O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   573 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.074 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   10.153 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   603 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   826 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   516 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   734 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   693 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   432 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   597 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   524 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   955 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.160 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.061 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.746 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   530 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.218 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   556 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   985 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   458 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.018 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   539 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   322 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   391 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   936 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Programul Fete de la Gastronomie



(Sep 2014)
2.217 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

La Fete de la Gastronomie

Fete de la Gastronomie

Intre 26 in 28 septembrie, sarbatorim impreuna gastronomia –  Fete de la Gastronomie!

Prima editie a Fete de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 26-28 septembrie, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera de comert si industrie franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Ubifrance Romania alaturi de partenerii lor.

O conferinta de presa, care va marca lansarea acestui eveniment, va avea loc la Resedinta Frantei (Strada Biserica Amzei nr. 13-15), vineri, 26 septembrie, de la ora 11.00, in prezenta Excelentei Sale domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, si a altor invitati speciali. Dupa conferinta de presa va fi organizat un cocktail cu degustare de produse frantuzesti. Jurnalistii care doresc sa ia parte la eveniment sunt rugati sa se acrediteze la adresa: [email protected] pana joi, 25 septembrie, ora 15.00.  Cu aceasta ocazie, vor fi prezenti in Romania, la diferite evenimente, chef-ul francez Dominique Frérard, somelierul Jacques Mélac si Christophe Lavelle, biofizician de formatie, cercetator la Centrul National francez pentru Cercetare Știintifica.

Douazeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii si hypermarketuri sarbatoresc gastronomia in perioada 26-28 septembrie prin degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail, meniuri personalizate in restaurante.

Institutul Francez din Romania isi va deschide portile in zilele de 27-28 septembrie si va propune expozitii tematice, proiectii de filme dedicate gastronomiei, degustari de produse cu specific frantuzesc etc.

Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele specifice – de la materie prima la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte.  Fete de la Gastronomie s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg. Restaurante, baruri si patiserii s-au alaturat acestei prime editii, oferind publicului meniuri speciale, degustari si promotii.

Brunch-uri si  meniuri speciale vor fi pregatite in restaurantele:

– Teatro –  Novotel,
– La Veranda si Citronelle – Crowne Plaza,
– Brasseria Corso -Intercontinental,
– Ici et La,
– Vienna Lounge si JW Steak House – JW Marriott Bucharest Grand Hotel
– Barbizon si la Galette – Pullman World Trade Center Bucharest.

Degustari de branza, patiserie, dulceata, vin intr-un cadru festiv pregatit de : Bistrot Voila, Camara, Number Wine, Pain Plaisir, Les saveurs d’Yveline.

Oferte promotionale la o varietate de produse frantuzesti si vinuri vor fi propuse de : Abel’s Wine, Bistrot Francais, La Comtesse de Barry, Corks Cozy Bar, La Fourchette, Rue du Pain, Ethic Wine, EatEtc., SmartDrinks si PB Maison de Tradition Française.

Trei actori de referinta,  Carrefour, Cora si Metro Cash & Carry isi asteapta clienti in hypermarketuri pentru a lua parte la o serie de evenimente dedicate gastronomiei. Cora  pregateste o atmosfera pariziana autentica – raioanele se vor transforma in monumente cunoscute din Paris pe care clientul le poate admira si de unde poate cumpara delicatese frantuzesti. Metro Romania propune clientilor sai produse specifice frantuzesti si ii invita sa regaseasca aromele din Hexagon in magazinele sale. Carrefour isi invita clientii sa deguste o intreaga gama de delicatese frantuzesti la preturi atragatoare de la vinuri la patiserie, de la branzeturi pana la produse non-food.

La origine « stiinta stomacului », gastronomia devine in timp o adevarata arta de a prepara mancaruri alese si de a le aprecia. In prezent este o arta, un lux, o filosofie de viata si o stiinta foarte precisa. Gastronomia vine de fiecare data cu o poveste – a unui loc, a unei traditii, a unui om – tradusa in arome si forme, asociata cu alte povesti. Este un soi de magie a gustului, o fictiune senzoriala, o teatralizare a aromelor, un ritual al placerii.

In 2010, “le repas gastronomique à la française” este inscris in patrimoniul imaterial al umanitatii cu tot ce presupune acesta: produse locale, de buna calitate, selectie de feluri de mancare, din locuri diferite, “mariajul” intre bucate si vinuri, arta de a aranja masa, conversatia. De atunci, in fiecare an, Franta celebreaza aceasta recunoastere printr-o sarbatoare a gastronomiei: timp de trei zile in toate restaurantele, bistrourile, barurile si pietele din Franta, oamenii degusta feluri de mancare pregatite de “chefs” bucatari cu cele mai alese produse. Sarbatoarea s-a raspandit si in afara Frantei, in acele locuri unde gastronomia franceza este apreciata, pentru a face placere “connaisseur”-ilor, sau acolo unde este mai putin cunoscuta, pentru a promova produsele frantuzesti si a sensibiliza publicul larg sa consume cu placere produse de buna calitate.

Gastronomia, un obiectiv economic major pentru Franta. Cateva cifre de referinta 

Gastronomia in Franta inseamna:

  • Aproximativ  61,8 miliarde de euro cifra de afaceri si 794.000 locuri de munca platite pentru meseriile din domeniul alimentatiei publice, fiind al cincilea cel mai important sector  care ofera locuri de munca;
  • Peste 145 miliarde de euro cifra de afaceri  si 475 000 de persoane angajate pentru meseriile din domeniul culinar;
  • Peste 1,7 miliarde de euro cifra de afaceri pentru  arta gastronomica;
  • 13,5 % din cheltuielile turistilor straini merg in sectorul gastronomic ;

Franta este  primul producator agricol din Uniunea Europeana si a treia putere agricola la nivel mondial.

Programul evenimentului Fete de la Gastronomie (click pentru a deschide)

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 × = two