Toate articolele (748 articole)

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   26 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   105 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   205 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   264 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   167 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   194 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.355 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   381 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.051 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   265 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.566 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   311 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.930 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.173 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   535 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.224 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   190 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.604 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   829 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.533 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.364 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti – care sunt specialitatile anumitor locuri din oras



Restograf  (Nov 2016)
2.604 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un “ceva” pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce preparat vedeta va recomanda acestea.

Mai jos avem specialitatile catorva restaurante din Bucuresti, va invitam sa le descoperiti si sa alegeti, dupa cum dicteaza pofta, si pe care vreti sa le incercati.

 

Ad Hoc Bistro

 

specialitate ad hoc

Vitel fraged pregatit in bere neagra cu mirodenii si legume, asezat pe straturi de cartofi prajiti si salata #adhoc original de varza murata. Mandria locului ar fi mai multe, dar pe acesta il recomandam de data aceasta, suntem siguri ca modul de preparare este unul original deoarece este o reteta care ne apartine.

 

Yoshi

 

yoshi

Sashimi asortat cu mustar japonez “Yo karashi” contine burta de ton, hamachi, somon salbatic, sea-bass, ton alb, sos de coriandru, icre negre, icre de arici de mare si icre botarga care se gasesc doar la Yoshi.

 

Red Angus Steakhouse

 

specialitate red angus

Smokey BBQ Burger: carne de vita, Bacon, Cheddar, ceapa crocanta, sos BBQ, castraveti, rosii, Garlic Aioli in chifla facuta in casa. Ceea ce il face deosebit este sosul de BBQ pe care il pregatim dupa reteta proprie si mixul acestuia cu ceapa crocanta.
 

Naan

 

specialitate naan

 

Preparatul emblematic al Naan Food&Drink Studio este Painea Naan, preparata dupa o reteta traditionala. Denumirea restaurantului provine de la painea indiana naan, coapta in cuptorul tandoor si servita la fiecare masa. Restaurantul este dotat cu doua cuptoare tandoor, unul pentru painea naan si celalalt pentru frigarui cu diferite texturi de carnuri.

 

The Old Sibiu

 

specialitate old sibiu

Muschi de vita in crusta de cafea cu sos Porto, mousse de cartofi si broccoli.

Din noul nostru meniu, va prezentam un preparat sofisticat, special creat pentru persoanele care vor sa incerce experiente gastronomice care sa imbine intr-un mod surprinzator aromele. Acest preparat va atrage atentia si prin aspectul sau simplu si in acelasi timp rafinat, modul de prezentare fiind in tendinte si reprezentand un element modern, ce completeaza intreg peisajul pe care restaurantul nostru il ofera.

 

Gram Bistro

 

rsz_specialitate_gram (1)

 Selectia noastra de bruschete, care vine in 8 variante ce pot fi alese de client in functie de preferintele fiecaruia, in portii de cate 4. Noi l-am ales deoarece il consideram unic in peisajul culinar din Bucuresti, atat prin bogatia de variante cat si prin combinatiile inedite de ingrediente, arome si gusturi. De asemenea, credem ca se potriveste foarte bine cu conceptul nostru de bucatarie moderna, cosmopolita si reinventata. Nu in ultimul rand, credem ca este o reflectie buna a viziunii noastre asupra localului si atmosferei, “Indulge. Explore. Connect”, iar selectia noastra de bruschete inseamna delectare cu preparate deosebite, invitatia la descoperire de noi gusturi si combinatii si indemn la socializare si deconectare, impartind un platou inedit la un pahar de vin.

 

Mai jos gasiti si descrierea selectiei de bruschete disponibile in meniu.

 

– rosii, busuioc, usturoi
– somon fume, crema de branza, fruct de capera
– creveti, spuma de avocado, lime
– branza de capra, mousse de sfecla rosie, fistic (nou in meniul de iarna)
– tapenada de masline, rucola, rosii cherry, parmezan
– avocado, rosii cherry, rosii uscate, muguri de pin
– brie, rosii, dulceata de ceapa caramelizata
– prosciutto crudo, blue cheese, para (nou in meniul de iarna)

 

 3Kombinat

 

rsz_23kombinat

 

In restaurantul nostru, burgerii va poarta in fiecare saptamana intr-o calatorie in jurul lumii. Am fost in America, Turcia, Mexic, Thailanda, am sarbatorit de Halloween in stil american si am reusit sa gasim reteta perfecta: Burgerul 3Kombinat. Cu o combinatie din cea mai buna carne de vita, ciuperci la gratar, foi de rucola, rosii, branza cheddar si ceapa caramelizata, 3K reuseste sa imbine cele mai gustoase ingrediente. Adaugam sosurile homemade, in acest caz cel de blue cheese, alaturi de cartofii prajiti si salata de morcovi cu piper si catei de usturoi, iar senzatia este completa.

 

Frudisiac

 

salata frudisiac

 

Preparatul semnatura de la Frudisiac este intotdeauna altul si asta pentru ca el este reprezentat de salata din meniul zilei.

In fiecare zi altfel, salata zilei reprezinta locul nostru de joaca, este teritoriul in care ne exprimam cel mai bine creativitatea. Salata zilei de la Frudisiac reprezinta o incursiune in bucatarii diverse, existand uneori influente scandinave (folosim adesea legume marinate in-house sau peste posat), alteori din bucataria Orientului Mijlociu (daca intr-o zi nu folosim la salata un dressing cu tahini sau un humus cu ardei copti, mai mult ca sigur o vom asezona cu un dukkah divin, care se ragaseste zilnic in bucataria noastra), alteori din cea asiatica (folosim deopotriva pasta de chili, lemongrass sau pastele din hrisca mai cunoscute sub denumirea de “soba pasta”) sau din bucataria nord africana (trebuie sa incercati salata cu pui marinat in ras el hanout – este fabuloasa…).
In poza avem: salata cu rata confiata, fasole verde, quinoa, rosii galbene, creme fraiche, migdale, cimbrisor.

 

La Finca by Alioli

 

specialitate alioli

 

Paella poate cel mai faimos preparat spaniol, paella inseamna un amestec de carne (pui, porc, rata confiata, etc.) sau fructe de mare, supa de carne sau de peste, orez bomba spaniol si condimente, preparate la foc molcom pana scade bine zeama, iar orezul se prinde binisor de tigaia rotunda.Noi pastram reteta veche de 300 de ani, reteta traditionala din regiunea Valencia.Cea mai iubita Paella este cea cu fructe de mare (calamari, creveti, sepie, midii, langusta).Maancarea spaniola este atat de gustoasa pentru ca este bogata si gatita cu pasiune. La Alioli, ingredientele (importate de la mici furnizori locali din Spania) sunt combinate dupa adevaratele retete spaniole, cu pasiune si respect pentru gustul bun si bogat.
 

Aida Bistro

 

specialitate aida

 

Platou de Peste si Fructe de Mare
O combinatie exotica din bucataria Mediteraneana ce incanta, rasfata si plimba gusturile in vacante calde de vara. Platoul este acompaniat de un sos delicios cu ulei Extra-Virgin si vin Alb. Platoul de Peste si Fructe de Mare contine somon, midii, creveti, calamar si caracatita- mereu proaspete.
 

Alouette

 

specialitate alouette

 

La ora actuala, noul val in materie de gastronomie este reprezentat, fara doar si poate, de Burgerul Gourmet. Alouette – urban bistro – nu se dezice de acest trendsetter delicios si va propune o adevarata experienta culinara in Lumea Burgerilor. Este vorba despre „Travel Burger Day”, cel mai nou concept de la Alouette, care are la baza o reteta foarte simpla: se aleg cateva destinatii turistice foarte cunoscute. Apoi, se aleg ingredientele cele mai populare, specifice fiecarei tari selectate. Odata ajunsi la combinatia perfecta de ingrediente pentru fiecare burger in parte, adaugam un element surpriza pentru ca fiecare client sa se simta parte din poveste si din procesul de creatie.
Vedeta acestui sezon a fost GREEK Burger de Curcan! Contine crema de branza, rosii, castraveti, spanac, branza de capra, pasta de masline si sos cretan! Iar pentru ca ii place sa stea mult la mare si la soare, chiflele lui sunt putin bronzate cu Nero di Sepia si ii dau o alura exotica.

 

Le Bistrot Francais

 

le bistrot

 

Pentru Le Bistrot Francais, avem: File de vitel de Correze, sparanghel in strat fin de Comté, crema de anghinare si sos amaretto. Crescut in regiunea Limousin si hranit doar cu lapte matern, vitelul de Correze este o specialitate culinara specific frantuzeasca apreciata pentru textura sa frageda si gustul intens. Alaturarea de arome fine propuse, sosul de amaretto si branza Comté potentiaza savoarea preparatului, facandu-l unul dintre alegerile preferate ale oaspetilor Le Bistrot Francais.

 

Form Fusion

 

specialitate form

 

Foie gras de rata cu dulceata de rosii si branza de vaca.
Am plecat de la ideea clasica de pateu, branza si rosii, iar noi am interpretat-o in felul nostru unde am imbinat Foie Gras-ul cu acea branza de vaca maturata, cu o dulceata de rosii, pudra de mix de seminte si ceapa verde. Un preparat fusion si exclusivist.

 

Sushi Room

 

sushi room

 

Sashimi de ton, lup de mare si somon – un preparat savuros, realizat din ingrediente proaspete, de calitate, care te va surprinde prin asocierea de arome si texturi.

 

Aubergine Healthy Food

 aubergine

 

“Vinete cu fructe de mare” – un preparat emblematic deoarece este o combinatie inedita intre doua ingrediente indragite in Romania: vinetele si fructele de mare. Tahina si legumele proaspete in aceasta formula ofera ceva intr-adevar nou nu doar in Bucuresti, ci in intreaga tara. Preparatul este elegant si diferit in acelasi timp, surprinzator, simplu si care te face sa zambesti dupa ce simti explozia gustului. Este un fel de mancare emotionala care iti da idei in momentul in care o gusti ca totul este posibil din punct de vedere al combinatiilor culinare.

 

Voi ce preparate ati incercat din cele de mai sus, ce reteta vedeta ale restaurantelor enumerate mai sus?

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − = four