Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   81 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   413 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   535 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   242 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   242 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   362 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   897 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   515 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.208 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   268 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.479 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   646 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   423 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   336 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.092 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.278 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.930 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   396 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.335 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.867 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   430 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   546 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   888 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti – care sunt specialitatile anumitor locuri din oras



Restograf  (Nov 2016)
3.132 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un “ceva” pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce preparat vedeta va recomanda acestea.

Mai jos avem specialitatile catorva restaurante din Bucuresti, va invitam sa le descoperiti si sa alegeti, dupa cum dicteaza pofta, si pe care vreti sa le incercati.

 

Ad Hoc Bistro

 

specialitate ad hoc

Vitel fraged pregatit in bere neagra cu mirodenii si legume, asezat pe straturi de cartofi prajiti si salata #adhoc original de varza murata. Mandria locului ar fi mai multe, dar pe acesta il recomandam de data aceasta, suntem siguri ca modul de preparare este unul original deoarece este o reteta care ne apartine.

 

Yoshi

 

yoshi

Sashimi asortat cu mustar japonez “Yo karashi” contine burta de ton, hamachi, somon salbatic, sea-bass, ton alb, sos de coriandru, icre negre, icre de arici de mare si icre botarga care se gasesc doar la Yoshi.

 

Red Angus Steakhouse

 

specialitate red angus

Smokey BBQ Burger: carne de vita, Bacon, Cheddar, ceapa crocanta, sos BBQ, castraveti, rosii, Garlic Aioli in chifla facuta in casa. Ceea ce il face deosebit este sosul de BBQ pe care il pregatim dupa reteta proprie si mixul acestuia cu ceapa crocanta.
 

Naan

 

specialitate naan

 

Preparatul emblematic al Naan Food&Drink Studio este Painea Naan, preparata dupa o reteta traditionala. Denumirea restaurantului provine de la painea indiana naan, coapta in cuptorul tandoor si servita la fiecare masa. Restaurantul este dotat cu doua cuptoare tandoor, unul pentru painea naan si celalalt pentru frigarui cu diferite texturi de carnuri.

 

The Old Sibiu

 

specialitate old sibiu

Muschi de vita in crusta de cafea cu sos Porto, mousse de cartofi si broccoli.

Din noul nostru meniu, va prezentam un preparat sofisticat, special creat pentru persoanele care vor sa incerce experiente gastronomice care sa imbine intr-un mod surprinzator aromele. Acest preparat va atrage atentia si prin aspectul sau simplu si in acelasi timp rafinat, modul de prezentare fiind in tendinte si reprezentand un element modern, ce completeaza intreg peisajul pe care restaurantul nostru il ofera.

 

Gram Bistro

 

rsz_specialitate_gram (1)

 Selectia noastra de bruschete, care vine in 8 variante ce pot fi alese de client in functie de preferintele fiecaruia, in portii de cate 4. Noi l-am ales deoarece il consideram unic in peisajul culinar din Bucuresti, atat prin bogatia de variante cat si prin combinatiile inedite de ingrediente, arome si gusturi. De asemenea, credem ca se potriveste foarte bine cu conceptul nostru de bucatarie moderna, cosmopolita si reinventata. Nu in ultimul rand, credem ca este o reflectie buna a viziunii noastre asupra localului si atmosferei, “Indulge. Explore. Connect”, iar selectia noastra de bruschete inseamna delectare cu preparate deosebite, invitatia la descoperire de noi gusturi si combinatii si indemn la socializare si deconectare, impartind un platou inedit la un pahar de vin.

 

Mai jos gasiti si descrierea selectiei de bruschete disponibile in meniu.

 

– rosii, busuioc, usturoi
– somon fume, crema de branza, fruct de capera
– creveti, spuma de avocado, lime
– branza de capra, mousse de sfecla rosie, fistic (nou in meniul de iarna)
– tapenada de masline, rucola, rosii cherry, parmezan
– avocado, rosii cherry, rosii uscate, muguri de pin
– brie, rosii, dulceata de ceapa caramelizata
– prosciutto crudo, blue cheese, para (nou in meniul de iarna)

 

 3Kombinat

 

rsz_23kombinat

 

In restaurantul nostru, burgerii va poarta in fiecare saptamana intr-o calatorie in jurul lumii. Am fost in America, Turcia, Mexic, Thailanda, am sarbatorit de Halloween in stil american si am reusit sa gasim reteta perfecta: Burgerul 3Kombinat. Cu o combinatie din cea mai buna carne de vita, ciuperci la gratar, foi de rucola, rosii, branza cheddar si ceapa caramelizata, 3K reuseste sa imbine cele mai gustoase ingrediente. Adaugam sosurile homemade, in acest caz cel de blue cheese, alaturi de cartofii prajiti si salata de morcovi cu piper si catei de usturoi, iar senzatia este completa.

 

Frudisiac

 

salata frudisiac

 

Preparatul semnatura de la Frudisiac este intotdeauna altul si asta pentru ca el este reprezentat de salata din meniul zilei.

In fiecare zi altfel, salata zilei reprezinta locul nostru de joaca, este teritoriul in care ne exprimam cel mai bine creativitatea. Salata zilei de la Frudisiac reprezinta o incursiune in bucatarii diverse, existand uneori influente scandinave (folosim adesea legume marinate in-house sau peste posat), alteori din bucataria Orientului Mijlociu (daca intr-o zi nu folosim la salata un dressing cu tahini sau un humus cu ardei copti, mai mult ca sigur o vom asezona cu un dukkah divin, care se ragaseste zilnic in bucataria noastra), alteori din cea asiatica (folosim deopotriva pasta de chili, lemongrass sau pastele din hrisca mai cunoscute sub denumirea de “soba pasta”) sau din bucataria nord africana (trebuie sa incercati salata cu pui marinat in ras el hanout – este fabuloasa…).
In poza avem: salata cu rata confiata, fasole verde, quinoa, rosii galbene, creme fraiche, migdale, cimbrisor.

 

La Finca by Alioli

 

specialitate alioli

 

Paella poate cel mai faimos preparat spaniol, paella inseamna un amestec de carne (pui, porc, rata confiata, etc.) sau fructe de mare, supa de carne sau de peste, orez bomba spaniol si condimente, preparate la foc molcom pana scade bine zeama, iar orezul se prinde binisor de tigaia rotunda.Noi pastram reteta veche de 300 de ani, reteta traditionala din regiunea Valencia.Cea mai iubita Paella este cea cu fructe de mare (calamari, creveti, sepie, midii, langusta).Maancarea spaniola este atat de gustoasa pentru ca este bogata si gatita cu pasiune. La Alioli, ingredientele (importate de la mici furnizori locali din Spania) sunt combinate dupa adevaratele retete spaniole, cu pasiune si respect pentru gustul bun si bogat.
 

Aida Bistro

 

specialitate aida

 

Platou de Peste si Fructe de Mare
O combinatie exotica din bucataria Mediteraneana ce incanta, rasfata si plimba gusturile in vacante calde de vara. Platoul este acompaniat de un sos delicios cu ulei Extra-Virgin si vin Alb. Platoul de Peste si Fructe de Mare contine somon, midii, creveti, calamar si caracatita- mereu proaspete.
 

Alouette

 

specialitate alouette

 

La ora actuala, noul val in materie de gastronomie este reprezentat, fara doar si poate, de Burgerul Gourmet. Alouette – urban bistro – nu se dezice de acest trendsetter delicios si va propune o adevarata experienta culinara in Lumea Burgerilor. Este vorba despre „Travel Burger Day”, cel mai nou concept de la Alouette, care are la baza o reteta foarte simpla: se aleg cateva destinatii turistice foarte cunoscute. Apoi, se aleg ingredientele cele mai populare, specifice fiecarei tari selectate. Odata ajunsi la combinatia perfecta de ingrediente pentru fiecare burger in parte, adaugam un element surpriza pentru ca fiecare client sa se simta parte din poveste si din procesul de creatie.
Vedeta acestui sezon a fost GREEK Burger de Curcan! Contine crema de branza, rosii, castraveti, spanac, branza de capra, pasta de masline si sos cretan! Iar pentru ca ii place sa stea mult la mare si la soare, chiflele lui sunt putin bronzate cu Nero di Sepia si ii dau o alura exotica.

 

Le Bistrot Francais

 

le bistrot

 

Pentru Le Bistrot Francais, avem: File de vitel de Correze, sparanghel in strat fin de Comté, crema de anghinare si sos amaretto. Crescut in regiunea Limousin si hranit doar cu lapte matern, vitelul de Correze este o specialitate culinara specific frantuzeasca apreciata pentru textura sa frageda si gustul intens. Alaturarea de arome fine propuse, sosul de amaretto si branza Comté potentiaza savoarea preparatului, facandu-l unul dintre alegerile preferate ale oaspetilor Le Bistrot Francais.

 

Form Fusion

 

specialitate form

 

Foie gras de rata cu dulceata de rosii si branza de vaca.
Am plecat de la ideea clasica de pateu, branza si rosii, iar noi am interpretat-o in felul nostru unde am imbinat Foie Gras-ul cu acea branza de vaca maturata, cu o dulceata de rosii, pudra de mix de seminte si ceapa verde. Un preparat fusion si exclusivist.

 

Sushi Room

 

sushi room

 

Sashimi de ton, lup de mare si somon – un preparat savuros, realizat din ingrediente proaspete, de calitate, care te va surprinde prin asocierea de arome si texturi.

 

Aubergine Healthy Food

 aubergine

 

“Vinete cu fructe de mare” – un preparat emblematic deoarece este o combinatie inedita intre doua ingrediente indragite in Romania: vinetele si fructele de mare. Tahina si legumele proaspete in aceasta formula ofera ceva intr-adevar nou nu doar in Bucuresti, ci in intreaga tara. Preparatul este elegant si diferit in acelasi timp, surprinzator, simplu si care te face sa zambesti dupa ce simti explozia gustului. Este un fel de mancare emotionala care iti da idei in momentul in care o gusti ca totul este posibil din punct de vedere al combinatiilor culinare.

 

Voi ce preparate ati incercat din cele de mai sus, ce reteta vedeta ale restaurantelor enumerate mai sus?

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five − 4 =