Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   637 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   390 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   805 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.165 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   418 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   482 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.222 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   666 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.851 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.220 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   860 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.600 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.393 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   591 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.125 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   580 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   703 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Povestile frumoase din cartierul Floreasca



George Butunoiu  (Mar 2015)
5.146 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
12 placut 
26 displacut 

 

BrothersDupa ce saptamana trecuta am scris despre povestea frumoasa si aproape neverosimila in zilele noastre a unei cunoscute bancherite de la una dintre marile banci din Romania, care a lasat postul de director la care cei mai multi nu ar putea ajunge nici in sapte vieti, oricat de mult s-ar opinti, si s-a apucat sa faca paine, acum scriu despre alta poveste frumoasa si cu talc din cartier.

La doi pasi de brutaria bancheritei, pe urmatoarea strada, trei baieti despre care am citit ca au plecat de timpuriu prin lume si si-au luat singuri viata in maini, lucrand prin restaurante si invatand sa faca aluaturi, au deschis o mica pizzerie in care bucurestenii dau acum navala.

Brothers e o un mic restaurant “pizza & pasta” pe strada Chile, unde aceasta se intersecteaza cu Calea Floreasca, aproape de Spitalul de Urgenta. E la parterul unei cladiri ce pare relativ noua, destul de mica si inghesuita printre alte constructii mai noi sau mai vechi, ridicate care cum s-a putut, asa cum sunt multe in partea aceea de Bucuresti. O buna bucata de vreme a fost acolo un fel de cafenea care isi luase numele dupa loc, adica Chile.

Numele “Brothers” vine de la cei trei frati care au pornit aceasta afacere, Claudiu, George si Florin Toader, “care fac pizza de cand se stiu si au adunat zeci de diplome la concursuri internationale de profil” – asa cum se prezinta ei insisi. Baieti tineri si vanosi, de cartier, cu tatuaje si cu alti markeri sociali in display, cu insolenta aferenta statutului de odata aparut in televizor pe la nu stiu ce emisiuni cu duduite gurese si agramate si flacai in perpetua erectie.

Brothers Pizza Bar Focaccia, pe numele lui de pe panou, a fost deschis acum un an, in februarie 2014. E un loc stramt, cu pereti de sticla pe doua laturi, pana jos. In spate au alta camera, parca si mai mica, aceea fara geamuri deloc, din cate am putut sa-mi dau seama. Probabil ca l-au lasat asa cum l-au gasit, nu pare sa fi trecut vreo bidinea pe acolo in ultimii ani. Niste decoruri prafuite au fost puse pe unde s-a gasit un loc de asezat sau de agatat, mesele foarte inghesuite. Toata bucataria e in mijlocul restaurantului, separata doar de o tejghea, si acolo la fel, claie peste gramada tot ce au putut pune ca sa iasa pizza si paste pana la urma.

Nu stiu daca e o neglijenta asumata, studiata, recomandata de cineva care se pricepe bine la marketing, sau, mai degraba, normalitatea romantica a micului business antreprenorial inceput aproape fara bani si cu concentrare pe ceea ce conteaza cu adevarat intr-un restaurant, adica pe mancare, si nu pe decoruri. Cred ca, mai degraba, e vorba despre a doua varianta. Baietii plecati de timpuriu prin lume au vazut ca asa se fac lucrurile acolo pe unde au trecut. Daca stii sa faci mancare buna, iti faci tu micul tau bistrou, in care gatesti, servesti, faci cumparaturile si tii casa. Gasesti un mic local, cat de ieftin se poate, si te pui pe treaba de dimineata pana noaptea tarziu. Daca chiar faci mancare buna si cinstita, pana la urma se umple micul local, oricum ar arata el.

Si baietii de la Brothers fac mancare buna si la vedere, dupa cum am spus, adica cele cateva feluri de pizza, paste si, parca, si vreo doua salate si deserturi. Adica alt obicei bun adus cu ei de pe unde au umblat, sa faca doar ceea ce stiu ei ca le iese bine, si nu mai mult de atat.

Serviciul a fost in ton cu decorul, adica amestecat si informal. Au o chelnerita imbufnata rau, care nu se potriveste defel cu locul, insa atmosfera e intretinuta si dominata de unul dintre frati, cel cu tatuaj (cand am fost noi acolo), care gateste, mai aduce cate o farfurie, da ordine, vorbeste cu cate cineva din celalalt colt peste capetele tuturor, striga in telefon, ia comenzi, face pachete pentru livrare, umbla la cuptor, se rasteste la chelnerita deja imbufnata… toate in acelasi timp, evident!

Preturile nu sunt mici la Brothers Pizza, mai ales daca le compari cu ce te-ai fi asteptat cand intri pentru prima data intr-un astfel de loc. Insa lumea plateste, si chiar considera ca a facut o afacere buna, fiindca pizzeria pare tot timpul plina, si mai sunt si destui care vin sa ia la pachet. Unii par obisnuiti ai locului, carora care fratele cu tatuaj li se adreseaza sonor si directiv, autoritar, de peste tejghea, postura care pare sa fie de la sine inteles pentru toti cei de acolo din partea cuiva care a aparut la televizor. Pe mine nu prea a stiut de unde sa ma ia. Cand l-am intrebat daca pot sa-i fac o poza a crezut ca vreau sa cer cuiva sa imi faca mie impreuna cu el, ca sa am amintire cu o vedeta. S-a mirat putin cand am pozat pizza si peretii, dar apoi nu m-a mai bagat in seama si si-a vazut de ale lui.

Noua ne-a placut la Brothers Pizza, adica ne-a placut si pizza, si pastele si, mai ales, povestea lor si lucrurile facute la vedere, clare, fara ocolisuri si sclifoseli, atmosfera proletara, de cartier. Daca as manca mai des pizza, m-as mai duce pe la ei.

O poveste despre o bancherita si niste baieti veseli cu tatuaje, adica despre niste oameni veniti din lumi total diferite, care s-au intalnit in acelasi loc si ajung sa faca acelasi lucru, unul langa altul, fiecare in felul lui…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Salut George,

Foarte condensata prezentarea si direct la obiect. M a facut curios articolul, de fapt franchetea expunerii. Cred ca voi „risca” o pizza la ei, macar de curiozitate. Daca a venit vorba, o pizza adevarata se poate manca pe prelungirea Ghencea, la cuptorul cu lemne de langa restaurantul Latin. La fel conteaza pizza, care este facuta de un baiat mers pe afara care stie multe si impleteste excelent aluatul. Il cheama Dan Grigore si este foarte modest. Nu este afacerea lui, dar face afacerea altora. Am vorbit de multe ori de acest aspect cu el, de fapt pana coace de fiecare data pizza pe ca o comand, si pare a fi nehotarat inca. Cred ca se va irosii daca nu primeste un impuls. Ar fi pacat.

Cu drag.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 3 = zero