ca in momentul in care a pus microfonul la gura, a strigat : “Votati partidul x”.

 

Sky Bar

sky bar

Am avut multe intamplari memorabile la noi in local:

– un domn prezentabil insotit de o domnisoara si mai prezentabila la o cina Above the City si sotia domnului care a iscat un mare scandal.
– cereri in casatorie cu happy end au fost multe, dar una pregatita cu multa migala: preparatul ei favorit insotit de vin, camera de filmat montata intr-un colt, un ospatar care astepta cu sticla de sampanie si un raspuns demn de toata pregatirea: “Termina draga cu prostiile!”.

 

Ludic

ludic

Memorabila este petrecerea unei vecine organizata pentru bunica ei. Bunica implinea 100 de ani, iar copiii si nepotii i-au organizat un adevarat party! S-a dansat conga (da, da, conga!), s-au baut cocktailuri colorate, dar fara alcool, si toata lumea, dar absolut toata lumea, s-a distrat maxim! Bunica a plecat pentru cateva ore, ca sa-si faca somnul de dupa-amiaza, dar a revenit mai pe seara cu forte proaspete. A fost induiosator si memorabil. Speram sa vina si la anul!

 

Tapo

tapo

Unul din momentele memorabile de acest gen a fost organizarea unui eveniment “Candle Light”, in timpul caruia a avut loc o cerere in casatorie. Am fost partasi si complici totodata, bucurandu-ne impreuna cu fericitii logodnici.

 

Shift/ Alt Shift

alt shift

Noi am vazut foarte multe, dar preferam sa pastram discretia asupra micilor ‘evenimente’ care s-au intamplat la noi, astfel incat clientii sa nu se simta in nici un fel lezati in intimitate.

 

Bocca Lupo

bocca lupo

Ospatarii nostri sunt ca niste mici majordomi. Ii vezi si le simti prezenta doar atunci cand ai nevoie de ei. Sunt fel si fel de clienti, unii mai veseli, altii mai rosii ca sticla de SunBitter (semn ca ceva i-a suparat in ziua respectiva). Depinde ce zi a avut fiecare. Inevitabil atmosfera de la mese le influenteaza si ospatarilor dispozitia. Acum, ne-ar placea sa asistam la o cerere in casatorie la Bocca Lupo. Ca s-ar lasa cu tipete de bucurie in tot localul.

Uite o provocare pentru cititorii Restograf.ro: primul domn care ne roaga sa punem inelul in desert sau in sticla de sampanie, primeste din partea casei orice sticla de vin din meniul nostru.
La certuri amoroase nu ne bagam. Nici macar sa calmam protagonistii. S-ar putea ca mobilierul sa aiba de suferit :D. E bine sa ii lasi sa fiarba in suc propriu ca midiile.
A fost totusi o cerere mai putin obisnuita din partea unei mamici. De obicei, copiii se strang pe langa Fiat-ul galben, unde se face pizza. Ne-a cerut cineva la un moment dat, daca putem sa oprim activitatea in Fiat, macar pentru o jumatate de ora, ca sa termine copilul de mancat.

 

Citeste si prima parte din “Restaurantele ne dezvaluie”, povesti despre clienti dificili

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + = 7